• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 6 - jun 2011 - priče

Started by Boban, 06-06-2011, 02:03:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

16 priča, poređane po dužini, od najkraće ka najdužoj.

Evo prvo Word fajla da svako pogleda kako mu priča izgleda, da li nešto fali i takve stvari, posle postavljam PDF i propozicije za glasanje.

www.znaksagite.com/D/jun2011.doc
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Kako ne valja? Ja sam ga skinula, isproveravala...

Boban

Pogubili su se neki kurzivi; to ću da sredim...

Boban

A šta ti ne valja?
Običan Word2003 fajl.

Sredio sam kurzive.

Lord Kufer

Ne može da ga otvori ni word ni open office. Ne kaže kakva je greška. General error.
Nema veze. Kad staviš pdf to će valjda da može.

Boban

ma to je nemoguće; najobičniji fajl; evo, D ga ladno otvorila.
Nemoj da ga otvaraš online, prvo ga svuci kod sebe.

Lord Kufer

Kapiram ja to. Možda je neki od ovih antivirus zidova nešto zeznuo. Videću posle resetovanja.

On meni skine 4 kb.

Iz Mozile nije hteo da ga otvori. Ali iz Chrome ga je ladno otvorio. Daklem, Godzila zajebava...

Stipan

Pa ja sam ga skinuo u FireFoxu i otvaram ga bez ikakvih problema.
Mada - nedavno sam i ja imao problema - tek je reinstalacija pomogla.

scallop

Dobro jutro, Stipane, koji nije hteo da bude Stiv Mc Kvin. Jesi li ti normalan, pa Stipan Dr. Kvin je tamo najjači lik.

Jutros sam u kafu, umesto mleka, dodao malo surutke. Onako krmeljiv dograbio sam pogrešnu bocu. Eh, može i tako. Baš sam baksuz. Prvi put sam turio i malo kukuruziva i nema ga u priči. Pa, mogu ja da preživim i bez njega. Mada... Nema veze, kad budete čitali moju priču, ako vam negde fali kurziv vi ga zamislite kao da je tu. OK.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Dobro jutro Scallope! Neka Kvina, ja i dalje volim Juliku.
I tebe muči Mozila sa kukuruzivom?

Boban

Quote from: scallop on 06-06-2011, 08:45:10
Baš sam baksuz. Prvi put sam turio i malo kukuruziva i nema ga u priči. Pa, mogu ja da preživim i bez njega. Mada... Nema veze, kad budete čitali moju priču, ako vam negde fali kurziv vi ga zamislite kao da je tu. OK.

Ali nisi mi ga poslao.
Očigledno ga nisi iskopirao u porukicu koju si mi poslao; pošalji mi priču na mejl, tamo će biti sigurno, pa ću da ga uturim gde treba.

M.M

Kada se tekst iz nekog programa za obradu teksta zalepi u prozor PP-a kurziv nestaje. Da bi kurziv ostao pisanije se mora naknadno doraditi u prozoru poruke.
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Biće da ste vas dvojica u pravu. Ta postprodukcija tekstova je tako dosadna. Smuči ti se i inspiracija i konspiracija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Nekima je dosadno i samo pisanje; jedina čar je da smisle dobru priču, a sam ispis je fizikalija koju retko odrađuju...

scallop

Poslao sam na znaksagite@yahoo.com. Ko zna koji ti je mejl koji otvaraš. :x

Plut

Kome šaljemo molbu za ispravljanjem nekih sitnica?

Boban

Meni, naravno!
Nije valjda da si poverovala da je puč protiv mene uspeo?

Plut

Stipan

Perin

Josephine

Perine, jel ti to namerno radiš u svakom krugu?

Osim što ne učestvuješ u svakom krugu.

Perin

Nisam čitao storije već 2 meseca, pa što god da radim, ne radim u svakom krugu :lol:

Josephine

Radiš, radiš...

Komentarisanje priča nakon završetka glasanja.

Perin

Pa, nisam komentarisao. Samo sam izneo mišljenje. Ali, no worries - neće biti više komentarisanja niti davanja mišljenja. Barem sa moje strane.  xjap

Plut

E D., a kako ćeš ti sada objektivno i nepristrasno da glasaš i komentarišeš? Prevarili ste nas, i ti i Boban, jeste, uaaaaaaaaa PREVARA! xuzi

Josephine

Draga moja Plut, izdignuću se iznad ličnog na nivo opšte koristi i glasaću isključivo za priče koje su mi se dopale, nezavisno od njihovih autora/ki.

I ti znaš da ja svoje odluke uvek argumentovano odbranim, tako da nemaš brige... :)

Plut

Ne znam ja, ali dobro. Nek vam bude ovaj put xbaby2, ali da jeste, jeste PREVARA! xuzi

scallop

Perin je zajebant. Ko zna koja je njemu priča druga. Ni ja ne čitam redom. Ali, eto, da zeznem i ja situaciju. Nisam pročitao samo četiri priče i prosek ocena mi je 4. Imam i čiste petice. Jezičke primedbe imam samo kod onih kojima je Radionica sveže iskustvo. Glavni problem je poentiranje, kao da se pisci plaše ili drmaju do 5800k, a onda otfikare. Rado bih neke priče video sa dopoentiranjem. Možda će Yggu nedostajati krvi i bljuzge. :mrgreen:

Stipan

Quote from: Perin on 06-06-2011, 12:43:56
neće biti više komentarisanja niti davanja mišljenja. Barem sa moje strane.
Stani bre Perine - Trebaju nam tvoji komentari, samo se strpi do kraja glasanja.

