• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazana zločinačka politika Hrvatske

Started by Anomander Rejk, 15-04-2011, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Dogovorite se vi bez nas šta ćemo, a posle ćemo da vidimo dal' oćemo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

ne dolazi u obzir. us-amerikanci nas podrzavaju i sve koordiniramo sa vama.

lilit

ove hrvate treba banovati s potforuma politika.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Meho Krljic on 19-11-2012, 01:05:21

Ne znam zašto je podmuklo seruckanje ako ukazujem na očigledno etničko čišćenje koje je planirano i implementirano i koje je sada legitimisano od strane organa UN. To je valjda očigledno nepravedna situacija, bez obzira na pređašnje događaje. Mislim, ne sećam se da sam ja ikada branio Srebrenički masakr ili granatiranje Vukovara sa obrazloženjem "A, pa dobro, ali oni su nas pre pola veka".

ma možeš ti ukazivati na svoje privatne fantazije, ali koga briga za to kad nema objektivnu težinu.
također, ovo što pokušavaš dalje, logika "tko je prije" - u ovom slučaju to je (pre)jeftino. područje koje je u pitanju, taj 'goloruki' narod koji sada glumata žrtvu preoteo je (uz instrukcije i emisare iz beograda) od svojih susjeda: silovanjem, pljačkom, paležom i klanjem. taj isti narod jest ispao kolateralna žrtva, ali prvenstveno zločinačke srpske politike, vaših "elita" koje su isplanirale projekt. ali znaš što ću ti reći? krivicu također moraju snositi sami, baš taj narod, i to zato jer formalno jesu "punoljetni" i samim time odgovorni za svoje postupke. to što su realno zaostala primitivna razularena banda, ne skida im krivicu. pet godina su četnikovali, palili, silovali i klali, a kada je zagustilo, put pod noge - oni su se opredjelili: svojom državom priznali su srbiju, a svojom politikom srpsku zločinačku politiku.

a ti bi, kao netko tko se gradi analitičarem i lijepom dušom koja promatra izmještena iz svijeta, trebao uzeti literaturu i proučiti taj slučaj, proučiti kako je nastala SAO krajina. koliko je ljudi protjerano? koliko je masovnih zločina počinjeno? kakvu su strukturu vlasti izabrali? kakve su izjave davali njihovi čelnici?
imaš o tome svemu zapise, imaš dokumente, imaš čak i video zapise tu i tamo.
i ne, to nije "a dobro, oni su nas prije". nego je upravo sve JEDAN TE ISTI predmet, jedna neprekinuta cjelina koja traje od 91-95. i završava onako kako je trebalo završiti - pravedno, časno i istinito.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 19-11-2012, 15:56:21
mali kreten to ne kuži;)
mjerodavni su rekli što je i kako bilo, a sagitaška kompanija i mali četnici mogu samo guslati i pisati sami sebi bajke o "srbima koji su jeli vilicom dok je švabo rukama"

ps - gule, tata ti je ustaša

Ja sam mali kreten, a ti si kretencina.

Bob Rok

Quote from: zosko on 19-11-2012, 15:52:45
Quote from: Bob Rok on 19-11-2012, 14:00:56
... nisi merodavan da sudiš o istini.
...

kazes to pingvinu? pa mjerodavni su rekli svoje. imamo presudu. sve je jasno.

Mos se okitas s njom.

Bimbo Sullivan

"Političari su krivi, narod je zaveden" - to kod mene isto nije nikad prolazilo. Narod je čak još krivlji.
I zato treba biti oprezan. Svi ti koji sad cmizdre i traže prava, a četnikovali su (i četnikuju danas za kompjuterom i istovremeno izigravaju žrtvu u javnosti), kažem, takvima treba bacati klipove pod noge, zabraniti ulazak u Hrvatsku... Njima nije do mira, dovoljno im je dočekati novu priliku pa da ponovno skinu maske i počnu raditi nezapamćene svinjarije. Hrvatskoj politici i državi takav teret ne treba. Ne smije se pasti na slatke riječi. Dovoljne su Jeremićeve izjave da drži budnima i najpospanije i da vide kakva je službena politika danas u Srbiji. Na svaku provokaciju đonom, na sve lažne izlijeve oprezno i preventivno, a ne se kasnije čuditi.
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Bob Rok

Quote from: Bimbo Sullivan on 19-11-2012, 16:38:00
"Političari su krivi, narod je zaveden" - to kod mene isto nije nikad prolazilo. Narod je čak još krivlji.
I zato treba biti oprezan. Svi ti koji sad cmizdre i traže prava, a četnikovali su (i četnikuju danas za kompjuterom i istovremeno izigravaju žrtvu u javnosti), kažem, takvima treba bacati klipove pod noge, zabraniti ulazak u Hrvatsku... Njima nije do mira, dovoljno im je dočekati novu priliku pa da ponovno skinu maske i počnu raditi nezapamćene svinjarije. Hrvatskoj politici i državi takav teret ne treba. Ne smije se pasti na slatke riječi. Dovoljne su Jeremićeve izjave da drži budnima i najpospanije i da vide kakva je službena politika danas u Srbiji. Na svaku provokaciju đonom, na sve lažne izlijeve oprezno i preventivno, a ne se kanije čuditi.

Zlo.

