• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 7 . jul 2011 - PRIČE

Started by Boban, 04-07-2011, 10:16:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Quote from: Суба on 06-07-2011, 11:01:56
Онда преламај у себи, зашто овако јавно?

Obratio si mi se, ne?

Mme Chauchat

D. i Bato, vi ste udruženim snagama toliko razbucali ovaj forum da to više ni na šta ne liči, gde god da se čovek okrene. Sigurno je to nekome i zabavno, al' ja više trpeti ne mogu...

Josephine

Kasno ste upalili. Više ne morate da trpite. Zar to nije očigledno?

Uživajte.

mac

Nema razloga da ukidamo delikatnu razliku između zadnjeg i poslednjeg. Poslednje je prostorna, vremenska i hijerarhijska odrednica i odnosi se na krajnji član uređenog skupa. Zapravo, nisu "poslednje" i "zadnje" sinonimi, nego "poslednje" i "krajnje". "Zadnje" je reč onih kojima su trosložne reči prekomplikovane za izgovor, ali može da posluži i kao prostorna odrednica za član skupa koji nije uređen.

Edit: da li je ovaj post kandidat za Najpametniji topik EVER?

Суба

Quote from: D. on 06-07-2011, 11:46:44
Quote from: Суба on 06-07-2011, 11:01:56
Онда преламај у себи, зашто овако јавно?

Obratio si mi se, ne?

Радила си то давно пре мог обраћања. Хајде препознај моју добру намеру, плиз.

Josephine

Ma ne. Obavestila sam javnost, s obzirom da moje prisustvo na radionici istu održava u životu. Eto, Jevtropijevićka nije shvatila. Isto kao što ne shvata da u sranjima nisu učestvovale samo dve osobe, već čitav spektar, uključujući i nju.

No, odgovornost za svoje postupke retko ko preuzima. Većina više voli da osuđuje. Ja je preuzimam, i iz sveg srca vam želim da se ne raspadne ovo što imate ovde posle mog odlaska.

Boban

Radikali misle da dranjem i smaranjem mogu da isteraju svoje; tako i ti, Albedo.
Uvek sam se pitao kakvi to moroni glasaju za Radikale...

Albedo, za kaznu što si oterao D odavde, bićeš uklonjen sa gornjih delova foruma.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Svašta, pa on je i došao gore po D, a sad kad nje nema sigurno bi mu gornji dom i samom dosadio.

Dacko

Quote from: Boban on 06-07-2011, 10:10:38

Dacko slepo prati dnevnu politiku u pravopisu, ali nisu jezikoklepci ti koji određuju šta je pravilno nego pisci i to zaista kvalitetni, a ne ove polupismene kokoške bivše manekenke-voditeljke.
Kada se jednom ova država bude sredila, moraće i jezik da se dovede u neke okvire, a onda će sve ovo što sada novogramatičari propisuju proći kroz dodatnu verifikaciju.
Do tada, u izdanjima koja ja radim, primenjuje se pravopis koji je važio 1988. godine.
I sad se moze diskutovati o tome sta su kvalitetni pisci, jer upravo se iz dela onih pisaca koji su usli u skolsku lektiru biraju primeri u recnicima i odredjuju pravopisna pravila. I naravno da je podlozno raspravi i to ko odredjuje ko ce u lektiru, ko dobiti Ninovu nagradu i sve ostalo, ali nikud nas ne bi dovelo upustanje u to. Svako je sam sebi najkvalitetniji pisac, ali tek kad to prihvate kritika ili citaoci, takvi kakvi su, po njemu ce se ravnati buduci jezikoslovci, a dotle moze ili da postuje vazeca jezicka pravila, ili uopste ne treba da se muci zavirivanjem u stare pravilnike jer jednako tako moze i ispise sopstvena pravila. Reci da neko postuje Pravopis koji vise nije vazeci isto je kao i ravnati se po Dusanovom zakoniku a zanemarivati vazece propise jer su ih donosili pripadnici (upisati ime omrazene) stranke. A tek Ustav? Ko ga sisa kad mi znamo da je onaj iz (upisati godinu po zelji) bio bolji! Pravila se ili postuju ili ne, i to je svaciji izbor kako ce se uklopiti u zajednicu u kojoj ta pravila vaze. I sigurno je da na rodjenom forumu i u svojoj izdavackoj kuci mozes propisati sopstvena, tako da se sve sto ja napisem moze smatrati pravilnim samo medju nekim tamo jezikoklepcima, a nikako ne u tvom svetu.

