• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

RADIONICA: kako je počelo, gde smo sada i šta će biti sa svima nama...

Started by дејан, 23-03-2011, 15:37:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Quote from: Nada Dimić on 28-12-2020, 22:32:08
Dobro, bar si nam dao šansu da se prebrojimo. Hvala ti i na tome.

Evo, ostajem ja.

pa ja mogu da zadam temu samo za tebe i ako se neko pridruži, eto veselja.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

Bobane, previše mudrujete... Tko bude želio, pisat će.. Idemo jednu blagdansko koronastu radionicu.. 🙂

Boban

Najradije bih dao temu: gorda sam, pametna, glupa, ohola, korisna, podla, plemenita i džangrizava ali uvek sve to u pogrešno vreme... ovoga puta 24 časa do konačnog uništenja planete Zemlje.

D.

Boban

lilit

el konačno imamo osmišljenu temu?

(nova godina kuca na vrata a i vakcina jer tu. može i ova patetična! :mrgreen:)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

saturnica

Quote from: lilit on 29-12-2020, 08:57:45
el konačno imamo osmišljenu temu?

nisam sigurna. možda samo 24 časa da se napiše štagod...:)

lilit

lilit

Boban

postavim onu budalaštinu koju sam ponudio tokom dana...

saturnica

draga moja lilit, nešto sam ti u gornjem komentaru pokušala odgovoriti, ali su mi ispadala kineska slova. wuhan na djelu. išla sam popravljati, ali je ispadalo sve veće i veće sranje od teksta. na kraju sam sve pobrisala. tako da... tako da se ne čudiš onoj praznini gore.

Boban

mislim da treba da dobijete bar deset dana; važno je da se započne u ovoj godini.

lilit

Quote from: saturnica on 29-12-2020, 14:40:18
draga moja lilit, nešto sam ti u gornjem komentaru pokušala odgovoriti, ali su mi ispadala kineska slova. wuhan na djelu. išla sam popravljati, ali je ispadalo sve veće i veće sranje od teksta. na kraju sam sve pobrisala. tako da... tako da se ne čudiš onoj praznini gore.

xsmlove2
ma ja sam replikant, ne razmišljam u čuđenje modu. znam da me voliš i to mi je dovoljno. ništa se ne pitam van toga.  xremyb

Boban

dajte, žene, ovoliko ljubavi na forumu će mi izazvati gorušicu...

lilit

saturnica

Quote from: Boban on 29-12-2020, 16:01:35
dajte, žene, ovoliko ljubavi na forumu će mi izazvati gorušicu...
teško. to može samo ghoul i paganin...

Boban

došao si na groblje, gde su već i svi leševi istruleli...

D.

Izitpajn

indrik

Dado Pršo je Srbin!

SuperSynthetic

2032

Ruske patrole nikako nisu mogle da nadju i uniste forum Znaka Sagite. Forum im je bio trn u oku vec godinama. Jedino je on uspevao da prezivi od citave virtuelne dzungle koju su Rusi vrlo uspesno raskrcili.
Patrole su naravno dobijale logisticku pomoc Ruskog centra za sajber bezbednost, ali nista. Koliko god pokusavali da udju clanovima foruma u trag, rezultat je uvek bio isti - signali stizu sa satelita. A kada bi obradili satelit, detektor bi pokazivao - signali dolaze iz dubokog svemira.   
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Palmer

Каква је ово менструално твитерска сајбер-русофобија упакована у покушај теме за СФ. Катабаза.

Krsta Klatić Klaja

ajd i rusofobija, al jel ovo znači da će trumanovski Sagitaši da pobijede?!?!  :cry:
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

indrik

Dado Pršo je Srbin!

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Boban

Quote from: indrik on 01-11-2022, 20:39:32
Radionica broj 64, kada, ako ne sada

Čemu? vidiš da se sve što ljudi napišu objavi nez ikakvog kriterijuma.

Scordisk

eee đe ste! jel počela radionica broj 64? baš videh gula na fejsu kako postuje blek svona, i podseti me na ovu malu ali dragu zajednicu umobolnika. jel se piše i dalje nešto? ili se samo bistri politika? :D

dark horse

Quote from: Scordisk on 19-11-2022, 03:16:45
eee đe ste! jel počela radionica broj 64?

Evo, samo što nije. Čekamo da Boban zada temu.

P.S. Welcome back druže!  :lol:

D.

Quote from: Scordisk on 19-11-2022, 03:16:45
eee đe ste! jel počela radionica broj 64? baš videh gula na fejsu kako postuje blek svona, i podseti me na ovu malu ali dragu zajednicu umobolnika. jel se piše i dalje nešto? ili se samo bistri politika? :D

Boban tvrdi da nema zainteresovanih.

Boban

mac

Da nema ovog malog N na početku rekao bi čovek da je Boban ušao u "end is nigh" mod.

dark horse

Boban još nije shvatio da ništa u životu nema smisla. A ni život sam.

