• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Truman show

Started by Truman, 13-05-2011, 00:30:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Biki

Ovo zasluzuje trajni ban!

Truman

Quote from: Pepelbatto on 22-03-2016, 18:49:19
Quote from: Truman on 22-03-2016, 18:20:22
Mislim da podcenjuješ ideologiju islamskih fundamentalista. Teško da ćeš njih kupiti visokim standardom.

što da ne, ipak je Osama bio sasvim razuman čoek što se tiče objašnjavanja zašto radi to što radi

It is time for the Muslim people to realize . . . that the countries
of the region have no sovereignty. Our enemies move about freely and
merrily in our seas, land, and air. They hit without asking permission
from anyone . . . I say that there are two sides in the conflict: the
international crusade movement allied with Jewish Zionism and led
by America, Britain, and Israel. And the other side is the Muslim
world. It is unacceptable in such a conflict that he commits an aggression, enters my land and holy places, and robs the oil of the Muslims
and then when he is confronted with any form of resistance from the
Muslims he says: these are terrorists. This is either sheer stupidity, or
assuming that others are stupid. We believe that it is our legitimate duty
to resist this occupation with all the strength we have got and punish
the enemy with the same means that it uses against us.

Osama bin Laden, interview on Al Jazeera News Network, September
20, 2001

Ovo upravo potvrđuje da pare nisu sve. Amerika, Engleska i Izrael uvek će biti viđeni kao neprijatelji Islama...jedini način da se to promeni je da stanovnici tih zemalja svi pređu u Islam. Ja samo razmišljam koliko je sada opasno putovati po Evropi i koliko će tek biti.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Uvek biti viđeni kao neprijatelji islama? Od strane onih muslimana koji nagrću iz sve snage da ih prime, ako mogu u UK a otišli bi u Ameriku da mogu? Zemlje koje Saudijsku Arabiju cene kao pouzdanog partnera a sve moguće islamističke frakcije u Siriji su dobile njihovu podršku? Ne budimo ubeđeni u to.

Truman

Biće uvek viđeni kao neprijatelji islama od strane fundamentalista koji proizvode terorističke napade.. A ti što nagrću ne računajući terorističke agente nisu ekstremisti. Jer njihov krajnji cilj je zeleni svet ( ne, ne mislim na ekološki motiv ).

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 22-03-2016, 21:21:23
Uvek biti viđeni kao neprijatelji islama? Od strane onih muslimana koji nagrću iz sve snage da ih prime, ako mogu u UK a otišli bi u Ameriku da mogu? Zemlje koje Saudijsku Arabiju cene kao pouzdanog partnera a sve moguće islamističke frakcije u Siriji su dobile njihovu podršku? Ne budimo ubeđeni u to.

Pa kolko znamo, muslimani se i naseljavaju po tim zemljama da bi stvorili kalifate tamo, zar ne?

Truman

Evropa je gotova dugoročno gledano. Za 50 godina će stanje biti mnogo gore nego danas. Baba Vanga nije bila daleko od istine kad je proricala invaziju muslimana u Evropu...

Truman

džin tonik

Quote from: Truman on 22-03-2016, 21:43:08
Evropa je gotova dugoročno gledano. Za 50 godina će stanje biti mnogo gore nego danas. Baba Vanga nije bila daleko od istine kad je proricala invaziju muslimana u Evropu...

pa da! evo, nedavno objavili statistiku koliko imigranata se naselilo u nj tek u prosloj godini. 2 miliona!
i tu nitko, suprotno vremenu domovinskog rata i izbjeglica poradi srpske agresije, ne spominje povratak tog naroda, vec samo integraciju.
2 miliona i 50 godina zvuci jako optimisticno. to ce se nakotiti do apsolutne vecine za max. 30 godina.

Truman

2 miliona + oni koji su u Evropi od ranije.

Truman

Pročitao sam samo podnaslov, za ostalo nemam vremena trenutno. Naravno da hoće teritoriju i tuđe resurse. Jednake plate, socijalna davanja isl. sigurno neće umanjiti njihove pretenzije. Sad će zosko ovu situaciju da poveže sa velikosrpskim tendencijama 90-ih.

tomat

Trumane, je l ti misliš da su svi borci islamske države tu zbog ideoloških razloga?

lepo je Meho rekao, svođenje socioekonomskih indokatora na realnu meru će značajno smanjiti broj ljudi koji koji učestvuju u terorizmu, odnosno svesti ih na manji broj koji su tu iz nekih ideoloških razloga, a taj manji broj je lakše kontrolisati.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Brate Trumane, jes ti ucio istoriju u skoli... kako uopste neko moze da govori o pretenzijama bivsih i sadasnjih kolonija, po kojima Evropljani jasu od Aleksandra Velikog?