Bimbo Sullivan

Quote from: Bob Rok on 19-11-2012, 16:39:18
Quote from: Bimbo Sullivan on 19-11-2012, 16:38:00
I zato treba biti oprezan. Svi ti koji sad cmizdre i traže prava, a četnikovali su (i četnikuju danas za kompjuterom i istovremeno izigravaju žrtvu u javnosti), kažem, takvima treba bacati klipove pod noge, zabraniti ulazak u Hrvatsku... Njima nije do mira, dovoljno im je dočekati novu priliku pa da ponovno skinu maske i počnu raditi nezapamćene svinjarije. Hrvatskoj politici i državi takav teret ne treba. Ne smije se pasti na slatke riječi. Dovoljne su Jeremićeve izjave da drži budnima i najpospanije i da vide kakva je službena politika danas u Srbiji. Na svaku provokaciju đonom, na sve lažne izlijeve oprezno i preventivno, a ne se kanije čuditi.

Zlo.

Jel se prepoznaješ u mojim napisima, štakore?
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

mac

Zanimljiv je taj stav da pobeđeni separatisti nemaju pravo da žive tamo gde su rođeni i živeli samo zato što su radili na separatizmu. To vas čini bližim Turcima od nas Srba.

Bimbo Sullivan

Quote from: mac on 19-11-2012, 16:54:33
samo zato što su radili na separatizmu.

Male li stvari.

Zapravo, ne radi se o separatizmu, nego o agresiji. Njima nije bila dovoljna okućnica; oni su htjeli Zadar, Šibenik, Dubrovnik... ma sve živo. 'Tobože su se separisali radi zaštite. Ma kakvo osvajanje...'

E, pa sad cuclajte motku.

džin tonik

Quote from: mac on 19-11-2012, 16:54:33
Zanimljiv je taj stav da pobeđeni separatisti nemaju pravo da žive tamo gde su rođeni i živeli samo zato što su radili na separatizmu. To vas čini bližim Turcima od nas Srba.

vec sam pojam separatisti potpuno pogresno opisuje zivalj koji je djelovao u hrvatskoj u korist srbije ili isti srcano podrzavao. separatisti mogu biti samo homogeni starosjedioci na jasno definiranom prostoru, a ne razularena banda u krvavom pohodu na tudje. meni za vratom, na mojoj zemlji, nisu dahtali separatisti, vec najveca olos koju je majcica srbija ikad izvezla. koja je dosla na moje, u zelji da me sahrani. gdje si cuo za separatiste osvajace?
i svi starosjedioci, bez obzira na narodnost, imali su izbor prikljuciti se krvavom piru ili ostati sa svojim prijateljima i susjedima. mnogi su ostali i to su ljudi. na one druge ne zelim trositi rijeci.
i pod "ostali" ne mislim samo na one koji su fizicki podijelili sudbinu, vec i na one koji su pobjegli od srpske agresije. i oni su ostali ljudi.

Meho Krljic

Ne, ali ovde se opet priča u apstrakcijama. Valjda je jasno da ako je neko radio protivzakonito - on se kažnjava po zakonu. Dakle, kakve veze imaju pobijeni civili u Krajini posle Oluje sa nastankom Krajine, izborom njene vlasti i zločinima koje je neko činio?

Mislim, to je kao kad bih ja sad uzeo da objašnjavam kako je Srebrenički pokolj koga je učinila vojska RS opravdan jer su dve godine pre toga neki ljudi ubijali ljude po srpskim selima oko Srebrenice. To nema veze sa pravdom, to je valjda jasno?  Naprosto ne možemo ozbiljna izraza lica pravdati zločine koje je učinila oružana sila nad civilnim stanovništvom zato što postoje određeni istorijski uslovi da se ti zločini vide kao politički oportun način za dugoročno rešavanje problema. Jer da možemo, valjda bih ja ovde trubio o tome kako je Srbija 1999. godine sasvim legitimno trebalo da protera 900.000 ljudi sa Kosova - ljudi koji nisu plaćali poreze Srbiji, koji su imali paralelne institucije u suprotnosti sa zakonima, od kojih su neki činili a neki pomagali terorističke akcije napada na policiju itd.

Ali naravno da proterivanje 900,000 ljudi nije prihvatljivo ni pravedno rešenje za tu vrstu problema, pa tako ne mogu da se složim da je ono prihvatljivo i u slučaju Hrvatske. Hrvatska je de fakto počinila etničko čišćenje, proterala stotine hiljada svojih građana, zastrašila ih, uništila im imovinu i otežava njihov povratak. To je faktičko stanje stvari i mi ne možemo govoriti o pravednosti takvog rešenja, samo o njegovoj korisnosti po Hrvatsku, o emotivnoj matrici po kojoj mnogo ljudi u Hrvatskoj smatra da je učinjena ispravna stvar, kao što mnogo ljudi na srpskoj strani smatra da je Srebrenički pokolj bio ispravna stvar, možemo da pričamo o političkom sponzorstvu od strane sila i centara moći u svetu koje omogućava da se iste ili uporedive akcije različitih aktera tretiraju posve drugačijim kriterijumima. Ali ne možemo da pričamo o pravednosti: ubijani i proterani su civili, što je u suprotnosti sa svakim poimanjem pravednosti kojim se danas barata - toliko je prosto.

mac

Dvesta hiljada ljudi nije nikakva banda, nego stanovništvo. Oni su smatrali da žive na svojoj, a ne tuđoj zemlji, jer su tu rođeni i umrli njihovi preci od više generacija. Oni su smatrali da imaju pravo da otcepe svoju zemlju od druge države, jer se i ta država otcepila od treće. Ja se s tim nisam tada slagao. Sećam se glasanja kad je skupština odbila predlog o autonomiji u granicama Hrvatske, i sećam se da sam pomislio da sad zaslužuju sve što ih bude snašlo. Pod tim "sve" mislio sam u najgorem slučaju da će par stotina Srba dobiti po par desetina godina zatvora i da Srbi neće biti narod s jednakim pravima kao i Hrvati. Nisam očekivao egzodus.

