• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

Quote from: lilit_depp on 29-05-2011, 10:37:33
Ovo, naravno, ne umanjuje našu odgovornost, ali će ga odbrana sigurno iskoristiti na suđenju:
http://www.bhdani.com/arhiva/71/tekst371.htm
Znam za njegovu priču, jer je bio x puta u medijima. Znam i naših Hasana, koji su izgubili svoje najmilije, ili im se vode kao nestali, ali nikada niste niti ćete čuti za njih- niti imaju pristup UN, beogradskim ili sarajevskim medijima, niti bilo čijim, niti je ikoga briga za njih. Svoju muku nose sa sobom, i znaju kako im je. Naravno da ubice Hasanove porodice zaslužuju najtežu kaznu-ali on bar u tom zlu koje mu je učinjeno, ima pristup pravdi i medijima- drugima je to pravo oduzeto.

Sam tekst je tipičan ratnohuškački, bez suštinske brige i žalosti za žrtvama. Njegov cilj je potpiriti mržnju dalje, pogledajte samo neke detalje u tekstu- Srbi sa nemačkim ovčarima koji su izgledali zastrašujuće ( je, ajmo im oduzeti svaku ljudskost, predstaviti ih što čudovišnije ), pa četnici, četnička vojska, Srbi koji kundacima teraju u autobuse, itd.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Бтв, Младић на оној слици са качкетом више личи на Шабана Шаулића него на себе :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Father Jape

Pre zapravo na nekog lovechildea njih dvojice. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Stipan

Quote from: varvarin on 29-05-2011, 11:42:20
Da jednom citiram Stevu:  Potpisujem.
He, he, he. Nisi citirao Stevu, nego Stipana. Ali neka, volim što slično razmišljamo...

lilit

Quote from: Anomander Rejk on 29-05-2011, 11:47:51
Ovo, naravno, ne umanjuje našu odgovornost, ali će ga odbrana sigurno iskoristiti na suđenju:
Znam za njegovu priču, jer je bio x puta u medijima. Znam i naših Hasana, koji su izgubili svoje najmilije, ili im se vode kao nestali, ali nikada niste niti ćete čuti za njih- niti imaju pristup UN, beogradskim ili sarajevskim medijima, niti bilo čijim, niti je ikoga briga za njih. Svoju muku nose sa sobom, i znaju kako im je. Naravno da ubice Hasanove porodice zaslužuju najtežu kaznu-ali on bar u tom zlu koje mu je učinjeno, ima pristup pravdi i medijima- drugima je to pravo oduzeto.

Sam tekst je tipičan ratnohuškački, bez suštinske brige i žalosti za žrtvama. Njegov cilj je potpiriti mržnju dalje, pogledajte samo neke detalje u tekstu- Srbi sa nemačkim ovčarima koji su izgledali zastrašujuće ( je, ajmo im oduzeti svaku ljudskost, predstaviti ih što čudovišnije ), pa četnici, četnička vojska, Srbi koji kundacima teraju u autobuse, itd.

samo ovo na ovo gore:  :x

plus, tekst je daleko od ratnohuskackog. evo jos jedan:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/07/09/AR2010070902351.html
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

... Znam i naših Hasana, koji su izgubili svoje najmilije, ili im se vode kao nestali, ali nikada niste niti ćete čuti za njih...

ih, srbi bi svoje hasane vec stostruko preuvelicali i jos dodali nekoliko stotina tisuca pride... uozbilji se.

Anomander Rejk

Quote from: Josipovitch Broznjev on 29-05-2011, 12:39:11
... Znam i naših Hasana, koji su izgubili svoje najmilije, ili im se vode kao nestali, ali nikada niste niti ćete čuti za njih...

ih, srbi bi svoje hasane vec stostruko preuvelicali i jos dodali nekoliko stotina tisuca pride... uozbilji se.
Haj bogati, ne lupaj... Srbi su jedini narod na svetu koji je o sopstvenom genocidu ćutao 45 godina, i još ušao u zajedničku državu sa onima koji su mu napravili genocid. Srbima svašta možeš prikačiti, ali neki i najmanji osećaj za vlastite interese i žrtve, teško.

