• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za septembar - rok 1. septembar

Started by Boban, 12-08-2011, 20:28:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Quote from: Ygg on 30-08-2011, 15:53:49
Ja sam matematičar, ne znam da pišem priče. Iz pismenih sastava sam uvijek dobijao trojke. :)

E vidiš, moramo da dovršimo onaj svoj scenario! Kako se ono zvaše, Turbo folk 2004? :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

Кажем 26 прича...

Quote from: Ygg on 30-08-2011, 15:53:49
Ja sam matematičar, ne znam da pišem priče. Iz pismenih sastava sam uvijek dobijao trojke. :)

И ја...али само зато што професорка није схватала моју генијалност...или зато што сам писао писмене о књижевним делима које нисам читао. Нешто од та два. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Stipan

Josephine

Pa, red je da i ja jednom budem poslednja.

Stipan

Josephine

Eh, da. Ma jok, ne sviđa mi se šta sam napisala, for real. Ali bez kukanja. Hrabro ide u etar.

Stipan

Pa i vreme je. Rok samo što nije istekao.

Savajat Erp

Је л`?! Време је да се мало више ангажујем! :)

Josephine

Quote from: Mouchette on 30-08-2011, 15:55:13
Mislim, što ja moram uvek da budem poslednja?

Heh, Mušet stalno pravi eksperimente sa formom i stilom. Baš me zanima njena priča... :)

Stipan

Dakle prognoze nisu baš ujednačene.
Variraju između 125 koliko hrabro predviđa Steva i 15 koliko skromno prognozira Zodiak.

Pa opet, čak i 15 je više od ovoga u prethodnom krugu. (ko me ter'o i da učestvujem)

Josephine

Evo pesme bez koje ne bih napisala priču ovog puta, preopterećena izmenom mesta stanovanja i radnog mesta, te jednom temeljnom promenom u načinu i brzini života.

Ujedno i savet svima koji vole da pišu uz muziku, a imaju blokadu, stres, nemaju vremena itd: odlučite kakvu atmosferu želite u priči koju ćete pisati i nađite pesmu koja joj odgovara. Onda pišite uz neprekidan repeat...

The Fellowship of the Ring Soundtrack-02-Concerning Hobbits

mac

Eto, znao sam da odsustvo nije imalo veze sa forumom!

Džek

Juče započeo u nejasnim konturama... sad mi se sve više i više sviđa zamisao, ali ne znam da li ću da stignem... grrr...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Quote from: mac on 30-08-2011, 22:53:37
Eto, znao sam da odsustvo nije imalo veze sa forumom!

Tvoje se znanje ne računa, ti me imaš na fejsu i imaš sve privilegije na mom wall-u. :)

Vidi, Džek, ako si ozbiljan u nameri da je napišeš, urgiraćemo kod Bobana da produži rok za bar još pola dana do dan.

Dojavi ako ti je potrebno vreme, produžićemo ga. Mislim da bi to još nekima odgovaralo...

Džek

Ma Džek je čudo od deteta, stiže on sve... ipak, kada vam odnesem sve nagrade ispred nosa ne bih da mi kukate "ne pika, imao je produžetak!" ili "proklinjem dan kada sam kod Bobana urigirala za produženje roka!" ili "to, šmrc, nije fer... bhuuuhuuuhuuubhuuu... jer je imao, šmrc, više vremena..."

Zato, do prvog u ponoć? Ili tri'esprvog u ponoć?

Josephine

:lol:

Prvi u ponoć. Srećno u odnošenju nagrada.

Btw, i ja još uvek pišem i popravljam...

Džek

Onda ću imat' vremena za prelet i prepravke :)

Ono za nagrade sam se šalio, neće mene to, ja sam baksuz (urkos što sam sjajan pisac :))

Josephine

Ja sam u osnovnoj i srednjoj školi (i danas, ali nemam vremena) najviše volela da na hamerima u boji, voštanim i drvenim olovkama, crtam i senčim perspektive celih ulica. I to mi je sjajno išlo, ali portreti, tempere i sl. - to nikako. I zbog toga sam se nervirala i zapostavljala ono što mi je išlo. A onda je profesorka jednog dana nad mojim hamerom izjavila kako najviše voli kada ljudi pronađu ono što vole da rade i u čemu su dobri i kada razviju svoju specijalnost iznad proseka. ;)

Josephine

A Sintetik nedostaje. Mogao bi da se javi, da znamo da li je živ, da li je dobro, bar.

Savajat Erp

Quote from: D. on 30-08-2011, 23:02:32

Vidi, Džek, ako si ozbiljan u nameri da je napišeš, urgiraćemo kod Bobana da produži rok za bar još pola dana do dan.

Dojavi ako ti je potrebno vreme, produžićemo ga.

Quote from: Džek svih zanata on 30-08-2011, 23:09:33
Ma Džek je čudo od deteta, stiže on sve...
Zato, do prvog u ponoć? Ili tri'esprvog u ponoć?

Вид`, човека?! Ћут, бре, тамо!  xtwak

Дакле, ја као пуномоћник Џекоње, којем је привремено одузета пословна способност, у његово име прихватам предлог за продужење рока. Али, не за пола дана, већ за цео...не могу тако рано да стигнем са посла...хоћу рећи, Џек не може да стигне да све заврши за само пола дана продужетка.

Josephine

Pa evo - zvanično pitam(o) Bobana da nam odobri produženje roka za jedan dan, do 2. septembra u ponoć.

pokojni Steva

E, cvrc! 1. Sektembar u ponoćku i šlus! Cvrčkovi bedni...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

pokojni Steva

Sintetika valja neku robu u Greciji, javio mi se, kaže super mu ide. I Ruse je zajebo.

Savajat Erp

Ови Пречани би само да поштују правила и обављају ствари на време без икаквих одлагања! Имају ли ти људи душе?! :)

Džek

Odbiće mi Boban od honorara dan kašnjena...

Savajat Erp

Човече, престани да му дајеш идеје!

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 30-08-2011, 23:51:28
Sintetika valja neku robu u Greciji, javio mi se, kaže super mu ide. I Ruse je zajebo.

Eh?  :| Znači dobro je. Ok, pošalji mu pozdrave iz radionice kada ga budeš čuo opet. :)

pokojni Steva

Savajat Erp

Тишина, бре...Румуну. :)

Plut

E jeste babe nijedne. Rokovi ima da se poštuju. Jeste. znaika
Ako ja mogu da stanem iza toga, mogu svi!

Savajat Erp

Како ти лако окренеш ћурак наопако...завршила неуобичајено рано, па сад већ гази дојучерашњу браћу кампањце. Немам речи.  :(

Plut

Završila? Ovaj... kako da ti kažem... :cry: :cry: :cry:
Ja sam samo jedna poštena žemska.

Savajat Erp

Шта ће ти то у животу...:)

Одвикао сам се мало од писанија...расплинуће у најави.

Josephine

Pa šta radiš na forumu? Idi piši... :)

Savajat Erp

Повремено гвирнем...свеједно, доста је за данас, треба шљакати из беле зоре, еј! А и потајно, ма шта потајно, отворено се надам продужетку рока. То му дође као октобар 2 на факсу. :)

Josephine

Ja sam drugu godinu na medicini upisala zahvaljujući oktobru 2. I očistila godinu (bio je to uslovni ispit). :) Nadajmo se da će se isto desiti i tebi.

Savajat Erp

Да није било октобра 2 ја никад не бих ни завршио факс.  :mrgreen:

Stipan

Ulažem oštar protest! Nema produžetka i šlus!
Pa što sam onda ja pre dve nedelje poslao moj švrakopis? A?

Stipan

Džek

Još će na kraju ispasti da sam produžetak cmizdreći na kolenima isprosio, jebte... eto šta žena napravi od Tigra koji stazama hodi!!  :)

Stipan

pokojni Steva

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 31-08-2011, 07:18:56
Još će na kraju ispasti da sam produžetak cmizdreći na kolenima isprosio, jebte... eto šta žena napravi od Tigra koji stazama hodi!!  :)

Ma jok, to meni treba produženje roka.  :x

Možda će još neko da iskoristi dan viška i napiše priču. Mislim da smo bolje mogli da odradimo marketing ovog kruga radionice. Ipak je to POLITIKIN ZABAVNIK.

Stipan

NdZodiac

Ne bi bilo fer prema ostalima, slažem se sa Stipanom...

Josephine

Zavisi koliko "ostalih" ima. ;)

Jedan dan produžetka retko kome donosi celovitu i zaokruženu priču. To je više dan za uobličavanje prvih ideja i nabacanih pasusa.

Uostalom, ovo nije konkurs, već radionica... Cilj je da se piše, a ne da se šalje na vreme. :)