• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazana zločinačka politika Hrvatske

Started by Anomander Rejk, 15-04-2011, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

Vidim, opet si metastazirao po svim topicima...širiš se ko bolest.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

Teška kazna Fife: Šimunić je dobio 10 utakmica suspenzije!

Disciplinski odbor Fife Josipa Šimunića je kaznila sa čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja protiv Islanda.

Nakon tjedana nepotrebnog odugovlačenja Svjetska nogometna organizacija Fifa je napokon obznanila kaznu za Josipa Šimunića.
Fifa nije imala milosti prema iskusnom Šimuniću te će morati pauzirati čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja s navijačima nakon utakmice s Islandom 19. studenog u Zagrebu!Joe je, prema svemu sudeći, neslavno završio svoju reprezentativnu karijeru jer će propustiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, a ne uspije li Hrvatska proći skupinu, suspenzija se nastavlja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016 i svim ostalim službenim utakmicama. Disciplinski odbor je ustvrdio da je igrač, zajedno s publikom uzvikivao hrvatski pozdrav, koji su u Drugom svjetskom ratu koristile ustaše. Kao posljedica toga, odbor se složio da je taj pozdrav bio diskriminirajući te je uvrijedio dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini. Fifa na svojoj službenoj stranici piše da će suspenzija početi s prvom utakmicomHrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Odbor je također odlučio da će igraču biti zabranjen pristup stadionima tih deset utakmica. Osim suspenzije Šimunić je dobio novčanu kaznu od 30.000 švicarskih franaka.Također dodaju da je Fifa obvezana boriti se protiv bilo kakvog oblika diskriminacije u nogometu i blisko surađuje s nogometnim savezima diljem svijeta kako bi educirala o jednakosti i poštovanju. Hrvatski nogometni savez ima pravo žalbe na ovu odluku.Sa 70.000 švicarskih franaka kažnjen je i Hrvatski nogometni savez.
https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

nije problem toliko u simunicu, derana koji natrkiva loptu poput mnogih, koliko u izjavi odgovornih od prije nekoliko dana, kako ga namjeravaju voditi na sp, ali ce konacnu odluku glede toga donijeti tek nakon sto fifa izrekne kaznu. prevedeno, ako kazna bude blaga i ostavi otvorenu tu mogucnost, igra.
sad, meni osobno pozdrav 'za dom' ne asociira na fasizam, kao recimo 'heil hitler', nit' mi je problematican, ali posto nam je dobro poznato, kako meni, tako i simunicu, da ima mnogo ljudi koji to dozivljavaju sasvim drugacije i to ne bez razloga, onda nam to ne treba, jer smo tu da igramo nogomet, reprezentiramo cijelo hrvatsko drustvo, a ne da provociramo. zato je trenutacna reakcija i bez fife trebala glasiti 'ne, ne ide na sp i ne igra 20 utakmica.'. as that easy.

Albedo 0

Sagita rehabilitovala zoska nakon dugogodišnjeg prevaspitavanja, maltene je postao hrvatski Meho Krljić 8-)

džin tonik

Zosko bijese Mehan prije Mehana. No moze on sa svakim. Kulturno, kao kauboji, vulgarno, podmuklo, izravno ili neizravno. Njemu svi dobri.

Meho Krljic

Naravno sad treba da pripazimo kad sledeći put Novak pokaže tri prsta pa se opet javi Bakir Izetbegović ili već neko da kaže da se pod tim pozdravom klala nejač u Srebrenici. Da vidimo šta ćemo onda...

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Tehnički jeste drugo jer se u slučaju "Za dom" pozdrava može povući direktna vertikala do Hitlera - bez obzira koliko je ta vertikala tačna, stvar je u percepciji. U slučaju tri prsta ne postoji taj lak kriterijum, da je simbol direktno vezan za državnu administraciju koja je bila u prijateljskim odnosima sa nacističkom Nemačkom, no opet, i Srebrenica je jak buzzword...

džin tonik

dobro meho zbori; dodao bih: u slucaju tri prsta uskoro ce se moci povuci vertikala direktno do antifasizma!

Anomander Rejk

Sad će da se javi Pingvin i objasni kako je kroz Šimunjića progovorilo Biće...
Tajno pišem zbirke po kućama...

varvarin

E, to ni Pingvin ne bi objasnio.

Ghoul

Quote from: Anomander Rejk on 17-12-2013, 16:46:15

progovorilo je Ništavilo!

Albedo 0

Šimunić je biće, ništavilo je komunizam.

varvarin

džin tonik

Quote from: varvarin on 17-12-2013, 16:51:57
E, to ni Pingvin ne bi objasnio.

naravno da ne bi. u flasu-politrenku stane tocno pola litre rakije. i kako sad gulu uliti dodatno znanje, prosiriti vidike? nije tu problem u ucitelju.

džin tonik

Quote from: Ghoul on 17-12-2013, 17:11:16
Quote from: Anomander Rejk on 17-12-2013, 16:46:15

progovorilo je Ništavilo!

a gul bi se malo valjao u blatu...