Evropljani su tolike lopuze da su i ime kontinenta dobili po lopovluku

Ne kazem da islamisti nemaju neke pretenzije, ali BRE, ko im prica
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

Quote from: Truman on 23-03-2016, 15:08:28
Pročitao sam samo podnaslov, za ostalo nemam vremena trenutno. Naravno da hoće teritoriju i tuđe resurse. Jednake plate, socijalna davanja isl. sigurno neće umanjiti njihove pretenzije. Sad će zosko ovu situaciju da poveže sa velikosrpskim tendencijama 90-ih.

naravno. u biti identicna situacija.

Truman

Quote from: Pepelbatto on 23-03-2016, 18:37:10
Brate Trumane, jes ti ucio istoriju u skoli... kako uopste neko moze da govori o pretenzijama bivsih i sadasnjih kolonija, po kojima Evropljani jasu od Aleksandra Velikog?

Evropljani su tolike lopuze da su i ime kontinenta dobili po lopovluku

Ne kazem da islamisti nemaju neke pretenzije, ali BRE, ko im prica

Batto, ne volim islamiste i ne želim da živim po šerijatu. Tačka.

Truman

Quote from: tomat on 23-03-2016, 17:32:12
Trumane, je l ti misliš da su svi borci islamske države tu zbog ideoloških razloga?

lepo je Meho rekao, svođenje socioekonomskih indokatora na realnu meru će značajno smanjiti broj ljudi koji koji učestvuju u terorizmu, odnosno svesti ih na manji broj koji su tu iz nekih ideoloških razloga, a taj manji broj je lakše kontrolisati.

Kako onda objašnjavaš da su uzorni građani, vlasnici kafića i poreski obveznici ti koji su izvršili terorističke napada u Parizu, a možda i u Briselu? Po čemu su oni to diskriminisani?

Meho Krljic

Abre, i Osama BL je bio plemić. Ne ide fenomen terorizma iz dva koraka: danas sam sirotinja, sutra pucam u masu na aerodromu. Jebemmu, mnogo su vas zakinuli kad su izbacili dijalektički materijalizam aka Marksizam iz školskog programa.

Ajde da pogledamo koliko ljudi pobije američki drone warfare na istoku:

http://www.theguardian.com/us-news/2014/nov/24/-sp-us-drone-strikes-kill-1147

Dakle imaš zemlje koje su ekonomski iscrpljivane decenijama i stolećima, od strane evroameričkih saveznika, u kojima danas isti ti ubijaju iz daljine stotine civila godišnje. Istovremeno, migranti sa istoka u zapadnim gradovima žive većinski kao obespravljena radna snaga po getima. Potrebni su da doprinesu uvećanju bogatstva država u kojim žive ali neproporcionalno učestvuju u raspodeli tog bogatstva. Da li je stvarno neobično da neki od njih, koji imaju i srednjeklni status i naobrazbu ulaze u radikalizovan milje, uzevši  obzir da su i dalje u getu i tretirani kao stranci, sa rodbinom koja nema perspektivu u Evropi a koju zatiru nemaštinom  i Predatorima na istoku?

Truman

Ti očito nisi pažljivo pročitao šta sam gore napisao. Upravo oni koji nisu bili diskriminisani niti živeli u getu su vršili terorističke akte.
Islam u okviru arapske kulture je vrlo opasna religija jer pruža dobru osnovu za ekstremističko ponašanje. Karakter je sudbina.

džin tonik

meni se sve ovo cita kao da meho ima potpuno pogresnu predstavu o imigrantima; nekako mi se cini kako umislja da su ljudi, normalni, u toku vremena, podlezni progresu, razvoju.

Meho Krljic

Quote from: Truman on 23-03-2016, 20:31:24
Ti očito nisi pažljivo pročitao šta sam gore napisao. Upravo oni koji nisu bili diskriminisani niti živeli u getu su vršili terorističke akte.
Islam u okviru arapske kulture je vrlo opasna religija jer pruža dobru osnovu za ekstremističko ponašanje. Karakter je sudbina.

