• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kosarka

Started by Petronije, 31-08-2011, 20:20:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Mica Milovanovic

Nažalost, sa ovom ekipom ne možemo mnogo da uradimo. Centarski trio Raduljica, Štimac, Katić zaista nije za veće domete... Ima rupa i na drugim mestima koliko hoćete... Turnirski ritam na jednom tako jakom prvenstvu kao što je svetsko se ne može izdržati sa 5-6 solidnih igrača, koliko mi posedujemo. A trojke neće ulaziti kada bude potrebno...

Mica

Tex Murphy

Али очекујемо опоравак Крлета и повратак Теодосића, то ће из коријена да промијени ствари.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Ne pratim stvarno toliko košarku, ali ću ostaviti utisak da izuzev SAD-a, Španije i možda Francuske ni nema nekih posebno jakih ekipa tako da mi i sa ovim prosečnim sastavom imamo neke šanse za polufinale. Ispravite me ako grešim za gornju tvrdnju.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Mica Milovanovic

Pa ni Francuska nije ništa posebno sa ovim timom.

Međutim, ja verujem da Krstić neće igrati, a Teodosić ne znači mnogo u tom slučaju...

Mica

Petronije

Jel prati neko? Upravo Hrvati deru Argentince. Juce Brazil oprao Francuze, valjda cemo i mi popodne.

tomat

Oćemo, al neko drugo popodne.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Nije bilo loše, šteta što se Bogdanu lopta odbila o glavu. Ne treba zameriti momcima, Francuzi su dobra ekipa.

Petronije

Toliko su dobri da ćemo mi i ovi jadni afrikanci biti jedine ekipe koje će pobediti.

Truman

Meč sa Brazilom pokazao je da nemamo igrače koji će da odigraju ceo kvalitetan meč. Sutra će nas Španci odvaliti, a maksimum nam je četvrtfinale.

Petronije

Gledao sam juce Grcka - Hrvatska. Hrvati su losi, mislim da moraju da pobede Portoriko da bi prosli dalje a onda idu na Spance tako da Hrvati cao. Mi idemo na Grcku ili Argentinu, deluje kao da je Argentina laksi protivnik ali ako zaigramo malo ozbiljnije mozemo i Grke da dobijemo.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Tako je to kad si prvi u grupi sa slabasnim hrvatima i mislis da si jak :lol:

Truman

Mi smo bili dobri i hteo nas je šut, dok Grcima nije išao. Voleo bih da ponovimo ovakvu igru i protiv Brazila, ali sumnjam da ćemo biti u stanju.

Petronije

Brazilci imaju 3 vrhunska centra, da bi ponovili onakvu igru trebaju nam i Krle i Raduljica, pa čak i nesrećni Raško i Štimac u svom najboljem izdanju. I onda je pitanje jer imaju bekove koji kad krenu da pune ne staju. Biće mnogo teža utakmica, ali postoji šansa da ih dobijemo, mada su realno procenti na njihovoj strani.

Petronije

Litvanci preslisali turske folirante, ako, bas volem.

Petronije

Kakva utakmica bem ti sunac, Brazilci se odsekli na nekih 15 razlike. Neverovatno. Najbolje sto bi sad moglo da nam se desi je da Francuzi dobiju cigane, to bi skoro sigurno znacio prolaz u finale, jer Francuzima od svih ekipa mi najmanje lezimo vec godinama, plus su nas sudije odrale u prvoj utakmici i to se skoro sigurno ne bi ponovilo. Bravo momci, bravo Sale. Steta sto nemamo jos jedno krilo. Macvan npr.

Albedo 0

ostali samo dugmići

Mica Milovanovic

Ma, ni dugmići. Ja sam oduševljen. Stvarno se nisam nadao ovako zreloj igri...
Sin mi je trenutno u Madridu i gledao je obe utakmice. Kaže da je super atmosfera!
Mica

Meho Krljic

Očigledno da ima nečeg i u strategiji, tj. da se ne igra svaka utakmica kao da je poslednja, a i da se zaista zrelo igra onda kad si u velikom vođstvu. Brazilci su toliko promašivali od polovine treće četvrtine da je bilo jasno da smo im potpuno razbili tempo.

Petronije

Blago njemu (Mićinom sinu). Mora se odati priznanje Đorđeviću, fantastično je psihički pripremio ekipu, nerezonski šutevi su svedeni na minimum, kreću se jako dobro, čvrsta odbrana, utakmice se prelamaju početkom treće četvrtine, stvarno sve funkcioniše. Najviše me je impresioniralo to što smo sa dve petice (Raduljica i Krle) i jednom četvorkom (Bjelica) odigrali bolje od njihovih terminatora. Jeste ulazio Birčević ali njegov učinak i vreme provedeno na terenu je višestruko manje od Bjelicinog. Igrali su jaku odbranu na Bogdanu što je Teodosić iskoristio i napunio ih na vreme. Odlično. Večeras samo kad bi Francuzi nekako dobili i eto nas u finalu. Ako mi igramo sa ciganima sudije nam neće dozvoliti da priđemo ispod 10 razlike i samo ću da se nerviram.

Truman

Je l ima neko naučno objašnjenje za ovo što se dogodilo?! Nije mi jasno kako smo naterali i Grke i Brazilce da odigraju ovako loše.

Mica Milovanovic

Moram da priznam da mi nije jasno...
Mica

Petronije

Ima i vrlo je prosto, igrali smo bolje od njih. Moraš da shvatiš da oni ne igraju samo protiv naših igrača već i protiv naše škole košarke. Imaju jače pojedince ali bilo je očigledno da nemaju igru, plus je njihov selektor dobro zapamtio finale u Atlanti. Iskreno, i ja sam očekivao mnogo bolje izdanje Brazilaca (ne znam zašto toliko potenciraš na Grcima koji su prosečna ekipa, u rangu sa recimo Litvancima i Turcima koji su dve klase ispod nas trenutno), ali očigledno je da ne znaju da igraju kad gube važne utakmice, igra im se totalno raspala,  na našima je bilo samo da ih dokusure, što su oni i uradili.

Truman

Ne bih se složio da su ni Grci ni Litvanci toliko ispod nas po imenima igrača...ali očitao da ima nešto u timskoj hemiji. Svaka čast na prvom mestu Đorđeviću, mnogi su sumnjali u njega...Protiv Španaca skoro da nemamo šanse, ali nije ni bitno...

Petronije

Nisam nigde napisao "po imenima" već trenutno.  Gledaj mao ostale utakmice. Grci su bili prvi u smehotresnoj grupi, dobili su na papiru jaku Argentinu, posle smo ih mi isprašili, onda je Brazil dobio Argentinu a onda smo i njih isprašili. Tu su bili još i Hrvati na koje ne bih trošio reči. Litvance i Turke sam isto gledao, ovo što mi, Brazil, Španija, Francuska i naravno USA igramo je space jam za njihovu košarku. To će se i potvrditi ako budemo igrali sa Litvancima za treće mesto. Najgore što može loše da se desi, čega se pribojavam, je da nas sudije osakate kao i pre četiri godine, i da ekipa toliko psihički padne da ih objektivno slabiji tim dobije u borbi za bronzu. Tu je i Duda malo ukenjao svojom kuknjavom mada ga ni ne krivim toliko, meni je bilo loše 3 dana posle toga.

Mica Milovanovic

Mica

Truman

Na osnovu svega zaključujem da je svetska košarka na prilično niskim granama jer mi realno nismo nešto mnogo jaki...

Mica Milovanovic

Trumane, košarka je tamo gde je. Mi smo danas zaista dobro odigrali. Igrana je jaka odbrana, dobar napad. Ne znam šta očekuješ...
Mica

Truman

Nebitno, samo dajem svoj utisak. Ne umanjujem pobedu ekipe...

Albedo 0

košarka je odlična, samo mi u stvari skoro ništa nismo napredovali, ta odbrana nas je krasila i devedesetih godina, tu nema ničega novog

iskreno, ovi sadašnji Španci bi možda dobili i Đorđevića, Danilovića i drugare, samo mi tripujemo da smo tada bili bolji

gledao sam prije neki dan na preskoke finale 1995.
mnogo sporija igra je bila, slabije odbrane, svi ostali su užasno napredovali a mi smo generalno stagnirali

zato je pravo čudo da radimo sada ovo što radimo
i ranije je bio naglasak na odbrani a još više na fizičkoj spremi, i pokazivalo se na ranijim prvenstvima da smo stalno fizički slabiji, zato su sad došli Kalinić, Jović, Birčević, napokon ima mišića na terenu

možda bi mogli da isprebijaju Špance, ali sudije čuvaju pirinejske cigane neviđeno

Petronije

Ne znam samo kako si povezao Bircevica i misice, on je meni za jedno krilo mnogo slab, Macvan bi bio mnogo korisniji tu.

Albedo 0

pa Mačvan nije ni htio da dođe?

mada, mi smo ranije upravo imali problem što su sve četvorke sem Veličkovića loše u odbrani, mislio sam defanzivne mišiće, ne neka snaga generalno
to je bilo ključno devedesetih, oni ludi preokreti 1998. i slično
a ni Veličković nije htio da dođe

odbrana je škripala godinama, sve dok su igrali Savan i drugari

nisu novajlije toliko učinkovite pod protivničkim košem ali bar moraš da se namučiš da uglaviš Srbiji poene, Birčević tu jeste najslabiji al se nekako uklopio u priču i mlad je dovoljno da može da se razvija

Karl Rosman

Je l ovo sa razglasa ide Highway to hell?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Petronije

Kakvo vece, nije moglo bolje. Necu da baksuziram ali imamo ogromnu sansu da osiguramo srebro.

дејан

браво ѕа французе
...barcode never lies
FLA

Truman

Čudo se dogodilo. Španci su imali ekstremno loše veče, pre svega šut za tri ih nije hteo. Sad moramo da pobedimo Francuze u polufinalu jer će Španci u meču za treće mesto da odvale poraženu ekipu. Meni je drago jer ćemo igrati protiv slabije ekipe za finale, ali mi je žao jer nikada nećemo saznati šta bi bilo u meču sa Amerima.

tomat

kako bre Trumane španci u meču za treće mesto?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Ahaha, u međuvremenu sam provalio šta sam napisao. Brain bug. :D Sad je kasno za ispravke...

Petronije

Truman ne moze da se pomiri sa tim da su Spanci ostali bez medalje :mrgreen:

Petronije

Inace tvrdim da smo i mi u stanju da odigramo ovakav mec protiv Spanije ali nikad ne bi imali ovakav tretman kod sudija.

Truman

Pa da, žao mi je što dve NAJBOLJE ekipe neće igrati u finalu. Zar ne mislite da je to loše za košarku?!

Albedo 0

kako protiv slabije ekipe, Francuzi su prvaci Evrope, i to su i danas dokazali

Francuzi su, da se podsjetimo, nama držali lekciju usred Beograda 2005.

tako da nema tu zaebancije, mada možda uspijemo da im ugrozimo igru

sviđa mi se što ne igraju kao američki crnci, baš ona klasična evropska košarka, i to im je jedina slabost protiv nas

Karl Rosman

Sarenac stvarno pokusava da bude stand up komentator. Jezivo.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truman

Quote from: Pizzobatto on 11-09-2014, 00:52:58
kako protiv slabije ekipe, Francuzi su prvaci Evrope, i to su i danas dokazali

Francuzi su, da se podsjetimo, nama držali lekciju usred Beograda 2005.

tako da nema tu zaebancije, mada možda uspijemo da im ugrozimo igru

sviđa mi se što ne igraju kao američki crnci, baš ona klasična evropska košarka, i to im je jedina slabost protiv nas

Ček malo, pa od tih Francuza smo izgubili s malom razlikom a od Španaca sa -15. Kako to objašnjavaš? Španija je dosta bolja ekipa od Francuska, da se igra pet mečeva, Francuzi bi ih dobili u jednom.

Petronije

Quote from: Truman on 11-09-2014, 00:51:29
Pa da, žao mi je što dve NAJBOLJE ekipe neće igrati u finalu. Zar ne mislite da je to loše za košarku?!
Mislim da su Spanci ciganska folirantska govna i da je za kosarku najbolje da ispadnu odmah posle takmicenja po grupama u svim narednim prvenstvima evrope i sveta. Eto sta ja mislim.

Petronije

Francuzima nikako ne lezimo, od poslednje tri utakmice, dve smo izgubili na jednu loptu a jednu smo ih dobili. Dobijamo sutra.

Albedo 0

ali smo s Francuzima uvijek igrali u grupi, i prošle godine smo ih dobili a oni pospremili sve u plej ofu

pa i mi smo dosta digli nivo igre u eliminacionim mečevima u odnosu na grupu, to i Francuzi rade redovno

ne pamtim da smo ih u nekoj ključnoj tekmi dobili, što ne znači da nećemo, al ipak ne mislim da su nam lakši od Španaca

Truman

Mislim da protiv Španaca ne bismo imali nikakve šanse...

Petronije

@Bata To je tacno, ali ja sam ipak optimista. Videcemo. Odoh da spavam srecan, laku noc.