M.M

Ovako. Dve osobe su uticale na to da se iscimam da napišem priču za julsku radionicu. Jedna osoba je Boban Knežević, zadao je sjajnu temu, a druga osoba je D. Tužno je videti da se ona sada povlači iz radionice zbog nekih osoba koji radionicu ismevaju i trude se da od nje naprave cirkus. Ma šta neki mislili o D., ona se zaista trudila da održi duh radionice. Videćemo kako će se stvari nadalje odvijati.
Nijedan poraz nije konačan.

Суба

Неће Д. отићи, то је бар јасно. Ја је заиста поштујем због труда и жара са којим одржава радионицу, али уз њу иде много ствари које иритирају људе. Ја никада нећу бити непристојан према њој, али стварно могу да разумем људе који је не воле. А сама је крива јер не уме да игнорише.

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Anomander Rejk

Quote from: Суба on 06-07-2011, 14:24:50
Неће Д. отићи, то је бар јасно. Ја је заиста поштујем због труда и жара са којим одржава радионицу, али уз њу иде много ствари које иритирају људе. Ја никада нећу бити непристојан према њој, али стварно могу да разумем људе који је не воле. А сама је крива јер не уме да игнорише.
D. je samo pogrešila jer na svaku odgovara, i ne ignoriše, ( da ignoriše nekoliko puta, verujem da bi je se, barem neki, otkačili ) ali ja ne mogu da joj solim pamet, pošto slično ne mogu da ćutim na političkom delu foruma osobi koja konstantno bljuje gadosti.
Ali definitivno je ovde otišlo predaleko, i dobro što je Boban reagovao. Problem je što pojedinci zloupotrebljavaju slobodu foruma, i koriste je bez ikakve mere i osećaja kad treba stati. Ja ponavljam, ne tvrdim da smo mi ne znam kakvi talenti, niti da će odavde izaći neki budući velikan, niti da nas se mora hvaliti a ne sme kritikovati, ali neki normalan odnos, ovo je neki mali virtuelni prostor gde neki ljudi eto nešto pišu, i pokušavaju to unaprediti. Ne razumem koju satisfakciju ima neko ko to želi porušiti i popljuvati, šta to lično njemu znači , ili je u pitanju čista obest ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Суба

Мислиш на Бату? Чиста обест.

Third Eye

Pa, ruku na srce, mogu da razumem impuls da se sprdaš sa nekim za koga vidiš da sebe (ili bilo šta zapravo) shvata previše ozbiljno.
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Суба

Импулс, да. Али да неко не може да суздржи своју рушилачку/пљувачку природу, то не желим да разумем.

Kaa

Quote from: Miljan Markovic on 06-07-2011, 14:18:13
Ovako. Dve osobe su uticale na to da se iscimam da napišem priču za julsku radionicu. Jedna osoba je Boban Knežević, zadao je sjajnu temu, a druga osoba je D. Tužno je videti da se ona sada povlači iz radionice zbog nekih osoba koji radionicu ismevaju i trude se da od nje naprave cirkus. Ma šta neki mislili o D., ona se zaista trudila da održi duh radionice. Videćemo kako će se stvari nadalje odvijati.
xjap D. redovno daje i sjajne kritike priča, njeni saveti su, bar meni, uvek koristili i prosto ne bih mogla da zamislim radionicu bez nje. Iako ne verujem da će D. stvarno otići, valja ovo povremeno napomenuti.
Nego, kad će uputstva za glasanje, ja pročitala i ima tu dobrih priča :lol:
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Albedo 0

Quote from: Суба on 06-07-2011, 15:14:36
Мислиш на Бату? Чиста обест.

Najpristojnije poručujem: Ne lupetaj.

Bata je bio na ovom forumu prije D. Tačnije od 2008. Tačka.

Forum je počeo da propada 2011. godine. Tačka.

D. je postala aktivna na forumu u decembru 2010. godine. Tačka.

D. je imala bar 4 ignora prije nego što je Bata razmjenio jednu jedinu rečenicu sa dotičnom. Tačka.

Sad ispade Bata je taj koji ruši i pljuje?

Napristojnije poručujem: Ne lupetaj.

Ja koji sam napisao ozbiljnu priču u maju, da bi D.otična razapela mrežu svojih ulizica koji glasaju ili stavljaju na ignor ljude po njenom nahođenju, mene optužuješ da sam šta, obijesan, da ne mogu da suzdržim svoju ''prirodu'' blablatruć... ja ili osoba koja ima 11 ignora? JEDANAEST.

Dosta više gluposti.

Stipan

1. Stipan je aktivan počevši od 2011 godine. Možda je u stvari on potajno razbijao forum, pa podmetao D.
2. Priča u maju ti je bila nerazumljiva i prepuna nezgrapnih rečenica. Ne umišljaj sebi da si pisac pre no što stekneš veštinu.
3. Ostavi devojku na miru. Ona je duša radionice u koju si toliko zapeo da se vratiš kada te je Boban izbacio.
4. Najpristojnije poručujem: Ne seri! Posebno ne Subi.

Dosta više gluposti.

Albedo 0

1. Možda, ti si ipak Ajhman 8-)

2. Ma nevažno je kakva je priča bila, važno je da se ja nisam zajebavao kako neki ovdje pišu, ali da mene ''neko'' jeste zajebavao. Ispade da je za te nezgrapne rečenice glasala upravo tvoja mezimica, objasni ti to...

3. Mda... inače, kod Mišela Fukoa duša je fašističko sredstvo porobljavanja, dakle moguće je da je ona duša radionice u fukoovskom smislu te riječi...

4. Mda...

Third Eye

meni ignore i dalje ne funkcionira  :cry:

Savajat Erp

И ти би за свим Турцима, Мујо? :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Jebo vas ignore!
Najiritantnija stvar na celom forumu.

Third Eye

Stipan

Daj, pa ti si makar Subotičanin. Nemoj da kopiraš Batu za ime boga!

Savajat Erp

Јбт, колико уопште има потајних и јавних Пречана на овом форуму?!

Stipan

He, he, he... Sirotani pernati, nemaju pojma o srazmerama invazije...

Savajat Erp

Бах, ко се боји Пречана још?

Mica Milovanovic

Nisam imao u poslednje vreme vremena za detaljnije bavljenje radionicom i izgleda mi da se dosta raspada.
Nesvestan toga pročitao sam ovu rundu priča i nije mi jasno kako da glasam.
Može li pomoć, ili radionici više nema pomoći?
Mica

Savajat Erp

Не разумем...како да гласаш? Мислиш на систем гласања или шта?

Суба

Quote from: Бата II Величанствени on 06-07-2011, 20:05:58

ja ili osoba koja ima 11 ignora?

Обоје. И за њу сам рекао да сматрам да не може да се суздржи.

Суба

Quote from: Mica Milovanovic on 06-07-2011, 22:20:10

Ма наравно да има помоћи, јебеш велике подухвате без кризе.

Gaff

Nisam imao u poslednje vreme vremena za detaljnije bavljenje radionicom i izgleda mi da se dosta raspada.

A zašto vam se čini da se raspada?
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Albedo 0

pa kad su svi redom analni karakteri koji prosipaju svoje ludilo

Quote from: Stipan on 06-07-2011, 22:09:46
Daj, pa ti si makar Subotičanin. Nemoj da kopiraš Batu za ime boga!

Bati je prababa iz Kikinde 8-)

Stipan

Bože me sakloni! I čudovištance je naše čedo! A u šta li sam gled'o kad nisam prepoznao toliki bezobrazluk!   :x

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Third Eye

Quote from: Stipan on 06-07-2011, 22:54:29
Bože me sakloni! I čudovištance je naše čedo! A u šta li sam gled'o kad nisam prepoznao toliki bezobrazluk!   :x

U D. :)

Stipan

Albedo 0

Quote from: Stipan on 06-07-2011, 22:54:29A u šta li sam gled'o kad nisam prepoznao toliki bezobrazluk!   :x

a to mi je iz Kikinde dopalo, a ja prađeda optuživao 8-)

Third Eye

Ajde i porodično stablo skeniraj pa da vidimo ko je iz nacističke nemačke prebegao.  :mrgreen:

p.s- svega ovog ne bi bilo kada bi glasanje počelo ili...šta ja znam...krenulo komentarisanje priča...koje ne može pre glasanja... :roll:

Anomander Rejk

Ja, baš me jako interesuje odakle su čije babe i prababe. :x
Dajte neki rok, pravila, bljuzge preseliti u odlutale topike, ili zakatančiti ovo da ne trošimo vreme uzalud, jer ovako gubi svaki smisao.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

И ја бих волео да се поставе правила за гласање и приче у оном формату, мрско ми је да их читам други пут у овом шугавом...а у међувремену...party on, dudes!

Albedo 0

Quote from: Third Eye on 06-07-2011, 23:05:44
Ajde i porodično stablo skeniraj pa da vidimo ko je iz nacističke nemačke prebegao.  :mrgreen:

ma kakvi nacisti bre, još gore, peta krajiška i petnaesta majevička  8-)

Džek

Jebote, napraviste cirkus i bez mene, definitivno nisam najgore dete u mahali! :)
Samo da mi je vremena da aktivnije učestvujem...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Plut

Meni se čini da ovde niko ne može ili ne želi da se suzdrži pa se razlupetavanje širi k'o... da ne pominjem.
To se odnosi i na D., ali da nije bilo nje ne bi bilo ni ove Radionice i njenog čestog buđenja iz mrtvila. Ona se, barem, trudi i radi na njenom razvoju, osim kad isklizne sa putanje. No, bože moj, zarad svega, gore nabrojanog, njoj se to može i oprostiti. D. je idealista koji neće da prihvati da sve ne može biti kako ona misli da je ispravno i ne ume da ćuti pa se i goropadi, ponekad, bez razloga, ali...to je ona, oluja dođe i prođe.

Takođe, postoje mesta gde je razlupetavanje i više nego dobrodošlo ali, kao i uvek, sve što je na izvol'te i nije baš toliko zanimljivo, mnogo je interesentnije podjebavati nešto što bi moglo biti dobro, proganjati neke ljude i podsmevati se. Takvi bi uvenuli bez D. i još nekih. No, ne valja gubiti živce oko toga, nije dobro za ten.

Bilo bi lepo kad bismo se samo malo više bavili Radionicom i pričama, ali nema svrhe pozivati na to. Nekad je, ipak, neophodna čvrsta ruka.

Albedo 0

Quote from: Plut on 07-07-2011, 00:17:26D. je idealista koji neće da prihvati da sve ne može biti kako ona misli da je ispravno i ne ume da ćuti pa se i goropadi, ponekad, bez razloga, ali...to je ona, oluja dođe i prođe.

pa dobro, mogla si samo da kažeš - derište.

Джон Рейнольдс

Quote from: Plut on 07-07-2011, 00:17:26
ali...to je ona, oluja dođe i prođe.

Ne zaboravi da oluje za sobom veoma često ostavljaju pustoš.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

I ajd' sad, pa gde odmah baš vas dvojica?

Джон Рейнольдс

Tebi sam replicirao, veze s Batom nema.

Oluje, ma koliko nekima delovale uzbudljivo ili neznamnijaštaveć, za sobom ostavljaju pustoš. Neki ih zovu i nepogode.

Iskreno, meni ni iz džepa ni u džep, pošto se sanacijama sigurno neću baviti.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Nesvestan toga pročitao sam ovu rundu priča i nije mi jasno kako da glasam.
Postoje neke osnovne stavke koje priča mora da zadovolji. Može biti da je i definicija osnovnog drugačija za svakog čitaoca. Glavna stavka je koliko je priča pogodila temu. Kako bilo, ako imaš bar pet osnovnih stavki onda si u prilici da svakoj priči daš ocenu 0-5 u zavisnosti od toga koliko je stavki i kako zadovoljila. Na kraju podesiš vrlo malo ocene, toliko da se slažu sa tvojim osećajima za lepo i za pravdu, i to je to, rangirao si priče. Zapravo je vrlo jednostavno. Ovo Mico nije savet za tebe, pošto si ti ocenjivao priče i pre nego što sam se ja rodio, ali kad već pitaš on-topic pitanje rek'o da odgovorim...