• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PP Radionica

Started by pokojni Steva, 18-07-2011, 00:31:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Kako gođ, al' ovo sa radionicama je očlo k vragu. Kad maneš otškrinuta vrata, oma svakojaki' zunzara, noćni' leptirova i ostali' nedojebani' nagrne unutra, k'o da se dele gratis brojevi za ludaru. Predlažem organizovanje PP Radionice. Sve bi se rešavalo/događalo privatnim porukama, tu je barem lako eliminisati mudomrse. Dogovorićemo se lično po pitanju finesa, Boban i Bata mogu da uvate jedan drugog za ušesa i tancuju, ovako i nadalje se ništa novo pametno neće apiti.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

ja te podržavam u ovome sto odsto

što više budeš na privatnim porukama to ćeš manje meni da blajvaš 8-)

Boban

Ništa nije otišlo k vragu; to što ti ne učestvuješ, mnogi drugi su tu i marljivo rade u skladu sa svojim mogućnostima.
Radionice idu dalje, u redovnom ritmu i na kraju godine pravimo antologiju najboljih priča sa svih radionica, ne samo pobedničkih, nego svih koje se mogu dovesti u pristojno objavljivo stanje.
Dakle, neću dozvoliti da serete po radionici i unosite pometnju preko potrebne mere.
Imate Deponiju za iživljavanje i igre bez granica; ovo je ozbiljan deo foruma i ma šta pojedinci mislili o tome, tako će i ostati.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

Quote from: Boban on 18-07-2011, 01:17:05na kraju godine pravimo antologiju najboljih priča sa svih radionica, ne samo pobedničkih, nego svih koje se mogu dovesti u pristojno objavljivo stanje.

stani bre, hoću li ja da dobijem pare za to? 8-)

Boban

jedina kombinacija u kojoj si ti su liste za odstrel...

Stipan

Čekaj, bre? Kakvu antologiju? Jeste da se nešto spominjalo, ali ja sam mislio da je to zezanje.
Ti si to ozbiljno mislio?

Boban

Naravno da sam ozbiljan.
Treba da ostane trajni trag ovog našeg delanja.

Stipan

Pa onda je čak i ova LJ zajebancija vredna napora!  :lol:

Boban

LJ zajebancija je prvi pravi ozbiljni test u ovoj radionici, a ispunjenje istog biće veliki korak napred.
Dan u kome će se razdvojiti zajebanti od ozbiljnih...

pokojni Steva

Ok, nadam se da 'trud' uložen u razbuđivanje gazda Bobana neće biti i zaludan. Izvinjavam se na prostačenju i potpuno podržavam uozbiljavanje Radionice.

boki77

Bobane, šta su posledice nečijeg iživljavanja? Lepo je to što si konačno podvukao crtu, ali šta ako se nastavi? Lično sam propustio prethodnu radionicu jer mi je preko glave nečijeg iskenjavanja, posebno kad taj neko pojma nema.
Dakle - šta ako se ponovi? Ima li zaštićenih - mezimaca i sl - kojima se praštaju iživljavanja ili se na ista gleda kao na 'prirodne odnose na forumu'?

Meni je postalo svejedno - kao što sam odustao u prethodnom krugu zbog baljezganja, propustiću i sve druge. Naravno, radionica može i bez mene, ovo je lični stav.

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

pokojni Steva

Lično, baš sam se sade rastužijo. Nisam siguran ni oćul noćaske moći trenuti. Šmrc i šmerc.

Boban

Ma to se lako rešava; formiram grupu članova koji imaju pravo da postiraju u radionici i stavim za početak sve članove, a onda, ko zucne preko crte, uskratim mu pravo na pristup i tako dok se ne očisti sav kukolj.
Ja ne volim administratorsku silu i retko je primenjujem ali nemam nameru da pustim totalno iživljavanje marginalaca u koje smo upali.

Third Eye

To lepo zvuči i možda si trebao i pre tako.
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

boki77

Sigurno je trebalo i pre. Ali - hajde. Da vidimo.

Boban

ma što pre... neka se ljudi pokažu kakvi su.
A mezimče mi ne dirajte...

Third Eye

Znači, mezimče sme da dira a ostali da ćutke trpe? To je deal? Kad već utvrđujemo pravila. :)

Суба

Бобане, људи кад су разуларени сами траже чврсту руку. Ако ти хоћеш да будеш благ и коректан, Радионица ће пропасти. Ако будеш ђубре и тиранин, Радионица ће цветати. Имају куда да серу и пуштају его с ланца, овде не морају.

Third Eye

Upravo tako. Recimo, ja sam na jednom navijačkom forumu popio ban na pola godine samo zato što sam jedan jedini put pisao na pogrešnoj temi. Tamo je sve to-the-point, bez i milimetarskih devijacija. :)

Uostalom, ako ne možeš sam, kapetane, nađi sebi prvog oficira.
(ovo ima potencijal da se pokaže kao žestoko loš predlog :cry: )

Boban

Znam ja to, ali ne mislite valjda da nemam pametnija posla od doterivanja razularene gomile u red.