Anomander Rejk

Quote from: lilit_depp on 29-05-2011, 12:31:00

samo ovo na ovo gore:  :x

plus, tekst je daleko od ratnohuskackog. evo jos jedan:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/07/09/AR2010070902351.html
Pa bhdani su prilično neobjektivni, ili treba i to dokazivati ? Može se dati i link, pa videti kakvi sve tekstovi kod njih izlaze na svetlo dana.
Meni je taj tekst u maniru Marijane Baletić-ratnohuškački. Svako malo stoji ,, četnici ", ,,četnička vojska ''. Da li bi bio smatran ratnohučkačkim tekst u kome neki Srbin, žrtva zločina, govori o muslimanskoj vojsci kao ,, balijama '' ili ,, mudžahedinima '' ?
Da ne pominjem pse zastrašujućeg izgleda ? Slušao sam ga i na tv, gde je govorio o srpskim vojnicima ,, opasnog izgleda ''. I to je sve ok, ono tekst ni najmanje ne navlači na mržnju, kolektivno prikazivanje Srba kao zveri, opasnog izgleda, četnika ?
Njegova tragedija se već deceniju i po iskorištava u propagandne i huškačke svrhe.
Lilit, vidiš li neku razliku između korišćenja Jasenovca u našoj propagandi devedesetih, i korišćenju Srebrenice u muslimanskoj propagandi danas ? Ja ne vidim. Ako ti vidiš, molio bi te da mi objasniš ima li razlike, i kakve.

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 29-05-2011, 12:55:44
Haj bogati, ne lupaj... Srbi su jedini narod na svetu koji je o sopstvenom genocidu ćutao 45 godina, i još ušao u zajedničku državu sa onima koji su mu napravili genocid. Srbima svašta možeš prikačiti, ali neki i najmanji osećaj za vlastite interese i žrtve, teško.

e sta jos ne cu od tebe procitati. nisi upoznat ni sa najosnovnijom strategijom srbskog djelovanja.
gle, srbi dugo sute o ne postojecim zlocinima, jer eto, ne postoje. neposredno nakon zbivanja ne postojecih zlocina, domaca kao i svjetska javnost upoznate su sa pravim stanjem. no kako vrijeme odmice te zanimanje i sjecanja jenjavaju, srbi pomalo izvlace ne postojece zlocine i traze satisfakciju za njih.

Hobit

Quote from: Anomander Rejk on 29-05-2011, 10:08:17
Quote from: Hobit on 29-05-2011, 00:05:56
Quote from: Anomander Rejk on 28-05-2011, 18:34:13
Quote from: John Reynolds on 28-05-2011, 13:05:44
Sad čitam, neki Holanđanin iz EU lepo kaže - hapšenje Mladića nije dovoljno za kandidaturu. Čitajući između redova moramo da priznamo Kosovo (iako ga nisu priznale ni sve članice EU), a dodata je i reforma sudstva da se Vlasi ne sete. Kao da to ima neke veze i kao da ih se tiče, pošto Srbija nikad neće postati članica EU.

Baš mi je drago. Ladan tuš. Kao one pederske organizacije, nikad ništa nije dovoljno. Mislim da bi demokratura ispod halabuke ovih dana trebalo još malo da obori evro i da poveća cene, pa da se još malo bolje živi nego devedesetih.
Pazi kad sam našao komentare, ima ljudi koji veruju da njihova budućnost zavisi od hapšenja/nehapšenja Mladića... Ne mogu da verujem, ladno to izjave. Čak je i Zosko dobro primetio da je to totalno irelevantno. Ući će Srbija u EU, nimalo ne sumnjam da će Boris Broz biti konstruktivan i oko Kosova. Sad živimo do jaja Hobite, puni rafovi u megamarketima hrane , sokova i svega ostalog po skupim cenama, bez ukusa i mirisa. Svi mogući porezi i dadžbine povećani. Milion nezaposlenih, stotine hiljada sa minimalcem i povremenim poslovima. Stotine hiljada polugladnih i gladnih. Rasprodate i uništene fabrike, još imamo prodati Elektroprivredu i vazduh- kad i to prodamo, presušuju i ti prihodi-nemamo više šta prodavati. Boli nas uvo, imamo Evropsku Uniju !Imamo kvizove, takmičenja, nagrade za Najevropljanina- fali još samo štafeta Evrope ( Mladosti ) da ugođaj bude potpun.
Nešto se prisećam skorašnjih vizionarskih izjava sadašnjih demokratskih drugova :
,, Kriza nas neće pogoditi, kriza je naša šansa "
,, Mi gradimo socijalno odgovornu državu ''.
,, Srbija je lider u regionu ''.

