• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

George R. R. Martin "Igra Prestola"

Started by Pennywise, 17-11-2003, 20:52:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nickname

Quote from: zakk on 18-02-2011, 10:24:50
Slike, iskusne slike!, kod Martina na blogu:

http://grrm.livejournal.com/196160.html

Pasmumater, kad sam pročitao da ide na ŠEST meseci odmora ... :)

Nightflier

Šta je šest meseci kada se doda na šest godina?  :D
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

stale

TUESDAY, JULY 12, 2011 :D:D

QuoteYes, I know.  You've all seen publication dates before: dates in 2007, 2008, 2009.  None of those were ever hard dates, however.  Most of them... well, call it wishful thinking, boundless optimism, cockeyed dreams, honest mistakes, whatever you like. 

This date is different.   This date is real.   

Barring tsunamis, general strikes, world wars, or asteroid strikes, you will have the novel in your hands on July 12.  I hope you like it.

(For what it's worth, the book's a monster.  Think A STORM OF SWORDS.)

The dragons are coming.  Prepare to dance.

And hey... thanks for waiting.

http://shelf-life.ew.com/2011/03/03/dance-with-dragons-date/
http://www.georgerrmartin.com/if-update.html

aenimax

toliko puta nas je zeznuo da mu više nista ne verujem :)
Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects

angel011

Toliko se razvlačio da me odavno više nije briga.
We're all mad here.

Nightflier

Kao što sam već nekoliko puta pomenuo, ranije su datum izlaska najavljivali izdavači, agenti, prijatelji... samo ne Martin. Ovo je prrvi put da se datum pojavi na njegovom sajtu i sa njegovom najavom. Dakle, verujem da ću 12. jula čitati "Ples sa zmajevima".

Što se razvlačenja tiče... deset godina čekam "Dijablo 3", tako da sam navikao na čekanje. Bitnije je da se čekanje isplati, nego to koliko se čeka. Da sam ja bio na njegovom mestu, ne bih izdržao toliki pritisak i počeo bih da pišem vampirske ljubiće. Ovo je roman koji je veći čak i od "Oluje mačeva" - negde oko 1700 stranica u Wordu. To nije razvlačenje. Čekalo se dvostruko duže nego da je to razbio na dve knjige, ali ovako sam siguran da je on zadovoljan svojim delom - a to je najvažnije. Mislim da je dokazao da mu je manje stalo do para nego do spisateljskog integriteta i to valja poštovati.
First 666

aenimax

ja se iskreno nadam da si u pravu... za sve sto si naveo...

Nightflier

U protekle dve godine pročitao sam neke Martinove svežije radove. Kvalitet pisanja nije izgubio - naprotiv. Mislim da će se Melkor složiti sa mnom da je Mystery Knight prilično bolji od prethodne ASoIaF novele, iz "Legendi 2". Takav pisac ne zaboravlja da piše. Problem "Oluje mačeva" nije loše pisanje, već to što se sastoji od poglavlja mahom sporednih likova. Na taj roman zapravo valja gledati kao na polovinu "Plesa sa zmajevima". Čini mi se da bi pravi način čitanja te dve knjige bio da se poglavlja preslože tako da se dobije jedan ogroman tom.
First 666

aenimax

To ti uošte nije loša ideja. Ja sam inače imao problem s "Gozbom za vrane", malo je dužio neke delove bez potrebe (k'o da je radio na wordcount) :) ali verujem da će i aranžman s HBO-om pogurati malo ne samo ovaj, nego i preostale delove koje tek treba da napiše. Ako bude 1 knjiga = 1 sezona, onda smo na duplom dobitku. Em knjige, em serija :)

Nightflier

Prva sezona "Igre prestola" bi trebaalo da ima deset epizoda i čini se da prilično dobro prate gogađaje iz istoimene knjige. Sad, valja uzeti u obzir da je "Oluja mačeva" pogolema, tako da će verovatno biti podeljena na dve sezone. Nisam siguran da li će HBO zadržati "Gozbu za vrane" kao isključivi predložak te potencijalne pete sezone, pošto je to daleko najnepopularnija knjiga u serijalu. Logično bi mi bilo da tada već malo začine stvari i krenu da mešaju događaje. Ne treba smetnuti sa ume da im je Martin prepustio kreativnu kontrolu i otkrio neke buduće događaje, a ono što su uradili sa True Blood nagoveštava da vole da se igraju sa tuđim IPom.
First 666

Mme Chauchat

Quote from: stale on 03-03-2011, 18:31:47
TUESDAY, JULY 12, 2011 :D:D

QuoteYes, I know.  You've all seen publication dates before: dates in 2007, 2008, 2009.  None of those were ever hard dates, however.  Most of them... well, call it wishful thinking, boundless optimism, cockeyed dreams, honest mistakes, whatever you like. 

