• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kosarka

Started by Petronije, 31-08-2011, 20:20:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Petronije

Ne pravi se lud. Forsirao je Bjelicu 38 minuta po meču a Raško Katić i Mare kapiten Simonović su presedeli celu drugu fazu na klupi. Tu su bili i Jović i Kalinić (jedini zaslužio da igra od njih četvorice), koji su kasnije prešli u FMP telekom, zato sam i napisao budućih, naravno da su transferi već bili spremni. Ajde da vidimo koje krilo će sad pored Bjelice da povede. Tu su Mačvan, Erceg, Mitrović. Od ove trojice jedan već mesecima nikako ne igra (inače je po meni odličan igrač ali to uopšte nije bitno) a smem da se opkladim da će baš on da ide. Daj bože da nisam u pravu.

Tex Murphy

Ако под овим "никако не игра" мислиш на Митровића, ту си у праву. Позивање њега на ЕП преко Мачвана и Ерцега било би кршење свих граница доброг укуса и не вјерујем да ће то да се деси. А реци ти мени кога би ти звао умјесто Симоновића? Кешељ је одавно испао из репрезентације, Дангубић је још био незрео, Лучић стандардно повријеђен... Мицов би ишао на СП да није направио ону глупост, у том случају претпостављам да би отпао или Симоновић или Рашко.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Наравно, ово за Симоновића се односи на СП, не мислим да треба да га гледамо на ЕП.
Genetski četnik

Petronije

Nije nam trebao ni jedan ni drugi ocigledno, ali nam je trebao Macvan ili mozda cak onaj bednik od Savanovica, neka iskusna cetvorka da odmara bjelicu, on povede Simonovica, Katica i Bircevica. Ekipa je igrala odlicno, Saletu svaka cast, nadam se da ce to ponoviti i na ep (igru prvenstveno, plasman ce doci sam po sebi) ali uticaji sa raznih strana su bili i vise nego ocigledni. Da ne spominjem slucaj Velickovic, prvo ga zove, ovaj odustane, pa posle "nema obraza" da zove drugog. A ne sme da spomene da mu Misko nije dao da igra jer je u medjuvremenu potpisao ugovor, pa da se ne povredi jer je bio u katastrofalnoj formi ali je morao da ga zove da bi ga Misko zalizani prodao. Svasta se tu muti i to me uzasno nervira. Bice jos zanimljivije da li ce igrati Jovic sad kada su Lucic, Milosavljevic i prvenstveno Nedovic kao plej u prilicno dobroj formi i kao takvi svetlosnu godinu ispred prosecnog Jovica.

Tex Murphy

Па то са четворкама нам је био најбизарнији дио комплетне приче и то су једина Салетова објашњења која су звучала онако... "сумњиво". Као неко Мачваново "лутање међу позиција", онда Савановићево експресно брисање са списка за које је сазнао од новинара на аеродрому, Величковићево одустајање... И то са Бирчевићем је било прилично необично јер је у то вријеме Лука био у одличној форми и очекивало се да он оде на СП.

Ја сам гледао нешто мало Валенсију ове године, Недовић је био очајан, Лучић просјечан, ако су се у међувремену поправили то је супер, али бојим се да се на Недовића одразило двогодишње гријање клупе у Голден Стејту, а Лучић је сиромах склон повредама. Он ако остане здрав и читав вјероватно ће бити друга тројка поред Калинића (осим ако не дође до неке бизарне резурекције Кешеља или убацивања Дангубића у ватру), а Недовић ће вјероватно покривати двојку са Богданом јер смо ту танки. Јовић би могао да буде трећи плеј, тј. претпостављам да су Теодосић и Марковић сигурни, за то треће мјесто би се борили Мицић и Јовић, Мицић мене искрено речено никад није претјерано импресионирао тако да бих ту радије турио Јовића. Ал ето, видјећемо шта ће да буде. Било би лијепо да се Крле предомисли за пензију, јер са њим, Бобијем и Радуљицом на центрима сви могу само да нам пљуну под прозор.
Genetski četnik

Petronije

Popravio je nedovic statistike dosta. A na trojku moze i Milosavljevic.

Tex Murphy

Море комотно, само да га послужи здравље.
Genetski četnik

Mica Milovanovic

A šta vam fali Ercegu? Pa zar on ne zaslužuje da igra?
Mica

Tex Murphy

Добар је Ерцег, само мени иде на живце јер нам је утрпао 30 поена. Али не знам има ли шансе да он игра, већ годинама није у репрезентацији.
Genetski četnik

Mica Milovanovic

Ako se dobro sećam on se odazvao pozivu, ali je posle pregleda otpao jer je bio povređen. Mislim da je to jako dobar igrač na toj poziciji i može da odmeni Bjelicu, sasvim dobro.
Mica

Albedo 0

problem je što nama treba neka jača četvorka, a ne ti mršavci poput Bjelice i Ercega, Savana...

ovaj prvi bi trebalo trojku da igra

Petronije

Cim je prvi skakac fenera znaci da moze cetvorka da bude. A slazem se da bi jedna robusnija cetvorka koja igra jaku odbranu i napad u reketu bila korisnija od ovih mrsavih sutera.

Albedo 0

ja sam za klasiku, znači Divac (Rebrača), Savić (Tomašević), Bodiroga...

Bjelica da bude Bodirogina pozicija

i sad su pokušavali da igraju tako, pa su zvali Katića i Štimca, ili godinu ranije Duda zvao onog izdajnika, svi da igraju suštinski četvorku

treba nam neko kao Savić/Tomašević više nego 'ljeb

svaki put nas satru pod košem, lako je kad i protivnik igra sa lakom četvorkom, onda može i Bjelica, al jedan POWER forward, što bi rekli Ameri, to da se nađe

Petronije

Pa Gagara :mrgren:

Šalim se naravno, daleko smo mi od Savića, vidiš da je globalni trend da centri i krila budu što laganiji, da se što više kreću i šutiraju itd itd

Albedo 0

u načelu laganiji, ali nema ništa lagano kod npr Borisa Diaoa, Teletovića ili Felipea Rejesa (da ne spominjemo sad tamo nekog Novickog ili Kirilenka, pa i Gasol igra četvorku), mislim oni jesu ''lagani'' u odnosu na Savića, al ovi naši su manekeni bre, onaj žgolja Gasol je jači fizički od njih

Gagara izdajnik još mu tu dođe najbolji

Petronije

Dakle danas je taj dan. Pocinje plej of Aba lige i borba za sargarepu. Istovremeno, pocinje i top8 faza evrolige, kao i nokaut faza lige sampiona u fudbalu. Evo malo rasporeda koga zanima.

Plej-of Evrolige:

utorak:

19.00 CSKA – PAO

20.00 Fenerbahče Ulker – Makabi

sreda:

19.00 Real Madrid – Anadolu Efes

21.00 Barselona – Olimpijakos

Druge utakmice:

ponedeljak, 20. april:

20.05 Makabi – Fenerbahče Ulker

20.45 PAO – CSKA

utorak, 21. april:

20.45 Olimpijakos – Barselona

20.45 Anadolu Efes – Real Madrid

Aba :

Danas :

18:30 Buducnost - Cedevita

21:00 Crvena Zvezda - Partizan

Sutra - isti raspored.

Albedo 0

sve su nakrcali u isto vrijeme, baš juče sam razmišljao šta da gledam i odlučio sam LŠ

prvu Dule sigurno gubi

Petronije

Pa da, bice dobar madridski derbi. Ja cu gledati od 20h makabi fener a onda cu kombinovati sa aba ligom, zavisi kakva bude situacija, mozda i zavrsim na fudbalu da lecim zivce.

eddie coyle

Ko nema arenu taj nema dilemu!  :)

Petronije

Sport klub je sad jaci.

eddie coyle

Sport Klub dominira kad je u pitanju kosarka, tu prenose sve zivo ali ko hoce da gleda LS utorkom tu mu preostaje samo kladionica...

Albedo 0

kladionica je danas dušu dala, tri tv-a lijepo, jedno aba, drugo evroliga, treće Atletiko-Real a može i četvrto Juventus :)

Petronije

Ja ligu sampiona kad mi se bas gleda pustam kombinacijom sopcast player + livetv.ru. Rusi razbijaju sa kvalitetom striminga, sve je u HD-u. Batina taktika zvuci odlicno u teoriji ali u praksi mnogo duvanskog dima + gomila pametnjakovica koji su prosle nedelje pali za jedan...bolje mi je kuci :mrgreen:

Albedo 0

kako možeš da gledaš LŠ bez Aleksandra Stojanovića? :)
pa tako je najbolje! 8-)

uglavnom jeste tako u kladionicama, al' ima jedna koja je riješila problem, otvori sva vrata i prozore, čak i usred zime, i onda k'o na stadionu smrzavanje, al bar nema dima! :)

no danas ću kod ortaka lijepo na ogroman ekran Atletiko-Real, pa šta bude

ne vjerujem da će Dule da muči igrače prvu tekmu, vjerovatno će da namjerno pukne 20-30 razlike, kao protiv Makabija, pa onda u drugoj skida skalp ciganima

to mi djeluje kao jedina moguća taktika, da je druga tekma odlučujuća

igrao sam keca na Zvezdu, neće valjda Dule da mi poremeti planove!

Petronije

Ima smisla. Mislim ovo sto pises za Duskovu taktiku, ne da sedis u kladionici, smrzavas se i jos placas pice :mrgreen:

Mica Milovanovic

CSKA baš gazi ove mučenike koje je trebalo da izbacimo...
Mica

Petronije

Ocekivano. Realno ste jaci od njih ali to je PAO, Real ih je pustio da bi prosli.

eddie coyle

Picobato, ispostovao te Radonja, ipak je to gospodin, nece da rusi tikete bezveze  8-)

Albedo 0

sutra da mi Radonja sredi dvojku! 8-)

Petronije

Danas ce lepa kvota biti na 2. Koliki je bio kec? Verovatno ne preko 1.35?

Albedo 0

igrao sam hendikep, pa je bila kvota 1,85
inače je bilo 1,35 običan kec

u suštini, igrao sam sve hendikepe u košarci, i EL i ABA, i zaebala me Budućnost :(

nesposobni Crnogorci ne mogu ustaše da dobiju više od 4 razlike! 8-)

Petronije

Nesposobna buducnost ocigledno mora da igra evroligu ove sezone.

Petronije

Svaka cast Bato.

Dobro navijanje bilo, svinjo debela, vrati konju glavu macvane i nesto za saletovu cerku koja je inace maloletna. I tako u krug. Naravno, opste je poznato da prave cigane kosarka uopste ne zanima i da oni prave bolju atmosferu sa 1500 ljudi na gostovanju cukarickom nego njihovih 7-8000 selfi zamena u pioniru bez ijednog grobara, kojima ocigledno covic sastavlja "pesme". Uzas. Iskreno se nadam da ce se ovo zavrsiti u jos dve utakmice, ko god da pobedi, samo da ne gledam i ne slusam ovu gospodu.

Petronije

Kosarke kol'ko voles. Nocas je zavrsen i regularni deo NBA lige, New orleans se na istoku u zadnjem kolu progurao ispred Oklahome, kao i Bruklin ispred Indijane na zapadu. Za vikend pocinje plej of. Parovi:

Istok:
Atlanta – Bruklin
Klivlend – Boston
Čikago – Milvoki
Toronto – Vašington
Zapad:
Golden Stejt – Nju Orleans
Hjuston – Dalas
LA Klipers – San Antonio
Memfis – Portland

Veceras se igraju i druge utakmice top 8 evrolige.

Albedo 0

osijedio sam juče, ludaci ispustili 15 razlike

raspadali su se i jedni i drugi, svaki u nekoj četvrtini

navijanje je bilo komedija, niđe veze, ali uvijek mi je smiješno kad pjevaju Mačvanu :)

mada, žao mi je što nisu dobili prokletu Budućnost u zadnjem kolu, vidi se da su oba tima trebala da idu u EL, ovako bilo ko da ispadne mnogo gubi, razilazi se tim u narednoj sezoni i slično

sem ako FIBA naprasno ne odluči da ide prvak Srbije, kako će izgleda biti od 2016/2017

inače, i Đorđević ima šta da selektira, mnogi su u dobroj formi, Milosavljević, Kalinić, Milutinov... Mačvan je nova četvorka! 8-)

Petronije

Inace, Bato, i ostali, cestitam vam godisnjicu osvajanja krova evrope. Moram ja jer je izgleda nasim najvecim medijima ocigledno malo nezgodno da prenesu ovakvu vest u ovom trenutku. Ako mislite da je Petronije paranoican izvolite proverite, b92/sport i blic sport, nema ni reci o Istambulu a na mondu je podsecanje na Saletovu trojku OBRISANO!

Albedo 0

nisu valjda toliko daleko otišli, mislim znam da je RTS ranije izbacivao Zvezdine igre u Evrokupu u prvi plan, a Partizan i Evroligu stavljao na kraj sportskog segmenta, ili  objavljuju vijest iz odbojke pa onda Partizan, sve sam čekao boćanje da ide prije nas, ali bre da kompletnu vijest ne objaviš...

Dzimi Gitara

Kako nema, ja se informisao upravo rpeko b92?!

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=04&dd=16&nav_id=981560

Vi Grobari uvek vidite neku teoriju zavere.  :-D
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Albedo 0

Petronije dezinformiše javnost! :)

al to je B92 objavio tek u 20h, dakle jasno je da Petronije nije vidio

isto i blic, poslije 20h objavio

Petronije

Znao sam da ce neko da me optuzi za paranoju, srecom vidi se vreme, b92 je objavio u 20:13, u isto vreme otprilike kad i blic. Slucajnost? Ne bih rekao. Godisnjica barija je bila na dnevniku, blicz i b92 su brujali od ranog jutra. A Istambul posle 20h, cisto da ne bude da nisu nista napisali, o podsecanju na sportslom pregledu rts nije smelo ni da se razmislja. Naravno, poslao sam im svima prigodne poruke podrske, jeste da to nema efekta ali makar je meni lakse :lol:

Albedo 0

ma RTS je sramotno izvještavao, Partizan igra Evroligu, a prva vijest kako je Zvezda dobila Donji Srem u Jelen super ligi Srbije, pa jbt, valjda se zna šta je značajnije

i tako već godinama se izvještava.. eh, da je Anđus postao urednik sportskog programa RTS-a, kako je u svom ludlu tvrdio da su mu obećali pa ga zavrnuli, ne bi se dešavali takvi propusti! :)

eddie coyle

Pa taj Istambul i nije neki podvig, bar ne u okvirima SFRJ košarke. Bari s druge strane je za sva vremena  8-) Da njega nije bilo cela istorija SFRJ/srpskog fudbala bi se svela na ŠBB KBB...

Albedo 0

taj Bari je teška prevara, realno Zvezda nije igrala ni protiv jednog jakog kluba, nije igrala protiv Italijana, Španaca ni Engleza, sve zaobišla do finala, tu odigrala autobus i prošla na penale, i sad kao prvak Evrope, šio mi ga Đura! 8-)

prvak Evrope je onaj ko dobije Sakijev Milan, Barsu sa Romariom i Stoičkovom, Maradonin Napoli, tadašnji Liverpul, Real... a Zvezda sve to izbjegla, pa kakva je to tiula uopšte? 8-)

Petronije

Za nase medije je i plasman fmpa u top 16 fazu veci uspeh od istambula tako da me tvoja izjava i ne cudi.

Petronije

Steta sto Krle ne igra vise za reprezentaciju, covek ima 33 godine i ubaci realu u plejofu 23p. Sve sto mu treba je plej da ga hrani loptama. Nezaustavljiv je u reketu.

Albedo 0

Nadam se da će još evropsko da odradi, mada tu su i Braduljica, Marjanović, Milutinov...

no tolike godine nismo mogli da se sastavimo s loptom, a sad je već Krstić pri kraju karijere, pitanje je mogu li leđa i koljena da izdrže više od klupske sezone

ma samo četvorku da nađemo, a mislim da je Mačvan stasao, pokazaće to već sutra. Čuješ li, Radonja? 8-)

Petronije

Macvan je igrao za reprezentaciju vec ali se jednom nije odazvao i za njega su vrata reprezentacije valjda bila zatvorena. Ne mogu da se setim da li su to Saletove reci ili Dudine, provericu, ali ako ga ne zovu neka jedu govna :mrgreen:

Sad sam proverio, Macvan se nije odazvao Dudi a Sale ga je precrtao i dao prednost Novici jer je navodno lose igrao u galati, a bio je na sirem spisku.

Petronije

Oly unistio barsu trojkama u blaugrani. Svi igraju kad igra Spanulis.

Albedo 0

baš loša igra, totalni užas, onog Pavlovića u klanicu, tip je teško razočarenje...

Petronije

Pa šta si očekivao, em imaju veću rotaciju, kvalitetnije pojedince, em im je dopušteno da igraju čuvenu "čvrstu odbranu" gde Kalinić i Lazić sa 4 lične igraju opušteno celu četvrtinu a lične se sviraju nekom tamo Joviću. Nebitno, i ovako su nam bile male šanse da prođemo u evroligu, mi smo tu leva smetala, u crnogorskim kombinacijama. Vidi se po kretanju igrača da ne možemo da igramo duge serije sa ovako budžetski jakim timovima, našima je duša u nosu, sutra neće moći da se pomere.