BladeRunner

Pingvin Patuljak
Quoteto, bladerunneru, stari èetnièe.
Četnik? Ja? Zanimljivo.

Izitpajn
Quoteosim slučajnosti i uvjeravanja, naravno, tu je i mogući motiv likovanja i provociranja
Pingvin Patuljak
mali kreten to ne kuži;)
mjerodavni su rekli što je i kako bilo, a sagitaška kompanija i mali četnici mogu samo guslati i pisati sami sebi bajke o "srbima koji su jeli vilicom dok je švabo rukama"

ps - gule, tata ti je ustaša
zosko
na mojoj zemlji, nisu dahtali separatisti, vec najveca olos koju je majcica srbija ikad izvezla. koja je dosla na moje, u zelji da me sahrani.

Prizor vas trojice Prijapa na ovom topiku je kao prizor emocionalno retardirane djece iz filma "Brood" sa Gotovinom kao majkom. Mapirate se iz jedan u jedan. Slika toga kako zastrašujuće pjenite je malo... bolesna, psihotična i neprijatna, ali šta znam, vole ljudi Kronenberga na ovom forumu. Izuzetno mi je drago što ste se ogoljeli kao ekipa (manje ili više) uglađenih nacista, mislim da je to bilo potrebno, pa čak i neophodno. Srećom, ako ste vi "Brood", Srbi su "Memento", pa će forum-plebs na ostalim temama i dalje ćaskati sa vama o muzici, filmovima i knjigama kao da ste normalni. A niste.

Pozdrav ekipa.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Agota

Quote from: lilit_depp on 19-11-2012, 16:15:41
ove hrvate treba banovati s potforuma politika.

ali, zasto ??
sagita je meka za anonimne ustaske psihopate !!
stay tuned !
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Franz Xaver von Baader

meho, ti si taj koji priča apstraktno. to što si vidio i razgovarao sa nekim čovjekom i slušao njegovu životnu priču, možemo ga požaliti na općem ljudskom nivou - ali to je apstrakcija.
stvar o kojoj se ovdje radi je iznad takvih posebnih slučajeva. i to je konkretno.

iznio si gomilu neistina u gornjem upisu, od toga da insinuiraš kako se ovdje zagovara ubijanje civila (a jasno je rečeno da krivce treba izvesti pred sud) do toga da je RH počinila etničko čišćenje. naravno da nije, za taj slučaj se obrati 1.ondašnjem službenom beogradu 2.strukturama vlasti pobunjenika 3.samom narodu koji je tako odabrao.
po meni, narod je i najkrivlji, jer se nije znao služiti onim kantovskim "javnim umom": misli što god hoćeš, ali se pokoravaj. da su se oni tako organizirali politički, da su prihvatili novonastali poredak koji je važio de facto i de jure, pa pokušali kroz institucije RH ostvarivati svoju političku volju, ne bi sada pola vas ovdje kukumavčilo, jedni zbunjeno promatrali, a poneki se uljuljkivali u apstrakcije. ali ne, taj "ludi narod" (raškovićeva definicija) je brže bolje uzeo sjekire i počeo slagati balvane na ceste, zadojen SANU-mitovima i prepečenom rakijom. srbija, ta iskvarena trula sredina, proizvela je takav zlokobni i na kraju se pokazalo po njih same kobni apsolutni duh: u umjetnosti, objavljenoj religiji i filozofiji, što se sve može svesti na sljedeću ideju: "siluj i zakolji". da, to je vaš izraz devedesetih, meho. siluj i zakolji.
i ti i takvi bi pričali o pravdi? nama sigurno nikada više - ne.

Anomander Rejk

Ajde gubi se više, idi tamo na vaše naciforume pa objašnjavaj svoje istine. Marš.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Дај, Аномандеру, пусти га, не треба му противречити...мислиш да је лако бити птица која никад неће полетети... и патуљатса притом? Мукица...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Hajde, hajde, ne padajmo u vatru.

I nemojmo prekrajati istoriju pogotovo kad je istorija nekoliko postova stara. Ne insinuiram da se ovde zagovara ubijanje civila, mada naravno da Zosko takve izjave rado daje, ali naravno da je Hrvatska, država, oličena u svojim oružanim snagama izvršila etničko čišćenje. Jasno je meni da se već godinama priča da je stanovništvo Krajine "samo" otišlo jer, eto, u to su ih ubedili njihovi lideri, ali jasno je i da:

a) Je mnogo onih koji su ostali pobijeno, imovina im uništena ili opljačkana, povratak otežan - a to je definicija etničkog čišćenja, pa se time i daje za pravo onima koji su otišli i

b) Da bih se ja osećao zaista glupo da krenem da objašnjavam kako su Albanci sa Kosova "sami" krenuli u zbeg 1999. godine da bi Srbija izgledala loše u očima svetskih moćnika - iako je to upravo priča koje se kao pijan plota dugo držao zvanični Beograd. Naravno da ja ne verujem da je većina policije i vojske koje su tada operisali na Kosovu bila namerna da ubijaju civile i pale im kuće, ali bilo ih je dovoljno sa takvim inklinacijama i instrukcijama. Isto tako ne verujem da je, uprkos brionskom transkriptu, većina hrvatske vojske i policije u Oluji išla u akciju sa namerom da pljačka, pali i ubija, ali bilo ih je dovoljno koji su to činili da možemo da govorimo o državnoj odgovornosti za etničko čišćenje.