Jes, jebote, ali
- U poslednjih 5-6 godina UDVOSTRUČIO se broj automobila (bar u Beogradu), slabo viđam peglice, pa i Jugo se proredio, o ladama i moskvičima i da ne govorim
- pre par sati sam bio u IDEI, i video ČETIRI kupca koji su na kolicima gurali televizore impozantnih dijagonala (i ako je to sada ''skuplje'' nego pre mesec dana - mislim, zbog kursa)
-gužve po gradu - strašne, a vozimo najskuplji benzin u Evropi
-da, marketi su puni svega, jeste, skupo je, ali, KUPUJE SE, i BOLJEG je kvaliteta nego devedesetih, u vreme sankcija kada smo jeli razna ozračena govna i to pred istek roka upotrebe (a mnoge i posle isteka roka)
Svi bili zaposleni i srećni, plate redovne, redovno uplaćivani doprinosi, zdravstvo na svetskom nivou...   :lol:

''Stotine hiljada polugladnih i gladnih''    xrofl
Sereš.
U vreme tiranina Miloševića svi su bili siti i srećni
Užvali u tome da ih pozovu u ''dobrovoljce''
Bili oduševljeni bombarderima koji nam lete iznad glava
...
...
...

Jebem te Srbijo, kako brzo zaboravljaš
Ma šta kažeš, kupuju se automobili i televizori impozantnih dijagonala...)
Pogledaj podatke o korisnicima narodnih kuhinja, pogledaj standard u Boru, Zaječaru, Pirotu, Prokuplju, Vranju... znaš, nije Srbija samo Beograd.
Dve trećine studenata želi da napusti zemlju u kojoj vlada blagostanje koje opisuješ, i u kojoj se masovno kupuju automobili i televizori. Živela IDEA, yee!
Boljeg je kvaliteta nego devedesetih ? Znaš li ti uopšte šta je kvalitet, jesi li ikada jeo pravu, zdravu hranu ? To što kupuješ u Idei i megamarketima su najobičnija govna, lepo zamotana i izreklamirana. Raspitaj se malo kod potrošača kako su zadovoljni. Neki od nas pamte i bolje proizvode, pa im se ne može svako govno proglašavati za pitu.
Danas nemaš Jezdu, ali imaš gomile banaka na svakom ćošku- krediti, refinansiranje, šta ti srce poželi... gotovo da ne znam čoveka koji nije prezadužen i u dugovima.
Inače, ni u Slobino vreme ne pamtim da je bilo ovoliko kladionica- ima ih na svakom ćošku, recimo u NS, na Bulevaru Oslobođenja, odmah pored Komercijalne banke su Mocart i Balkan Bet. Divota- taman kad izađeš iz banke, da imaš gde uložiti, da ne pešačiš daleko...
Nekoliko drugara mi je pokušalo otvoriti firme, među njima i jedan povratnik iz inostranstva, i svi su pukli- znaš, navikli ljudi pošteno, sve uredno prijavili, fiskalne kase itd, i dok su sve poplaćali obaveze i namete evropejcima- profit nula, ili čak minus. Ljudi odustali, sad rade na crno, i državi ne daju ni dinara. Govorili su kako više neće biti države srasle s mafijom, a Peconi, Čume i ostali asfaltiraju, drže Vital, Albus, banke...
Niko ovde ne želi devedesete, niti ratove ili stradanja, ali ne možeš više ovaj javašluk i propadanje pravdati Slobom. Za ovo su krivi sadašnji vlastodršci i lopovi.

Da li je to žal za piramidalnim štedionicama, Trgovčevićem, Vavom i Kleopatrom, stomak eliminatorom......  :)
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

AragornSRB

De, nabroj mi partizanske "bitke" između 1.I 1942. - 1. VIII 1944. na teritoriji Srbije. Može se vući za nos i uši, ali front je čvrsto bio u BiH i pomalo Hrvatskoj. Geografski pojam Srbije je tad bio pedantno očetkan.

