• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sajam knjiga 2011

Started by Melkor, 29-09-2011, 17:11:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Perin

Tanak ulov, tanak....Ja sam se iskalkulisao (da sam išao i da je sve bilo u najboljem redu) sa 250 evra za knjige....Planirao sam uzeti sve od Bukovskog, pa dosta japanaca, pa kod Bobana jedno 20ak romana...Ali qrac.

Ovako sam samo kazao svojim na štandu da mi pazare Okvir i Retrospektivu  :cry:

HAL

Quote from: Nightflier on 29-10-2011, 01:20:17
Nažalost, ja sam upoznao samo Hala, a i to sasvim slučajno. Premda, pokazalo se srećnim susretom, valjda. :)
Od svih forumaša ti upoznaš najnovijeg i najmanje aktivnog : ) ali je srećan susret bio, ne vidim povod za drugačiji utisak : )

Son of Man

Ma brate, mojne si naivan, on te ne podnosi, samo je hteo da bude fin.  :evil:

Mo

Klasika, za kratko vreme sam potrosila novce i zbrisala. Ulov je sledeci

Erlend Lu - dopler, naivan.super, prohujalo s zenom
Pol Oster - sanset park
Bariko - city, zamkovi gneva
Hnut hamsun - glad, pan
Uelbek - karta i teritorija
Peljevin - sok od ananasa za divnu damu
Kobo Abe Zena u pesku
Murakami 1q84 III deo
Pincon - objava broja 49, V
Metison - komesanje odjeka
Mekdonald - reka bogova, nekrovil
Lukjanjenko - Poslednja straza
Balard - sudar
Kod srpski pisaca - recepti za tatu
nekoliko stripova system comics za momka i to je to

nesto manje fantastike nego inace, al takva godina

@Anomander Rejk
ko je izdavac Keja i koliko novaca?

Anomander Rejk

Mo
Hrvatski Algoritam je izdavač, nešto oko 2700 je bila kompletna trilogija, čini mi se 888 po knjizi, tako nešto.
To nema kod nas, a mnogo cenim tog pisca, tako da nisam mogao odoliti  :) .
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mo

svaka cast, ja nisam imala hrabrosti da uzmem nesto skuplje tipa darel ili mitska bica i da mi preostane za svega nekoliko knjiga... sjajno, jedva cekam da cujem utiske  :)

Perin

Odličan izbor, Mo.  xjap

Mo

Quote from: Perin on 29-10-2011, 14:58:05
Odličan izbor, Mo.  xjap

ima tu nekoliko i tvojih preporuka  :oops:

Perin

Primetio sam :) Maltene bih sve isto pazario (ili već posedujem)...sem Lukjanjenka i recepata. :lol: Od Barika, SVILA, PIJANISTA a čuo sam da je OKEAN.MORE sjajna stvar.

Mo

Quote from: Perin on 29-10-2011, 15:52:54
...sem Lukjanjenka i recepata.

ah, jos si mlad ali doci ce vreme i za recepte  :lol:

Perin

Nisam mlad, nego sam još šovinist :lol:

sandjama

prilazem konacni spisak:

valerij brjusov: ognjeni andjeo
valter benjamin: izabrana dela I
sava damjanov: veliki kod: djordje markovic koder
zak derida: marksove sablasti (bilo jevtino, jebaga)
fridrih nice: dionisovi ditirambi
emil sioran: silogizmi gorcine
emil sioran: pad u vreme
fleneri o' konor: tesko je naci dobrog coveka
leo peruc: nocu pod kamenim mostom
ijan mekdonald: reka bogova
jovan ristic: godine u magli
slobodan tisma: quattro stagioni
mirjana novakovic: tito je umro
tomas pincon: skrivena mana
(I + II) knjiga ezrina
zohar - knjiga sjaja (priredio gersom solem)
titus burkhart: alhemija

inace jocina knjiga ima da se nadje u hali 14 za 400 kinte, na standu kulturnog centra nisa, a pored njega je i neki pozarevacki izdavac koji je reizdao sioranove "suze i svece" (za 300 kinte).
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Alexdelarge

bio sam i danas. kupio sam:

SABRANE PRIČE - e.a.po, tanesi, 1700 din.
MRAČNA SAMICA/KAD JE REČ O ŽEĐI - f.kafka, službeni glasnik, 982 din.
BUVAR I PEKIŠE/ rečnik otrcanih misli - g.flober, plato izdanje iz 2002. godine. buvarizam i pekišejstvo za 300 kinti, grehota je ne kupiti.
LJUBAZNI LEŠEVI -  penevski i stevanović, komiko, 1200 din.
PAKLENA POMORANDŽA -  e.bardžis, algoritam, 500 din. vreme je za reprizu.
DNEVNIK RUMA -  h.s. tompson, algoritam, 500 din.
MAJSTOR I MARGARITA - m.bulgakov, feniks libris. ovo je za na poklon.

nisam kupio, a hteo sam: ŽELJA DA SE BUDE BESKORISTAN, hugo prat, rasprodato; POLJSKA KNJIŽEVNA AVANGARDA, sa popustom je 3000 din. preskupo, a i očekivao sam više od knjige.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Perin

Uh...tanesijevo izdanje ima slovnih grešaka. Milslim na Poa. Ne znam da li su promenili od prošle godine, ali već na naslovnici imaš grešku..Piše edgar aLLan po umesto edgar allan poe ili edgar alan po. Ja sam sebi uzeo ono radovo izdanje sabranih priča i pesama, ima manje grešaka, ako ništa :lol:

Milosh

A imao si i u English Booku sabrana dela Poa, tvrdokoričeno, za manje pare, negde oko 1200 dinara, verovatno ću to uzeti iduće godine...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Alexdelarge

Quote from: Perin on 29-10-2011, 19:45:14
Uh...tanesijevo izdanje ima slovnih grešaka. Milslim na Poa. Ne znam da li su promenili od prošle godine, ali već na naslovnici imaš grešku..Piše edgar aLLan po umesto edgar allan poe ili edgar alan po. Ja sam sebi uzeo ono radovo izdanje sabranih priča i pesama, ima manje grešaka, ako ništa :lol:

nisu promenili, a ja u onoj gunguli nisam primetio. :cry:

Alexdelarge

Quote from: Milosh on 29-10-2011, 19:52:34
A imao si i u English Booku sabrana dela Poa, tvrdokoričeno, za manje pare, negde oko 1200 dinara, verovatno ću to uzeti iduće godine...

pa da sam to kupio, tih 800 stranica na engleskom bih čitao do sledećeg sajma. :mrgreen:

HAL

Quote from: Son of Man on 29-10-2011, 10:02:30
Ma brate, mojne si naivan, on te ne podnosi, samo je hteo da bude fin.  :evil:
:cry:
Kada si sutra na štandu, ono definito? Prošli put kada sam dolazio kažu pozlilo ti i morao si ranije da odeš.

Quote from: sandjama on 29-10-2011, 17:19:34
valerij brjusov: ognjeni andjeo
Izdanje? Negde sam na forumu pročitao da ima novo, ne znam samo ko je izdavač.

Savajat Erp

Ја сам на Вашару књига био нешто мало дуже од пола сата; на штанду Слуужбеног гласника нису имали приручнике које ми требају (притом је један од продаваца био умерено нељубазан), па сам хитно морао до њихове књижаре у Кнеза Милоша, јер раде само до 15h...после кад сам се премишљао да се вратим видео сам оне хиљаде људи како чекају бус, па сам се попишманио и вратио кући....а и ноге су почеле да ме зајебавају...а могао сам купити неки надрканији стрипић или књигу, јбг. :)

Мада узео сам за ортака:
Пре него што све почне да се врти - Милена Марковић
Увод у смијешни плес - Роберт Перишић

У једном тренутку док сам испред куповао пљуге and shits, учинило ми се да сам видео Плут, али сигурно сам се истриповао само. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Quote from: Savajat Erp on 29-10-2011, 21:54:50
У једном тренутку док сам испред куповао пљуге and shits, учинило ми се да сам видео Плут, али сигурно сам се истриповао само. :)

Slatko. :)

sandjama

@HAL

"sluzbeni glasnik" je izdao i izgleda bas elegantno (kao uostalom i vecina njihovih knjiga), cena 400 kinte; adl je vec pominjao na temi "nove knjige" ili tako nesto.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Plut

Quote from: Savajat Erp on 29-10-2011, 21:54:50
E, sad još da me sanjaš.  

Savajat Erp

You wish... :) Дакле....била на Сајму јуче или не? 

Plut

Savajat Erp

Добро је, јер та особа је кренула ка киоску и кад ме је видела онако у men in black фазону, само се окренула и отишла даље...био бих увријеђен да си то ипак била ти. (ово се зове ласкање самом себи у великом стилу) :)

Stipan

Quote from: Savajat Erp on 30-10-2011, 13:05:03
био бих увријеђен да си то ипак била ти. (ово се зове ласкање самом себи у великом стилу) :)

Što te i nadalje ne ometa da sanjaš o njoj, nije li tako?

Savajat Erp

Stipan

:lol: 'Bem ti, opet trolujemo Savajate. Oteraće nas Boban na deponiju...

Josephine

Sajam obeležila slaba poseta
IZVOR: TANJUG
Poslednji dan 56. beogradskog Sajma knjiga obeležiće primopredaja "Otvorene knjige" ambasadoru Mađarske koja će biti počasni gost narednog Sajma knjiga i svođenje računa posle ocena izlagača da je poseta bila lošija nego ranije.

Tačno u podne, prema najavama, ambasador Mađarske u Beogradu Oskar Nikovic trebalo bi da primi "Otvorenu knjigu", kao predstavnik zemlje počasnog gosta narednog Sajma knjiga.

Pola sata ranije, predstavnicima izdavačke kuće "Laguna" biće dodeljene novinarske nagrade za najboljeg i izdavača koji je imao najprofesionalniji odnos prema medijima. Istovremeno, štand Centra za promociju nauke posetiće, kako je najavljeno, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić. Mini anketa koju je Tanjug sproveo među izlagačima pokazala je da je poseta, pa samim tim i prodaja, opala za oko 30 procenata u odnosu na prošlu godinu.

Pored krize, izlagači smatraju i da je cena ulaznice uticala na slabiju posećenost Sajma, sa izuzetkom prvog dana kada je ulaznica bila 100 dinara i subote koja je tradicionalno najzaposleniji dan Sajma. Za razliku od prethodnih godina, posetioci su uglavnom izlazili sa jednom do dve kese u rukama, a na prste su se mogli izbrojati oni koji su na Sajam dolazili sa torbama i odlazili sa punim rukama knjiga.

Vlasnik izdavačke kuće Klio Zoran Hamović rekao je da je evidentno da je poseta znatno manja i to, prema njegovoj slobodnoj proceni za oko 30 odsto, a samim tim i promet na šstandovima.

"Opšti utisak je da je Sajam lepo organizovan ali javnog dometa koji je imao prethodnih godina ove godine nema, što može da se vidi iz toga da nagrada koju Sajam dodeljuje za najboljeg izdavača godine nije dobila odgovarajući tretman u medijima", rekao je on.

Hamović je ukazao i na odsustvo stranih izdavača, za razliku od godina posle 5. oktobra kada je njihov broj stalno rastao.

"Lepa stvar Sajma je 40 knjiga prevedenih sa portugalskog jezika iako su neke prevedene na brzinu i ne služe na čast ni izdavačima ni prevodiocima, a štete i ugledu pisca", rekao je Hamović.

Jedan od dvojice vlasnika Mono i Manjane Nenad Atanasković rekao je da je poseta "znatno manja" pa samim tim i prodaja nego prosle godine, iako je njegova kuća izdala više naslova u odnosu na prošlu godinu.

"Najviše mi smeta što je politika toliko umešala prste u sve pa i u kulturu", rekao je on i pojasnio da se prema njegovom uvidu i sve odluke, pa i sajamske nagrade, donose po ključu političke korektnosti. On je rekao da veoma ceni domaće strip autore i ocenio da im treba pomoći, ali da smatra da nije trebalo proglasiti za izdavački poduhvat Sajma knjiga jedno strip ostvarenje jer to direktno vređa sve druge izdavače koji se bave štampanjem knjiga.

"Dobija se utisak da žiri nije imao uvid u celokupnu produkciju knjiga ni u jednom segmentu sajamske produkcije", dodao je Atanasković.

Vlasnica izdavačke kuće Evoluta Bojana Čebić rekla je da se veliko pozitivno iznenađenje prvog dana Sajma, kada je pohrlilo mnogo više posetilaca nego inače, potpuno urušilo već sutradan.

"Tokom nedelje, broj posetilaca je neznatno rastao, ali ni izbliza kao prethodnih godina. Gužvu ispred naplatnih mesta i unutar Hale 1 gotovo da nismo ni videli", rekla je ona.

Čebić je dodala i da je razgovor sa drugim izdavačima pokazao na pad prodaje od 50 posto i kao primer slabe posećenosti Sajma knjiga navela internu šalu koju je čula među prodavcima da pre "ženskog dana" nijednog dana nije bilo gužve, što je nezapamćeno.

Direktor izdavačke kuće Čarobna knjiga Borislav Pantić takođe je ocenio da je ovogodišnja poseta slabija nego prošle godine i dodao da je to tendencija koja se nastavlja poslednjih nekoliko godina.

"Promet je u visini prošlogodišnjeg što nije dobar rezultat s obzirom na to da je Sajam knjiga produžen za jedan dan i stoga što smo tokom ove godine, između dva sajma, izdali izuzetno mnogo novih naslova – skoro 60", rekao je on.

Direktor izdavačke kuće Dereta Dijana Dereta procenila je da je visina cena ulaznica umanjila posetu a samim tim i prodaju za skoro 30 procenata ali da veliki broj novih naslova na ovogodišnjem sajmu "govori o zapanjujućoj vitalnosti izdavašta u Srbiji uprkos ekonomskoj krizi, esnafskim problemima i nebrizi društva".

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2011&mm=10&dd=30&nav_id=553515

scallop

Bre, odmah se osetilo da ja nisam bio! :shock:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Baška ti, morala se kad tad osetiti i akomulirana antienergija mojih nedolazaka još od '88.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Nightflier

Quote from: Nightflier on 26-10-2011, 21:25:07
Sve u svemu, nisam bogzna kako oduševljen sajmom, ali to je iz dva razloga: Najpre, većinu knjiga koje me zanimaju kupujem van Sajma i po drastično nižim cenama (kao što je bio slučaj sa "Srpskom etnomitologijom", koju sam zapravo kupio u knjižari SG u Zemunu, i to po staroj ceni ali sa sajamskim popustom :-D ), a potom - imam utisak slabije posete i nekako odsustva praznične atmosfere koja je pratila sajam. Nezadovoljstvo izdavača je palpatibilno, što bi rekao Meho, a nad celom feštom se ozbiljno natuštio oblak moguće eskalacije sukoba na liniji izdavači - organizacija sajma.

Videćemo šta će od svega toga biti.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Sukob se ne dešava nakon prosutog mleka. Makar ne onaj konstruktivan.

Zato za takve sukobe treba imati muda, dok su oni kasniji samo izraz kukavičluka i nemuštog besa na sebe.

Nightflier

Bojim se da mi nije jasno sta si htela da kazes. Ako se odnosi na nase izdavace, pouzdano znam da su hteli da uspostave saradnju sa organizatorima, ali su ih ignorisali.
First 666

Josephine

Za zapisnik i Bobana, u slučaju da se opet uvrediš, pa nestaneš: moja izjava se nije odnosila na tebe nijednim delom, niti će sledeća.

Ako su organizatori ignorisali očigledne pokušaje razumne komunikacije, onda je sledeći korak sukob (konstruktivan, naravno). Ovako su oni koji su zapravo imali moć u rukama ostali nemi i neposlušani, a izrabljivači su isterali svoje. Sada će sukob eskalirati, ali očito bez dobrog ishoda po bilo koga, što je definicija destruktivnog sukoba i izraz prethodne neorganizovanosti i kukavičluka da se odmah suprotstavi kičmom i stavom.

Nightflier

Nisam mislio da si htela da me vredjas - samo nisam shvatio sta si htela da kazes. Elem, sukob na liniji izdavaci - sajam ponajmanje je u interesu izdavacima. Pokusacu da dobijem dozvolu od nadleznih da otvoreno pricam o onome sto sam cuo, a mozda i neki intervju za blog.
First 666

Josephine

U interesu im nije ni slaba posećenost, naravno. Ne govorim o svađi, govorim o čvrstom stavu.

Stipan

Quote from: D. on 30-10-2011, 18:07:48
Za zapisnik i Bobana, u slučaju da se opet uvrediš, pa nestaneš

xrofl xrofl xrofl

Giovanni Larsson

Ništa od ulaska mukte nedeljom po podne?

xfuck5

Agota

Sofronije Leghorn - Tako ne bi trebalo dete da gubi vreme

Vratija se Agote sa sajma. Kupila sam svasta nesto ,mrzi me sad da kuckam posle cu fotkam.
  Sad lepo u ''Kucicu'' na kaficu pa kad se vrnem eto i ulova.
Videla se na blic sa Sinom ,i upoznala zakka i Bobana .  :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

Bio danas. Kupio :

KOMUNISTIČKI MANIFEST - Marks & Engels (100 din, uz popust 50)
ANARHIJA - Petar Kropotkin (200 din, uz popust 100)

I Bobi mi potpis'o POSLEDNJEG SRBINA.  Hell yeah ! 8)

P.S. Agota, mora se dogovorimo za ono pod obavezno, samo da vidim kakav je program trenutno.  :wink:

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Quote from: Son of Man on 30-10-2011, 22:34:47

I Bobi mi potpis'o POSLEDNJEG SRBINA.  Hell yeah ! 8)

Ne znam ,meni nije nista potpisao   :( ali zato David Albahari jeste  :lol: . Kakav gospodin.

Son of Man

A đe ti je ođe VODIČ ? Nije mogo da uđe u kadar, a ?  :lol:

scallop

Čita. Nije mogla da se odvoji od nje. Ni za slikanje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

Београд, 31. октобар 2011.
ПРОТЕСТ  УДРУЖЕЊА ИЗДАВАЧА И КЊИЖАРА СРБИЈЕ
Удружење издавача и књижара Србије, вољом Одбора за организацију Сајма књига, односно Скуштине града Београда, изостављено је из свих органа и радних тела 56. Сајма књига иако окупља 120 издавачких кућа које закупљују огроман део излагачког простора на овогодишњој манифестацији. На мањкавост такве одлуке и већ устаљеног начина рада који генерише незадовољство код издавача, а све више компромитује и ову традиционалну манифестацију у јавности, указивали смо више пута у писаним обраћањима и на радном састанку са председником Организационог одбора. Друга страна, међутим, одлучила се искључиво за властите ставове и приоритете. Остала је код повећане цене закупа у години у којој је промет у укупној трговини у Србији у знатном паду, одбила да снизи цене улазница на 150 динара како би их учинила приступачним, није уважила ниједну примедбу на расподелу простора и, најзад, формирала жири без довољног јавног културног кредибилитета, не водећи притом рачуна о елементарном сукобу интереса. Све је то допринело знатно смањеној посети на овогодишњем сајму књига у Београду и омаловажавању вредних издавачких послова између два сајма.
Са оваквом политиком организатора Удружење издавача и књижара Србије не може да се помири, те захтевамо хитне и корените промене начина организације, уз достојно поштовање издавачке професије. Морамо подсетити да се цела манифестација и њена дуга традиција заснивају на раду издавачких асоцијација некадашње Југославије, а сада Србије, да све трошкове манифестације сносе сами издавачи плаћањем закупнине, па нема баш никакве логике да политиканти изван наше струке доносе (неразумне) одлуке и располажу нашим средствима и годишњим резултатима.
Могло би се набројати много пропуста организатора, али довољно је да се на примеру рада жирија види кулоарски приступ и укупан потцењивачки рад према издавачкој индустрији и српској култури уопште. У години која је у знаку двоструког јубилеја нашег нобеловца Иве Андрића, када су се издавачи потрудили да је достојно обележе бројним и разноврсним трагалачким издањима, организатор је поручио јавности да су од књижевности важнији стрипови и ,,повијест геј и лезбијског живота и културе". Исти жири, плаћен нашим парама зарађеним на нашем тржишту, навео је да су иза нас две године девастираног издаваштва!?
Све што шира јавност зна је друкчије: оно што је у култури Србије највиталније, најжилавије – управо је издаваштво.
И поред свега, Удружење издавача и књижара Србије остаје отворено за разговор са надлежнима о начину организовања наредног Сајма књига у Београду у нади да ће се најављени састанци убрзо одржати.
First 666