I ponovo, poezija u vidu opisa Srbije kao trule sredine, zlokobna i po sebe samu kobna duha je legitimna, ali to nema veze sa konkretnim činovima koji su počinjeni tokom Oluje i za koje u okviru nekakvog formalnog sistema prava ljudi treba da odgovaraju (a drugi ljudi da budu obeštećeni, kada bi sve bilo kako treba - i u Srebrenicama i u drugim slučajevima).

Dodao bih još i da je u okviru ovog drugostepenog suđenja i žalbenog postupka, ako je već sud delovao politički, moglo da se ide na kompromis, to jest na smanjenje kazne itd., što sam ja očekivao čime bi obe strane bile nezadovoljne ali ni jedna upropašćena pa bi tu postojala neka osnova za građenje pomirenja, to je bila jedna od formalnih svrha osnivanja ovog suda. Međutim, umesto toga ljudi su potpuno oslobođeni krivice, čestitam, ali to je verovatno loše za srednjoročni razvoj situacije u regionu.

Savajat Erp

Мехо има толико стрпљења, живаца и разумевања да понекад стварно помислим да је божији човек  :mrgreen:

Agota

Quote from: Savajat Erp on 19-11-2012, 20:21:31
Мехо има толико стрпљења, живаца и разумевања да понекад стварно помислим да је божији човек  :mrgreen:

qpuke
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Tex Murphy

Quote from: Savajat Erp on 19-11-2012, 20:21:31
понекад стварно помислим да је божији човек  :mrgreen:

То сам и ја помислио кад ми је поклонио комплетан серијал Габријел Најт!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Vi ste svesni da je ime Mehmet samo turska verzija arapskog imena prvog i najvažnijeg božijeg proroka?

tomat

ček, zar nije poslednji prorok? ili je poslednji Džozef Smit?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Savajat Erp

Или можда Урош од Смиљана?  :mrgreen:

Franz Xaver von Baader

ako želiš pričati jedino o izričitom slučaju Gotovine i Markača, onda ne vidim što uopće hoćeš. pozivaš se na pravo, na konkretnost, a upravo je taj slučaj nakon dugogodišnjeg procesa okončan i imaš pravomoćnu presudu. presuda kaže da su nevini i da nije bilo udruženog zločinačkog poduhvata. točka. nema dalje. nema nekakvih mehovskih preispitivanja i presipanja iz šupljeg u prazno.
"misli što god hoćeš, ali se pokoravaj". to je maksima za legaliste tvoga kova. ili si ovdje licemjer i ne priznaješ odluku. ali time si sam sebe potkopao, porušio sve ono što si mahnito pisao po forumu i izgubio svaku vjerodostojnost.

situacija u regiji će se poboljšati kada: 1.srbija bude odgovarala za udruženi zločinački poduhvat kojim je generirala 4 rata 2.srbija bude odgovarala za organiziranje logora na svom teritoriju kroz koje je držala i mučila 7000 ljudi 3.optužen vojni vrh JNA koji je isplanirao i sproveo agresiju na druge države 4.srbi shvate da su krivi i suoče se sa time
eto, za to se brini i na tome radi.

Savajat Erp

Јес` чуо, Мехо?! На посао!

Anomander Rejk

Ajde, ispari već jednom. Dolaziš tu i svoje fašističke ideje i podršku progonu ljudi umotavaš u neke hegelijanske mudrolije. i zašto uopšte dolaziš ovamo, osim da provociraš. Kao da će neko ,, progledati'' nakon tvojih sjajnih govorancija. Takvi kao ti su najgori. Oni što kliču ustašama i Tompsonu, makar ne kriju šta su i ko su, s njima znaš na čemu si, a ti si onaj sitni, sobni fašista, koji nema sam hrabrosti da ubija, ali svršava u svojoj sobici kad čuje za ,,podvige'' njegovih. Marš tamo odakle si se ispilio.

Franz Xaver von Baader

idiote, ti si otvorio topik i likovao.
ako si ti otvorio topik i ispuštao niske strasti, nemoj sada cmizdriti kada su oborene tvoje podlosti i niskosti.
ili nemoj otvarati topike ili budi muško i prihvati da ljudi bolje, više i jače vide od tebe slijepca.

Anomander Rejk

Normalan čovek želi zločinca da vidi iza rešetaka gde mu je mesto, a sobni fašista poput tebe se raduje što je takav na slobodi.

Franz Xaver von Baader

fašist si ti i mali podmukli pizdek što si pokazao i dokazao otvaranjem topika i niskim postovima.

Meho Krljic

Dobro, dobro, nemojte odmah u blatu da se valjamo.

Ja i kažem - sud koji donosi ovakvu odluku, koju naravno da automatski priznajem u svojstvu građanina Srbije koja se zakonski obavezala na saradnju sa ovim sudom, dakle, sud koji donosi ovakvu odluku posmatra stvari na način da se po osnovi interpretacije tehničkog detalja odbaci masa dokaza o postojanju udruženog zločinačkog poduhvata itd. pa time sam svoj legitimitet dovodi u pitanje. Drugim rečima, odluka je legalna, ali njena legitimnost, u okviru šire ideje čemu ovaj sud treba da služi - dostizanje pravde, doprinos pomirenju - je upitna.

A valjda je jasno da sam ja najmanje srećan zbog toga. Mislim, godinama pričam da je ovo ne previše ozbiljan sud ali da smo se svi obavezali na njegovo poštovanje i da treba da na svim stranama gradimo poverenje u institucije međunarodne zajednice jer je to bolje za nas sve. Sad nažalost imamo situaciju da je u Srbiji ovo poverenje razoreno, i da se plašim koliko će to škoditi Srbiji u nastavku razvoja. Razumem da Hrvatsku za to zabole dupe ali pitam se i je li dobro imati suseda koji će se i dalje hraniti paranojom i mitovima.

Što se tiče četiri tačke koje Pingvin iznosi u svom postu, ja naravno nemam problem sa tim da se o svakoj od njih kroz institucije i kroz nekakve utvrđene propise prođe i osudi šta treba i gde treba, ali kroz koje institucije i koje propise ako Haški Sud ovakvom presudom pokazuje da se predvodnici oružane akcije u kojoj je izvršeno etničko čišćenje mogu potpuno osloboditi odgovornosti na osnovu tumačenja tehničkog kriterijuma? Takođe "(da) srbi shvate da su krivi i suoče se sa time" je jedna besmisleno preširoka konstatacija, da ne kažem fantazija, koja bi jednako beslovesno zvučala i da je ovde neko koristi i krene da objašnjava da Hrvati treba da shvate da su krivi i suoče sa time. Haški Sud je upravo uspostavljen da bi se krivica individualizovala, da bi joj se dalo ime i prezime i utvrdio nivo lične odgovornosti, baš da bi se raskrstilo sa tim tako balkanskim "Srbi/ Hrvati treba da shvate da su krivi".

No, nažalost, Haški Sud je demonstrirao čak i za anglosaksonsko pravo jedan agresivan nivo variranja u kriterijumima, a ova drugostepena presuda je tek dobar primer i, kako rekoh, time je, iz moje perspektive doneo više štete nego koristi odnosima u regionu koje je trebalo da pomogne da se izglade.

Hoću reći, dok ovde neko može da dolazi i priča kako su eto, oni koji su se preobukli iz četnika u civile i zato legitimno bili ubijeni izvan borbenih dejstava, nismo ni mrdnuli od blajburške priče i dajemo za pravo i onima koji vele da je okej što je Mladićeva vojska pobila gomilu zarobljenika u Srebrenici, jer, eto, i oni su do juče nosili oružje pa su valjda bili legitimne mete koje su se mogle ukloniti bez suđenja i ikakvog procesa.

Anomander Rejk

Pingvine, da ti nisi opterećen, ne bi dolazio ovde sa tom pričom.
Ne znam nikoga sa Sagite ko ide na hrvatske sajtove fantastike, i tamo prosipa priče o srpskoj istini. To što dolaziš ovde sa tom pričom, jasno govori koliko si opterećen, iako si svestan da nikoga ni u šta nećeš ubediti.
Demarkaciona linija je vrlo jasna i moja, Hrvatska je fašistička država nastala na genocidu i etničkom čišćenju. A ti trabunjaj šta god oćeš, zaboli me.

Meho Krljic

Ama neka dolazi i neka priča, inače bismo ovde sedeli samo mi i jedni drugima potvrđivali svaku izjavu. Džaba nam diskusije kada ne bi u njima bilo nikakvog izazova.

ginger toxiqo 2 gafotas

Hrvati iz Francuske tuže Boba DilanaHRVATI koji žive i rade u Francuskoj podneće prijavu protiv muzičara Boba Dilana jer je vređao Hrvate, uporedivši ih sa pripadnicima Kju kluks klana i nacistima, preneo je ,,Večernji list".
- Predstavničko veće ustanova i zajednice Hrvata Francuske, na vanrednoj skupštini održanoj ove nedelje, odlučilo je da podnese kaznenu prijavu protiv Roberta Alena Zimermana, alijas Boba Dilana, i francuskog izdavača revije ,,Roling ston" zbog podsticanja rasizma i mržnje prema Hrvatima i hrvatskom narodu - kaže Vlatko Marić, sekretar zajednice.
Dilan je u intervjuu u 47. broju revije ,,Roling ston" uporedio hrvatski narod sa ,,Kju kluks klanom" i nacistima. ,,Crnci mogu nanjušiti belce rasiste, kao i Srbi Hrvate", rekao je Dilan.
- Takvo poređenje hrvatskog naroda sa zločinačkim organizacijama je podsticanje rasizma i mržnje prema hrvatskom narodu. To je po francuskim zakonima zabranjeno i kažnjivo - rekao je Marić. Na Dilanove tvrdnje u Hrvatskoj, gde su prenesene kada su izašle u spomenutom magazinu, niko nije reagovao.

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:406722-Hrvati-iz-Francuske-tuze-Boba-Dilana
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 19-11-2012, 22:29:32
Ama neka dolazi i neka priča, inače bismo ovde sedeli samo mi i jedni drugima potvrđivali svaku izjavu. Džaba nam diskusije kada ne bi u njima bilo nikakvog izazova.
Nego, oglasio se i Hag, zvanično. ,,Očekuju nastavak saradnje sa Srbijom ''.  :shock: :x
Ovi nas baš zajebavaju, ono najstrašnije.

Albedo 0

Quote from: PingvinPatuljak on 17-11-2012, 15:23:18
Quote from: Бата Животиња on 17-11-2012, 13:08:23
Bolje da smo pregazili sve do Zagreba

haha, pa naravno da bi to bilo bolje za vas, ali ima kvaka: niste bili u stanju.
i to je čitava vaša tragedija, otkud i izvire ova farsa i sagitaško kukumačenje. nema nikakve "velike tajne", nema belosvetske zavere, nema ništa "iza". pokrenuli ste rat, ušli sa šaljivdžijama i sa trubama i tenkovima i topovima, to smo vam polomili i izgubili ste. izgubili ste i krivi ste. to je suština, a čaršijska naklapanja "bolje da smo" mačku o rep.

ti i dalje slobodno sanjaj, razgovaraj u mašti "bolje da smo" , ali dok jezdiš na zapad u zbilju će te prenuti običajnosna ideja u potpunoj realizaciji i divni hrvatski graničari će te uljudno probuditi: dobar dan, gospodo, pripremite putovnice.

postoji samo jedna sitnica: Mi nikada nismo izgubili rat protiv Hrvata. SAD-a, Njemačke ponekad. Ali samo ponekad.

Ne znam zašto se kitiš tuđim perjem.

Agota

...a na PRVOJ svi s nestrpljenjem cekaju da se ukljuci tviteras  vuk jeremic da se jos malo lozi i da nas lozi , nekad su bre politicari bili gospoda, pametni ljudi par ekselans ,  ovo danas sve neke muljare  .

Alex

Da rezimiramo:

Hrvati su zaslužni za početak rata u SFRJ, jer su na prvim višestranačkim izborima doveli HDZ na vlast, ekstremno desničarsku, nacionalističko - fašističku partiju, odgovornu za nezakonitu nasilnu secesiju i politiku ponižavanja, obespravljivanja, proterivanja i genocida nad Srbima na svojoj administrativnoj teritoriji.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Agota

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 19-11-2012, 22:35:48
Hrvati iz Francuske tuže Boba DilanaHRVATI koji žive i rade u Francuskoj podneće prijavu protiv muzičara Boba Dilana jer je vređao Hrvate, uporedivši ih sa pripadnicima Kju kluks klana i nacistima, preneo je ,,Večernji list".
- Predstavničko veće ustanova i zajednice Hrvata Francuske, na vanrednoj skupštini održanoj ove nedelje, odlučilo je da podnese kaznenu prijavu protiv Roberta Alena Zimermana, alijas Boba Dilana, i francuskog izdavača revije ,,Roling ston" zbog podsticanja rasizma i mržnje prema Hrvatima i hrvatskom narodu - kaže Vlatko Marić, sekretar zajednice.
Dilan je u intervjuu u 47. broju revije ,,Roling ston" uporedio hrvatski narod sa ,,Kju kluks klanom" i nacistima. ,,Crnci mogu nanjušiti belce rasiste, kao i Srbi Hrvate", rekao je Dilan.
- Takvo poređenje hrvatskog naroda sa zločinačkim organizacijama je podsticanje rasizma i mržnje prema hrvatskom narodu. To je po francuskim zakonima zabranjeno i kažnjivo - rekao je Marić. Na Dilanove tvrdnje u Hrvatskoj, gde su prenesene kada su izašle u spomenutom magazinu, niko nije reagovao.

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:406722-Hrvati-iz-Francuske-tuze-Boba-Dilana

Quote from: zosko on 29-04-2008, 20:09:00
da imam pravo glasa, sto iz ociglednih razloga nemam, glasao bih za ku klux klan. kazu trebaju politicku vlast da bi si medjusobno dodjeljivali poslove, kredite i ostalo.

Agota

jeremic podilkanio  :evil:

What about me ??!! :cry:

Albedo 0

Quote from: PingvinPatuljak on 18-11-2012, 11:31:05

a geneza? kako je došlo do oluje

eo 'vako: Tuđman robijao zbog širenja nacionalne mržnje u SFRJ
rimokatolički sveštenici na HT-u javno govorili 1991. ''Nije grijeh ubiti ako je za domovinu''

Što dovodi do još jednog problema: Koji kurac će sveštenici na javnoj televiziji?

a o 1941. da ne pričamo
i o frankovcima u I svjetskom
i o Starčeviću prije svega toga

Geneza sigurno nije omiljena hrvatska disciplina

Pingvin, hajde molim te pročitaj od Albaharija - Svetski putnik

Alex

Srbi na prvim višestranačkim izborima (kao i obično) nisu imali dovoljno pameti i svesti da izaberu drugu vlast do Miloševićeve SPS koja je bila naslednik SK i to u vreme dok su Amerikanci u celom svetu rušili komunizam. Naravno da su USA i Nemačka saveznika našli u Hrvatskoj - tome treba dodati i religijsku vezu Hrvata sa Vatikanom i poslovičnu nekooperativnost Miloševića prema zapadu (baze i sl) - tako dobijamo promašenu srpsku politiku, gde su moćni saveznici prepušteni Hrvatskoj, a Srbija se besmisleno "obraćala za pomoć" Rusiji, kojoj je i samoj bila potrebna pomoć u to vreme. 
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Albedo 0

Quote from: PingvinPatuljak on 18-11-2012, 16:05:39
ono što ti, i tebi slični ignoranti, ne razumiju: RH ima pravo uspostaviti red i mir na svom međunarodno priznatom teritoriju.

samo mi reci nešto: da je SFRJ 1991. na svojoj međunarodno priznatoj teritoriji uradila ono što je Hrvatska učinila, šta bi onda rekao? SFRJ izvrši integraciju pobunjenog područja, pobjedi teroriste blablatruć.