This date is different.   This date is real.   

Barring tsunamis, general strikes, world wars, or asteroid strikes, you will have the novel in your hands on July 12.  I hope you like it.

(For what it's worth, the book's a monster.  Think A STORM OF SWORDS.)

The dragons are coming.  Prepare to dance.

And hey... thanks for waiting.

http://shelf-life.ew.com/2011/03/03/dance-with-dragons-date/
http://www.georgerrmartin.com/if-update.html

AAAAAAAAAAA!!!!!!

gargamel

Najava na Tor.com
dakle knjiga je najavljena ali nije napisana... ajde da vidimo i to čudo

After more than five years of "maybe next year...," fans of George R.R. Martin's A Song of Ice and Fire series finally have a concrete release date for the next book in the series, A Dance With Dragons: Tuesday, July 12, 2011.

The announcement comes straight from Martin himself. And the real kicker? The book still isn't done yet! However, Martin's publisher, Bantam Spectra, is optimistic enough about the progress of the book that they have set a date. This optimism echoes a progress report made by Del Rey editor Betsy Mitchell at the Fantasy Writers panel during last fall's New York Comic Con in which she stated that the book had only five or so chapters left to complete.

The long-awaited fifth volume will hit shelves within a week of the conclusion of the first season of HBO's Game of Thrones adaptation, making this a very exciting spring for George R.R. Martin fans.

Completing A Dance With Dragons has been a 10+ year struggle for the author, as the volume was originally slated to be the third, then the fourth, and now, officially, the fifth in the series. We're very happy to hear the news, and we're sure Mr. Martin is equally happy, if not more so, to have this book finally completed!
Kako se vesla po drvenom moru?

Nightflier

Pet poglavlja na knjigu od 1700 stranica nije preterano mnogo. Sklon sam da mislim da je bar u glavi Martin priveo tu priču kraju, a možda je i popustio pred pritiskom izdavača, pa uključio tih pet poglavlja u knjigu sve i da nije zadovoljan njima. Bilo kako bilo, verujem da će knjiga 12. jula biti u mojim rukama. :)
First 666

Nightflier

First full trailer for Game of Thrones

Što više gledam trejlere, to mi se manje sviđa ono što vidim.
First 666

Melkor

Quote from: gargamel on 03-03-2011, 22:10:13
Najava na Tor.com
dakle knjiga je najavljena ali nije napisana... ajde da vidimo i to čudo

progress report made by Del Rey editor Betsy Mitchell at the Fantasy Writers panel during last fall's New York Comic Con in which she stated that the book had only five or so chapters left to complete.

Koliko sam ja shvatio, knjiga je prosla editore i vracena je Martinu na poslednje korekcije.

@serija - sto se mene tice nek izgleda kako god, samo nek je raja gleda.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

дејан

колико сам само година чекао на ову вест...
...barcode never lies
FLA

filip_serbon

Quote from: Nightflier on 04-03-2011, 14:17:33
First full trailer for Game of Thrones

Što više gledam trejlere, to mi se manje sviđa ono što vidim.
hail to that!!!
Likovi su omaseni,Jon je ocajan!
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

filip_serbon

"Ples" definitivno citam na engleskom cim izadje,ali me interesuje koliko ce laguni trebati vremena da izbaci na srpskom?
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.

Nightflier

To je pozamašan posao, pošto je još duža od "Oluje mačeva". Nisam siguran da može da se prevede bez četiri meseca, još dva meseca za lekturu i korekturu, pa još najmanje mesec dana za štampu... Dakle, na proleće naredne godine.
First 666

filip_serbon

Hvala na odgovoru!!!
Nista od mog poklona za rodjendan :D

Nightflier

Pazi, ne mora da bude tako. "Laguna" može da reši da podeli knjigu na dva dela - zapravo, moraće. Nema nade da se to štampa u jednom tomu. Samo što je njihova nova politika da i kada se knjige dele, oba toma budu objavljena istovremeno. Ali sve i da podele, mislim da bi bilo veoma nategnuto da prvi tom objave za sajam. Jedino ako dobiju tekst znatno ranije. Tada bi već bilo izvodljivo.
First 666

filip_serbon

Uh to bi bilo dobro!!! Znaci to zavisi od njih da traze tekst nesto ranije. Mene je prilicno razocaralo sto na GRRM sajtu gde navodi njegove strane izdavace nema lagune,a npr. ima hrvatskog algoritma.