Alexdelarge

O Šimuniću u Nemačkoj: Ni duga karijera ne može da izleči zatucane hrvatske igrače

Nemački mediji prosto su šokirani rekacijom Fudbalskog saveza Hrvatske, koji je stao u zaštitu Josipa Šimunića zbog kazne FIFA i naveli da bi to bilo kao kad bi reprezentativci Nemačke pevali Hitleru.

List "Di Velt" je u svom tekstu prvo objasnio čitaocima šta je slogan "Za dom spremni" značio u Drugom svetskom ratu, a potom ih je upoznao i sa nastankom ustaškog pokreta, koji je tesno sarađivao sa nemačkim Vermahtom.

Autori su zatim izrazili zabrinutost koliku snagu on ima među građanima u Hrvatskoj, a ponajviše među fudbalerima koji su rođeni van granica svoje domovine. Kako prenosi hrvatski portal Indeks pod naslovom "Nažalost, ni dugogodišnja internacionalna karijera ne može 'izlečiti' zatucane hrvatske nogometaše", u "Veltovom" članku osuđena je i podrška Fudbalskog saveza Hrvatske koji je stao u odbranu i našao opravdanje za krajnje nepromišljen gest Josipa Šimunića posle meča baraža za Svetsko prvenstvo sa Islandom na Maksimiru.

Posebno je naglašena i uloga navijača koji su širokog srca prihvatili skandiranje fudbalera i "dokazali da Hrvatska još nije prevazišla probleme iz devedesetih godina" i da "tolerancija i miroljubivost nisu standard tog građanskog društva".

Na kraju teksta se navodi da je najtragičnije to što je ispad napravio fudbaler koji u svojim nogama ima veliko međunarodno iskustvo, koje nije uticalo na njega da promeni mišljenje i uoči greške.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fudbal/244891/O-Simunicu-u-Nemackoj-Ni-duga-karijera-ne-moze-da-izleci-zatucane-hrvatske-igrace
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truman

Upravo pročitah taj tekst na Indexu. Zaista je neverovatno da HNS kao institucija podržava to što je Šimunić uradio + gomila njihovih javnih ličnosti + deo naroda. Očito da su Hrvati baš duboko propali...ja sam generalno protiv predrasuda o nacijama, ali oni su daaaleko od Evrope. Mislim da nakon podrše Nogometnog saveta tom idiotu FIFA bi trebalo da razmatra suspenziju njihove reprezentacije.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

džin tonik

za dom - spremni u hrvata skoro nitko ne povezuje sa ustaskim pokretom ili fasizmom. neupucenima sve to djeluje kao da su isti ogrezli nacisti, sto bi se paralelno moglo zakljuciti za nijemce kad bi klicali sieg heil. srecom, uvijek se nadju medijski lesinari koji zive od podizanja tenzija, preuvelicavanja i senzacionizma. pa tako i jedan welt, ciji je ober-uber-sef za sebe izjavio da je nezidovski cionista. budalastine za dokone, ostali zive.

mac

U Hrvatskoj mnogi ni ustaški pokret ne povezuju sa fašizmom.

Mica Milovanovic

Jes' vala. Armijski list Zagrebačke armijske oblasti za koji sam pisao u JNA (večna hvala Slobi Ivkovu!) zvao se Za domovinu...  :(
Mica

Albedo 0

pa ako ćemo precizno, italijanski fašisti su neprijatelji ustaša, koji su bili saveznici njemačkih nacista

kao što se vidjelo i u Dežulovićevom tekstu, do 1943. postoji pritajeni, a nakon toga otvoreni sukob ustaša i fašista

Fašisti su u stvari limunada za ove ostale

a ustaše su i u JNA slavile dan endehazije

džin tonik

Quote from: mac on 18-12-2013, 23:11:27
U Hrvatskoj mnogi ni ustaški pokret ne povezuju sa fašizmom.

u biti da.

džin tonik

Quote from: Bata Živojinović on 18-12-2013, 23:23:32
...
kao što se vidjelo i u Dežulovićevom tekstu, ...

neovisno u cemu i kojem kontekstu, pozivati se na dezulovica ili medijske zjakane opcenito, potpuni je promasaj. igrom slucaja ispratio sam primjerice dezulovicevo pisanje o zvonku busicu. degutantno, maliciozno, krivotvoriteljsko. no publika voli zjakane, a zjakanima nikad dovoljno pecuniam (capere), kome jos treba faktografija.

Albedo 0

U Hrvatskoj ni um i biće nisu povezani.

džin tonik

Quote from: Red John on 18-12-2013, 16:24:49
Upravo pročitah taj tekst na Indexu. Zaista je neverovatno da HNS kao institucija podržava to što je Šimunić uradio + gomila njihovih javnih ličnosti + deo naroda. Očito da su Hrvati baš duboko propali...ja sam generalno protiv predrasuda o nacijama, ali oni su daaaleko od Evrope. Mislim da nakon podrše Nogometnog saveta tom idiotu FIFA bi trebalo da razmatra suspenziju njihove reprezentacije.