Ne, ti nisi pažljivo pročitao ono što sam ja napisao - ti koji vrše terorističke akte su oni obrazovaniji i preduzimljiviji ali su deo getoizirane etničke manjine. Uvek je i svuda bilo da su tu vrstu akcija vršili pripadnici srednjeklasne inteligencije (Gavrilo Princip? Žikica Jovanović Španac?) radije nego stvarni proleterski sloj, ali je uvek i bilo da se ta vrsta akcija nadovezuje na socijalni i svaki drugi represivni ambijent u kome se najveći deo te manjine nalazi.

I još nešto: gledajući izjave evropskih zvaničnika utisak je da se apsolutno ništa ne uči niti ima ikakvog pomaka u filozofiji. Identično kao posle pariskih napada (sa početka i kraj aprošle godine) se priča da je "Evropa sada u ratu" - kao da nije ušla u rat onog trenutka kada je vojno intervenisala u Libiji, Avganistanu, Siriji, Iraku... - kao i to da "teroristi žele da promene naš način života što nikako ne smemo dopustiti" što je meni neobičan sentiment na razmeđi cinizma i potpune ignorancije. Dok god iz istočnih zemalja uvoziš radnu snagu (koju tretiraš lošije nego domicilnu i time spuštaš i uslove i cenu rada i domicilnoj radnoj snazi) i energente ali tako da se u istočnim zemljama neretko na energentima bogati samo jedan sloj i da same države ne vide stvarne benefite energetskog bogatstva koje imaju, a izvoziš im političku nestabilnost, oružje i prljavu tehnologiju, tvoj način života je doslovno pretnja tim istočnim zemljama.

Ja nisam neki klasičan evroskeptik, to se, nadam se zna, meni se sviđa veliki deo evropskog životnog stila ali nije zgodno pretvarati se, kao što to stalno ispada, da je evropska blagodet samonikla, izgrađena sa evropskih deset prstiju i da se tu niko ni o koga nije ogrešio pa sad odjednom tamo neki exxxtremisti iz čista mira oće da menjaju blagorodni evropski način življenja.

Meho Krljic

Uzgred, jasno je da sam ja uzgojen na Marksizmu pa uvek i sve gledam iz te vizure što možda doprinosi i nekim mojim osobenim slepilima. No, s druge strane, Marksova filozofija se jako mnogo potvrdila tokom poslednjih stotinak i kusur godina u mnogim svojim segmentima. Delovi su prevaziđeni, bez ikakve sumnje, cela revolucionarna poetika i komunistički futurizam ali kritika kapitala i njegovih socioloških efekata u velikoj meri stoji kano klisurina.

Krsta Klatić Klaja

Truki, ne buncaj bre... ako si baš toliko bježao sa časova sociologije u gimnaziji (ili nisi išao u istu), možda bi ti fenomen zvani "bogati ciganin" objasnio neke stvari. Naime, i bogati ciganin može biti diskriminisan

ti samo dobijaš lekcije iz istorije i one prolaze kroz tebe kao nož kroz maslac. Ostaje li šta?

Lijepo ti Meho kaže da su najveći revolucionari i marksisti, počev od samog Marksa, bili srednja klasa a borili se u ime potlačene niže klase. Šta ti je tu nejasno, bogtemazo?

jbt, ti pričaš o šerijatskom pravu, da li ti je jasno da u ovom trenutku ne postoji nikakva moć muslimana u Evropi, sem putem terorističkih napada?

Terorizam je odraz nemoći, i služi da zastraši moćne.

S druge strane, moć Evropljana i Amerikanaca na Bliskom istoku oličava se u ekonomskoj eksploataciji, koju su ubijanjem milion Iračana i Avganistanaca dobili, pa naftna nalazišta podijelili među sobom za siću, čak su Rusiju, Kinu i Angolu ubacili na neke naftne izvore. Dakle, vojna, ekonomska moć, politička moć da uništavaju režime sve od Tunisa do Iraka, gdje su takođe ljudi ginuli na ulicama, i to mnogo više nego u Briselu

ti pričaš o nekom šerijatu u Evropi, ti se sprdaš, jel tako?

muslimani su toliko jadni da u svojoj nemoći razvale sami sebe u eksploziji, dok s druge strane neki golobradi belgijski Truman stisne dugme i pobije 50 Arapa negdje. Pa jbt, u Siriji je poginulo PET puta više ljudi nego u Jugoslaviji. Što ne dođe neki Rus ili Amer, pa se opasa dinamitom i samoraznese na nekom sirijskom aerodromu?

daj saberi se, jesi li ti uopšte svjestan da je ovaj napad u Belgiji kao vaška na slonu?