Nisam rekao da je istina samo da postoji ta teorija.Jedina je cinjenica da su i partizanske i naravno cetnicke jedince sacinjavali uglavnom Srbi.

Quotee sta jos ne cu od tebe procitati. nisi upoznat ni sa najosnovnijom strategijom srbskog djelovanja.
gle, srbi dugo sute o ne postojecim zlocinima, jer eto, ne postoje. neposredno nakon zbivanja ne postojecih zlocina, domaca kao i svjetska javnost upoznate su sa pravim stanjem. no kako vrijeme odmice te zanimanje i sjecanja jenjavaju, srbi pomalo izvlace ne postojece zlocine i traze satisfakciju za njih.

Verovatno su Ante Pavelic i Maks Luburic bili dobrocinitelji a Jasenovac i Stara Gradiska kampovi za odmor.Vidim ja da ti odgovaras samo na ono sto ti odgovara

džin tonik

Quote from: AragornSRB on 29-05-2011, 14:49:24
Verovatno su Ante Pavelic i Maks Luburic bili dobrocinitelji a Jasenovac i Stara Gradiska kampovi za odmor.Vidim ja da ti odgovaras samo na ono sto ti odgovara

gdje ja tvrdim da su dr. ante pavelic i maks luburic bili dobrocinitalji? pobili su najmanje 760.000 srba samo u jasenovcu, luburic cak 4.778 svojerucno u samo jednoj noci.
dao je zatvarati po sto srba u jedan neosvijetljeni prostor 2x2 metra, onda je oko sebe namatao remenje sa po 10 srbosjeka i koturajuci se ulijetao medju zatocene srbe dok god su se micali.
i tako do zore. tu je nastala i ona fasisticka pjesma "evo zore evo dana".

cak ni nijemci vise nisu mogli gledati ta neopisiva izivljavanja pa su srbe poceli slati u njemacku da bi ih izbavili iz kandzi tih fasista manijaka.

Anomander Rejk

Quote from: Josipovitch Broznjev on 29-05-2011, 13:27:33
Quote from: Anomander Rejk on 29-05-2011, 12:55:44

e sta jos ne cu od tebe procitati. nisi upoznat ni sa najosnovnijom strategijom srbskog djelovanja.
Vidiš, tu se razlikujemo, ti si uveren u mudru i dugoročnu srpsku strategiju koja čak i poraze pretvara u pobede, a ja sam ubeđen u potpuno odsustvo bilo kakvog srpskog planiranja i promišljanja u vezi vlastitih interesa.

džin tonik

stvarno imas grozan karakter. ne pisem ja o "mudroj srbskoj strategiji" vec o strategiji koja joj je prirodno data. najbolje da ti to objasnim usporedbom sa florom i faunom. jesi li u biologiji ucio sta o mikro- ili makroparazitima, ekto- ili endoparazitima, fakultativnim ili obligatornim parazitima?

Anomander Rejk

Učio sam da su ljudi postali od majmuna, što tvoj primer savršeno jasno
pokazuje...  :idea:

AragornSRB

Govoris da zlocini na Srbima nikada nisu postojali,da Srbi sve zlocine izmisljaju radi neke veliko-srpske invazije na okolne zemlje...Vidim da dosta znas o tim stvarima(Jasenovcu...),deluje mi kao da se divis njihovom konceptu

džin tonik

ne, aragorne, ne, nisi me razumio. pisem kako bi danas srba bilo najmanje 2 miliona u takozvanoj hrvatskoj, samo da rade mozgom, ne po prirodnoj funkciji. sad su prodali i mladica. gotovo je.