evo, procitah i ja silom-prilika clanak na indexu. te izvorni clanak od welta na koji se ovaj poziva. sta je na indexu iskrivljeno, sta istaknuto, sta presuceno, mozda nekom drugom prilikom. ne da mi se sad u detalje secirati svaku budalastinu. no znaj, da si procitao bilo koju dogodovstinu paje patka stvorio bi vjerniju sliku te stekao bolji uvid u problematiku.
ako uhvatim volje i vremena prevest cu indexov clanak na njemacki, te ga poslati autoru clanka welta uz molbu za komentar. no opet, stvarno se mrzim baviti tim ljudskim otpadom, osim u zabavnu svrhu.

džin tonik

index: "... Autor teksta ističe kako se gesta Šimunića nakon kvalifikacijskog dvoboja protiv Islanda ne smije opravdavati te kako se može vrlo jednostavno usporediti s onom u kojoj neki njemački nogometaš pred krcatim tribinama salutira Hitleru. ..."

welt: "... Damit wird auch Kroatien einmal mehr von seiner Geschichte eingeholt. Denn "Za Dom – Spremni" ist die Grußformel der Ustascha-Bewegung, die von 1941 bis 1945 einen großkroatischen Vasallen-Staat der Achsenmächte kontrollierte. In deutschen Quellen erscheint die Formel denn auch in Analogie zum Hitler-Gruß als "kroatischer Gruß". Dennoch wäre es zu einfach, Simunics nationalistischen Ausbruch mit einer – natürlich nur angenommenen – Aktion eines deutschen Spielers zu vergleichen, der "Heil Hitler" ins Stadionrund brüllt und dabei den rechten Arm hebt. ..."

index: "... Ono što posebno zabrinjava, ističu Nijemci, činjenica je da Šimunić u ovom istupu nije bio sam, već je svaki njegov usklik "za dom", od strane desetak tisuća navijača bio popraćen gromoglasnim urlikom "spremni". Također se spominje kako se ovakvo salutiranje i prije se događalo na tribinama hrvatskih stadiona, no kako nikada u njima nije sudjelovao jedan nogometaš, a kamoli praktički zaštitno lice reprezentacije, koji je na taj način dao veliki poticaj ovakvom načinu razmišljanja..."

welt: "... Josip Simunic ist nicht allein. Auf jeden seiner Grüße antworteten die Zuschauer mit "Spremni" (Bereit). Bei einem nachfolgenden Spiel demonstrierte das Publikum seine Solidarität mit ihm, indem es den Ustascha-Gruß skandierte – was im Übrigen in kroatischen Stadien nicht selten vorkommen soll..."

sad, mislim da smo najkasnije devedesetih upoznali trulez domacih medija u svim nijansama. i ta trulez nije ekskluziva desnicarskih zjakana, dapace, kao ni taj zaglupljujuce-huskacki fenomen proslost.
clanak u welta globalno nije ni toliko los. naslo bi se primjedbi, ali to mi sad nije u fokusu.
uglavnom, autor krece od presude za poznati nam cin, te nakon uvoda prelazi na histriografiju, sto nije ni toliko lose ucinjeno... da bi se nakon uvida u pozadinu sukoba na balkanu ponovno vratio na konkretan slucaj.
i sve u svemu, veci dio tvrdnji sa indexa tu uopce ne postoji, a ima zanimljivih pasusa koje jedan index bas i ne spominje.

džin tonik

Quote from: Red John on 18-12-2013, 16:24:49
...ja sam generalno protiv predrasuda o nacijama, ali oni su daaaleko od Evrope. ... FIFA bi trebalo da razmatra suspenziju njihove reprezentacije.

sad da i ja zaokruzim misao: lijepo ti truki i dalje ostani protiv predrasuda, a ako te zanima nogomet kao sport, odgledaj i utakmice ekipe susjedne zemlje uz koju te kao 'malog covjeka' veze, ako nista drugo, visestoljetna povijest.
no buk bi dodao: uklopi se gomilu bijede koja placa da bi vidjela nekolicinu bogatuna kako se igraju, ali to je vec druga tema.

Petronije

Quote"Jadno. Deset utakmica suspenzije temeljeno na
pretpostavkama", napisao je košarkaš Golden
Stejta na Tviteru.
Strašno je to šta je Fifa napravila Šimuniću.
Izbacili su ga SP-a, uništili mu karijeru ... Ne, to
nije fer. Povik 'Za dom spremni' se koristi još od
16. veka, istina je da ima nacističke konotacije,
ali to je bilo jedno izolvano razdoblje ... Šta to
sve zajedno znači? Ako neka radikalna grupa
koristi izraz 'kako si', zar će to biti zabranjeno
koristiti svima!? rekao je Bogut za američki
Kroejšn Sports.
Zar vi stvarno mislite da je Šimunić hteo uvrediti
Srbe, Jevreje ili bilo koga? To je neverovatna
glupost. To nije bio fašistički potez, već izraz
ponosa...
Nakon toga reporter je pitao Boguta da pred
kamerama izgovori 'Za dom spremni' ali dobio je
negativan odgovor.
"Ne bih, hvala. Znate kako to ide, pogotovo u
SAD-u. Ponosan sam na svoju hrvatski krv, ali
ipak neću".

