• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BATADOR FEST

Started by Albedo 0, 16-07-2011, 01:20:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Third Eye

Ti si prvi počeo. :D
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Stipan

Jel' ti to meni?!
Bolje bi ti bilo da se držiš podalje. Samo jednom opominjem, za ostalo ćeš sam biti kriv...

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Savajat Erp

Аман! Где их само налазиш?! Хоћу да знам...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Third Eye

Albedo 0

Quote from: Boban on 16-07-2011, 18:01:55
Svi ste vi beskičmenjaci i slabići osim Bate koji je tvrdokorno oklopljeno govno.

odlična tema za radionicu! 8-)

Boban

to je više za haiku...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

pa i govno je samuraj 8-)

Josephine

Quote from: Mica Milovanovic on 16-07-2011, 18:06:15
Ja bih voleo da mi neko kaže gde može roman da se nađe...
Quote from: D. on 16-07-2011, 18:17:47
Quote from: Mica Milovanovic on 16-07-2011, 18:06:15
Ja bih voleo da mi neko kaže gde može roman da se nađe...

Mićo, javiće vam se NdZodiac na pm u vezi sa romanom. Trenutno je malo podlegla sagitaškoj atmosferi. Navići će se.  :mrgreen:

Mićo, ja znam da mnogima izgledam strašno, ali jasno je da sam samo povezala vas i NdZodiac, pošto je ona nova na forumu i ne zna ko je ko.

Jasno je da vi nikome ne poručujete da se javi preko mene. :)

Milosh

Evo jedne moguće teme, a slobodno neka je i Boban pozajmi za neki od narednih krugova ako mu se sviđa... Priča počinje tako što glavni junak (ili junakinja) umre u prvoj rečenici. I to je to. 6000 karaktera na tu temu i to bez varanja u stilu: ostatak priče se dešava pre nego što je ovaj umro.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

što se mene tiče, tema dostojna Batadora

čekamo da ostali aminuju pa je krademo Bobanu pred nosinom 8-)

Josephine

I ovo (batador fest) je reciklaža.

Tvoji najveći dometi, rekoh.

Albedo 0

Ja se stvarno nadam da ćeš uskoro odrasti.

Third Eye

Savajat Erp

Albedo 0

alo bre, jel učestvuješ ili si izdajnik? 8-)

Savajat Erp

Ко, јел` ја? Ја сам овде сасвим случајно...or am I?  :mrgreen:

Albedo 0

šta je bre ovo, svi se ukakili kad treba da započne radionica? E moji junaci...

Inače, zašto ova tema nije ljepljiva i boldovana kao ostale? 8-)

pokojni Steva

Da se narod ne zamaže iscetkom :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Boban

Quote from: Бата II Величанствени on 18-07-2011, 00:23:08
Inače, zašto ova tema nije ljepljiva i boldovana kao ostale? 8-)

oćeš možda da ti dam i admin nalog da možeš da vršljaš?

Albedo 0

Pa red bi bio da dobijem neke privilegije na ovom forumu 8-)

pokojni Steva

Tipa, tačne i lake za uvući se dimenzije da ih odneseš gumi-šnajderu?

Albedo 0

što, nemaš ženske tople ruke da ti riješe taj problem? 8-)

Stipan

Nešto nisam skont'o jel' na ovom Batador festu već zadata tema? Ono sam završio pa rek'o...

Albedo 0

pa kad su se opozicionari zavukli u mišije rupe, ne možeš ih pet komada skupiti, a i Boban podmeće klipove korumpirajući Batin nalog itd... 8-)

Stipan

Elem, još jedan ustanak je neslavno prop'o. Pa da se vratim ja lojalistima dok me još 'oće...

Albedo 0

Quote from: Stipan on 21-07-2011, 20:45:18
Elem, još jedan ustanak je neslavno prop'o. Pa da se vratim ja lojalistima dok me još 'oće...

nije još prop'o... samo je One-Man-Insurgence za sada 8-)

Never give up! Never surrender! 8-)

Boban

ah, deponija plače za ovakvim topicima...

Albedo 0

neka plače i dalje 8-)

Boban

neće dugo... s obzirom da ništa konstruktivno nisi u stanju da uradiš.

Znaš, mnogo je lakše sedeti sa strane i srati na nečije pokušaje nego zaleći i odraditi šta treba.

Albedo 0

Batador fest nije ukinut već je odložen, i biće borba neprestana 8-)

pokojni Steva

"Lepi" je bio IV.

Albedo 0

a ja nisam Šarl nego Bata 8-)

pokojni Steva

Boban

A i ti, Stevo, šta si naduzeo da kecaš Batu, iznađi nekog svog kalibra, šta se izivljavaš na jadnicima?

Albedo 0

jadnik ti u gaćama 8-)

oba su IV, tupsone... što je sasvim nevažno za mene...

inače, ako vi ovo posmatrate kao iživljavanje, moram vam reći da ste prilično mekani

Albedo 0

Zbog velikog interesovanja, prije svih Stipana i D, počinje probni Batador Fest! 8-)

Birate jednu od tri ponuđene teme, i pišete vickastu priču dužine do 2 000 karaktera, kao malu crticu o velikim istorijskim i egzistencijalnim događajima.

Priču poslati meni na pp do ponedjeljka 8. avgusta tačno u podne 8-)

Teme su sljedeće:

1. Juče sam u mimohodu sreo samog sebe

2. Skrivena kamera u liftu

3. Antički boj tikvica i pogačica

Dužina priča nije od tolikog značaja, koliko je važno da nema potrebe da gurate do 6 iljada ako bi time samo razvodnili svoje filozofske argumente. Uostalom, ovo je demokratski festival i svi predlozi su dobrodošli.

Tex Murphy

Ево једне моје старије причице, за коју се надам да је достојна Батадор Феста, иако не одговара ниједној од понуђених тема:

Autobus

Mirkan se nalazio na začelju povelikog reda pred šalterom na autobuskoj stanici. Nekakva ženturača se svađala sa prodavačicom karata oko kusura i to je trajalo i trajalo i trajalo. Negdje oko sat kasnije ljudi su već postajali nervozni, te je neki rmpalija razriješio situaciju tako što je ženu munuo laktom posred bubrega i dok se ova previjala na zemlji u užasnim bolovima, dotični je kupio kartu i odmaglio, prije nego što ga uhvati lokalni žandar. Naravno, niko nije prišao da pomogne ženi, jer bi izgubio mjesto u redu. Lokalna medicinska sestra (po zakonu je svaka autobuska stanica morala da ima jednu) je bila previše zauzeta gledanjem  petsto osamdeset trećeg nastavka svoje omiljene sapunice u portirnici.
Nekoliko sati kasnije, Mirkan je konačno došao na red.
,,Jednu kartu za Banjaluku, molim vas" učtivo je rekao.
Teta je otipkala nešto na kompjuteru i ubrzo mu pružila dragocjeni papirić.
,,32 km."
Mirkan je izbrojao novac i proturio ga kroz onaj prorez na staklu.
,,Hvala! Inače," dodala je teta što prodaje karte ,,Centrotrans je prije tri dana donio odluku koja danas stupa na snagu, a to je da se svi nerazumni zahtjevi vozačima kažnjavaju čistom smrću. Ugodno putovanje!"
Mirkan je napustio šalter i zamišljeno se uputio prema peronima. Pitao se na kakve se to nerazumne zahtjeve misli. Naravno, znao je da često neki ljudi koji žive po raznoraznim selendrama mole vozače da zaustavljaju autobus u nekim vukoj... hm, zabačenim predjelima, ali na to su već svi navikli i postalo je nekako uobičajeno. In any case, iako je smatrao da su ove nove mjere malo preoštre, znao je da nema čega da se boji jer je on uvijek izlazio na posljednjoj stanici. U međuvremenu, onu ženu što je i dalje ležala na podu cipelarila su nekakva ciganska dječurlija, bez vidljivog razloga. No, onda je žena izvukla poveliku pištoljčinu iz tašne, te su se djeca razbježala ispravno rezonujući da malo šutanja bespomoćne tete u stomak nije vrijedno gubljenja glave.

Kad je Mirkan stigao na peron 10, autobus je već uveliko primao putnike. Nije ih bilo mnogo, što ga je radovalo. Najviše je mrzio kad mora da sjedi pored nekoga. Imao je teoriju po kojoj su putnici u autobusima uglavnom žene starije od 60 godina i sve one žele svoje bogato životno iskustvo da podijele sa putnikom do sebe, bez obzira što ga ne poznaju i što ga to uopšte ne zanima.
Popeo se u bus i sjeo na jedno od sjedišta pored prozora u prednjem dijelu prevoznog sredstva. Uživao je u živopisnom pejzažu stanice dok je čekao da autobus krene. Raznorazne razbacane konzerve i kese krasile su inače dosadan asfalt na peronima. Ogromna fleka sumnjivog porijekla nalazila se neposredno ispred rampe na izlazu. U daljini se nazirao crni dim iz obližnjeg studentskog doma za nezbrinutu djecu.
Ubrzo je vozač upalio motor i autobus je krenuo. Nekoliko minuta nakon izlaska iz stanice, kondukter je pregledao karte. Zadovoljno je konstatovao da niko od putnika osim Mirkana nije imao kartu, pa je mogao da im proda na licu mjesta, po tristo puta većoj cijeni, od čega je razliku naravno stavljao u svoj džep. Nakon što je pregledanje karata završeno, Mirkan je odlučio da malo dremne.

Probudio se dvadesetak minuta kasnije. Vidio je da jedan od putnika nešto divani sa vozačem.
,,Da li biste, molim vas, mogli da stanete na prvom skretanju pred Babinim potokom? Tamo će biti jedan čovjek da mi preda izvjesni paket."
,,Naravno" odgovorio je vozač.
Putnik se zahvalno vratio na svoje mjesto.
Tada je i Mirkan ustao i prišao vozaču.
,,Imao bih jednu molbu."
,,Recite."
,,Da li biste mogli da parkirate pred Travnikom, ali nasred puta, s tim da izmanevrišete i stanete okomito u odnosu na cestu, tako da zakrčimo obje strane puta, da niko ne može da prođe? Ako nije problem?"
Vozač i kondukter su se tada nešto izdomunđavali i kondukter se obratio Mirkanu:
,,Žao nam je, ali u skladu sa direktivom 3.14, član 159, paragraf 265 Zakona o saobraćaju, vaš zahtjev u svakom slučaju moramo da ocijenimo kao nerazuman i da vas kaznimo smrću."
To su i uradili.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

hahahahahahah! xrofl

Definitivno bolje pišeš pesme nego priče.  :lol: Genijalna mašta; jako, jako loša izvedba.  xcheers 8)

Albedo 0

ne samo da je dostojna Batador Festa, priča je pobjednička! xcheers

Tex Murphy

Quote from: Бата Животиња on 01-07-2012, 02:59:35
ne samo da je dostojna Batador Festa, priča je pobjednička! xcheers

Склон сам писању побједничких прича, нарочито кад сам једини учесник!!!!!!!!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Džek

Jebote, kakav je ovo cirkus i zašto ga moje oke ranije nisu videle? Znam. Bio sam zaslepljen duhovnošću i inteligencijom postova, zaslepljen uzvišenim dometom kreativnosti topika.

I sada sam progledao.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.