• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 11 - novembar 2011 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 08-11-2011, 04:58:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za pet priča

Simulakrum
5 (18.5%)
256
11 (40.7%)
Profesor i životinje
7 (25.9%)
Uzvišica
5 (18.5%)
Vrteška
7 (25.9%)
Hiljadu tristo pedeset i neka
12 (44.4%)
Emil i Gustav
5 (18.5%)
Razgovor dr Ditiramba i prof. Lamenta u Limbu
3 (11.1%)
Larušovi zlatnici
9 (33.3%)
Večito vraćanje
10 (37%)
Kutija
6 (22.2%)
Ciklus
3 (11.1%)
Kameni
6 (22.2%)
Kvočka
6 (22.2%)
Srce vatre
6 (22.2%)
Crvena, plava, žuta
6 (22.2%)

Total Members Voted: 27

Stipan

E Džek, ako si ovo napisao pre no što si saznao da je priča moja, onda ti je sve oprošteno.

Midoto

Quote from: Stipan on 13-11-2011, 19:03:53
E Džek, ako si ovo napisao pre no što si saznao da je priča moja, onda ti je sve oprošteno.

Zar on ne reče da uvek laže, da laže čak i kad kaže da laže (ma koliko nelogično to bilo)?

Stipan

Nema veze. Danas sam nešto raspoložen za opraštanje.

Savajat Erp

А сад....један од оних постова...:)

Quote from: Midoto on 11-11-2011, 13:33:20
        13.      KAMENI:
Mogao je da joj obriše pljuvačku s brade (ipak je povraćala), ili već neka slična "kamena" nežnost. 2 poena.

Па, не, јер - "Mia se uspravila, obrisla usta i našla se licem u lice sa Jonom." Мислим ја на све :), мада, ово би могло бити тачно:

Quote from: Plut on 12-11-2011, 01:44:10

Neko je zamerio zašto na kraju mora da joj skloni pramen kose sa čela, umesto da joj npr. obriše usta posle bljuvanja. Mislim da je autor to samo beskrupulozno iskoristio da bi nam nacrtao da je u pitanju emocija i to nežna.

Quote from: scallop on 11-11-2011, 14:26:14

13 — KAMENI

Pobiše tolike ljude i – ništa. .

Quote from: Plut on 12-11-2011, 01:44:10

Kameni – Ono što mi nije jasno je zbog čega ta silna ubistva? Koja je poenta?

Силна убиства су ту да покажу сву суровост и бездушност племена Камених отпр., не кажем да је то вешто изведено...можда чак напротив.

Quote from: D. on 12-11-2011, 12:43:40

13. Kameni

Ovde ne vidim perpetuum mobile, ni izmenu u ponašanju, tako da sam je jedva dočitala. Sve vreme je neka frka, jurnjava, seča. Niti smo saznali zašto ti ljudi ne pokazuju osećanja (koristite naše reči; neko je u jednoj od priča pomenuo i nekakvo stupanje u interakciju???). Štaviše, ako je selo usmereno na borbu i preživljavanje, osećanja solidarnosti pripadnika u tome pomažu? Loše obavljen domaći zadatak. Osećanja, zapravo, imaju odbrambenu funkciju kod čoveka.

Већина је видела и ПМ и промену у понашању, јбг, ПМ је "твар" или "лопта", извор енергије који становници нападнутог града експолоатишу, али и сами не знају како ради и то силно желе да сазнају...Које село? Ако мислиш на Камене, усмерени су само на борбу, освајање, ширење или шта већ....А замислио сам их као од малих ногу жестоко издриловане ратнике/це, који су битни племену само за прокреацију и борбу, где су осећања само сметња....мислим да причу ниси из неког разлога пажљиво ни дочитала :)

Дакле, ПМ овде није "сфера која испуњава жеље" или љубав, мада би могло и тако да се посматра, али ми није била намера.

Quote from: D. on 12-11-2011, 12:43:40

Još jedna priča napisana drugom prilikom, a sa nama podeljena ovom.

Тешко...прича је буквално написана за пар сати, тј. завршена око 23.30 задњег дана рока, онда на брзину кресана на 6.000к и овлаш преконтролисана...отуд и толико грешака...ово је одговор и Аномандеру и да, јесам се уплашио за измене, јер у првој постављеној верзији ништа није било измењено, а знам да су је сви прочитали као такву.