Lord Kufer

Ajde Bosanci, pričajte šta se dešava tamo, svetska štampa piše o velikim protestima????

pokojni Steva

Štono kaže PTC, uprkos nastojanjima organizatora, policija interveniše u centru Beograda.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

džin tonik

tko god vidi sta se desava u beogradu, mora se neminovano zapitati: zasto svijet 1999. nije isao do kraja i pomogao demokratskim snagama u srbiji? kome ide na ruku fasisticka srbija? tko zeli nestabilan balkan?

pokojni Steva

Definiši 'demokratske snage u Srbiji' i one kojima ne idu na ruku 'fašistička Srbija i nestabilni Balkan'.

džin tonik

ne znam koje su demokratske snage u srbiji, poznato je da je srbska politika najlazljivija na svijetu.
no demokratske snage moraju postojati i u jednoj takvoj zemlji. znaci snage koje bi odustale od pretenzija prema susjedima, informirale svoj narod o lazima koje su mu cijelo stoljece servirane u svrhu stvaranja mrznje, revidirale zlocinacka podmetanja. ukratko, snage koje bi svoj narod suocile sa istinom, te se posvetile poboljsanju zivotnih uvjeta, ne ratovanju u bilo kojem obliku.

ne znam kome na ruku ide fasisticka srbija, no ocigledno je da taj netko postoji.

džin tonik

a ako je vecina srba svjesna svoje mitomanije, a i dalje zeli veliku srbiju, jer vidi u tome rjesenje svog nacionalnog pitanja, onda neka bude bezuvjetni rat do istrebljenja. tko pobijedi vlada. nema mirovnih pregovora, plavih sljemova, ako hoce neka bace atomsku bombu.

Lord Kufer

Nema politike u Srbiji. Fašisti su prosto regrutna baza za specijalne jedinice a ovo im je redovni trening. Sve je podređeno tome.

lilit

zosko srbine!  :lol:

btw, da ti to ne parafraziraš onaj die weltov tekst o hrvatskoj (nakon 24 godine za gotovinu)?

Anomander Rejk

Ruzvelt je predlagao starateljstvo nad Hrvatskom, pametan je to čova bio...

Son of Man

U Beogradu je danas bilo TOLIKO murije, i to na svim mestima, da u slučaju da su hteli da spreče nerede, ovi (navijači i ostali) ne bi mogli ni da priđu centru Beograda a ne da dođu na miting radikala, dakle TVRDIM !!!

Josephine

Tako izgleda pravna država koja "štiti interese većine".

AragornSRB

Ma jok,Josipovitch Broznjev predlaze rat do istrebljenja kao 1941.Srbi da poloze oruzije kao na ovom plakatu http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/a/ac/NDH_poziv_Zidovima_i_Srbima.JPG a onda da se posteno bore rukama na mitraljez

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-05-2011, 00:19:11

Prazno proseravanje po običaju. Da si manja ljiga, citirala bi me.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

ma pustili ih malo da divljaju - čisto da stranci pomisle kako su veliki tadić i vlada, isporučiće mladića, a nisu uplašeni miliončetom ljudi koji protestvuju u centru bg-a.   :lol:

ovo ide posle sinovog posta. :lol:

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 00:21:57

Izvini. Smaralo me je da ti nađem post. Baš sam ljiga, da.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-05-2011, 00:27:13
Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 00:21:57

Izvini. Smaralo me je da ti nađem post. Baš sam ljiga, da.

Svejedno, tvoja poruka veze s mozgom nema - neargumentovano, šuplje. Traženje kavge, ništa drugo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

A tvoja nije?

Ne. Iskazala sam stav. A ti ako hoćeš da me biješ, pozovi me na šorku. Pojaviću se.

džin tonik

Quote from: AragornSRB on 30-05-2011, 00:21:15
Ma jok,Josipovitch Broznjev predlaze rat do istrebljenja kao 1941.Srbi da poloze oruzije kao na ovom plakatu http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/a/ac/NDH_poziv_Zidovima_i_Srbima.JPG a onda da se posteno bore rukama na mitraljez

kao da cini neku razliku imaju li srbi oruzje ili ne. srbi su jaki u intrigiranju, nikako otvorenom oruzanom sukobu.
eno, lieberman proveo godisnji u srbskoj. dat ce vam malo zemlje i vecini posao 10 sati na dan za 200 marki mjesecno. nezaposlenost samo 30%, da ne bi ometali slobodni razvoj konkurencije.
a kad odradis svoje padas sa radnog mjesta izravno u raku masuci srbskom zastavom.

Albedo 0

Ne znam za neke, ali mene su u školi učili da pravna država nema zadatak da štiti interese većine već da sprovodi pravdu i ustanovljava istinu. Ali možda je do mog faksa...