Jel moguće da ti od vaške praviš međeda (pritom se vaška samoubila), da ne vidiš šta je Arapima učinjeno posljednjih decenija, koliko su oni pokradeni, koliko su pobijeni, koliko su ponižavani?

Ne, ajd nastavi ponovo o šerijatskom pravu ili šta te već plaši

Truman

Meho, imam utisak da podcenjujes islamski faktor na ustrb socijalne neravnopravnosti koja pritom i nije toliko velika. Ne zive muslimani bolje u zemljama iz kojih su dosli. Kada bi i imali veca prava ne verujem da bi to zaustavilo teroristicke celije. No slazem se da su napadom na muslimanske drzave zapadnjaci cackali mecku. Da nisu ideja o ekspanziji islama bi i dalje bila sprovodjena samo suptilnije.

Meho Krljic

Marksizam je majka.  :lol: :lol: :lol:

Butt seriously, ima razlike u tome da li živiš bolje u zemlji iz koje si potekao gde je ekonomija takva da praktično niko (odnosno velika većina) nema šansu da od svog rada živi pristojno ili u zemlji u kojoj je ekonomija takva da veliki deo stanovništva živi lepo od svog rada ali imigranti vide da su svesno i organizovano isključeni iz najvećeg dela podele bogatstva itd.

Nego, nevezano za to ali zapravo vezano za temu, samo iz malčice drugog ugla: Kako sam već rekao kad pukne bomba (ili nekoliko bombi) u Briselu i ubije 34 osobe, Evropa je odjednom "u ratu". Mi nismo u EU, mada se zalećemo ali i nas uhvati ta panika od Islamske Države, te ne bismo u šerijat te šta da radimo, te ko će da zaustavi te podivljale islamiste, te kako mogu da ubijaju nedužan narod, šta im to znači itd. itd. itd. I naše novine su na naslovnim stranama imale velike vesti o tome.

Meanwhile, kada se isto događa na bliskom istoku, svakih par dana, od strane iste te Islamske Države sa identičnim ciljevima i filozofijama, naše novine to ovako izveštavaju. Politika od juče:

Jasno je da zapadniji mediji od Politike ovome nisu posvetili nešto mnogo više prostora. Ipak to samo ginu tamo neki Arapi, jebiga.

U jednom napadu ubijeno, citiramo, najmanje trideset osoba, u drugoj seriji dvadesetdve. I to se "tamo" ponavlja svakih nekoliko dana. U državama koje su ili veliki saveznici Evrope (i SAD) ili su od strane njenih oružanih trupa "oslobođene" svojih diktatura. Državama koje su prirodan front na putu zaustavljanja ekstremizma i ekspanzionističkih ambicija grupacija iz tog regiona koje stoje iza ili inspirišu terorizam u Aziji, Africi i Evropi. Dakle, Evropa ove države razori, ekonomski ih kolonizuje dopusti da one budu preplavljene teroristima a onda kada se njoj jednom ili dvaput godišnje desi ono što se u ovim državama dešava na nedeljnom nivou, ne ume čak ni da stvari stavi u istu perspektivu i da poveže na makar najprizemnijem empatskom nivou te neke fenomene koji su praktično identični. Drugim rečima, kada ginu beli evropljani u Briselu, to je nečuveno, kada ginu Arapi po tim nekim midlistern budžacima, to je, jebiga, biznis ez južual. I dok je sasvim jasno da je ovo prirodan stav običnog građanina sa ulice, evropski lideri i evropski mediji u ogromnoj meri snose odgovornost za kriptorasistički stav koji je u središtu ove vrste indolentnosti, a što, fala Alahu, doprinosi i radikalizaciji manjina u samoj toj Evropi.

Ponoviću, Evropa je spremna da izusti reč "rat" tek kad se gine na njenoj teritoriji što je toliko zastrašujuće cinično da je teško ne osetiti određeno gađenje prema celoj ovoj stvari.

lilit

:lol:

s tim što bi gađenje trebalo osećati i za human race in general (tviter i forumi uključeni , jer i te političare i politiku je neko valjda izabrao?) jer kako drugačije objasniti da je pariz attack bio tema narednih 10 dana, uz zastupanje teze kako bi trebalo da"mi" (who the fuck are "we"?) krenemo u krstaške ratove jer je i hrišćanstvo i belaštvo gotovo ako odmah ne krenemo u ofanzivu, a to što je u bejrutu dan pre pariza isto bio bombaški napad (a bejrut je vazda bio sekularniji od austrije), to i nije bilo od neke važnosti.

i da, marksizam je majka premda kako matorim nisam previše ni protiv apsolutizma :lol: .

hristos voskrese!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Vaistinu!!!!!!