Quote from: Midoto on 13-11-2011, 13:11:19

Kameni me malo bune – postoji taj patrijarhat u predstavljanju likova: prvo muški Kameni, pa ženski Kameni, ona počinje da povraća čim je zatrudnela (ili nepoznavanje razvoja trudnoće, ili brzo rešenje za premali prostor), a onda tako fina nežnost kao što je dodirivanje kose.

Сад, не кажем да познајем развој трудноће, али у причи пише да су обавили ритуално спаривање два дана пре напада на град...идеја је била да је ПМ својим лековитим дејством брзински оживео замрли заметак, зигот или како већ и вратио га на стадијум на ком би био да је здрав...не знам да ли ово има смисла, али јбг...:)

То би било то, извињавам се на дужини поста...у ствари, ко вас шиша, ко хоће да чита, нека чита, ко неће нека скролује! :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

ivica

''Profesor i životinje'' je moja - hvala svima na komentarima i glasovima!

Džek

Quote from: Midoto on 13-11-2011, 19:14:42

Zar on ne reče da uvek laže, da laže čak i kad kaže da laže (ma koliko nelogično to bilo)?

Sem kada komentarišem, i pišem... :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

NdZodiac

Quote from: vimen on 12-11-2011, 20:00:46
Vrteška

Kad sam pročitao "Život ga nije mazio" znao sam da ovoj priči ne mogu da dam poene. A ostatak priče nije ni približno uspeo da me ubedi u suprotno.

Svinjoliki nos? Nos koji izgleda kao svinja? Ali, na stranu sitne greške, nepotrebna objašnjavanja su me najviše zabolela.
"Činjenica da je radio za demona koji je prikupljao duše za đavola nije mu smetala."
Ova i poslednja rečenica su najbolji primer toga. Kad se svemu doda i jeftina, nemotivisana promena karaktera lika i krajnje neinventivna upotreba perpetuuma, kao jedini plus ovoj priči ostaje što je bar nominalno ispunila zadatak.

Svemu tome dodati i pretrčavanje preko velikog vremenskog perioda na uštrb građenja karaktera lika, a samo da bi se objasnilo kako se on našao tu gde se našao. Početak tipa: ,,Neverovatnim sticajem čudnih okolnosti Mirko se našao tu i tu..." bi bolje odradio posao. Bez razvlačenja i objašnjavanja. Nepotrebno je. A i ono što bi se time izgubilo ovde nije iskorišćeno.

A sad molim lepo da obrazložiš ovo što si rekao:
1) Zašto ti je smetala ta rečenica?
2) A kako se pravilno kaže? Svinjski?

Uopšte ne mislim da je upotreba pm-a neinventivna, ali ne može svako od nas da bude filozof...

Midoto

Quote from: Džek svih zanata on 13-11-2011, 19:31:27

"Meni nemojte verovati. Ne želim tu obavezu, ionako mi je pun kufer obaveza.

Kada zinem, lažem, a lažem ćim nešto pomislim :) "

Ja, nekako, više verujem ovom ranijem iskazu.

Plut

Tako je Midoto!   Ne daj mu da se izvuče. Evo smajli. :)

Midoto

Ne dam! (i još dva uzvičnika) Ja njemu tri boda, on meni - cvrc :)
Nego, pišeš li ti ta obrazloženja?

Džek

Zodiak, ne vredi komentarisati komentare.
Svako shvata priču kako je shvata; ne možeš nikog naterati da je skonta kako si ti zamislila. Pričali smo o tim slikama u glavi koje samo pisac vidi...

Drugo, i meni smeta svinjoliki, ali ne zbog samog izraza.
Imaš tu gadnu osobinu da moraš na sve praviti poređenja ili metafore. :)

OndaK, mani se čorava posla; uvek će nekom nešto smetati, čak i onda kada ne smeta ništa.

Men' je tvoja priča dobra, nije odlična, al' nije ni loša...  i video sam da možeš bolje.
I uvek neka ti je u glavi misao TKSH:  Ne pamte se tekme, nego rezultati...

Savajat Erp

Quote from: Plut on 13-11-2011, 19:41:57
Tako je Midoto!   Ne daj mu da se izvuče. Evo smajli. :)

Дај сад тај линак, синак! Мислим, одакле их вадиш ако не идеш на тај сајт? :)

Džek

Quote from: Midoto on 13-11-2011, 19:40:08
Quote from: Džek svih zanata on 13-11-2011, 19:31:27

"Meni nemojte verovati. Ne želim tu obavezu, ionako mi je pun kufer obaveza.

Kada zinem, lažem, a lažem ćim nešto pomislim :) "

Ja, nekako, više verujem ovom ranijem iskazu.

Očito da je u genetskom kodu žena da Džeku, ili TKSH, niš' ne veruju. Neverovatno kako slagana i dovoljno izlagana žena emituje radio beacon na ostale pripadnice pola "Ne verujte mu ništa! Ne verujte mu ništa! Obećao pa ostavio! Ne verujte mu ništa!"  :) :)

Stipan

Pustite bre Zodiak da malo uživa.
Šta ste bre zapeli za to "svinjoliki"?! Meni se taj izraz baš dopao.
Jbt. - pa cura je zauzela peto mesto!

Džek

Kad se ne zna braniti... pitoma i umiljata kao jagnje koje bleji "zakoljite me, samo nežno molim!"

Vidiš da niko ni abera o mom pokvarenom Larušu... boje se da zucnu nešto loše o njemu :)

TKSH, uistinu :)

vimen

Quote from: NdZodiac on 13-11-2011, 19:37:38

Uopšte ne mislim da je upotreba pm-a neinventivna, ali ne može svako od nas da bude filozof...

1) Ako misliš na "Život ga nije mazio" - zato što je izlizana do krajnjih granica bljutavosti. To je rečenica iz nižerazrednog ljubavnog romana koja na jeftin način podilazi lenjoj publici. Fraza koja u književnosti može zauzeti mesto samo u parodiranju. Korišćenjem fraza prestaješ da pišeš priču i počinješ da je praviš od tuđih isečaka.

2) Pa možda svinjski. Ili njuška. Ili gubica. Ili bilo koji način koji ne govori da je nos izgledao kao svinja. Ne mislim da te gnjavim oko sitnica, ali ako spustiš gard i pogledaš objektivno, videćeš i sama :)

Što se tiče PM, meni su uglavnom bili neinventivni pristupi zato što su išli linijom manjeg otpora. Gurnućemo neku mašinu, opravdaćemo je višom silom ili se nećemo ni potruditi da joj prokljuvimo u sistem i sve je u redu. Zato veliki broj priča izgleda kao da je izašao iz iste radionice. Iako je PM nemoguć izum, iako do naučnog rešenja ne mogu doći ni naučnici, ipak ne bi bio višak prstohvat kontemplacije na tu temu. Na kraju, ne moraju ni sve misli da završe u konačnoj verziji priče. Ponekad je potrebno da autor zna daleko više nego što predstavlja čitaocu. Tako njegov svet izgleda konstantniji i dosledniji. To je ono što Hemingvej zove vrh ledenog brega. Samo 10% celokupnog posla je vidljivo. Onih 90 u koji spadaju ideje i istraživanje zna samo autor. I Tarantino je to lepo objasnio u jednom intervjuu, ali se sad ne sećam koji beše.

scallop

Svinjoliki nos je greška u koracima. Kao i ribolika krljušt ili žirafoliki vrat. Nos liči na svinjsku njušku, a ne na svinju, krljušt liči na trzalicu za gitaru, a ne na ribu, a vrat može da bude dug kao u žirafe.

Ako ćeš da se zadovoljiš mojim objašnjenjem za rečenicu "Činjenica da je...", onda zapamti da je to grubo turanje pod nos bez pokrića. Zamisli da usred lepog teksta, a priča ti je prilično lepa (ne kažem da ne može da bude bolja), neko prilepi transparent sa napisom "Činjenica da je...".
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

vimen

Ponekad Uvek je potrebno da autor zna daleko više nego što predstavlja čitaocu. (prim.kom.) :)

Anomander Rejk

Džek...dobro, evo ja ću, kad već zazivaš  :) .
Moraš prestati mešati č i ć, i praviti slovne greške. Odavno nisi početnik, a i već dugo pišeš, objavljen si pisac i bez ljutnje, nema više gledanja kroz prste za takve stvari. Početniku mogu progledati, tebi ne- nemaš više taj luksuz  :) . Čini mi se da ti je i ime junaka ponegde različito. Ipak sam dao bod, jer je priča uistinu dobra, ali u budućnosti neće biti popuštanja. Jer prosto onda stičem utisak da si zbrzio. Ok, mašina je zeznula, tj.računar, kontam, i samog me je Word nasankao za broj karaktera, ali jednostavno moraš paziti na takve stvari.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Da, i "Život ga nije mazio" je ofucana ko papudžijski mačak. Ustvari, taj papudžijski mačak je kriv što je ta fraza izlizana. Ker dobija češkanje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

vimen

A što se tiče "Činjenca da..." rečenice, smeta mi što si se predala i rešila da objasniš šta se dešava, da naturiš na nos, umesto da nas navedeš na taj zaključak pripovedanjem. Ili nemaš poverenja u svoje spisateljske moći, ili nemaš poverenja u čitaoce. Isti je slučaj i sa poslednjom rečenicom. Priča ne trpi objašnjavanja, jer su ona iskorak iz pripovedačkog toka. U trenutku kad nam objasniš nešto na taj način kršiš našu vezu sa glavnim junakom, odvajaš nas od njega. Trebalo je njemu da objasniš, a mi da kroz njega sve to shvatimo.