:lol: :lol:

tt2

Arm the Homeless

Albedo 0

VIDEO: Pogledajte crtić hrvatske dijaspore zbog kojeg je Šimunić skandirao "Za dom spremni"

Crtani filmovi sinkronizirani na hrvatski jezik prikazuju se u dijaspori više od pola stoljeća, no sad bi mogli postati i dokaz na sudu. Odvjetnik Josipa Šimunića pokušat će dokazati da je Joe pod utjecajem crtanih filmova razvio svoje političke stavove.

He-man - Australska verzija crtića (News Bar)

http://news-bar.hr/news/simunic-nije-kriv-pogledajte-crtane-filmove-iz-dijaspore/

Ghoul

UBILA SE PREDSJEDNICA NDH
'Svi smo šokirani. Apsolutno ništa nije ukazivalo na probleme'

:-D :-| xyxy

Slavica Hruškar bila je predsjednica udruge koja okuplja oko 3000 dragovoljaca koji su Domovinskom ratu pristupili do 15. siječnja 1992. Ona sama među prvima je otišla na bojište i sudjelovala u obrani Hrvatske

ZAGREB - Slavica Hruškar, predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci Hrvatske počinila je jutros oko pet sati samoubojstvo skočivši kroz prozor svog stana na šestom katu nebodera u zagrebačkom Sigetu.

Vijest o samoubojstvu bivše sudionice Domovinskog rata potvrdili su nam njeni kolege iz udruge, šokirani zbog ovog tragičnog događaja. Nesretna žena rano jutros odlučila je skončati svoj život iz još uvijek nepoznatih razloga, a njeni ukućani o tome su čuli tek kad ih je policija obavijestila.
- Svi smo šokirani. Neki su s njom još jučer razgovorali, a danas smo trebali održati i neke sastanke. Ništa nije ukazivalo na probleme - rekao nam je Željko Cesarec, predsjednik zagrebačke županijske podružnice udruge.
Slavica Hruškar bila je predsjednica udruge koja okuplja oko 3000 dragovoljaca koji su Domovinskom ratu pristupili do 15. siječnja 1992. Ona sama među prvima je otišla na bojište i sudjelovala u obrani Hrvatske.
U vrijeme kada je ministrica branitelja bila Jadranka Kosor Hruškar se zalagala za javnu objavu Registra branitelja jer je smatrala da je stvarni broj onih koji su branili Hrvatsku znatno manji od onoga na papiru.
U sukob s Kosor došla je 2008. kada su je ona i državni tajnik Krunoslav Mesarićprozvali da je uzimala mito za sređivanje obiteljskih mirovina. Zbog toga je Hruškar podnijala kaznenu prijavu protiv Jadranke Kosor.
Taj je slučaj bio vezan uz kaznenu prijavu koju su 2007. protiv Hruškar podigle majka i kći Ljerka i Željka Kovač koje su tvrdile da je Hruškar uzela 4000 eura kako bi im sredila mirovinu poslije smrti supruga i oca Kovač.
Hruškar je pak tvrdila da je ta priča potekla iz tadašnjeg ministarstva branitelja.

Ghoul

Ghoul

Nakon izvođenja srpskih dokaza u Hagu, Hrvati u šoku

Objavljeno: 17. mart 2014. u 19:25

Pravni tim Srbije zadovoljan je svojim petodnevnim istupom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu i svi članovi se slažu da je izneta argumentacija uspela da dokaže genocidnu nameru Hrvatske prema Srbima iz Krajine.

Pravni tim Hrvatske se o tome ne oglašava, kao ni mediji u Zagrebu koji se nisu preterano bavili argumentacijom Beograda, ali su zato stavovi srpskih eksperata naišli na osude bivših čelnika HDZ-a i Vlade Hrvatske Vladimira Šeksa i Tomislava Karamarka.

Oni su upozorili Srbiju da posle istupa u Hagu neće imati ,,nedvosmislenu podršku Hrvatske na putu ka EU".

Nakon ovakvog postupka zvanične srpske politike, Hrvatska bi trebalo da zatraži objašnjenje i upozori Srbiju da podrška njenom ulasku u EU nije apsolutno bezrezervna – rekao je Šeks novinarima u Saboru, a prenela je Hrvatska televizija.

On je poslednji dan iznošenja argumentacije tužbe Srbije protiv Hrvatske ocenio kao ,,najlošiji dan srpskog pravnog tima, s najslabijim, šupljim pseudoargumentima".

Karamarko je u Virovitici rekao da se Srbija ,,služi nedopustivim sredstvima u Hagu".

- Dosta je tog iživljavanja na našoj borbi za slobodu – konstatovao je Karamarko i ponovio da je ,,Oluja" bila legitimna.

- Imao sam prilike da razgovaram sa svim članovima našeg pravnog tima i mada je još rano davati bilo kakve procene mogućeg sudskog ishoda, svi su veoma zadovoljni načinom na koji je Srbija odgovorila na tužbu za genocid, ali i argumentovala svoju kontratužbu – kaže za ,,Vesti" Savo Štrbac, ekspert pravnog tima Srbije i direktor Veritasa.

Mada je Hrvatska odlučila da ga unakrsno ne ispituje, on je od srede u Hagu i ovo suđenje prati iz galerije.

- Veoma sam zadovoljan načinom na koji je Srbija iznela sve činjenice. Zadovoljan sam i kao pravnik, ali i kao čovek ,,iz kolone" koji je preživeo sve užase hrvatske akcije ,,Oluja". Svim članovima našeg tima sam od srca čestitao i u svoje ime, ali i u ime svih Krajišnika rasutih po svetu – kaže za ,,Vesti" Štrbac.

On smatra da je Srbija sa mnogo manje novca uspela da okupi vrhunski pravni tim i da su ključni istupi nemačkih pravnika Andreasa Cimermana i Kristijana Tamsa, kao i pravnih eksperata Vilijama Šabasa i Vejna Džordaša.

- Veoma je značajno što su upravo nemački pravni eksperti osporili vremensku nadležnost Srbije, jer je većina zločina nad Hrvatima počinjena pre 27. aprila 1992, odnosno formiranja SR Jugoslavije. Verujem da je najviše pažnje 17-članog sudskog veća izazvalo obraćanje najvećeg stručnjaka za genocid Vilijama Šabasa – ističe Štrbac.

On objašnjava da je Šabas uporedio sastanak Tuđmana i vojnog vrha na Brionima sa sastankom vrha nacističke Nemačke u Vansiju kod Berlina, februara 1942. godine kada je smišljeno ,,konačno rešenje" za dalju sudbinu Jevreja u Evropi.

Direktor Veritasa kaže da je još rano procenjivati kakva bi mogla da bude konačna presuda, ali da su krajiški Srbi već pobedili.

- Sama činjenica da se pred ovim sudom napokon čula prava istina o ratu u Hrvatskoj, a posebno o brojnim zločinima nad Srbima i da će sva ta dokumenta i dokazi uskoro biti dostupni celom svetu za mene je bitnija od same presude. Sudije mogu da ustanove da je bilo genocida na obe strane, da ga nije bilo ili da ga je samo jedna strana počinila. Mnogo je važnije što su Krajišnici napokon imali gde da ispričaju svoju tragičnu priču – zaključuje Štrbac.

Kao da je bio u koloni

Savo Štrbac je čestitao Džordašu rečima: ,,Vi kao da ste bili sa nama u koloni. Tako ste to slikovito opisali."
Džordaš je naveo da je srpsko stanovništvo tokom ,,Oluje" ,,podvrgnuto raširenom i sistematskom ubijanju, fizičkim i mentalnim povredama i životnim uslovima smišljenim da dovedu do fizičkog uništenja".

,,Oluju" isplanirali kriminalci

- Šabas je u sudnici, odgovarajući na tvrdnju Hrvatske da je na Brionima planirana legitimna vojna operacija u cilju proterivanja srpskih vojnih snaga, a ne civila, naglasio da nema dileme da je ,,Oluja" planirana ,,na sastanku kriminalaca". Šabas mi je rekao da je potpuno uveren u to da ,,Oluja", kao i rasistički istupi Tuđmana sa ,,izletima" do Drugog svetskog rata, negiranje zločina nad Srbima svih vlasti Hrvatske, jasno ukazuju da postoji čvrst slučaj genocida.
Podsetiću da se u svetu svaka reč Šabasa veoma pažljivo sluša – ističe Štrbac.

(Vestionline)

http://www.dnevne.rs/svet/nakon-izvodenja-srpskih-dokaza-u-hagu-hrvati-u-soku

Ghoul

TORTURA U VODIČKOM ZALEĐU

Nasilnik bez noge oteo trojicu mladića, mučio ih je satima

NAPAO IH NOŽEM I ŠAKAMA

U lokal koji drži u najmu ušao je gurajući ih ispred sebe. Rastjerao je goste i počeo višesatnu torturu

Ante Pešić Gasa, 35-godišnji civilni invalid Domovniskog rata iz Čiste Velike u vodičkom zaleđu, otprije poznat policiji po nasilništvu, na spektakularan je način početkom ožujka zatočio trojicu 20-godišnjih mladića u Kamenom brodu, lokalu u svom mjestu koji drži u najmu.

Počelo u susjednom selu
Događaj što je Pešića, koji je u ratu ostao bez noge, u konačnici stajao uhićenja i pritvaranja te se i danas nalazi u Istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku, odigrao se u noći sa 4. na 5. ožujka u susjednom mjestu Vukšić. U tamošnjem kafiću Puta iz još neutvrđenih razloga 20-godišnjem mladiću uzeo je ključeve njegova automobila. Potom je u auto ugurao mladića i dvojicu njegovih vršnjaka. Kao odredište u iznimno napetoj situaciji odabrao je svoj kameni brod kafić u Čistoj Velikoj. Uveo ih je u Brod i naredio hitni "fajrunt" pa su zatečeni gosti bezglavo izjurili iz lokala, nakon čega je Pešić započeo s maltretiranjem mladića, a jednog je i ozlijedio nožem.

Nakon višesatne torture mladiće je potjerao van, ponovno ih posložio u automobil te natjerao da se zapute u Šibenik. Tijekom vožnje u jednom im je trenutku nestalo goriva u rezervoaru. Pešić je natjerao jednog od mladića da uzme kanticu, otpješači do prve benzinske crpke i ulije gorivo za novac iz vlastita džepa.