Namerno nisam ni pomenuo Tursku jer je to tek priča za sebe - zapadna Evropa ne ume da smisli da li joj se više gadi apsolutista Erdoan ili joj je više potreban saveznik Erdoan i dok ona tako oće kaki neće kaki, Islamska Država i Kurdi složno dižu civile u vazduh po Turskoj. Kurdska radnička partija je koliko 13. Marta ove godine ubila 34 osobe u Ankari a onda je Islamska Država ubila četvoro i ranila tridesetšestoro u Istanbulu 19. Marta. Naravno, da li da napominjemo da je Islamska Država bila solidno podržana od strane NATO država tokom prvih godina rata u Siriji jer su se borili protiv nenarodnog Asadovog režima a kurdski borci su sada podržani jer se bore protiv Islamske Države? Za to vreme, Turska je NATO članica ali Evropa je razapeta između činjenice da im treba Turska koja će da apsorbuje izbegličke mase i činjenice da ispadaju magarci što puštaju da Erdoan preuzme sve poluge moći u zemlji, uguši medije, skrši sudstvo i postane diktator protiv kakvog se, navodno bore u Siriji.

lilit

ebiga, tako je vazda bilo i biće, nekad se malo progleda a nekad ne, mislim, desi se ponekad da uspemo da zanemarimo retoriku - moj bog ima bolje patike od tvog :lol:
meni to samo govori da od svetske politike leba nema, bitno je biti u mogućnosti skloniti se kad krene oluja. a oluja srećom (ni kad su svetski ratovi u pitanju) ne zahvati celu planetu. hvaljen alah.
gubim empatiju.

Meho Krljic

Da smo na vreme zapalili na Sumatru sad bismo se svemu ovome smejali  :lol: :lol:

lilit

taj rad.

možda je ono ipak bila sumatra a ne kuba, sad kad razmislim. :lol:

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Yes, yes, prijavljeno.

Sa sve slikom:

džin tonik

fuj, crkva dotice nova dna.

Ugly MF

Papa foot fetish!

Meho Krljic

http://www.usatoday.com/story/news/world/2016/03/27/bomb-blast-pakistan-park/82320644/

A evo, u Pakistanu malopre bombaš-samoubica razneo šezdeset hrišćana na Uskrs.

Truman

Meho, razlog zašto je u Evropi 10 dana opisivana tragedija u Parizu a ne negde na srednjem istoku je vrlo prosta - zato što je to Evropa. Govorim o psihološkom razlogu. Dakle, kada se neko sranje desi "negde tamo" jednostavno nećemo osećati toliko emocija kao kada se desi u našem dvorištu. Mislim da je to sasvim prirodno i da tu nema ničeg psihopatskog. Npr. kad bi se u Srbiji desio teroristički napad ceo region bi 10 dana pisao o tome, a kad se desi u Jemenu spomene se samo uzgred. Takođe, svet je navikao da se u nestabilnim područjima takve stvari redovno dešavaju. Ne opravdavam ovim zapadnjačku politiku prema Istoku samo hoću da ukažem da si pomalo isključiv. Nije ovde reč o tome da jedan jemenski život vredi manje od jednog francuskog u apsolutnom smislu već da ne možeš očekivati od Francuske da žali tragediju u Jemenu kao što žali tragediju u Francuskoj.

Krsta Klatić Klaja

pa nije na to Meho mislio, ako mogu da budem njegov prevodilac ovaj put

figurativno rečeno, razlika između pametnog čoeka i gluperde je što kad pametni vidi dim on zna da je to od vatre, a glupi vidi samo vatru kad ga ošuri po njonjari

samim tim, pametni shvata dim kao indikator vatre, a glupi prosto ne može da poveže te stvari

u slučaju Evropljana koji viču "rat!" tek kad ih opauči posred Brisela i Pariza, oni su glupanderi koji nisu vidjeli dim te iste vatre i tog istog rata, dok je bio hiljadama kilometara daleko

dakle, ne mora baš da se sprži London da bi neko ukapirao da je rat na Bliskom istoku u stvari evropski rat

Truman

Evropljani svakako jesu dobrim delom odgovorni za divljanje terorizma u poslednje vreme, a odgovorni su zato što su pudlica Amerike uključujući i moćnu Nemačku. No, za razliku od nekih meni ne smeta toliko što se boje fasade u bojama francuske i belgijske zastave, a ne recimo turske. Reč je ovde o kulturološkoj bliskosti.