NdZodiac

Quote from: vimen on 13-11-2011, 19:58:40
Quote from: NdZodiac on 13-11-2011, 19:37:38

1) Ako misliš na "Život ga nije mazio" - zato što je izlizana do krajnjih granica bljutavosti. To je rečenica iz nižerazrednog ljubavnog romana koja na jeftin način podilazi lenjoj publici. Fraza koja u književnosti može zauzeti mesto samo u parodiranju. Korišćenjem fraza prestaješ da pišeš priču i počinješ da je praviš od tuđih isečaka.

2) Pa možda svinjski. Ili njuška. Ili gubica. Ili bilo koji način koji ne govori da je nos izgledao kao svinja. Ne mislim da te gnjavim oko sitnica, ali ako spustiš gard i pogledaš objektivno, videćeš i sama :)

Što se tiče PM, meni su uglavnom bili neinventivni pristupi zato što su išli linijom manjeg otpora. Gurnućemo neku mašinu, opravdaćemo je višom silom ili se nećemo ni potruditi da joj prokljuvimo u sistem i sve je u redu. Zato veliki broj priča izgleda kao da je izašao iz iste radionice. Iako je PM nemoguć izum, iako do naučnog rešenja ne mogu doći ni naučnici, ipak ne bi bio višak prstohvat kontemplacije na tu temu. Na kraju, ne moraju ni sve misli da završe u konačnoj verziji priče. Ponekad je potrebno da autor zna daleko više nego što predstavlja čitaocu. Tako njegov svet izgleda konstantniji i dosledniji. To je ono što Hemingvej zove vrh ledenog brega. Samo 10% celokupnog posla je vidljivo. Onih 90 u koji spadaju ideje i istraživanje zna samo autor. I Tarantino je to lepo objasnio u jednom intervjuu, ali se sad ne sećam koji beše.

Mislim da si jednu stvar izostavio iz vida. Ovde ima učesnika koji nisu toliko načitani i vešti u pisanju kao ti, jer su došli da bi naučili nešto. Samo ukazati na greške ne vredi puno, ako ne ponudiš i kako uraditi bolje. Svesna sam da imam greške, ali da znam koje su ne bi ih pravila, zar ne?! Mislim da nisam ponavljala one iz prošlih krugova.

@scallop - Hvala najlepše :)

Džek

Aha. Anomander skupio hrabrost; uistinu pomen vredan pokušaj Džeka nervirati :)

Šalu na stranu; neki me maler tera. Ni u jednoj priči mi se to nije desilo, da grešim u tolikom broju. Kada sam uvideo belaj, hteo sam sebi prst da odgrizem al' sam se na vreme predomislio.

Nekako sam znao da mi je ova priča vrlo dobra, imao sam taj feeling, nešto naj što sam na radionicu izbacio, i taj maler da mi se desi...

scallop

Ako Reik rizikuje pivo koje može da dobije, mogu i ja pivo koje neću dobiti. Da, dobio si mnogo bodova na tehničku izvedbu obaveznih figura, ali još tu ima problema. Sve zajedno meni izgleda da ima odraza spolja, a i finale si pokupio iz zapisnika svog standardnog konzilijuma. Tigar mora da hoda mnogo tiše, ako ne želi da plen pobegne.

Džek

Zapisnika standardnog konzilijuma? Ne kontam... molio bih pojašnjenje. Činjenica jeste da sam zapeo, nisam znao kako da zatvorim radnju. Inače ne pišem dok ne osmislim ceo tok priče, al' ovaj (prvi) put sam imao veoma jasnu sliku sveta i junaka u njemu. Prosto sam morao da ispišem to, bez obzira što kraj "visi"

scallop

vimen

@NdZodiac - Zaista nisam imao nameru da vređam ili kako god da si to shvatila. Odgovorio sam na pitanja i u nekim slučajevima dao smernice, jer to je najviše što iko može da uradi za tebe. Smatram da iz mojih negativnih komentara možeš naći smernica ka "kako bolje". Shvatam da moj način saopštavanja stvari motiviše dizanje garda, ali samo uzmi u obzir da ne mislim ništa loše i da komentarišem baš zato što želim da pomognem. Onda ćeš i iz mojih napada izvući savete. Izvini ako sam te uvredio.

Plut

Quote from: Savajat Erp on 13-11-2011, 19:45:52
Дај сад тај линак, синак! Мислим, одакле их вадиш ако не идеш на тај сајт? :)
http://cosgan.de/smilie.php?wahl=0&ziel=froehlich i sad ga zapamti negde! xtwak

Quote from: Midoto on 13-11-2011, 19:43:24
Nego, pišeš li ti ta obrazloženja?

Ovaj,    prvo za tebe i Jevtru, onda i za sve ostale koji nisu uspeli da me dočitaju, ha! Moram vas razočarati, koliko god čekale debelo objašnjenje stiže vam vrlo tanko. :) 
Kutija je vrlo jednostavna i prosta da prostija ne može biti i, po meni, ispunjava sva tri zadatka. U pitanju je grupa ljudi (ili čitavo društvo, ako vam je tako zgodnije) u kojoj nije dozvoljena strejt ljubav. Glavni lik jeste muška kurva, očito dobra čim je mnogi zavole, ali on voli ženu (eto vam delovanja u suprotnosti, a prihvatljivo nama) što je zabranjeno. Njegova ljubav je otkivena i on mora biti kažnjen, a za to su njegovim goničima potrebni dokazi. Dokazi su ljubavna pisma upućena ženi i njene fotografije. PM je ljubav, ne zna se kako i od čega nastaje, niti kako opstaje, tera ljude na svakakva dela.
Dobro, jeste patetično do bola, al' taka sam vam ja, trpim patetiku samo kad je sama pravim. :mrgreen:

Akcenat sam stavila na jurnjavu jer mi se tako dopalo. I ne, nije pisana ranije već specijalno za ovaj krug.

Zahvaljujem onima koji su mi udelili tih nekoliko glasića. I moram da naglasim, po prvi put u životu mi je i scallop dao bod, a to meni veliko ko kuća.

vimen

Quote from: Plut on 13-11-2011, 20:20:31
U pitanju je grupa ljudi (ili čitavo društvo, ako vam je tako zgodnije) u kojoj nije dozvoljena strejt ljubav. Glavni lik jeste muška kurva, očito dobra čim je mnogi zavole, ali on voli ženu (eto vam delovanja u suprotnosti, a prihvatljivo nama) što je zabranjeno.

U tome i jeste problem. Nije došlo do promene karaktera, nego si ti jedan deo karaktera sakrila, pa ga onda plasirala simulirajući promenu. On se nije promenio u priči. A ljubav nisam shvatio, da jesam i od mene bi dobila bod. Inače, jako dobro napisano i meni uopšte ne smeta što su gonioci nedefinisani. Time su daleko strašniji od bilo čega što bi pokušala da opišeš.

Džek

QuoteDobro, jeste patetično do bola, al' taka sam vam ja, trpim patetiku samo kad je sama pravim.

Aha.

Prekaljeni borac protiv patetike i lider anti-suzanizleđa tima priznaje ekskluzivno da ipak obožava patetiku u home made izvedbi.

Da, da... svačije čarape smrde, samo moje mirišu na lavandu.

Plut, nakon ovoga, patetika nikad više neće biti ista. :)

NdZodiac

Quote from: vimen on 13-11-2011, 20:20:05
@NdZodiac - Zaista nisam imao nameru da vređam ili kako god da si to shvatila. Odgovorio sam na pitanja i u nekim slučajevima dao smernice, jer to je najviše što iko može da uradi za tebe. Smatram da iz mojih negativnih komentara možeš naći smernica ka "kako bolje". Shvatam da moj način saopštavanja stvari motiviše dizanje garda, ali samo uzmi u obzir da ne mislim ništa loše i da komentarišem baš zato što želim da pomognem. Onda ćeš i iz mojih napada izvući savete. Izvini ako sam te uvredio.

U redu to za komentare, samo mi je način bio malo grub. Zapravo čini mi se da ništa pozitivno nisi rekao, a to ume da ublaži stvari. Možda za trunku drugačije da formulišeš te komentare, ovako deluje kao: "Nemaš pojma!!!!!!!!!". Ja sam ovde među najmlađima, i svesna sam da treba još dosta da radim na svom pisanju...

