• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BATADOR FEST

Started by Albedo 0, 16-07-2011, 01:20:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Third Eye

A kultovi mračnih tikvica koji propovedaju skori kraj sveta i koji se klanjaju Stipanu, zlom božanstvu koje oslovljavaju sa "Veliki proždrljivac"?
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

PTY

Quote from: Stipan on 16-07-2011, 13:49:30
Polako Lidija. Ja NISAM znao, a ja sam bio taj koji je pitao.

Stipane, to da ti NISI nešto znao je već opšte mesto... pitanje je kako je to D. pouzdano znala da njena priča nije ta famozna odabrana?  :)

NdZodiac

Quote from: LiBeat on 16-07-2011, 13:47:32
Quote from: NdZodiac on 16-07-2011, 13:32:22
Zar privatne poruke ne služe za to da se sačuva privatnost  :oops:?

pa ti mi to reci, dušo draga... jer kako onda neki... hm... uslovno humanoidi znaju koja to jeste a koja to ipak nije druga priča za koju sam glasala? Osim tebi lično, nisam nikome drugom to rekla.

Drugi i ne znaju... tj. do sada nisu znali :(

Third Eye

Dakle, privatne poruke služe za spletkarenje i alat u ispoljavanju svoje podmuklosti. Verovatno i klanskoj raspodeli bodova.
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Stipan

Ah, Lidija...
Pa vidiš, na to nisam obratio pažnju, a i zaboravio sam koliko se vas dve volite.  :oops:

Okce imaš glupe ideje. Ovako ćete uskoro imati jednog učesnika manje.
Ne preteruj.
Ako vi sebe ne shvatate ozbiljno, zašto bih ja to trebalo da uradim?

pokojni Steva

Quote from: Third Eye on 16-07-2011, 13:20:18
Pa Bato ti si glavni kao što je Boban onamo. TI treba da predložiš. Ajde!

Kako sam čuo, čovek je sad prezauzet drugim stvarima. Nenadano mu je pod nišan pala i oma ovlažila izvesna plizavka, i to baš iz Plizburga, a znate kakve su one... Treba to namiriti  :lol:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Third Eye

Moć korumpira.  :roll:

Albedo 0

Pa ja rekoh da temu treba da prihvati veći broj učesnika a ne da je kao sultan Boban postavljam. Izvol'te, predlozi se još čekaju, kao i aminovanje već predloženih tema

Quote from: Third Eye on 16-07-2011, 13:53:56
A kultovi mračnih tikvica koji propovedaju skori kraj sveta i koji se klanjaju Stipanu, zlom božanstvu koje oslovljavaju sa "Veliki proždrljivac"?

naravno, u tom slučaju pogačice su good guys, nisu kolonizatori gladni tikvičinog mesa 8-)

It's up to you, narode 8-)

U stvari, Stipanova tema može lako da se uklopi u ''tikvice/pogačice'' zamisao, tako da on može da piše o interrejšl paru koji pokušava da sačuva svoju ljubav dok bukti milenijumski rat njihovih rasa 8-)

Josephine

Quote from: LiBeat on 16-07-2011, 13:55:40
pitanje je kako je to D. pouzdano znala da njena priča nije ta famozna odabrana?  :)

Lako. Tebi se nikada ne bi dopala priča o ljubavi.

A i ne zanima me tvoje mišljenje.

PTY

Quote from: NdZodiac on 16-07-2011, 13:56:47
Zar privatne poruke ne služe za to da se sačuva privatnost  :oops:?

pa ti mi to reci, dušo draga... jer kako onda neki... hm... uslovno humanoidi znaju koja to jeste a koja to ipak nije druga priča za koju sam glasala? Osim tebi lično, nisam nikome drugom to rekla.