Суба

Не треба ту пуно посла, постави јасна, сурова и једноставна правила. Ко се не придржава-ајд уздравље.

Albedo 0

pod uslovom da ta pravila poštuje i mezimče 8-)

i hajde što se Boban uplašio Batinog talenta, ali što ne odgovori ima li kakvog keša u objavljivanju te ''antologije'' 8-)

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Stipan

Quote from: boki77 on 18-07-2011, 14:42:25
Meni je postalo svejedno - kao što sam odustao u prethodnom krugu zbog baljezganja, propustiću i sve druge.

Zašto bi propuštao sve druge, kada je Boban najzad pritegao kajase? Ajde sedi lepo,  razmisli još jednom i piši tih 11xLJ ...

Albedo 0

jel ono bješe da će i Boban da ljiše to jest piše? 8-)

Stipan

Quote from: Bata III Lepi on 06-07-2011, 20:05:58
Forum je počeo da propada 2011. godine. Tačka.
D. je postala aktivna na forumu u decembru 2010. godine. Tačka.

Čudo jedno ova statistika!               

Januar 2010 : Novih topika 106, Postova 5898, Prosek online 67
Januar 2011 : Novih topika 116, Postova 7820, Prosek online 87

Februar 2010 : Novih topika 86, Postova 4577, Prosek online 43
Februar 2011 : Novih topika 109, Postova 8052, Prosek online 142

Mart 2010 : Novih topika 115, Postova 5847, Prosek online 89
Mart 2011 : Novih topika 86, Postova 10520, Prosek online 94

April 2010 : Novih topika 102, Postova 6267, Prosek online 78
April 2011 : Novih topika 89, Postova 8253, Prosek online    100

Maj 2010 : Novih topika 91, Postova 5603, Prosek online   74
Maj 2011 : Novih topika 73, Postova 7040, Prosek online   89

Jun 2010 : Novih topika 103, Postova 5036, Prosek online    93
Jun 2011 : Novih topika 65, Postova 8381, Prosek online 106

Ygg

Nije valjda da kvalitet foruma mjeriš brojem postova i brojem topika? :x

Jebeš deset hiljada postova u martu, kad ih 95% otpada na besmislena prepucavanja i palamuđenja. 8-)
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Stipan

Pretpostavljam da tvoja izjava znači da je procenat "prepucavanja i palamuđenja" u martu 2010 bio mnogo manji nego u martu 2011.
Ako je tako zašto je broj poseta forumu u proseku dvostruko veći 2011 nego 2010?
Da nisu možda ta tzv. "prepucavanja i palamuđenja" ljudima zabavnija od velikih istorijskih istina?

Ygg

Quote from: Stipan on 22-07-2011, 18:16:32
Pretpostavljam da tvoja izjava znači da je procenat "prepucavanja i palamuđenja" u martu 2010 bio mnogo manji nego u martu 2011.

Da. Ili su barem ta prepucavanja i palamuđenja bila mnogo zabavnija prethodne godine.

Quote from: Stipan on 22-07-2011, 18:16:32
Ako je tako zašto je broj poseta forumu u proseku dvostruko veći 2011 nego 2010?
Da nisu možda ta tzv. "prepucavanja i palamuđenja" ljudima zabavnija od velikih istorijskih istina?

Očigledno jesu. Nažalost. :(
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Stipan

Quote from: Ygg on 22-07-2011, 18:41:04
Ili su barem ta prepucavanja i palamuđenja bila mnogo zabavnija prethodne godine.

Ili to tako vide oni koji posrću pred svežim vetrovima koji su razvejali memlu što se nahvatala na Sagitu...

Ygg

Vjetrovi. I meni je palo takvo poređenje na pamet. Samo što ti vjetrovi nisu baš najprijatnijeg mirisa.

Albedo 0

Quote from: Stipan on 22-07-2011, 18:16:32Da nisu možda ta tzv. "prepucavanja i palamuđenja" ljudima zabavnija od velikih istorijskih istina?

Da i da ja dodam: Da. 8-)

Nema patuljka, i još nekih koji su imali šta pametno da kažu, podforumi o filmu su totalno zamrli, to jest sveli se na info-room, a ne kvalitetnu diskusiju, radi čega... da bi D. pametovala da li se kaže skoro ili gotovo i slične praistorijske gramatičke nedoumice.

Ona bi da priča srpski da je cijeli svijet ne razumije 8-)

u svakom slučaju, kvalitetne rasprave o nekom filmu nije bilo bar 5 mjeseci... no, popraviću ja to apsolutnim ignorisanjem D.ebila i pisanjem na blogu.

Boban

Čekaj, a zašto nema patuljka?

Stipan

E moj Bato, kako ja vidim ovde se sve svodi na: volem/ne volem D.
Meni kao novopečenom članu ovog foruma ne ostaje ništa drugo nego da privatim da je ona jedini lik vredan pažnje.
A film me ni najmanje ne zanima. Uglavnom su mi interesantni radionica i nove knjige, tako da ne razumem tvoje primedbe o 5 meseci i blogu.

scallop

Quote from: Boban on 23-07-2011, 02:12:27
Čekaj, a zašto nema patuljka?