Jer dvostruki aršini ne priliče jednom hegelovcu, prije uličaru

Quotevjerujem da si čuo za politički pojam "pravo naroda na samoodređenje"?

Ja koliko znam to pravo imaju i Srbi iz Krajine. Ili opet rade dvostruki aršini?

No da završim ovu priču, pošto je nalupetano 15 strana koje nemam namjeru da čitam, i još nam se nekakve Austrijanke gotovanke javljaju iz Beča da nam sole pamet, pa rekoh bolje da završim priču na ovom topiku

Po Ustavu Hrvatske suvereni narodi u SOCIJALISTIČKOJ R. Hrvatskoj su Srbi i Hrvati. Srbi nisu konsultovani po pitanju promjene državno-pavnog statusa. To što je jednim krivičnim djelom SOCIJALISTIČKA R. Hrvatska proglasila nezavisnost, to ovdje nije problem, je li?

Već smo raspravljali da Dubrovnik nikad nije bio dio nijedne hrvatske države, i samim tim, budući da je ovo bila SOCIJALISTIČKA R. Hrvatska, postoji veliki problem kad ona postane NACIONALNA R. Hrvatska. Naime, NACIONAL-SOCIJALIZAM

Jebe mi se šta je Njemačka uradila da UNIŠTI međunarodno-pravni poredak da bi Hrvatska postala međunarodno priznata. Samo jedna stvar je važna: da vi po međunarodnom pravu niste mogli da budete međunarodno priznati, jer ste prekršili ustav Soc. R. Hrvatske.

Nemoj da lupetaš o svom međ. priznanju ako ne znaš o čemu pričaš.

Sve u svemu, najgore je što vi nikad nećete moći mirno da spavate i polako i sami postajete svjesni toga. Da u Zagrebu na ulice izađu svi sem djece, bolesnih i staraca, sama je indikacija vaše slabosti, mašina radi prekovremeno i brzo će da prokuva. A Srbi znaju da čekaju i po petsto godina.

Ujedno, ovo je moj posljednji post upućen bilo kom ustaši na ovom forumu.

džin tonik

Quote from: Alex on 19-11-2012, 23:04:44
Da rezimiramo:

Hrvati su zaslužni za početak rata u SFRJ, jer su na prvim višestranačkim izborima doveli HDZ na vlast, ekstremno desničarsku, nacionalističko - fašističku partiju, odgovornu za nezakonitu nasilnu secesiju i politiku ponižavanja, obespravljivanja, proterivanja i genocida nad Srbima na svojoj administrativnoj teritoriji.

ovo je bas lijepo sroceno. svidja mi se.

Anomander Rejk

Quote from: Loni on 19-11-2012, 01:10:03
Quote from: PingvinPatuljak on 18-11-2012, 22:52:00
vi ste, ljudi, jedna velika hipnotisana gomila. poričete teške zločine koje ste počinili devedesetih zarad nekih mitova i iluzija i sada poput somnabulista bauljate i hulite na sva usta ("lud narod" reče rašković)

putujte na istok, eto. nitko si neće otrgnuti glavu od sekiranja.

Evo, ako neko nije deo te hipnotisane gomile to sam ja.
Priznajem zložine srpskog naroda. I Srebrenicu i Vukovar i Sarajevo i Dubrovnik.
I priznajem da je generalno gledano Srbija najkrivlja u ratu 90-tih jer su druge republike po ustavu iz 1974. imale pravo da se osamostale,
a Milošević se o taj ustav oglušio te je JNA upala na tuđu teritoriju kao agresor.
Ali bez obzira na to, mislim da Srbi nisu jedini krivci i da su i drugi (pre svega Hrvati) dosta krivi.
Ako nigde drugde bar u prekoračenju ovlašćenja i napadu na civile.

Rođeni brat mog dede sa svojom ženom je isto u svom selu (opština Sisak) i ništa mu se nije desilo.
Sad su sa Hrvatima u selu najbolji priajtelji.
Rođena sestra mog dede i njen muž su pobegli ovamo. Živeli kod nas 3 godine, posle se vratili.
Nikad nisu dobili penziju, ali do smrti su zaista ostali dobri sa Hrvatima iz sela (većina su novi - Hercegovci).

Međutim u nekim drugim selima nije bilo tako.
Neki su stradali u kolonama dok su bežali. Bilo je tu mnogo žena i dece.

Ako nije kriv Tuđman (Mada se po govorima nekih viših haških sudija kao što je Karla del Ponte, rasuđuje da Tuđman, samo da je živ, nikad ne bi mogao ovako da se izvuče) i ako nisu krivi najviši generali - Gotovina i Markač, onda su krivi oni na nižim nivoima.
Neko očigledno jeste kriv za smrt nekih ljudi.

Zbog ovakve presuda, srpsko društvo je gurnuto u veliko blato jer će kod nas ovi tipovi nalik Svarogu
imati argumente da spuštaju nas Evropejce (nas mondijaliste, nas koji ne bežimo od odgovornosti, koji želimo ljudska prava, demokratiju i Srbiju koja je u dobrim odnosima sa susedima).