Boban

dark horse

Lepo je što si ti u nekom intrvjuu objasnio svoje stavove, ali izvini što ću ti reći da, s mog stanovišta, to ni izbliza nije i ne sme biti dovoljno.Čovek je dužan da se do zadnje kapi krvi bori za ono šta veruje, a ne da objašnjava zašto ne može, jer je to laž.

Možeš, umro nisi, bori se za ono šta veruješ. Ne omalovažavaj podršku onih koji u tome žele da ti pomognu i učestvuju na ovoj radionici, ma koliko možda beznadežni bili. I bez obzira koliko sve beznadežni i besmisleno bilo, jer dužan si da se boriš.

saturnica

Quote from: dark horse on 20-11-2022, 20:30:28
Lepo je što si ti u nekom intrvjuu objasnio svoje stavove, ali izvini što ću ti reći da, s mog stanovišta, to ni izbliza nije i ne sme biti dovoljno.Čovek je dužan da se do zadnje kapi krvi bori za ono...
lele... nakon što si jučer izjavio da je sve u životu besmisleno, ide patetično sugeriranje o dužnostima i obvezama i to do zadnje kapi krvi...:))

dark horse

Ništa od toga nisam napisao, ne uvlači me u svoje interpretacije. :)

dark horse

Missim, valjda je kristalno jasno da baš ništa ja nisam rekao, ko sam bre ja, već valjda Egzistencijalizam, Teorija Apsurda i Albert Kami...

Boban

Nisam ja rekao da ništa nama smisla, naprotiv, stvari se odvijaju nekim tokom. Ja samo tvrdim da ja mogu vrlo malo da doprinesem u ovim najnovijim dešavanjima na srpskoj sf&f sceni. To je suština. Moje vreme kao inovatora i onog koji pomera granice je prošlo.

dark horse

Mislio sam na primer u tekstu koji je konkretno vezan za radionicu, gde je čovek od tebe dobio negativno mišljenje, pa otišao kod drugog izdavača koji je objavio tu njegovu knjigu.

Umesto da držiš do svog mišljenja, i nastaviš radionicu po modelu onoga što ti smatraš za kvalitetno, ti dolaziš do zaključka da je tvoje mišljnje nepotrebno, tj. nema svrhe, nema smisla i ostalo što si pisao.

U svetu koji je besmislen, po Kamiju, tvoje mišljnje je tvoj vlastiti smisao, i predstavlja nešto za šta se uvek treba boriti. Missim, ako već težiš smislu (suprotno od besmisla, koji ti smeta), moraš se za njega boriti. To je suština mojih komentara.

Boban

pomenuto mišljenje nije vezano za radionicu, nego za privatni kontakt, sin mog dobrog poznanika je napisao knjigu a ja sam ubačen da dam procenu. Ta procena se završila kako je opisano. Nema veze s radionicom.
Više mislim da si samo provokator ovde, nego da nisi to shvatio.

dark horse

Shvatio sam da si više puta naveo da radionica nema smisla ako svako može da objavi danas knjigu, ne navodeći naravno primere, međutim to iz teksta je vrlo direktan primer za to.

Boban

U intervjuu nisam niti jednom pomenuo radionicu, ni u naznakama ni u aluzijama. Učitavaš stvari kojih nema, istrajavaš na iznetom stavu uprkos jasnim protivargumentima.

dark horse

Kontradiktoran si. Sam kačiš taj intervju na radionici da objasni tvoje stavove, niko te po ušima bio nije, a kad to uradimo povlačiš se, tvrdiš da to nema baš nikakve veze s radionicom, direktno il indirektno, i da smo provokatori što tumačimo na takav način. Pa ko je ovde lud? Ako to nije primer za tvoj stav da svako može da objavi knjigu, pa daj nam onda sam relevantne primere ko i gde vezano za radionicu, ne govori u šiframa. U svakom slučaju ovo je za mene preveliko gubljenje vremena, imam bolja posla, nastavi da se sam sa sobom igraš svoju staru igru žandara i provokatora...

Boban

možda drugi padaju na tvoje zamene teza, ali ja odavno ne.
Moj intervju nema veze sa radionicom, samo ilustruje da se srpska sf &f scena toliko usitnila da nema načina da se skoncentriše kvalitet na jednom mestu.
Pa mi smo na internom konkursu u Lazaru Komarčiću jednom prilikom imali rame uz rame tada neobjavljene autore: Jakšića, Skrobonju, Radmila, Ćurčića i mene, plus još nekoliko likova. Doduše Ćurčić je imao poneku priču a i ja nekoliko do tada.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Boban on 21-11-2022, 01:56:46
Nisam ja rekao da ništa nama smisla, naprotiv, stvari se odvijaju nekim tokom. Ja samo tvrdim da ja mogu vrlo malo da doprinesem u ovim najnovijim dešavanjima na srpskoj sf&f sceni. To je suština. Moje vreme kao inovatora i onog koji pomera granice je prošlo.
Znači pišeš horore od sada
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala