• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 9 — septembar 2011 - PRIČE

Started by Boban, 03-09-2011, 03:33:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Evo, za početak WORD fajl sa svim pričama.
Svako neka pogleda svoju, da li je tu, da li je dobro složena, da li možda nešto treba da se prepravi.

www.znaksagite.com/D/septembar2011.DOC
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Možeš ti to i bolje...

Not Found

The requested URL /D/septembar2011.doc was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

mac

Stipan

Sad je bolje.  :)   Dakle ipak samo 20 priča. Pogodio sam!  :|

Džek

Moja je tu i sve je OK :) Popodne pristupam čitanju priča.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Josephine

Mme Chauchat

Pročitala sve, i neću komentarisati da ne kvarim, ali majko moja, kad se pojave priče ispisane, priče čiji su autori i pismeni i sigurni u sebe i koji su kroz tekst očito prošli par puta pre slanja... prosto danem dušom, ma koliko tema bila rutinska.

Boban

Da, najgore je što ljudi ošljare, ne znaju da stave interpunkciju, nisu u stanju da regulišu razdvajanje između redova, takve stvari... ja utrošim na dovođenju poslatog u ovakvo jadno stanje po nekoliko sati. Dakle, užas.
Nije mi samo jasno kada se pojavila i usvojila misao da ljudi ne moraju biti pismeni, niti znati elementarna pravila pisanja ako žele da pišu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Uh, Jevtra i Boban kombinovano.   :shock:   Ima da leti perje samo tako... 

Josephine

Quote from: Boban on 04-09-2011, 04:15:36
Da, najgore je što ljudi ošljare, ne znaju da stave interpunkciju, nisu u stanju da regulišu razdvajanje između redova, takve stvari... ja utrošim na dovođenju poslatog u ovakvo jadno stanje po nekoliko sati. Dakle, užas.
Nije mi samo jasno kada se pojavila i usvojila misao da ljudi ne moraju biti pismeni, niti znati elementarna pravila pisanja ako žele da pišu.

Ne ispravljaj pre objavljivanja, Bobo. Radionica služi u te svrhe, a i ti gubiš vreme.

Anomander Rejk

Zavisi valjda, nekada su ljudi skoncentrisaniji, i tehnički je bolje izvođenje i maštovitije... nekad jednostavno naiđe krug gde se kockice ne sklope. Meni su martovski i aprilski bili najači, dok mi je recimo februarski bio očajan, a bilo je prilično solidnih imena, što se tiče učesnika.
Kad već spominjemo PZ, njega ne čitaju samo deca ili starci  :). Imam prijateljicu koja je 81 godište, i redovni je čitalac PZ.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Pa dobro, ja imam svoje favorite. Kad ćemo da glasamo i kako?

Anomander Rejk

Nestrpljivi... 8-) Prvi šalješ priču, prvi glasaš. Polako, staviće Boban kad oceni da je vreme. Gde žuriš toliko ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Prvi šaljem priču, prvi glasam, ali sam zato zadnji po plasmanu. Ne može ni to svako!

Josephine

Ima jedna veoma lepa koja odmah može u Zabavnik.

Drugoj ću dati dva poena, ali joj pretpostavljam izvesne modifikacije.

Postoje još dve-tri kojima ću nategnuto dati po jedan bod.

Ima jedna sa sjajnim obrtom, ali je zato cela priča loša.

Ima jedna sa dobrom pričom, a veoma lošim krajem.

Sve u svemu - ovo je jedan prosečan radioničarski krug, ne preterujmo sa očekivanjima. :)

Preovlađuje utisak krutosti i straha od prelaska granice pisanja za Zabavnik, ali ujedno - postoji i utisak kao da se ta granica ne poznaje, pa je strah, samim tim, veći.

Ovaj krug je bio sjajan test... nečega (treba razmisliti o tome). Ne zaboraviti da su priče za radionicu mogle da pristignu iz cele Srbije i okruženja (pa i iz sveta).

дејан

има ли шансе да се приче ускоро раздвоје?
...barcode never lies
FLA

Josephine