Josephine

Gomila džibera koja i ne zaslužuje da bude drugačije tretirana (čast izuzecima) zato što kukavički reaguje onda kada je sve gotovo, i to običnim pljuvačkim saopštenjem.

Moglo je to mnogo bolje, kulturnije, organizovanije i na vreme.

Quote from: Nightflier on 31-10-2011, 14:07:54
У години која је у знаку двоструког јубилеја нашег нобеловца Иве Андрића, када су се издавачи потрудили да је достојно обележе бројним и разноврсним трагалачким издањима, организатор је поручио јавности да су од књижевности важнији стрипови и ,,повијест геј и лезбијског живота и културе".

Nightflier

Pa ne znam šta ti je "na vreme". Slična saopštenja davana su i pre Sajma. Govorilo se o tome i na televiziji, u emislijama koje se bave knjigama. Društvo je molilo organizatore da imaju svog predstavnika u Odboru Sajma, i to bez prava glasa - čisto da bi pospešili komunikaciju. Sve je to odbijeno, pa i još toga pride. U Odboru Sajma su politički nameštenici, a ne kulturni poslenici. S druge strane, to što si citirala jeste nesrećna i džukačka izjava.
First 666

Josephine

Vidi, ja u poslednje vreme stvarno ne znam da li sam zaista luda, ili je ovo društvo izgubilo svaki nagoveštaj kičme i samopouzdanja.

Verovatno sam luda, jer eto, opšte je mišljenje da je imanje kičme uvek na štetu kičmodršca, međutim - ovo je situacija kao ova koju na svom faxu gledam sa studentima. Studenti plaćaju astronomske sume za školarine, pojma nemaju šta plaćaju, sede na stepenicama amfiteatra zimi, jer nema prostora za sve, nemaju nastavu jer nema profesora, a fakultet (Fakultet bezbednosti je u pitanju) neće da zaposli nove jer među sobom dele profit, dekan i njegova svita putuju po Argentini, Africi, Italiji i sl. na račun studenata, ostaju po deset dana na seminarima koji traju po nekoliko, zavlače ih za bodove i u svakom im smislu krše prava, ali oni NIKAKO da shvate da su oni ti koji PLAĆAJU. Oni treba da zahtevaju kvalitet usluge za novac koji daju, moć je u njihovim rukama. Fakulteta ne bi ni bilo, da nema studenata i njihovih para. Ali oni nikako da postanu svesni ove činjenice, bauljaju po mraku i plaše se lažnih, nametnutih autoriteta.

Sad kada vidim da se isto dešava i odraslim ljudima, sad mi je jasno da smo svi pogubljeni, glupi i nehrabri.

Nightflier

Pazi, nisu ni izdavači male mace. Svakako nisu napravili izdavačke imperije tako što su bili umiveni i pošteni i plaćali sve na vreme. Čast izuzecima, ali ima tu kukolja koliko voliš. Međutim, ostaje činjenica da ljudi sa Sajam dolaze da bi kupovali knjige, a ne da bi radili ne znam šta drugo. Odbor Sajma bi najviše voleo da Sajam bude isključivo izložbeni, ali da opet naplaćuju ulaznice. Mislim da ne shvataju da oni ne rade ništa drugo nego daju u najam prostor - i to je sve.
First 666