Truman

http://www.bbc.com/

Pa evo, prate i na BBC najnoviji terorisitčki napad.

džin tonik

Quote from: Truman on 27-03-2016, 20:51:07
Meho, razlog zašto je u Evropi 10 dana opisivana tragedija u Parizu a ne negde na srednjem istoku je vrlo prosta - zato što je to Evropa. Govorim o psihološkom razlogu. Dakle, kada se neko sranje desi "negde tamo" jednostavno nećemo osećati toliko emocija kao kada se desi u našem dvorištu. Mislim da je to sasvim prirodno i da tu nema ničeg psihopatskog...

tocno tako. razina ushicenja koju osjecam pri pomisli da je nesto detoniralo u blizini mnogo je veca, te tako i dostatna da bi deset dana vijest bila zanimljiva. kad rukne negdje daleko, zanimljivo je tek koliko mi treba da procitam doticni clanak, ako uopce. jednostavno je dosadno.

džin tonik

Quote from: Ugly MF on 27-03-2016, 18:18:30
Papa foot fetish!

jbs degenerika. evo, ja cu usput novotrendovski cmoknuti noge nekoliko pavijana (smatram da su pavijani ugrozeni, a isti mi), povuci se na svoj olimp, a gospon papa neka se trajno zabavi s integracijom nekoliko miliona pavijana u vatikan.

Truman

Quote from: zosko on 27-03-2016, 21:39:37
Quote from: Truman on 27-03-2016, 20:51:07
Meho, razlog zašto je u Evropi 10 dana opisivana tragedija u Parizu a ne negde na srednjem istoku je vrlo prosta - zato što je to Evropa. Govorim o psihološkom razlogu. Dakle, kada se neko sranje desi "negde tamo" jednostavno nećemo osećati toliko emocija kao kada se desi u našem dvorištu. Mislim da je to sasvim prirodno i da tu nema ničeg psihopatskog...

tocno tako. razina ushicenja koju osjecam pri pomisli da je nesto detoniralo u blizini mnogo je veca, te tako i dostatna da bi deset dana vijest bila zanimljiva. kad rukne negdje daleko, zanimljivo je tek koliko mi treba da procitam doticni clanak, ako uopce. jednostavno je dosadno.

Ajde zosko...nije lepo sprdati se sa terorizmom i žrtvama. Ovo ti nije bilo ni malo duhovito.

džin tonik

a dobro, mozda se ne uklapa u norme, ali ja tako osjecam. mozda kao nije lijepo u papinom ushencetu, ali evo, uzmi sad taj brisel, meni je tu jedino razocaravajuci broj zrtava. poslije pariza ocekivao bih nekakvu ozbiljniju dimenziju u briselu.
procitam vijest, reko, oho, da vidimo, 200, 300, pa korekcije na gore... koliko, koliko... kad ono, bah.

Truman

Za nekog ko živi u Zapadnoj Evropi mnogo si vickast. ;)

Meho Krljic

Ja sam, nadam se, jasno rekao da se od građana svakako može očekivati da se više secaju i potresaju kad puca u komšiluku, ali od političara i odgovornih medija bi moralo da dođe više svesti. Pa nisu stanovnici bliskog istoka globalizovali svet, već baš Evropljani i Amerikanci. A oni se sad prave da ne shvataju što je bitno kad puca po Nigeriji, Pakistanu, Jemenu, Turskoj.

džin tonik

dobro zbori i meho, politicari i mediji trebali bi imati profinjeniji osjecaj za eksploataciju svih detonacija u globali, zanimljivije prezentirati. ipak od toga zive.

Truman

Ubo je u sred srede, želim podeliti ovo sa forumskom javnošću.

Meho Krljic

Ja bih, iz lične perspektive, takođe dodao opservaciju da uspešni ljudi postaju i ostaju uspešni tako što meni ne odgovaraju na poruke  :lol: :lol: :lol: :lol:

Truman

Ja bih, iz lične perspektive, takođe dodao opserbaciju da u ovaj primer ne uključujem žene koje nam ne odgovaraju na poruke jer ih ne znaimamo. :) :) :) :)

Meho Krljic

Tu smo im doskočili pa im poruke i ne šaljemo!!!!!!!!!!

Dybuk

Ja bih, iz licne perspektive; takodje dodala da bi ova mudrost o dobitnicima i gubitnicima imala daleko vecu primenu da je nije bazirao na primeru slanja i primanja poruka :lol: :lol: :lol: