• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Razni konkursi - gomila odasvud

Started by Boban, 29-06-2011, 23:35:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

ivica

Deluje zanimljivo - konkurs za kratku priču i učešeće u zbirci ''Brze priče Srbije'' - http://konkursiregiona.net/brze-price-srbije/

Josephine

Quote from: ivica on 12-06-2012, 12:52:15
Deluje zanimljivo - konkurs za kratku priču i učešeće u zbirci ''Brze priče Srbije'' - http://konkursiregiona.net/brze-price-srbije/

A nema uslova da priča nije objavljivana, a broj karaktera ne sme da pređe 6.000k. Zvuči poznato?  8)

scallop

Dobro si to ošacovala. Ovi organizatori kao da su  nam bili u poseti. Ili su nam njihovi nikovi poznati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

:lol:

Poslala Hobi8) Nije sa radionice i sa mog je bloga i još jednog sajta, ali poslužiće.

ivica

Da, i mene je asociralo na radionicu. A vidim da je izdavačka kuća koja bi trebala zbirku da izda zbirku objavila onu kolekciju tekstova sa Njuz.net portala, pretpostavljam da su OK.

Dzimi Gitara

Hm, ovo bi mogla da bude prilika da neke priče sa radionice budu objavljene. Možda su organizatori i ciljali na Sagitine pripovedače.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Ghoul

Quote from: Dzimi Gitara on 16-06-2012, 17:59:35
Hm, ovo bi mogla da bude prilika da neke priče sa radionice budu objavljene. Možda su organizatori i ciljali na Sagitine pripovedače.

svakako nisu ciljali ni na koga ozbiljnog, imajući u vidu kako je konkurs sročen.
https://ljudska_splacina.com/

Dzimi Gitara

Quote from: Ghoul on 16-06-2012, 18:14:06
Quote from: Dzimi Gitara on 16-06-2012, 17:59:35

svakako nisu ciljali ni na koga ozbiljnog, imajući u vidu kako je konkurs sročen.

Jes' vala, sad sam malo pažlivije bacio pogled. Najjača je propozicija "2. Pričа trebа dа bude nаpisаnа nа srpskom ili nekom sličnom jeziku.".
A sa druge strane ne prihvata se "ošišana" latinica. Kao da ona nije dovoljno slična srpskom jeziku.  xfrog
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Mme Chauchat

Quote from: Perin on 15-05-2012, 16:20:07
Rezultati konkursa NAJBOLJIH PRIČA ZA MLADE:

Najbolja priča za mlade - REZULTATI KONKURSA   
U konkurenciji od preko 500 prijava pristiglih na konkurs Kulturnog centra Grad za najbolju priču za mlade na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku, žiri je odabrao sledeće autore:

1. Adnan Repeša
2. Aida Šečić
3. Aleksandra Savanović
4. Andrija Ivanović
5. Bojan Marjanović
6. Branislava Sovilj
7. Dragoslava Barzut
8. Fahrudin Kujundžić
9. Ivan Tokin
10. Jasminka Petrović
11. Milena Ilić
12. Nemanja Raičević
13. Nenad Petrović
14. Nikola Radosavljević
15. Olja Savičević Ivančević
16. Srđan Valjarević
17. Želimir Periš

Odabrane priče biće objavljene sredinom juna, u zbirci u izdanju Kulturnog fronta.
O izboru priča je odlučivao četvoročlani žiri koji su činile: Lamija Begagić (Sarajevo), autorka kratkih priča i urednica časopisa za mlade; Ružica Marjanović (Užice), profesorka književnosti u užičkoj Gimnaziji i jedna od osnivača književnog festivala Na pola puta; Katarina Mažuran Jurešić (Krk), autorka priča za decu i voditeljka književnih radionica za mlade na festivalu Pontes u gradu Krku; Tijana Spasić (Beograd), urednica književnog programa Kulturnog centra Grad.
Kulturni centar Grad se zahvaljuje se svim autorima koji su poslali svoje radove.

MIMS, čestitamo!  xcheers

* Bašta Kulturnog centra Grad *

utorak, 26.06. od 20h

Promocija zbirke priča za mlade

PROSTOR ZA MOKROG PSA

Ovogodišnju književnu sezonu u Gradu svečano ćemo zatvoriti promocijem drugog izdanja Kulturnog Fronta/Kulturnog centra Grad - zbirkom priča za mlade čitaoce pod nazivom "Prostor za mokrog psa".

Reč je o zbirci kratkih priča autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nastaloj na osnovu konkursa koji je prošle jeseni raspisao Kulturni centar Grad. Podstaknuti nedostatkom kvalitetnih knjiga domaćih autora namenjenih tinejdžerima, hteli smo da ovim konkursom ohrabrimo pisce raznih generacija da razmisle o temama koje su značajne za današnje mlade čitaoce, kao i da reaguju na brze promene u jeziku, i slobodno koriste žargon.

Pojedine priče dobili smo i po pozivu (Srđan Valjarević, Olja Savičević Ivančević, Jasminka Petrović...), sa idejom da mlade ili manje afirmisane autore predstavimo u društvu poznatih pisaca koji pišu za mlade, ili bi mogli biti zanimljivi mlađim čitaocima.

Na promociji će učestvovati neki od autora u zbirci, a objavljivanje novog izdanja proslavićemo i žurkom u bašti Kulturnog centra Grad.

Sadržaj:
1. Nenad Petrović: DRUŠTVANCE
2. Olja Savičević Ivančević: DJEČAK I DJEVOJČICA/ DJEVOJČICA I DJEČAK/ ROĐAK
3. Ivan Tokin: KONTAKT/ VLADIMIROVAC/ TAKO JE U LISABONU
4. Aleksandra Savanović: IMIGRANTSKI DNEVNIK
5. Nemanja Raičević: PETO GODIŠNJE DOBA
6. Srđan Valjarević: PUTOVANJE DO KRAJA TEKSTA
7. Fahrudin Kujundžić: PRIČE S DRUGE STRANE
8. Adnan Repeša: ŠTA AKO ZAZVONI...
9. Jasminka Petrović: SILVANA ŠESNAEST GODINA
10. Nikola Radosavljević: TRI RAMA ZA DVE BITANGE I RIBICU (ILI, KAKO SKREĆEM POGLED KAD MI JE NEPRIJATNO)
11. Milena Ilić: PROSTOR ZA MOKROG PSA
12. Dragoslava Barzut: VENTIL
13. Aida Šečić: NOKTURNO
14. Želimir Periš: SAMO MUDA
15. Branislava Sovilj: PRIČA O MILANČETU
16. Bojan Marjanović: PRIČA O PRAZNIČNOJ KUPOVINI
17. Andrija B. Ivanović: BARUT I PERJE

Bravo za naslov!! :lol:

Perin

Samo da kažem da sam se zajebao te da MIMS nije učestvovala na ovom konkursu - ko bi rekao da postoji još jedna spisateljica istoga imena????

lilit

....koje je, istina, prilično neuobičajeno na tim prostorima. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mme Chauchat

:cry:
Pa dobro onda... er... čestitke drugoj, nama nepoznatoj M. I.  :)

Perin

Quote from: lilit_depp on 21-06-2012, 22:50:37
....koje je, istina, prilično neuobičajeno na tim prostorima. :lol:

DA!

Mislim, da pomenuta spisateljica ima dva prezimena, lako bi je prepoznali!!!

Ghoul

ne znam koji su ovi ni dal valjaju, ne shvatite ovo kao preporuku nego samo kao informaciju, pa ko isproba, nek javi kako se proveo:

IP Smart Studio raspisuje drugi po redu konkurs za dodelu književne nagrade ,,ZLATNI OMNIBUS" u cilju promovisanja domaće književnosti.

Konkurs nema tematskih ograničenja, a pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku i koji pošalju neobjavljen rukopis od 07. jula 2012. godine do 01. oktobra 2012. godine na email konkurs@ip-smartstudio.com.
Pod pojmom rukopisa podrazumeva se roman, zbirka priča, pesama, pripovedaka, eseja i slično (nikako jedna ili dve priče ili pesme).

Pored rukopisa, dostaviti biografiju i bibliografiju autora, sa kontakt telefonom i adresom.

Rukopise isključivo slati na email, a žiri će svoju odluku doneti tokom oktobra meseca.

Nagrada se sastoji od povelje, novčanog iznosa i izrade web sajta za pobednika konkursa.

Nagradu će dodeliti pisac i pesnik Radenko Smiljanić, koji je sa romanom "Enigma jedne knjige i jednog kamena" osvojio prvu nagradu na prošlogodišnjem konkursu.

Za više infomacija posetite sajt www.ip-smartstudio.com ili nas kontaktirajte na email adresu konkurs@ip-smartstudio.com.
https://ljudska_splacina.com/

Stipan

Kopi/pejst sa Fejsbuka:

ANTOLOGIJA PRIČA O VAMPIRIMA je u pripremi i biće definitivno podeljena u dva toma - "ženski" i "muški." Ženski (sa naslovom: U ZNAKU VAMPIRICE - Priče o krvopijama 1) će se pojaviti prvi, sa sledećim pričama:

1. Laura Barna: Topčiderski rubin
2. Jelena Lengold: Da, ljubav nestaje
3. Verica Vinsent Kol: S one strane vremena i varke
4. Mirjana Đurđevič: Ko ti gleda profil
5. Veronika Santo: Barbara ispred ogledala
6. Dragana Matović: Revolucija
7. Ivana Milaković: Moj hrčak je vampir, ili Kako sam naučila da prestanem da se plašim i volim krvopije
8. Biljana Malešević: Ples bez kraja
9. Sanja Pavošević: Lipova zgrada
10. Mina Todorović: Cigarete

Knjiga bi trebalo da bude štampana u septembru i moguće je da bude dopunjena sa još dve-tri vampirske priče naših uvaženih koleginica. Rad na "muškom" tomu (U ZNAKU VAMPIRA - Priče o krvopijama 2) koji će biti obimniji upravo je u toku, i više pojedinosti o tome neki drugi put.

A ovo od Stipana: Čestitke svim "Vampiricama"!

P.S.: Najviše se radujem uvrštavanju priče: "Revolucija"

Stipan

Poziv na konkurs za književnu nagradu "POZIV NA PUTOVANJE"

Književna grupa Proza na putu (P-70) i izdavačka kuća Mono i Manjana i ove godine raspisali su konkurs za književnu nagradu POZIV NA PUTOVANJE.
Nagrada se dodeljuje za rukopis PRVE i(li) DRUGE prozne knjige (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik, hibridni žanr...). Cilj ove nagrade je da se afirmiše savremena proza u najboljem duhu Saveta mladom piscu Danila Kiša.
Konkurs je otvoren do 25. avgusta. 2012. godine. Stalni sastav žirija čine Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić, a u radu žirija svake godine učestvuju i prošlogodišnji pobednici konkursa. Dobitnik nagrade biće proglašen 5. oktobra, a nagrađeno delo objavljeno za Beogradski sajam knjiga 2012. godine.
Rukopisi se šalju u elektronskoj formi (isključivo u Microsoft Wordu, TNR 12), na adresu: nagrada.pozivnaputovanje@gmail.com koja će biti linkovana na sajtovima prozanaputu.com i monoimanjana.rs. Uz rukopis treba dostaviti potpunu bibliografsku belešku i kratak prikaz dela.
Rukopisi za koje se ispostavi da već na prvim stranama ne ispunjavaju pravopisne standarde neće se uzimati u razmatranje.
Prošlogodišnji dobitnici ove nagrade, u konkurenciji 108 rukopisa bili su Krsta Popovski za roman Ej i Aleksandar Šurbatović za roman Upokojavanje prosektora Majerhofera. Oba dela bila su u izboru za NIN-ovu nagradu i još neke ugledne nagrade.
Uz ovogodišnji konkurs podsećamo:
,,Čuvaj se da svoj govor ne zagadiš jezikom ideologija."
Saveti mladom piscu
Danilo Kiš
(izvor --- http://www.knjigainfo.com/)

Mme Chauchat

Quote from: Stipan on 14-07-2012, 11:13:30
Stalni sastav žirija čine Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić
(...)
Uz ovogodišnji konkurs podsećamo:
,,Čuvaj se da svoj govor ne zagadiš jezikom ideologija."
Saveti mladom piscu
Danilo Kiš
Brale.

zakk

Ma da li je P70 trenutno jedina *grupa* pisaca? Ima li još nekih ljudi?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Stipan

Pa ima. Ima neki Mono. Pa onda neka Manjana...

zakk

Eto, ja ozbiljan a ti duvaš u frulicu...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mme Chauchat

Quote from: zakk on 14-07-2012, 12:07:15
Nekoliko potencijalnih odgovora:
a) ima ljudi ali nema grupa
b) ima grupa ali nisu moralnopolitički podobne
c) ima "podobnih" grupa ali su nedovoljno glasne, nedovoljno organizovane, i bez logističke podrške
Šta ti misliš?

Stipan

Izvini Zakk.   :oops:

Samo mi još fali da i tebe iznerviram...

Perin

Quote from: Jevtropijevićka on 14-07-2012, 12:19:51
Quote from: zakk on 14-07-2012, 12:07:15
c) ima "podobnih" grupa ali su nedovoljno glasne, nedovoljno organizovane, i bez logističke podrške
Šta ti misliš?

+P70 je grupa realtivno medijski popularizovana i ispraćena...

Iskren da budem, meni je Malović jedan od najdražih pisaca, tako da...

zakk

Quote from: Stipan on 14-07-2012, 12:21:18
Izvini Zakk.   :oops:

Samo mi još fali da i tebe iznerviram...
Ma mene je lako iznervirati, teško me je održati u tom stanju  xyxy

Quote from: Jevtropijevićka on 14-07-2012, 12:19:51
Šta ti misliš?

Pazi, znam da ima grupa, kao što su recimo ovde oko mene te pisci iz LK, te signalisti, te pisci iz Tardisa, te sa ZS radionice. Ali to nisu tesne grupe koje imaju jasan zacrtan cilj, plan, program, ili bar nastup poput P70.

Podobnost u ovom trenutku nije razlog da neko ne nastupi javno, jer prosto — može se. Logistika — pa tu je net, sve ima za džabe da se napravi sajt, ili bar za minimalno neko ulaganje... da negde stoji ko su neki ljudi i čime se bave...

Te zato i pitam, trebalo bi da ih ima, ali ja ne znam da ima.

Quote from: Perin on 14-07-2012, 12:29:18
Iskren da budem, meni je Malović jedan od najdražih pisaca, tako da...

Tako da.... šta? Ipak pratiš iako ti je neprijatno? :)

Perin

...Tako da nemam ništa protiv toga što je u žiriju :lol:

дејан

јебани сероња јерков и цитат киша који би макар један од п70 писаца требало себи да понавља до смрти.
...barcode never lies
FLA

Boban

Ovo dole sam dobio na mejl, možda nije kačeno...

XI KONKURS ZA NAJKRAĆU KRATKU PRIČU

Izdavačka kuća ,,Alma", u saradnji sa ,,Beografitima", organizuje XI konkurs za najkraću kratku priču. Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova).

Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja.

Priče, odštampane u jednom primerku (pošto priče skeniramo, više nisu potrebna tri primerka), potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti, gde se navode i osnovni podaci o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa...).

Žiri će dodeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju.

Radovi se šalju na adresu:
,,Alma"
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili

izdavackakuca.alma@yahoo.com

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2012. godine. Žiri će proglasiti pobednike 1. oktobra. Objavljene priče neće se honorisati.

Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ALEKSIJE D.

Alma ima princip da objavi gotovo sve sto joj posalju.
Eto, i Stipan tamo ima pricu.

Stipan

Stipan tamo ima mnogo više od jedne priče, dragi Aleksije.

Najzad, oni objavljuju sve što im se poturi, što bi im baš Stipanova škrabanja promakla...

Boban

Alma je izdavačka kuća sa najmanjim tiražima ikada (20-50 primeraka).
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

821.163.41–36(082.2)
Најкраће приче 2010 / (приредио Ђорђе Оташевић). – 1.
изд. – Београд : Алма, 2011 (Београд : Скрипта интернационал). –
317 стр. ; 21 cm. – (Библиотека Савремена књижевност / [Алма, Бе-
оград] ; 107)
Тираж 300.
Аутори: стр. 293–317
ISBN 978-86-7974-214-8
COBISS.SR–ID 182239244
-----------------------------------------------------------------------------------

821.163.41–36(082.2)
Један живот у мање од деветсто знакова :
Најлепша остварења са X конкурса за најкраћу кратку
причу (приредио Ђорђе Оташевић). – 1. изд. – Београд :
Алма, 2011 (Београд : Скрипта интернационал). – 287
стр. ; 21 cm. – (Библиотека Савремена књижевност /
[Алма, Београд] ; књ. 119)
Тираж 300.
Предговор: стр. 5. – Аутори: стр. 259–286.
ISBN 978-86-7974-247-6
COBISS.SR–ID 186813708
-------------------------------------------------------------------------------

821.163.41–36(082.2)
Најкраће приче 2011 / (приредио Ђорђе Оташевић). – 1.
изд. – Београд : Алма, 2012 (Београд : Скрипта интернационал). –
299 стр. ; 21 cm. – (Библиотека Савремена књижевност / [Алма, Бе-
оград] ; 124)
Тираж 300.
ISBN 978-86-7974-266-7
COBISS.SR–ID 189269004

angel011

I ti veruješ da je taj tiraž odštampan?  :-D
We're all mad here.

Stipan

Nisam pominjao stvari vezane za poverenje.
Samo sam preneo zvanične podatke.

Anomander Rejk

Odštampano ništa ne znači, Angel.
Nije bitno koliko je naštancano primeraka, već koliko se proda.
Može neko odštampati i 1000 primeraka, a prodati 10-30.
Tajno pišem zbirke po kućama...

angel011

Anomanderu, govorimo o skupim knjigama za koje ne znam ni da li ih se 10 proda.
We're all mad here.

Stipan

Angel, znam da Boban voli da me zajebava i već sam na njega pomalo i navikao.
To što je onde gore lupio bilo je namenjeno meni, a ne "Almi", inače ne bi postavljao konkurs.

Od tebe nisam očekivao ovu vrstu prozivke.

A to što se knjige ne prodaju, posledica je mnogo kompleksnijeg fenomena nego što mi ovde u par rečenica to možemo izmudrijati.

angel011

Stipane, pričao je on još pre svašta o "Almi". Ima nas još koji se nismo najlepše izrazili o tom konkursu, makar svi i imali po priču-dve, ili i više, po tim njihovim zbornicima.
We're all mad here.

PTY

Alma, Alma, ma koja Alma? Alma mater?

Stipan

Kunac

Quote from: Stipan on 13-07-2012, 05:45:04
Kopi/pejst sa Fejsbuka:

ANTOLOGIJA PRIČA O VAMPIRIMA je u pripremi i biće definitivno podeljena u dva toma - "ženski" i "muški." Ženski (sa naslovom: U ZNAKU VAMPIRICE - Priče o krvopijama 1) će se pojaviti prvi, sa sledećim pričama:

7. Ivana Milaković: Moj hrčak je vampir, ili Kako sam naučila da prestanem da se plašim i volim krvopije

Knjiga bi trebalo da bude štampana u septembru i moguće je da bude dopunjena sa još dve-tri vampirske priče naših uvaženih koleginica. Rad na "muškom" tomu (U ZNAKU VAMPIRA - Priče o krvopijama 2) koji će biti obimniji upravo je u toku, i više pojedinosti o tome neki drugi put.

Objavljeni su i razultati muškog dela... Ukupno 15 priča... Spisak pogledajte ovde:

http://www.facebook.com/groups/124788735513/
"zombi je mali žuti cvet"

Josephine

angel011

We're all mad here.

Perin

Stipan

дејан

Quote from: Kunac on 22-07-2012, 18:41:18
Quote from: Stipan on 13-07-2012, 05:45:04
Kopi/pejst sa Fejsbuka:

Objavljeni su i razultati muškog dela... Ukupno 15 priča... Spisak pogledajte ovde:

http://www.facebook.com/groups/124788735513/
а за нас што не фејсбучимо?
...barcode never lies
FLA

Josephine

Quote from: дејан on 23-07-2012, 02:39:37
а за нас што не фејсбучимо?

Goran Skrobonja
Evo konačno, dan pred godišnji odmor, spiska autora i priča koje su se plasirale u antologiju "U ZNAKU VAMPIRA: Priče o krvopijama 2":
1. Miomir Petrović: VIDOSAVA
2. Vasa Pavković: VAMPIRDŽIJA
2. Ilija Bakić: KAMENO SAĆE
4. Vule Žurić: TAJNA CRVENOG ZAMKA
5. Srđan Srdić: GOLEM
6. Zoran Pešić Sigma: GLAD
7. Oto Oltvanji: STOTINU SUKNJI KRVARI
8. Đorđe Bajić: CRNA ZVEZDA
9. Dejan Ognjanović; NIOTKUDA
10. Darko Tuševljaković: RAZOTKRIVANJE
11. Ivan Nešić: PRAVIMO SE DA SVE ZNAMO O LJUBAVI
12. Damir Mikloš: HOD PO SENKAMA
13. Aleksandar Bjelogrlić: FEBRUAR
14. Aleksandar Žiljak: NAKOMATA
15. Boban Knežević: VAMPIRIJADA

Moguće je da izbor bude dopunjen još jednom ili dvema pričama. Ostale koje smatram prilično vrednim i dobro napisanim, ali koje su iz ovog ili onog razloga ostale "ispod crte" srdačno ću preporučiti žiriju za "Anomaliju #2", na istom ovom mestu, po povratku s odmora. Zahvaljujem se svim piscima koji su poslali radove i želim im puno uspeha u daljem radu![/l]

Stipan

Rezultati književnog konkursa
SAOPŠTENJE – IZABRANI TEKSTOVI ZA KNJIGU "PITCHWISE 2012 – ZBORNIK POEZIJE I KRATKE PROZE"

Nakon punih dva mjeseca čitanja pristiglih radova, kojih je u konkurenciji bilo ukupno 849, od 315 autora i autorica iz: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Kosova, Makedonije, Bugarske, Grčke, Novog Zelanda i Sjedinjenih Američkih Država –  žiri u sastavu: Bojan Krivokapić, pisac i aktivist u kulturi iz Novog Sada, Maja Klarić, putopjesnikinja iz Šibenika te Merima Omeragić, književna kritičarka iz Sarajeva, odabrao je radove sljedećih autorica i autora:

PROZA

Želimir Periš "Silvijana"

Lada Vukić "Pokojnikove ruke"

Jelena Svirčić "Da mi je danas bilo susresti sebe"

Aida Šečić "Drvo života"

Ksenija Kušec "Dosta mi je zamišljanja nasilja"

Ivana Gudelj "I ja imam priču"

Bojan Marjanović "Čudesno jutro u krevetu Despota Milenkovića"

Anđelka Korčulanić "Maslačak"

Loris Gutić "COEUR BIEN PROTÉGÉ "

Vitomirka Trebovac "Povratak"

Iva Tkalec "Definicija svakodnevnosti iz rječnika"

Bojana Ivković "Ljubav"

Elizabeta Končić Trlek "Iskra na lancu"

Ljiljana Maletin "Saskija"

Jelica Kiso "Iz rukopisa ŽIVOT"

Jasna Žmak "B"

Zahvaljujemo svima koji su se prijavili na Konkurs. Osim ovih, bilo je još tekstova koji svakako zaslužuju da budu objavljeni, i mi se zaista nadamo da će za to biti prilike. U tom smislu, svim autoricama i autorima želimo puno uspjeha u daljem literarnom radu.

Knjiga "PitchWise 2012 – Zbornik poezije i kratke proze", u izdanju Fondacije CURE iz Sarajeva,  izaći će iz tiska do početka Festivala, a biti će promovirana prvoga dana Festivala. Sve autorice i autori dobiće svoj primjerak knjige.

scallop

Pa, rekosmo da je bila dobra.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Mica Milovanovic

Mica