No dobro, neka bude i po tvome, ali svejedno, interensantna je podudarnost da su u privatno kontaktirani (skoro) svi članovi ovog foruma koji su priložili negativne komentare na topiku o tvom romanu... (Ono "skoro" držim u zagradi samo zbog zakka) ... pa mi sad iskreno reci da nisi imala iverčić na ramenčetu, i ja ću ti garant poverujem, jer mene se lako kupi, očigledno...  :)

Hrundi V. Bakshi

Quote from: Third Eye on 16-07-2011, 13:57:03
Dakle, privatne poruke služe za spletkarenje i alat u ispoljavanju svoje podmuklosti. Verovatno i klanskoj raspodeli bodova.

Klanovi? Gde? Ovde? Ma nije moguće...  :roll:

Boban

Oni koji gube uvek mogu da se ljute; eto mi nameštamo da tamo neki Hrundi Brundi pobeđuje i stalno bude u vrhu, dok osvedočene veličine poput Bate i Trećookog bacamo na dno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

NdZodiac

Quote from: LiBeat on 16-07-2011, 14:04:25

No dobro, neka bude i po tvome, ali svejedno, interensantna je podudarnost da su u privatno kontaktirani (skoro) svi članovi ovog foruma koji su priložili negativne komentare na topiku o tvom romanu... (Ono "skoro" držim u zagradi samo zbog zakka) ... pa mi sad iskreno reci da nisi imala iverčić na ramenčetu, i ja ću ti garant poverujem, jer mene se lako kupi, očigledno...  :)

Ne znam šta da ti kažem, misli kako želiš. Stipan najbolje zna da sam se opirala da se sazna za to, baš zbog ovakvih reakcija. Tebe sam kontaktirala zato što me je zanimalo tvoje mišljenje, tj. iz čiste radoznalosti da li zaista postoji šansa da je moja u tih 6. Izvini što sam radoznala, i što mi znači mišljenje pisca kao što si ti.
Što se ostalih tiče, ne znam šta jesu ili nisu pomislili. Ali ako vam je do toga, čerečite me još malo, ipak ste i u tome profesionalci...

Josephine

Quote from: Boban on 16-07-2011, 14:07:59
Oni koji gube uvek mogu da se ljute; eto mi nameštamo da tamo neki Hrundi Brundi pobeđuje i stalno bude u vrhu, dok osvedočene veličine poput Bate i Trećookog bacamo na dno.

Pa, oni koji nisu dorasli tvojim mesečnim zadacima, otvaraju teme sa zadacima nižih dometa. Logično.

NdZodiac, opušteno. Neki bi voleli da se o njima priča i privatno. No, to će ipak morati da ostane samo u domenu njihove mašte.

Джон Рейнольдс

Quote from: Бата II Величанствени on 16-07-2011, 14:02:13
U stvari, Stipanova tema može lako da se uklopi u ''tikvice/pogačice'' zamisao, tako da on može da piše o interrejšl paru koji pokušava da sačuva svoju ljubav dok bukti milenijumski rat njihovih rasa 8-)

I da se još zovu Tromeo i Đulijeta. Pppffffftttt....
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

PTY

Quote from: NdZodiac on 16-07-2011, 14:09:17
Quote from: LiBeat on 16-07-2011, 14:04:25

Ne znam šta da ti kažem, misli kako želiš. Stipan najbolje zna da sam se opirala da se sazna za to, baš zbog ovakvih reakcija. Tebe sam kontaktirala zato što me je zanimalo tvoje mišljenje, tj. iz čiste radoznalosti da li zaista postoji šansa da je moja u tih 6. Izvini što sam radoznala, i što mi znači mišljenje pisca kao što si ti.
Što se ostalih tiče, ne znam šta jesu ili nisu pomislili. Ali ako vam je do toga, čerečite me još malo, ipak ste i u tome profesionalci...

ne čerečim te, ženska glavo, izdvojila sam ti priču ko perspektivnu... a sve ono što sam za kopipejstovane pasuse iz tvog romana rekla, pa, to stoji, nema tu nit sile nit nepravde, ali svejedno, to nikakve nema veze sa tobom kao osobom... ako to sama ne shvataš, onda ti ja to ionako ne mogu objasniti, nit javno, nit privatno...

ajde sad, idi svojim putem, pa da svi fasujemo šta nam bog dadne.

Hrundi V. Bakshi

Ne, klanovi postoje. Unutarklansko tetošenje u stilu "kuco maco pišeš sve bolje i bolje", "jao što si napredovao/la" itd. šteti upravo članovima tog klana. Ali ako su oni ubeđeni da napreduju, neka im. U regularnost glasanja ne sumnjam, ali ono što mu prethodi i dolazi posle njega je tragikomično.

Stipan

Pa sad, istina je da me je Zodiak molila da nikome ne spominjem njen roman. To mogu da potvrdim.

A za ostalo, pa pojma nemam. Ja se ne stidim što sa nekima često kontaktiram i van javnosti. Da ne želim da sačuvam njihovu privatnost, sada bih ih i nabrojao.
Šta u tome ima loše?

Stipan

Quote from: Hrundi V. Bakshi on 16-07-2011, 14:20:29
Ne, klanovi postoje. Unutarklansko tetošenje u stilu "kuco maco pišeš sve bolje i bolje", "jao što si napredovao/la" itd. šteti upravo članovima tog klana.

Ne dao ti bog da si ovo meni namenio!

Josephine

Ne, klanovi postoje. Unutarklansko tetošenje u stilu "kuco maco pišeš sve bolje i bolje", "jao što si napredovao/la" itd. šteti upravo članovima tog klana. Ali ako su oni ubeđeni da napreduju, neka im. U regularnost glasanja ne sumnjam, ali ono što mu prethodi i dolazi posle njega je tragikomično.

Daj primer, molim te. :)

NdZodiac

Quote from: LiBeat on 16-07-2011, 14:19:15
ne čerečim te, ženska glavo, izdvojila sam ti priču ko perspektivnu... a sve ono što sam za kopipejstovane pasuse iz tvog romana rekla, pa, to stoji, nema tu nit sile nit nepravde, ali svejedno, to nikakve nema veze sa tobom kao osobom... ako to sama ne shvataš, onda ti ja to ionako ne mogu objasniti, nit javno, nit privatno...

Nisam mislilla generalno na tebe. Nemam problem sa tim što je tamo rečeno, sem jednog: ko je od vas zaista pročitao roman? Otkad se dela "ocenjuju" na osnovu odlomka?
Jedino mi je to smetalo. I naravno činjenica da nisam znala da će da bude postavljeno na ovaj forum, nego sam saznala tek dva meseca nakon toga.
Odlomak je loš, tu nema šta da se raspravlja, ali eto izašao je tako.

Boban

a ti imaš objavljen roman, jado? tako nepismena i dekoncentrisana?

Albedo 0

alo bre, otvorite svoju temu pa se igrajte, ovdje se ozbiljne stvari dešavaju

Quote from: John Reynolds on 16-07-2011, 14:16:24
Quote from: Бата II Величанствени on 16-07-2011, 14:02:13

I da se još zovu Tromeo i Đulijeta. Pppffffftttt....

Pogačeta 8-)

NdZodiac

Josephine

Quote from: Boban on 16-07-2011, 14:29:53
a ti imaš objavljen roman, jado? tako nepismena i dekoncentrisana?

I ja sam nepismena i dekoncentrisana. Nemam roman, doduše. Ali to i nije neka prednost.

Neki imaju i po nekoliko romana, a nepismeni i dekoncentrisani su.

Stipan

Rekao sam ja tebi Zodiak da će te brzo provaliti. Nije to tako jednostavno sakriti kao što izgleda...

PTY

Quote from: NdZodiac on 16-07-2011, 14:27:42
Quote from: LiBeat on 16-07-2011, 14:19:15

Nisam mislilla generalno na tebe. Nemam problem sa tim što je tamo rečeno, sem jednog: ko je od vas zaista pročitao roman? Otkad se dela "ocenjuju" na osnovu odlomka?
Jedino mi je to smetalo. I naravno činjenica da nisam znala da će da bude postavljeno na ovaj forum, nego sam saznala tek dva meseca nakon toga.
Odlomak je loš, tu nema šta da se raspravlja, ali eto izašao je tako.

U redu je, prihvatam opasku, priznajem da nisam pročitala taj roman, niti ću. Ali nije niti nepošteno niti nečuveno da se komentarišu pausi ili isečci iz romana. Mi to radimo sa stranom prozom, pa nema razloga da to ne radimo i sa domaćom, osim što neki smatraju da domaći prozu treba sagledavati kao hendikepiranu, u golf-bodovanju smislu. Ja to tako ne mislim, ja ne vidim zašto bi trebalo domaće pisce hendikepirati, pa domaći pisci imaju mozga taman koliko i strani, a ako drugih sastojaka fali, onda, jebiga, radite na tome. Ionako ste već privilegovani što je neko uložio pare u vaš rukopis, koliko vam to privilegija treba, treba li da v as i rivjuišemo pozitivno, uprkos materijalnim dokazima? Ne razumem u čemu je problem, stvarno. Mi smo slobodni da opljunemo bilo kog stranog pisca kad nam ne isporuči ono za što mislimo da smo platili kad mu kupimo knjigu, pa zašto bi za domaće pisce trebalo da koristimo drugačiji aršin?  

Josephine

Hajde, Hrundi, završi misao. Osim ako ne umeš da je završiš. :) Nije lepo ni istinito to što si rekao. Bar ja ne vidim. Možda kada bi mi objasnio? :)

Stipan

Biće mu pametnije da je ne objašnjava. Mnogo će biti manje gadnih reči...

Josephine

Ali mene zanima kako učesnici vide radionicu. Zanima me kako vide te klanove. Zanima me ko koga hvali (ja to zaista nisam primetila).

Stipan

Onda ja odoh dok to ne prođe. Bojim se da ne urušim skladnu poetiku klanovskih delatnosti...

Джон Рейнольдс

Da li je Zodijakina knjiga ona o zombijima i duhovima? Sad sam našao temu, pričalo se o tome. Nije baš sve bilo pljuvačina. Što se toga tiče (pljuvačine), Oklopnik je najgore prošao. Tu je baš iskrilo na sve strane.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Third Eye

Boban

Zašto devojčice pišu o zombijima i duhovima?

Josephine

Zato što to rade bolje od dečaka. Ako ne sada, onda jednog dana svakako.

Third Eye

Kako onda to da si ti žensko?

Stipan

Pa, objašnjenje je jednostavno.
Piše bolje od tebe.
Po svim dosad poznatim top listama, bogami, i od mene...

Third Eye

Stipane, da li ti je iko ikad rekao da si mekušac ili bar beskičmenjak?

Boban

Svi ste vi beskičmenjaci i slabići osim Bate koji je tvrdokorno oklopljeno govno.

Third Eye

A gde sebe svrstavaš? :)

Boban

Ja se ne svrstavam, ja sam iznad tih sitnih podela.

Third Eye

Što te ne sprečava da ih rabiš...

Mica Milovanovic

Ja bih voleo da mi neko kaže gde može roman da se nađe...
Mica

Stipan

Pa Okce, počinješ ozbiljno da zloupotrebljavaš moju strpljivost.
Pre nego što nastaviš da me izazivaš raspitaj se kod Bate kako se proveo kad je to pokušao.
Nastaviš li dobićeš po labrnji gadnije nego što to možeš i da zamisliš.

Third Eye

Dobro. Onda nisi ni mekušac ni beskičmenjak. Šlihtara.

Stipan

Odjebi idiote nedotupavni. Da mi se više nisi obratio!

Third Eye

Josephine

Quote from: Mica Milovanovic on 16-07-2011, 18:06:15
Ja bih voleo da mi neko kaže gde može roman da se nađe...

Mićo, javiće vam se NdZodiac na pm u vezi sa romanom. Trenutno je malo podlegla sagitaškoj atmosferi. Navići će se.  :mrgreen:

Savajat Erp

Људи, свашта ће бити... :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Ne brini Savajate. Dokle god me niko ne dira, ne diram ni ja druge.  :)