A, gde je Snežana? A, gde je još šest patuljaka?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Referendumski se otcepili?

Stipan

Prohujali sa vihorom?

scallop

Trebalo bi forumski zabraniti postove tanje od tri reda. Odnosno, sa manje od 0,25Kk. Moraju imati zaplet, rasplet i punch line. Broj likova je neograničen ako počinju sa slovom Č. Horor se preporučuje radi pisutnosti jeze u kostima. Ako nisu svi zadovoljni, forum je u bedaku. Bez obzira na statistike.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

NdZodiac

Quote from: scallop on 23-07-2011, 10:48:44
Trebalo bi forumski zabraniti postove tanje od tri reda. Odnosno, sa manje od 0,25Kk. Moraju imati zaplet, rasplet i punch line. Broj likova je neograničen ako počinju sa slovom Č. Horor se preporučuje radi pisutnosti jeze u kostima. Ako nisu svi zadovoljni, forum je u bedaku. Bez obzira na statistike.

This just made my day  xrofl!

Fenomenalno sročeno  xcheers

Amin  :|

scallop

Nemaš 0,25Kk - žuti karton!

Šta vi mislite? Da je ZS soba za ćaskanje? E, pa neće moći. Ima tu dežurnih koji će se odmah požaliti kod Svevišnjeg (i kod Svetrešnjeg), pa ćete da visite i da se tresete. Postovi ima da budu visoko- i dubokoumni. Plićak je za brčkanje, a naši topici za ronjenje u dubine nepoznatog i uzlete do nebesa.

Stipan

Dakle opšte zadovoljstvo počinje od ovog trenutka. Predlažem da se nezadovoljni odlukom smesta proglase ljigavcima.
Pošteni filmofili od danas imaju pravo od svakog ovde prisutnog na carinu od 3 pametne diskusije dnevno pod pretnjom nabijanja na kolac neaktivnih ili nezainteresovanih.
Postovi se odsada zakonski regulišu i premeravaju, a oni koji su ovde neopravdano prisutni kraće od godinu dana ima da se smesta odstrane kao vjetrovi neprijatnog mirisa.

Hvala lepo. Počinjem sa odstranjivanjm nepoželjnih.
Od sebe.

NdZodiac

Napravila sam pogrešnu pretpostavku da se računaju i quote-ovi. A tako sam lepo podelila na uvod, razradu i zaključak. Izvinjavam se najiskrenije za svoj propust, i nadam se da će Svevišnji (i Svetrešnji) još ovaj put moći da mi oproste. Idem sada da molim za svoje iskupljenje. Neću se pojavljivati dok priče za ovaj krug ne budu postavljene.

Stipane, ne drami  :( (to je moj posao  xrofl)

mac

Stipan stalno vuče kartu "onih koji su kasnije došli". Nije bitno ko je kad došao, nego ko šta radi. Ono što vam se zamera čak i nije ćeretanje, nego ćeretanje preko mere na koju su navikli oni koji su došli pre onih koji su došli kasnije (ili skraćeno - ćeretanje preko svake mere). Ćeretanje je problem, a ne dođoši.

Statistika u kome je broj novih tema smanjen (a broj postova povećan) je indikacija toga da se mnogo priča, a malo kaže. To je loše.

scallop

Mac, nisam sa tobom računao, ali, kad si već u kancelariji.

Ne znam kome se ovde ne bi mogla naći mana samo ako se neko namerači. I ćeretanje je mana, ali je sve mana ako se drugačije ne posmatra. I meni smeta ćeretanje, ali mi prija što se Radionica održava više od pola godine. Statistika bi tu svašta rekla, ali to nije bitno. Bitno je da je osnovni deo foruma sad bolje postavljen nego pre pola godine kad se "ćaskanje o SF" svodilo na ofrlje komentare poneke nove knjige domaćih pisaca i nekoliko topika na kojima se nadmeće ko je više knjiga strane fantastike pročitao. Sad imamo konzistentni protok od oko 18 priča mesečno, kroz radionicu je prošlo tridesetak autora, ko se zadržao - zadržao, ko nije - nije. Neki su napredovali, neki nisu. Zašto bi sad bilo smetnja što se ćeretanjem bdi nad topicima koji pripadaju Radionici?

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 23-07-2011, 11:36:14
Hvala lepo. Počinjem sa odstranjivanjm nepoželjnih.
Od sebe.

Drama dog.  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

to jest Drama Bitch 8-)

Stipan

Samo ti uživaj Bato. Nema Princeze, a ni Stipan više neće lajati.
Sad si ti gazda. Neprikosnoveni...

scallop

Taman posla. Batu najpre treba naučiti da piše, pa da ga nazovemo Bata CCCXXXIII od koga na svetu niko nije veći po lepoti, umu, hrabrosti i sreći. Vidiš da ne zna da napiše tri reda.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...