Kad je ekspedicija stigla u Šibenik, nožem ozlijeđenog mladića odveo je na Hitnu pomoć, pri čemu mu je sugerirao da liječnicima kaže da je ranu zadobio nehotice od krhotine razbijene čaše.

I gazda u problemu
Inače, cijeli događaj više je dana bio obavijen velom tajne. Ni danas nije poznat motiv postupanja Ante Pešića Gase, a iz policijskih izvora doznaje se kako će biti osumnjičen za kaznena djela protupravnog lišavanja slobode, prijetnje, neovlaštene uporabe automobila i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

U pokušaju da doznamo Pešićev motiv ili okolnosti koje su dovele do nesvakidašnjeg slučaja otmice, kontaktirali smo Antu Šunjergu, vlasnika koji je Kameni brod dao Pešiću u najam. U iznimno kratkom razgovoru objasnio je kako je lokal iznajmio Pešiću, da s njime ima nesporazume i da se definitivno ni o čemu više ne želi očitovati.

Maltretirao srpskog povratnika
Ante Pešić Gasa civilni je invalid Domovinskog rata. Kao 17-godišnjak je 1996. godine izgubio nogu u minskom polju nadomak Čiste Velike, kada je samovoljno krenuo u razminiranje toga područja. Kasnije se u više navrata liječio na psihijatriji. U svom dosjeu Pešić bilježi niz prekršaja vezanih za remećenje javnog reda i mira i tučnjava, kao i dva boravka u pritvoru nakon što je u svibnju 2000. u selu Čista Mala s pretežito srpskim stanovništvom fizički zlostavljao, ponižavao i ozlijedio 65-godišnjeg povratnika Nikolu Samardžića u njegovoj kući.

http://www.jutarnji.hr/nasilnik-bez-noge-trojku-oteo-i-mucio-u-kamenom-brodu/1175134/

Ghoul

Боб Дилан ослобођен оптужби за вријеђање Хрвата

среда, 16 април 2014

Суд у Паризу ослободио је познатог америчког пјевача и композитора оптужби за вријеђање Хрвата по тужби једне хрватске организације у Француској.

Суд у Паризу ослободио је познатог америчког пјевача и композитора Боба Дилана оптужби за вријеђање Хрвата по тужби једне хрватске организације у Француској, рекао је данас Диланов адвокат Тијери Марамбер.

Против америчког музичара је у новембру прошле године у Паризу покренута истрага због ,,јавног вријеђања" и ,,подстицања мржње" након што је Представнички савјет хрватске заједнице и институција у Француској (ЦРИЧФ) поднио тужбу против њега, преносе француски медији.

Та организација је тужила Дилана због интервјуа који је у октобру 2012. године објавио часопис ,,Ролинг стоун" у издању на француском језику, а који је преведен са енглеског, из америчког издања тог листа.

У том интервјуу, који се прије свега односи на његово историјско ангажовање у покрету за грађанска права црначког становништва, Боб Дилан је изјавио: ,,Ако имате Ку Клукс клан у крви, црнци то могу да осјете, чак и данас. Исто као што Јевреји могу да осјете нацистичку, а Срби хрватску крв".

Суд у Паризу је тада прихватио тужбу као основану, а генерални секретар хрватског удружења је рекао да се од музичара не тражи материјална одштета, већ само извињење.

Судија у Паризу која је обрађивала Диланов случај јуче га је ослободила оптужби уз закључак да је пјевач дао свој пристанак за објављивање интервјуа у америчком издању магазина, али не и у издању на француском језику.

Судија је, међутим, наложила да Прекршајни суд преузме случај директора надлежног за објављивање француског издања часописа ,,Ролинг стоун" због ,,јавних увреда" и ,,подстицања мржње", преноси француски лист ,,Фигаро".

Боб Дилан (73) је један од највећих кантаутора 20. вијека, а прошле године му је у Француској додијељен орден Легије части.

Ghoul

Why Croatian Soccer Fans Could Make Everyone Very Uncomfortable in Brazil

By Harrison Stark

With two weeks to go before the World Cup, it's time to get acquainted with who's going to Brazil. Slate's team-by-team previews will run in reverse order of the countries' predicted finish at the World Cup. Team No. 24: Croatia.

There's a famous Twilight Zone episode, "The Odyssey of Flight 33," in which an airplane gets lost in the clouds. As the crew emerges from the fog, they find that they're millions of years in the past. Looking out the airplane window at the dinosaurs below, the co-pilot, quaking with fear, addresses his passengers: "We're in trouble."

Feeling trapped in the past and terrified, he could just as well have been watching a Croatian World Cup qualifier. With their unapologetic displays of ethnic pride, these matches stand out as relics of a different era in world soccer.

International soccer is, by its very nature, a nationalistic endeavor. But in a Europe, where soccer is globally televised and the role of the individual nation-state is waning, bellicose displays of jingoism are—largely—a thing of the past. Simon Kuper wrote about how when Holland played Germany in a recent Euro tournament, nobody went overboard with the celebrations. Instead of soccer being a conduit for old nationalistic energies, he wrote, it became a display of a "kind of party nationalism, a holiday nationalism, where you paint your face with the national flag but wouldn't dream of dying for your country." That's the type of nationalism most of Europe subscribes to, and the kind you'll likely see at the family-friendly FIFA World Cup.

The Balkans, where the wounds of ethnic wars are still fresh, can be an exception. Croatia performs a very distinct, and very political, type of nationalism in its matches, a kind of behavior that makes much of Europe deeply uncomfortable. In the Guardian, Croatian journalist Aleksandar Holiga writes that:

Before every home game Croatia play, the same song is played. It has an anthemic, ABBA-esque melody, some hard rock riffs, a heavy bass ... and a bit of an ethnic touch. It's called "Lijepa Li Si" ("You're So Beautiful") and the man who sings it calls himself Thompson after a submachine gun, a nickname given to him while he fought in the Croatian War of Independence in the 1990s. His first hit song included a slogan used by Croatian fascist and there are recordings online where he sings songs about murdering Serbs in concentration camps.
Accordingly, Croatia has found itself in trouble with Europe's soccer authorities. "I'm not happy with Croatia," UEFA President Michel Platini recently said. "They are a good team but it's unacceptable when you've got 100 or so assholes among the crowd." In 2012, UEFA slapped Croatia with a large fine after its fans racially abused Italy's Mario Balotelli, who is of Ghanaian descent. And in November 2013, UEFA banned Croatia's talismanic defender, Josip Simunic, for 10 games after he participated in fascist chants (also frequently described as "pro-Nazi" chants) with Croatian fans after securing qualification. Even if Croatia makes it to the World Cup final, Simunic will miss the entire tournament.

Why is Croatian soccer such a breeding ground for fascist sentiments? As Holiga has written, "Fascist and racist symbols or activities are, of course, illegal, and over the years there have been virtually only two places where you could come across them: in the crowds at Thompson concerts ... and football matches."

While Simunic is perhaps an extreme example, soccer has long been a venue for Croatians to assert their ethnic identity. During the Croatian War of Independence, waged from 1991 to 1995, military units were formed directly from The Bad Blue Boys, a supporters group for the Dinamo Zagreb soccer club. (A memorial to those supporters killed in the war sits behind the main stand in Dinamo Zagreb's stadium.) As the backbone of the once-formidable Yugoslavia team, Croatian players have used soccer as a vehicle to assert their nationalistic aspirations. When Croatia made a splash by going to the World Cup semifinals in 1998, the team became a rallying point. "We were under Yugoslavia for 45 years and we couldn't say we were Croats," said Igor Stimac, who played in the 1998 tournament. "Now we can. That is very important for us." Watching the 1998 World Cup, Franjo Tudman, the country's first president, said "football victories shape a nation's identity as much as wars."

Those feelings are still an integral part of Croatian fan culture. Though we're unlikely to witness any truly alarming displays of fan fervor in Brazil—it's tough to fly an army of Ultras to Porto Alegre—Croatia still offers a glimpse of the World Cup's past life, a time when international soccer acted as a nationalistic release for nearly every country. Now, those days are mostly over.

Croatia
Mario Mandzukic,Luka Modric, and others celebrate after Croatia qualified for the World Cup in a playoff with Iceland.
Photo by Alex Grimm/Getty Images

Match Schedule: Croatia is in Group A, and it will have the honor of playing the opening game of the tournament on June 12 against hosts Brazil. It'll be tight, but they'll likely lose. Croatia has a much better chance against Cameroon on June 18, meaning that the final game, against Mexico on June 23, will probably determine who advances. In the heat of Brazil, Mexico has a slight advantage.

How They Line Up: Croatia tends to play with one man up front and the fullbacks pushing forward, an attacking 4-2-3-1. The squad boasts an array of technically gifted midfielders, so they tend to hold on to possession, slowly probing for openings. Without the ball, this is a physical team that likes to hassle opponents, so expect a series of scrappy games.

Key Players: Mario Mandzukic (Bayern Munich) will be the furthest player forward, but he's much more than a target man—he is an exceptionally hard worker (when he wants to be) and is excellent at closing down opponents. His pressure up front, which forces opponents to hoof the ball forward, makes Croatia's physical approach work. And after falling out with Pep Guardiola at Bayern, he's looking to impress potential suitors.

Behind him, Luka Modric (Real Madrid) can do it all, and he will. Modric makes the team tick—expect him to lead Croatia in assists. He'll be next to Ivan Rakitić (Sevilla FC), whose creativity attracted a host of European suitors in January. The issue here will be whether he and Modric gel or get in each other's way.

Croatia will be giving up more goals than usual without Simunic. Right back Darijo Srna (Shakhtar Donetsk) is a constant threat going forward (and from free kicks) but can leave gaps behind him. Croatia will need to hold onto the ball to stop Brazil and Mexico from creating chances.

Rising Star: Mateo Kovacic (Inter) is only 20 but can play any midfield position: No. 10 or anchorman, wide or central. Coach Niko Kovac will probably use him as an impact sub, but Kovacic is good enough to start for almost every other country. He's unlucky to be on a team that features both Modric and Rakitic, but it would be hugely exciting if the three played together.

Previous entries: Australia, Iran, Costa Rica, Honduras, Algeria, Cameroon, USA, Greece

Want more World Cup previews like this? You can read all of Harrison Stark's country-by-country guides by purchasing the e-book The Global(ized) Game: A Geopolitical Guide to the 2014 World Cup for $3.99.

Some of this material has been adapted from World Cup 2010: The Indispensable Guide to Soccer and Geopolitics by Harrison Stark and Steven D. Stark.

Harrison Stark is the author of The Global(ized) Game: A Geopolitical Guide to the 2014 World Cup and is the co-author of two previous World Cup guides. Follow him on Twitter.

http://www.slate.com/blogs/the_spot/2014/05/26/croatia_2014_world_cup_overt_nationalism_is_out_of_fashion_in_international.html

Ghoul

HRVATSKI POSTER NA ĆIRILICI
'Uputili smo protest ESPN-u, ekspresno su ispravili grešku'

Američki medijski gigant, ESPN, objavio je seriju kreativnih postera koji na efektan način slave sve 32 reprezentacije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Na atraktivnom posteru Hrvatsku predstavljaju dvije zvijezde, Mario Mandžukić i Luka Modrić, a iznad njihovih crteža stoji natpis "Vatreni". Međutim, u prvoj verziji postera, nekoliko slova napisano je ćirilicom, na što su negodovali hrvatski navijači.

Hrvatski nogometni savez uputio je dopis ESPN-u u kojem stoji kako je "takav poster neprihvatljiv Hrvatima i Hrvatskom nogometnom savezu", a vodeći američki sportski medij promptno je reagirao i zamijenio sporna slova.

http://www.jutarnji.hr/hrvatski-poster-na-cirilici--uputili-smo-protest-espn-u--ekspresno-su-reagirali-i-ispravili-gresku-/1196825/

Ghoul

Ghoul

ispovest italijanskog 'psa rata', plaćenika i koljača koji je sejao teror među srbima u hrvatskoj i bosni...

Ispovest krvoloka: BIO SAM BOG U BOSNI

http://ljudska_splacina.com/2014/09/ispovest-krvoloka-bio-sam-bog-u-bosni.html

Ghoul

Jewish Community Condemns Mass Dedicated To Pavelic

Published: Dec 30, 2014 at 12:55 pm

JERUSALEM – Center "Simon Wiesental" condemned today holding of a mass in Zagreb for the pro-Nazi Ustasha leader Ante Pavelic, saying it is a "badge of shame" for the Catholic Church.

Adolf Hitler meets Ante Pavelic

"It is hard to believe that in the center of the capital city of a member of the European Union, very close to the Jewish community in Zagreb, hundreds of people gathered yesterday in memory of one of Europe's biggest mass killers," said director of the Israeli office of the center, Efraim Zuroff. Zuroff said that marking 55 years since Pavelic's death is "an insult to hundreds of thousands of his victims" and that it represents "a badge of shame" for the Catholic Church. On the anniversary of Ante Pavelic's death masses are regularly held in Zagreb and Split, reported AFP agency. Pavelic died in Madrid on December 28 1959, allegedly from wounds he sustained two years earlier in Buenos Aires, where he escaped in 1945.

Read More at inserbia.info/today/2014/12/jewish-community-condemns-mass-dedicated-to-pavelic/ © InSerbia News

Ghoul

STIDE, GDE TI JE RUMEN?  :oops:

evo kako gaborka -na inače solidnom engleskom- objašnjava inostrancima kako je hrvatska nezavisnost stara tekovina, imali kraljevstvo u srednjem veku i šta sve ne, ali onda su "lost independence, first to austria-hungary and then... to yugoslavia."

prokleti da su ti srpski kreteni što ih tako neovisne i samosvojne uvukoše u čorbu zvanu you-go-SLAVE-ia!!!

počinje oko 40. sekunde ovog snimka:

http://youtu.be/eS0uqrNj8vE

Meho Krljic

Da, odlično žena priča, za razliku od našeg aktuelnog ministra inostranih poslova čiji je engleski dosta šantav i aktuelnog precednika koji se njime i ne služi, njihova bivša inoministarka a sada predsednica dobro zna engleski.

Ali opet, ne meri se kvalitet jednog društva po tome ko bolje govori jezik okupatora. Meni je više indikativno da oni imaju precednicu a mi ni kandidatkinju za tu poziciju  :cry:

Джон Рейнольдс

А што је то битно? Већи је проблем што немамо људског кандидата, ма ког пола био.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

To da i ne pričamo. Za nju još i ne znamo je li ljuckog ili nekog drugog soja, ali jeste lepo znati da polovina populacije tamo igra i kao kandidat za važnu izvršnu funkciju, ne samo kao glasačka mašina.

Ghoul

tako je, džone.
suknja ne čini čoveka!

a što se tiče njenog engleskog, citiraću jednog sa FB: "A s obzirom da je išla u srednju školu u SAD-u i onda nakon toga završila Filozofski u ZG (profesor engleskog jezika) još da k tome ne zna pričat engleski...bio bi overkill."

Ghoul

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

SVI VI ŠTO MAŠTATE O KOLINDI...

evo pornića iz kojeg je 'srpska tajna služba' napravila sličice da se njima kiti INFOMERD:

(pazi se, NSFW, hardcore XXX)

http://www.youjizz.com/videos/booty-call-with-diamond-foxxx--9300941.html

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.