Josephine

Pravda je, u ovom slučaju, da se zaštite prolaznici, gradski inventar i ona većina koja je ostala kod kuće, a koja želi da živi u mirnoj državi.

džin tonik

za mirnu drzavu vecina prvo mora da se izbori protiv domacih i stranih jebivjetra.

pokojni Steva

Ustanovljava istinu?! I ha ha ha!

Albedo 0

Mir i pravda nisu iste stvari.

AragornSRB

Quotekao da cini neku razliku imaju li srbi oruzje ili ne. srbi su jaki u intrigiranju, nikako otvorenom oruzanom sukobu.

Hehehheheheheh,to bi mogao da pitas Bugare,Austrougare,Nemce...Srbi su znali da vode ratove ali politiku i intrige na veliku zalost nikada nisu

Povlacim se sa ove teme,ovo je ipak forum za neke druge stvari

Lord Kufer

Srbi ne umeju da planiraju. Zato će ih Englezi sjebu svaki put.

džin tonik

Quote from: AragornSRB on 30-05-2011, 00:56:23...
Povlacim se sa ove teme...

tako ti je to kad nemas argumente.

pokojni Steva

Jel se to Aragorn od Fakta povlači? Uf, potrajao čovek.

Josephine

Pa dobro, murija je poštovala svačije pravo da na miting dođe, mirno mitinguje. Zato ih nisu sprečili.

E, sad, to što mi mešamo konkretne ljude, od krvi i mesa, pripadnike policije, sa apstraktnom državom, i ne pada nam na pamet da su i ti policajci ljudi koji rade za (pre)male plate, rizikuju glave, imaju porodice i sl., to pokazuje koliko promišljamo situacije u kojima se nalazimo.

Uostalom, da išta promišljamo, ne bismo nezadovoljstvo ekonomskim, političkim i društvenim stanjem u državi zamenjivali sa nekakvim protestima zbog nečijeg potpuno legitimnog i legalnog hapšenja, ne bismo podlegali manipulacijama jedne banalne stranke, niti bismo iz sopstvenih frustracija rušili grad.

Umesto da stradaju odgovorni za stanje u državi, stradaju nedužni policajci. Kukavički, kao i uvek.

I ja nigde na snimcima ne vidim žene. Samo agresivne muškarce (kukavice).

Son of Man

Eh moja D., tek kad budeš shvatila da policajci nisu nikakvi nedužni ljudi kao ti i ja, onda će ti biti jasno, ali pošto si žensko, nikad ti neće biti jasno jer tebe ne bi nikad umlatili kako su mene i moje drugove mlatili svih ovih 20 godina, i tolko su dobri i pitomi, pošteni itd. da sam ja ostao bez oko zbog njih. Znači, što se mene tiče, policajci nisu ljudi i kao takvi su skroz legitimna meta, dakle da imam dovoljno dobro oružje ubijao bi ih bez trunke griže savesti. Ne zezam se.

Josephine

Ovaj, kako bih ti rekla, ja vrlo dobro znam ko su policajci. Moja sestra je policajac (toliko o mom "ženskom" neshvatanju teme... osim što mi master ima veze sa (nacionalnom i globalnom) bezbednošću).  

Ali vidi, kada na tebe nagrne gomila navijača sa kamenicama, flašama i molotovljevim koktelima, i ti bi mlatio šta stigneš.

Drugim rečima, i policajci su preplašeni u fajtu koliko i ti. Zato i mlate. Bilo da se policijom manipuliše u političke svrhe (svrhe moćnih pojedinaca), bilo da je u funkciji pravne države, ona uvek strada. I veruj mi, retko koji policajac je prosto opsednut žudnjom da upada u gomilu navijača i mlati sve redom. Pogotovo ako tamo ima onih koji bi ubijali bez trunke savesti. :)

I još rade za malu platu. Jad i beda, kao i ostatak građana Srbije. A opet se tučemo  međusobno, umesto da mlatimo (metaforički, jel... govorim o zatvorima) ove što kradu od državnih firmi, kredite i pomoć stavljaju u džepove, ugrađuju se u humanitarne pomoći i slično.

Pogrešno usmeren bes.