• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za maj - dileme?

Started by Boban, 09-04-2011, 20:34:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Nije trebalo da mu odgovoriš. Pita da bi mogao da nastavi. :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

SuperSynthetic

Ne insistiram na bezobrazlucima. Izvinio sam se. Mada razmišljam u poslednje vreme o telegoniji. Nisam znao za to. Ovde sam to saznao. Na forumu ali na nekom drugom topiku.
Dakle šta je bila namera Tvorca? Očigledno je da je napravio sprave koje treba što više da se mešaju međusobno i traže razne mogućnosti za to. Raznolikost.
Danas se pisalo o Antigoni - grčkoj. Nismo mašine koje mogu same sebe da umnožavaju. Raznolikost je izgleda poenta. Što veća. Ko zna zbog čega? Antigona - Dž-ova iz Scaloopove priče je uginula pateći za svojim mladima koje joj je Dž odneo. Hteo je da iskontroliše raznolikost.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Savajat Erp

Quote from: SuperSynthetic on 17-04-2011, 21:46:25
o kako su srećni psi

"Свет би био савршен када би постојали само деца и пси" - дектектив Пемблтон, Одељење за убиства.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

ako je do mene ja ću da zavežem u roku od odma'

ali bar si dobro rekao, neko drugi je ovo zakuvao a nije da ne može da se smiri nekim petodnevnim banom. Za početak.

Ispade ja napišem nešto suvislo o Antigoni a onda počne čisto trolovanje s druge strane...

Josephine

Quote from: scallop on 17-04-2011, 20:39:27
Moj rođak Џ. je nesebično voleo svoju Antigonu, tepao joj je Gonce i preorao je pola Makedonije ne bi li joj našao dostojnog rotvajlera. Išao bi on i dalje, ali u Grčku nije hteo, jer nisu priznavali ime njegove domovine, a u Jugu, zbog raspada više nije mogao. Dovodio je on razne rotvajlere, ali je sve redom odbijala. Niko nije zasigurno znao zašto, govorkalo se da ne želi da nastavi greh koji je njenu rasu odveo od drugih kerova, međutim, neki aberi su tvrdili da se sve događa zbog lokalnih džukaca. Motali su se redovno po kraju svaki put kad bi imala teranje, dozivali i cikali toliko da niko nije mogao mirno da spava, jutrom bi deca sakupljala cipele po ulici da bi ih za koji denar vratili vlasnicima. Za njenog kratkog života, dva puta je uspela da umakne budnom oku Џ. a potomci su bili nemilosrdno deljeni što dalje od kuće, jer je patila zbog njih. Crkla je od tuge, jedne godine, kad nijedno teranje nije uspela da potroši. Џ. ju je zakopao negde u Monospitovskom blatu i tri meseca psovao sva džukačka zavijanja koja su oplakivala Goncu.

Eh, ovo vam je odlična priča "iz ženskog ugla". Više je od tužne... nekako je... potresna.

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 17-04-2011, 20:28:31
Imam 4200 karaktera i fali mi još toliko. Buuu...  :cry:

Баш си вриједан дјечарац...I got nothing! Yet. :)

Ygg

Quote from: mac on 17-04-2011, 23:04:24
Pita zato što je ozlojeđen što se njegovo omiljeno okupljalište pretvara u verbalno smetlište. Kada je Ghoul oteran (zbog verbalnog delikta) ostatak populacije se ponadao da je došao kraj tim ružnim vremenima kada je svako svakog karao uzduž i popreko. Ponadali smo se da će forum postati mesto gde možeš da kažeš šta hoćeš i kome hoćeš, ali to nećeš učiniti jer si čestito ljudsko biće. Ponadali smo se da ako neki novajlija i bude preterano uživao u slobodi koju nema na drugim forumima, ostatak populacije će uspeti da mu pozitivnim primerom i blagim usmeravanjima stavi do znanja kakva se kultura ovde neguje. Na žalost, na forum je tada u kratko vreme došlo više pojedinaca, na koje zbog njihove brojnosti nije moguće tako uticati kao da je u pitanju samo jedan. I kultura je otišla dođavola. I onda i neki drugi (recimo ti) bacaju kroz prozor ono kulture što su imali, i sad imamo situaciju da scallop vapi za pristojnošću, kao da je to vazduh uskraćen davljeniku. Razumem čoveka.

Ghoul je moralna gromada u odnosu na mnoge ovdje, kako nove tako i stare!
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Josephine

Pa dobro, možda jeste, možda nije. Ali ovo nije topik o njemu. :)

Quote from: Stipan on 17-04-2011, 20:28:31
Imam 4200 karaktera i fali mi još toliko. Buuu...  :cry:

Ja još nisam ni počela da pišem, a već mi nedostaje karaktera. Nije poenta u broju k, već u umeću da se svedeš na traženi broj k. :) Bar scallop tako kaže, a ja mu verujem.

Albedo 0

Quote from: Ygg on 18-04-2011, 00:45:39
Quote from: mac on 17-04-2011, 23:04:24Kada je Ghoul ... karao uzduž i popreko.

Ghoul je moralna gromada u odnosu na mnoge ovdje, kako nove tako i stare!

pa dobro, to jeste, njegovi najgluplji momenti su za neke novajlije ovdje nedostižni pojam.

Inače, se sam izbrisao, nevjerovatno da ja ne mogu da stvorim negativca, kude mi se denulo ono ogledalce...

Stipan

Quote from: D. on 18-04-2011, 00:47:54
Nije poenta u broju k, već u umeću da se svedeš na traženi broj k. Bar scallop tako kaže, a ja mu verujem.

Ma i ja mu verujem i sasećiću ja to, samo mi nekako bude žao svakog slovceta. Šta ćeš, patetičar...

scallop

Quote from: D. on 17-04-2011, 23:20:27
Eh, ovo vam je odlična priča "iz ženskog ugla". Više je od tužne... nekako je... potresna.

Priča o Gonci je real life story i u tome je poenta. Život je nenadmašan izvor ideja, samo smo mi nedovoljno dobri posmatrači. Trudimo se da izmislimo priču i junake, a oni se stalno motaju oko nas. Dovoljno je staviti zadatak pred sebe i tražiti poklapanje sa nečim što nam se u jednom trenutku upisalo da ne zaboravimo. 
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Završio, ukalupio. Sad šmirglanje!

pokojni Steva

Ih, moš misliti, završio priču. Ja sam završio tri, al šta vredi kad će mi Boban zagubiti dve.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Sinlen

Pozdrav svima!
Pratim ovu radionicu, već neko vreme i na osnovu svih komentara koje sam pročitao do sad verujem da čovek ovde može dosta toga da nauči.
U svakom slučaju, uzeo sam sebi za slobodu, pa sam napisao priču na ovu majsku temu i voleo bih da je pošaljem da vidim komentare i kritike(naročito kritike), ako vam neće smetati da čitate još 6000k :)
... and no one dare, disturb the sound of silence...

scallop

Pošalji priču na Bobanov mejl po propozicijama. Izvan toga nije znak lepog ponašanja, jer imamo dvadesetak priča svakog meseca.

Sinlen

Hvala vam scallope, to ću i učiniti.
... and no one dare, disturb the sound of silence...

Stipan

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 18-04-2011, 15:11:32
Ih, moš misliti, završio priču. Ja sam završio tri, al šta vredi kad će mi Boban zagubiti dve.

Ama kad pre?!  :shock:

pokojni Steva

Albedo 0

ladno sam sjeo i izbacio pobjedničkih 5600 za tren oka. Dorađivaće se to još desetak dana, ali vrh tabele mu ne gine 8-)

znači rasturam

SuperSynthetic

Kad ja ne bi učestvovao. Mnogo mi je jaka priča. Najbolji sam.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Stipan

Pa zar i ti Sintetik, sine!!!

scallop

Da niste promašili temu?

Josephine

Quote from: scallop on 19-04-2011, 11:15:44
Da niste promašili temu?

xrofl

Ma ne, nego je izgleda lako stvoriti harizmatičnog negativca.

Meni nije.

scallop

Po pivo da neće omašiti samo troje.  xcheers

Stipan

Gde piše da treba stvoriti harizmatičnog negativca?
Da se podsetimo zadatka :
"Negativac sa velikim N, ali da se smisli situacija u kojoj će naše simpatije biti na njegovoj strani."

scallop

D. je to kraće napisala. :lol:

Stipan

Situacija u kojoj negativac može steći simpatije čitaoca ne podrazumeva automatski harizmatičnu ličnost!
                                                                (Disclaimer - Scallop je uvek u pravu)

scallop

A, šta je, onda, harizma? Možda imaš neku bolju definiciju, koja se ne poklapa sa već priloženom.

Stipan

Nemam. Scallop je uvek u pravu...

Edit - Boga mu, kako to izvesti u 6000K?! Ovaj moj baš i nije neko čudo od harizme...  :cry:

Josephine

Quote from: scallop on 19-04-2011, 13:21:24
Po pivo da neće omašiti samo troje.  xcheers

Eh, i ja mislim isto. Ali opklada važi. Želim da mi dopustite da vas jednom častim. :)

scallop

Recimo, DiCaprio u Aviator-u je harizmatični negativac. Privlačan, oće ga sve, a negativac. To što su ga "prevaspitali" je iz drugog filma i ne staje u 6000k. Hari Lajm je već pomenut. Mogao bih da nabrajam, ali se ni sam nisam odlučio. Najbolja jela se dugo kuvaju, a na radionici polovina navali kao u MekDonalds.

pokojni Steva

Bem mu, već na 3,5Kk mi se otima, oće u antiheroje. Neka, neka, ček da ga našamaram, biće đubre od njega, ja mu kažem! Harizma je jeftina ovih dana, natakariću mu valjda jedno dve.

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-04-2011, 14:13:35
Bem mu, već na 3,5Kk mi se otima, oće u antiheroje.

xrofl

A, jesam rekla, a, a?

Da se razumemo, ni ja nisam daleko od omašivanja teme...

pokojni Steva

Rekla si i da treba pratiti izazove, jelde. Ma biće to dobro, samo da se ukroti june.

Kaa

Ovo moje čedo ni rođena majka ne moze da voli, nigde harizme.. Moracu ipak da ubacim ono spasavanje dece iz mora  :cry:
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Boban

Da li bi priča o tome kako Hitler u bunkeru, dva sata pre ulaska Rusa pušta vrapca kućnog ljubimca na slobodu odgovorila na temu?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ivica

Ovde je pravi izazov ne pisati o Satani/đavolu. Nedavno sam pročitao ''Strah i njegov sluga''. Čini mi se da je taj roman savršeno odgovorio na ovu temu, i to 12+ godina pre isteka roka.

mac

Quote from: Boban on 19-04-2011, 15:24:25
Da li bi priča o tome kako Hitler u bunkeru, dva sata pre ulaska Rusa pušta vrapca kućnog ljubimca na slobodu odgovorila na temu?

Samo ako vrabac nosi poruku tajnoj naci-kabali o upustvima za stvaranje Četvrtog Rajha.

Hrundi V. Bakshi

Uh... ja sam se zapetljao u nešto iz čega nisam mogao da izađem. Premašio sam granicu za čitavih 3500k. Moj negativac nije čovek, već jedna prirodna pojava. Sad imam nekoliko dilema, da li da pišem nešto novo, da li da skraćujem postojeći tekst, i da li sam uopšte pogodio temu? Veselo...  :D

@boban

Ne bi, jer u toku samog drugog svetskog rata Hitler nije mogao da se okarakteriše kao negativac. On je bio samo jedan od aktera sukoba, poraz u tom ratu mu je doneo takav epitet. Ti Rusi koji dolaze bili su negativci za njega isto koliko i on za njih.

Savajat Erp

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 19-04-2011, 16:08:50
Moj negativac nije čovek, već jedna prirodna pojava.

Изгледа да ниси најбоље упознат са принципом тајности аутора...

Josephine

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 19-04-2011, 16:08:50
Moj negativac nije čovek, već jedna prirodna pojava.

Ovaj, rekla bih da je svrha teme vežbanje karakterizacije ljudskih likova (treba pitati Kaa šta je mislila).

Hrundi V. Bakshi

Quote from: D. on 19-04-2011, 16:12:47

Ovaj, rekla bih da je svrha teme vežbanje karakterizacije ljudskih likova (treba pitati Kaa šta je mislila).

Pa da, zato i kažem da imam dilemu da li sam promašio temu. Shvatio sam to odmah, ali opet, evo gore je neko pomenuo đavola. O tom momčiću su pisana tolika dela (neka veoma kvalitetna) a on se ne može smatrati za ljudski lik, pa je opet okarakterisan kao takav. 

@Erp

Ionako moram da pišem novu priču, zato sam se i izlanuo

Josephine

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 19-04-2011, 16:17:30
a on se ne može smatrati za ljudski lik 

Naravno da može. ;)

Stipan

Ja sam završio svoju priču, ali ako su u trci Hitler i Satana - garant sam pisao o mlakonji.  :cry:
Svejedno, novu majci ne pišem. Ionako se računam u patetičare!  :mrgreen:

Savajat Erp

Рз Брзотрз strikes again!

Stipan

Jašta brate Savajate!

Savajat Erp

Јакако брат-Стипане!

pokojni Steva

Mukli tajac... Vredan neki narod :-)

Albedo 0

pa ja pobeđujem, to je već jasno. Ti ćeš mi ponovo dati poene.

Savajat Erp

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-04-2011, 21:24:54
Mukli tajac... Vredan neki narod :-)

Joш нисам заплесао по тастатурама које живот значе...али изгледа да остали нису само заплесали на истима, него цепају риверденс. :)