He,he - D vas sad drži u šaci - svakog autora napamet znade!

Josephine

Quote from: Plut on 06-06-2011, 13:14:09
Ne znam ja, ali dobro. Nek vam bude ovaj put xbaby2, ali da jeste, jeste PREVARA! xuzi

Ma znaš, nego ne znam šta ti je danas. U stvari znam, danas ne bi ni čitala priče, da ih ja nemam u inboxu.  :evil:

Josephine

Quote from: scallop on 06-06-2011, 13:20:26
Glavni problem je poentiranje, kao da se pisci plaše ili drmaju do 5800k, a onda otfikare.

Slažem se. Čini mi se da je problem u onom cilju pisanja priče... Ostajem prazna posle nekih, a nisu loše napisane...

Osim što neki nisu ispunili hard sf uslov, ali to ću, ovog puta, zanemariti...

Otom potom...

Plut

Quote from: D. on 06-06-2011, 13:23:11
Quote from: Plut on 06-06-2011, 13:14:09

Ma znaš, nego ne znam šta ti je danas. U stvari znam, danas ne bi ni čitala priče, da ih ja nemam u inboxu.  :evil:

Što je najgore, i mislila sam da je tako. Bobana bismo, valjda, do proleća dočekali. :mrgreen:

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

Pročitao sve, natenane. Sem jedne koja je očita zajebancija sa tuđim slobodnim vremenom. Bio mi je bolji utisak na prvo 'preletanje' kroz priče; sjajne ideje uglavnom (i to baš sjajne), a onda priči biva otfikarena glava ili zaluta u 'Ma, daj!'. Ima lepih, bolji krug od prošlog, daleko. U nekoliko priča se provlači isto 'opšte' mesto. Interesantno, to su priče koje ne pate od raubovanja tehničkih pojmova. Jedan autor/ica (ako je učestvovao/la) ponavlja foru iz prošlog đira, ovaj put lepše spakovanu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Meni, do sada, samo jedna nije ispunila uslov. Ali to ide na tvoje meko srce. I "ženske priče" su vrlo dobre. Nisam siguran da je tvoj hard SF i moj hard SF. Pazi, SF literatura nije SF bioskop.

Lord Kufer

Bogdana

Kaže se visoka cena, a ne velika.

"žene sa Zemlje retko interpretiraju istinu" - mogao je bolji izraz od "interpretiraju".

"kao da se ceo život poznaju" - celog ili čitavog života poznaju

"On oseti svežu mekoću koju je ona lizala." - ona je lizala mekoću?

"Pre i posle prestade da postoji, " - prestadoše da postoje

Mislim da je na kraju sve malo zbrzano. Ova priča može još malo da se dotera i da bude sasvim OK.

Lord Kufer

DAH LOKOMOTIVE

Zasmetalo mi je ono Interstellar Express. Moglo je bolje da zvuči nešto kao Zvezdani ekspres. A i astrogator je moglo malo srećnije.

Priča gubi intenzitet na kraju. Pošto se vraća u petlju, trebalo je to bolje ritmički i poetski izvesti, ako već nije bilo nekog malog pripovedačkog prevrata.

Anomander Rejk

Ali tema je široka, svemir i dešavanja u njemu, ne mora nužno biti hard sf.
Barem sam ja tako shvatio. Doduše, ja i sf... xrotaeye
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Quote from: Plut on 06-06-2011, 10:02:41

Quote from: Boban on 06-06-2011, 11:20:05
Meni, naravno!

Онда, ако смем да приметим, мени ниси исправио још увек...у питању је само једно мало "а" на месту где сам га испустио. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

boki77

Kuferu, priče se komentarišu nakon nekoliko dana, kada svi se pročitaju itd. Ili smo promenili pravila??

Josephine

Quote from: boki77 on 06-06-2011, 16:59:28
Kuferu, priče se komentarišu nakon nekoliko dana, kada svi se pročitaju itd. Ili smo promenili pravila??

Nismo menjali pravila. Priče se komentarišu nakon isteka roka za glasanje...

Lord Kufer

E, znači nisam u toku.

Ovo je samo prvo čitanje i prvi utisak.

Pa požurite s tim glasanjem.  xcheers

Izbrišite te komentare ili ih sklonite, ako to može, pa posle da se vrate.

scallop

Kuku, Kufere! Zapiši uz priču, pa ćeš posle na miru da komentarišeš. Ovako unosiš svoje mišljenje u tuđa mišljenja pre glasanja.

Lord Kufer

Quote from: scallop on 06-06-2011, 17:10:14
Kuku, Kufere! Zapiši uz priču, pa ćeš posle na miru da komentarišeš. Ovako unosiš svoje mišljenje u tuđa mišljenja pre glasanja.

Okej, mada moje mišljenje može samo da koristi  :?:

E, ja ne mogu više da editujem one prve dve.

Plut

Quote from: Savajat Erp on 06-06-2011, 16:35:12
Quote from: Plut on 06-06-2011, 10:02:41

Quote from: Boban on 06-06-2011, 11:20:05
Meni, naravno!

Онда, ако смем да приметим, мени ниси исправио још увек...у питању је само једно мало "а" на месту где сам га испустио. :)

Ne verujem da ću te utešiti, ali ni meni nije ispravio ono što sam tražila. xrotaeye

Stipan

''Pokušao sam da sprečim ostale''. Malo bi ko od nas znao za neki bolji odgovor, u slučaju ako budemo morali da se suočimo sa Batinom svemirskom presudom.