filip_serbon

Quote from: Nightflier on 04-03-2011, 15:58:46
Pazi, ne mora da bude tako. "Laguna" može da reši da podeli knjigu na dva dela - zapravo, moraće. Nema nade da se to štampa u jednom tomu. Samo što je njihova nova politika da i kada se knjige dele, oba toma budu objavljena istovremeno. Ali sve i da podele, mislim da bi bilo veoma nategnuto da prvi tom objave za sajam. Jedino ako dobiju tekst znatno ranije. Tada bi već bilo izvodljivo.
a jel se ovo odnosi i na "Wise Man's Fear" ili tu treba dodati i jos cinilaca,npr. prodaju Imena vetra,interesovanje...

Nightflier

Još nisu dobili Wise Man's Fear od agenta, tako da prevod još nije počeo.

A inače, na Martinovom sajtu su korice srpskog izdanja njegovih knjiga, tako da ne znam zašto Laguna nije posebno navedena kao izdavač.
First 666

Diabolique

Moram vam reći da mi je ova informacija, da "Ples sa zmajevima" izlazi 12. jula, definitivno ulepšala dan (dobro,u ovom slučaju noć :) )
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

Nightflier

Laguna namerava da"Ples sa zmajevima" objavi najkasnije u januaru 2012.
First 666

Nightflier

First 666

Nightflier

Do sada je prodato 4,5 miliona primeraka "Pesme leda i vatre". Više u članku http://www.variety.com/article/VR1118032865
First 666

stale

Quote from: Nightflier on 08-03-2011, 16:29:26

Naslovnica za novo izdanje.

Vise mi se svidja nego naslovnica ovog naseg. Iako itirira onaj natpis o seriji, al marketing je to :)

Nightflier

Kao što se već pominjalo, naša izdanja su među lepšima u svetu. Nadam se da će Bantam pokrenuti neku akciju kao što je Tor sa novim naslovnicama za elektronska izdanja Džordanovog "Točka vremena". Ima izvanrednih ilustratora, koji bi čudo napravili sa koricama za ASoIaF. Ova naslovnica nije nimalo loša, a pošto sam ostao bez svojih papirnih izdanja, verovatno ću kupiti komplet kada stigne do nas, u Delfima ili tako negde. Još se nadam da će biti neko specijalno izdanje za dvadesetogošnjicu od objavljivanja "Igre prestola".
First 666

Nightflier

First 666

Melkor

Confirmed Broadcasters and Air Dates

* United States: HBO, April 17
    * U.K.: Sky Atlantic (available free to Sky and Sky Player subscribers through August 2010, April 18
    * Canada: HBO Canada, April 17
    * Bosnia & Herzegovina: HBO Central Europe, April 18
    * Bulgaria: HBO Central Europe, April 18
    * Croatia: HBO Central Europe, April 18
    * Czech Republic: HBO Central Europe, April 18
    * Denmark: Canal+ Denmark, May 4
    * Finland: Canal+ Finland, May 4; YLE, early 2012
    * Hungary: HBO Central Europe, April 18
    * Macedonia: HBO Central Europe, April 18
    * Moldova: HBO Central Europe, April 18
    * Norway: Canal+ Norway, May 4
    * Poland: HBO Central Europe, April 18
    * Republic of Ireland: Sky Atlantic, April 18
    * Romania: HBO Central Europe, April 18
    * Serbia & Montenegro: HBO Central Europe, April 18
    * Slovakia: HBO Central Europe, April 18
    * Slovenia: HBO Central Europe, April 18
    * Spain: Canal+ Spain, May 9; Antenna 3's Nitro, Winter 2011/2012 (unconfirmed)
    * Sweden: Canal+ Sweden, May 4; SVT, after January 1st, 2012
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Nightflier

Postoji mogućnost da neću dobtit ARC zbog piraterije!!! O crna sudbino!!!!  :x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
First 666

Diabolique

Quote from: Melkor on 10-03-2011, 19:05:29
Confirmed Broadcasters and Air Dates

* United States: HBO, April 17
    * U.K.: Sky Atlantic (available free to Sky and Sky Player subscribers through August 2010, April 18
    * Canada: HBO Canada, April 17
    * Bosnia & Herzegovina: HBO Central Europe, April 18
    * Bulgaria: HBO Central Europe, April 18
    * Croatia: HBO Central Europe, April 18
    * Czech Republic: HBO Central Europe, April 18
    * Denmark: Canal+ Denmark, May 4
    * Finland: Canal+ Finland, May 4; YLE, early 2012
    * Hungary: HBO Central Europe, April 18
    * Macedonia: HBO Central Europe, April 18
    * Moldova: HBO Central Europe, April 18
    * Norway: Canal+ Norway, May 4
    * Poland: HBO Central Europe, April 18
    * Republic of Ireland: Sky Atlantic, April 18
    * Romania: HBO Central Europe, April 18
    * Serbia & Montenegro: HBO Central Europe, April 18
    * Slovakia: HBO Central Europe, April 18
    * Slovenia: HBO Central Europe, April 18
    * Spain: Canal+ Spain, May 9; Antenna 3's Nitro, Winter 2011/2012 (unconfirmed)
    * Sweden: Canal+ Sweden, May 4; SVT, after January 1st, 2012

AAAAAAAAA ne verujem!!!
Uh ovo sa nestrpljenjem očekujem!
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

Nightflier

Predviđeno je da se objavljivanje "Plesa sa zmajevima" poklopi sa poslednjom epizodom serije. Još živim u nadi da ću dobiti ARC pre toga, ali sve i da ne dobijem, nije ostalo predugo da se čeka.
First 666

Melkor

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Samo što nije tačno da mu treba pet godina za knjigu. Zapravo je računica bliža periodu od 2,5 godine - ako se u obzir uzme količina teksta.
First 666

mord

Procitao sam oko 500 strana prve knjige kad je izasla, odusevio se, zaklopio i obecao sebi da cu to citati kad izadju svi nastavci. Ima netko ideju kad bi to otprilike moglo biti? 2020?

Nightflier

Na to pitanje niko ne može da ti da odgovor.
First 666

mord

Da. Trebao je ici smajli na kraju. :-)

Nightflier

Francusko-brazilske naslovnice sve četiri knjige ASoIaF.
First 666

filip_serbon

Eh,da su i nase naslovnice ovako dobre. Ove ilustracije su im savrsen izbor,dela Marka Simonetija.Prvo sam mislio da je njegova ilustracija na nasem izdanju "Imena vetra",sad nisam siguran,malo se razlikuju :)

Nightflier

Kada su objavljivali Martina, lepših ilustracija nije bilo. Dapače, sve do ovih Simonetijevih, koje su najviše dve godine matore, nije bilo nikakvih ilustracija za "Pesmu leda i vatre". One pehare, mačeve i ostale gluposti na muljavim podlogama ne računam. Ako Laguna bude radila neki reprint prethodnih knjiga - mada sumnjam da će do toga doći, ali ko zna - verovatnije je da će se opredeliti za naslovnice koje prate seriju, kao što je ova:

First 666

filip_serbon

Neeeeeeeeeeee!!!! To je vise fah CK da stavlja na naslovnice filmske postere,i ocajne su im (pogotovo Will Smith na "Ja sam legenda" i Robert de Niro na "Andjeoskom srcu") Laguna do sada to jos nije radila koliko pratim,bar ne sa naslovima iz oblasti ep i sf.

SIMERIJANAC

Ove Simonetijeve slike bez ljudi možda jesu za zid ali ne i za naslovnice ovakvog romana.

Naslovnice sa simbolima kao na US izdanjima su naravno najgora varijanta.
Gledao sam malo po Martinovom sajtu i ima nekoliko vrlo interesantnih rešenja.
Od Konanovskih i Torgalovskih naslovnica,raskošnih Tolkinovskih pa do vrlo svedenih i originalnih kao što je recimo finska.

Meni je najbolja ruska.

filip_serbon

Po meni Simonetijeve mnogo blize opisuju atmosferu u knjigama nego bilo koja od ovih. Ovo jeste i viteski roman,sto svi potenciraju na naslovnim stranama,ali je i mnogo vise,mracan,pun nasilja,izdaje i ostalih niskih ljudskih nagona,i naslovnica na kojoj preovljadjuje mracna atmosfera mi je najbolja!!! Mada finska mi je takodje dobra!!! Hrvatska za "gozbu za vrane" mi je ok!

Nightflier

Meni su i dalje posle Simonetija najbolje ove naše - zaboravio sam autora. Mada, da se ja pitam, uzeo bih Makormakove ilustracije rađene za ASoIaF kalendar za 2009.
First 666