Ovde kod nas veliki je sukob između tzv. liberalnog stanovništva, koje zastupa neke univerzalne vrednosti (demokratija, sekualrizam, ljudska prava), koji se grčevito držimo Evrope jer je samo ona garant poštovanja univerzalnih vrednosti u Srbiji
i sa druge strane imamo horde konzervativaca koji ne vide ništa osim pravoslavnog klerikalnog jednoumlja (što uključuje mržnju recimo prema meni koji sam agnostik nju ejdžer i recimo vegetarijanac), mržnju prema drugim narodima i ideologije srednjeg veka (ni o kakvoj demokratiji ne može biti reči). Takvi se grčevito drže Rusije.

Mi Evropejci sada smo u govnima jer je zbog ovakvih pristrasnih poteza gubimo argumente u borbi protiv naših srednjevekaša.

Čak i Karla del Ponte i Nataša Kandić koje su vrlo kritične prema Miloševiću, Karadžiću ili Mladiću, tvrde da je presuda loša.
O čemu onda da pričamo?

Sad će nam se ovde ideolozi antizapadnjaštva popeti na glavu s tim da Srbija ne treba da prihvata evro vrednosti i ide u tom smeru.
Navijaće za Iran, za Severnu Koreju, za još strožije kazne Pusi Rajot i za to da pop Peranović ne ide na robiju (još nije osuđen) jer eto ojačava pravoslavlje koje je jelte stub ,,srBstva''.

Varvari su dobili svoje argumente.

A najveći paradoks u svemu je što u ovom procesu takođe NISU POBEDILE VREDNOSTI EU !

POBEDIO JE VATIKANSKI LOBI KOJI TAKOĐE NIJE U SISTEMU VREDNOSTI EU !

Eto. To se desilo.
Vatikan je takođe razorno tkivo demokratiji i ljudskim pravima i slobodi i svakoj modernizaciji kao što je i pravoslavlje.
Pobedio je jedan konzervativizam (što ne reći fašizam), krila će dobiti drugi, ovog puta onaj srpski konzervativizam (i što ponovo ne reći fašizam),
a nama, koji bismo bolji svet zapušena su usta.

Moja tašta (vi kažete punica) uživala je likujući nadamnom: Eto ti. Eto ti zete naivčino! Ti  beše još veruješ u neku pravdu i neka ljudska prava i u to da Srbi mogu u to da se uklope? Wa ha ha ha ha (veštičiji smeh)!.
Dobro ti je tašta rekla.  :)Ali opet nisi izvukao pouku.
Konzervativci nisu krivi. Tvoj Zapad je taj koji sprečava da Srbija postane građanska država, jer joj stalno deli šamar za šamarom, i bez prekida je kažnjava.
Čak i ova vlast, sa nacionalističkom prošlošću, Nikolić i Dačić, krenuli su putem saradnje, dijaloga, otvorili su pregovore sa
prištinskim vlastima, pokazali kakvi god da su, da žele dijalog, da žele da sarađuju sa Evropom.
Koja je bila nagrada ? Videli smo je u petak. Sledeća nagrada sledi 29.11, kada će na dan bivše republike, pustiti još jednog poznatog pregaoca i trudbenika ljudskih prava, Haradinaja.
Prema tome, nemoj da pričaš više o srpskim konzervativcima. Čak i oni su imali dobru volju da krenu putem EU, ali EU nas očito ne želi, ili nas želi tako ponižene da bi se više i sami sebi zgadili.

Alex

Pravo republika na osamostaljivanje nikada nije garantovano ustavom SFRJ, već pravo naroda. Zloupotrebljavajući ovo pravo Hrvatska i Bosna odvlače iz SFRJ i delove sa većinskim srpskim stanovništvom koje je bilo za ostanak u Jugoslaviji.

JNA je pokušala da se suprotstavi nezakonitoj secesiji, kao jedina legalna vojska sukobivši se sa hrvatskom paravojskom. Nad komandovanjem JNA ingerencije imaju premijer Ante Marković, general Veljko Kadijević, predsedništvo na čelu sa Stjepanom Mesićem (sve Hrvati) - ne Milošević, kao se često potpuno pogrešno tvrdi!

Džek

Hrvatske trupe navalile na Srpsko dupe, bitka se vodi oko same rupe.

Zanimljivo kako ustaško trojstvo ovde organizovano nastupa. Rat je bio i prošao, al' za neiživljene koji su sklonjeni na vreme i doživeli ga ispred ZDF i CNN neće nikad.

Čudom se čudim šta U3 grupacija traži na ovom forumu, koji su im ciljevi?
Da žrtve njihove agresije ubede kako su im dobro učinili što su ih klali i proterali? Ili da nas ubede da smo zločinački narod, pripisujući ustaške metodologije i iživljavanja nama?  xrofl

Kažu da je najveće dostignuće nečastivog to da je ubedio ljude da ne postoji. Tako bi i ovi U3 muzičari koji sviraju kurcu (Srpskom) da ubeđuju koliko su oni u pravu, pravdajući time pred sopstvenom savešću zločine nad Srbima, koji im dođu, istorijski, kao marva za iživljavanje maljem.

Ne uspevaju, nikad i neće, pa im ostaje samo da nastave svoj duvački koncert pred publikom kojoj je ta svirka smorna :)

Definitivno otpisujem Jadran za letovanje, sreća nisam ni išao tamo. Takođe, mogu da biram između C marketa i Ideje, obe mi usput. Mislim, što bih zločincu Gotovini uplaćivao penziju zarad vekne hleba i deset ćevapa? Bolje da Mišković uzme moje pare, jes' da ima oraha u džepu, al' naš je! Krk!

Kada i ako ovi duvači promene repertoar i odrastu, možda i pazarim Vegetu; do tad, Bag začin oplemenjuje moju juhicu :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.