Plut

@ vimen
Jest' i to tačno, sakrila sam ga, što mu dođe k'o prevara, khm. Samo da dodam još nešto oko te jurnjave, kad mi je ideja pala na pamet odmah sam odgledala filmić u kojem ga samo jure, niš drugo mi nije bilo važno, al' opet, ne može samo to i bez razloga. No dobro, postoji razlog i zašto me je malo ko razumeo ili bar delimično razumeo.

Ah, Džek, šta da ti kažem, biće da sam i svoj karakter dobro krila. :wink:  No, tajna nikada dugo ne ostaje tajna.

Midoto

Quote from: Plut on 13-11-2011, 20:20:31

Ovaj,    prvo za tebe i Jevtru, onda i za sve ostale koji nisu uspeli da me dočitaju, ha! Moram vas razočarati, koliko god čekale debelo objašnjenje stiže vam vrlo tanko. :) 
Kutija je vrlo jednostavna i prosta da prostija ne može biti i, po meni, ispunjava sva tri zadatka. U pitanju je grupa ljudi (ili čitavo društvo, ako vam je tako zgodnije) u kojoj nije dozvoljena strejt ljubav. Glavni lik jeste muška kurva, očito dobra čim je mnogi zavole, ali on voli ženu (eto vam delovanja u suprotnosti, a prihvatljivo nama) što je zabranjeno. Njegova ljubav je otkivena i on mora biti kažnjen, a za to su njegovim goničima potrebni dokazi. Dokazi su ljubavna pisma upućena ženi i njene fotografije. PM je ljubav, ne zna se kako i od čega nastaje, niti kako opstaje, tera ljude na svakakva dela.
Dobro, jeste patetično do bola, al' taka sam vam ja, trpim patetiku samo kad je sama pravim. :mrgreen:

Akcenat sam stavila na jurnjavu jer mi se tako dopalo. I ne, nije pisana ranije već specijalno za ovaj krug.

Zahvaljujem onima koji su mi udelili tih nekoliko glasića. I moram da naglasim, po prvi put u životu mi je i scallop dao bod, a to meni veliko ko kuća.

Od mene imaš minus jedan bod. Ideja ti je toliko dobra, da te treba kazniti što je nisi razjasnila. U nekoj drugoj priči sam imala ideju da je ljubav PM, ali ovde nisam. I neću da stavim dvotačku plus zagradu.

vimen

Stipan

Quote from: Plut on 13-11-2011, 20:33:21
No dobro, postoji razlog i zašto me je malo ko razumeo ili bar delimično razumeo.

Nije ovo ništa. Ja te redovno, iz kruga u krug, niš' ne razumem.  :mrgreen:

Stipan

Stipan

Plut

Quote from: Midoto on 13-11-2011, 20:36:11
Od mene imaš minus jedan bod. Ideja ti je toliko dobra, da te treba kazniti što je nisi razjasnila. U nekoj drugoj priči sam imala ideju da je ljubav PM, ali ovde nisam. I neću da stavim dvotačku plus zagradu.
Evo ja ću, vidi ga kaki je lep. 

scallop

Plut treba da promeni nik u Jogi Bear. Kod nje je uvek "Bi' na levo, bi' na desno...". Nama reče da je imala priču, a da joj se dopalo da top bude kroz jurnjavu, a Vimenu da je imala jurnjavu, pa je morala da smisli razlog. Zato mi ne znamo dal' su jurili mušku ili šensku kurvu. :cry:

A, što se tiče ko je mlađi - ja sam najmlađi. :roll:

NdZodiac

vimen

Otkud sad 15? U profilu NdZodiac piše Age:29

Plut

Nisam ni mislila da će scallop da mi pruži ruku utehe. :mrgreen: Pa imala sam ja priču, al' je pokušala provući kroz jurcanje. I jure ga zbog te priče (stanja) u kojem je.

@vimen
Je l' ti, stvarno, ovde svima veruješ? xdrinka

NdZodiac

Stipan ne kaže za mene, nego za tebe... poznato je da imam 29 godina

vimen

A prvo manje od 29 je 15? A ja inače verujem. Ne bi mi palo na pamet da neko može da slaže za nešto toliko nebitno.

Stipan

Stipana ludo zabavlja dečurlija. Uključujući i Scallopa...  :mrgreen:

NdZodiac

Ne vidim zašto bih i morala lagati za godine... svakako mi niko ne veruje da imam toliko kada me vidi :)

Savajat Erp

Па..па...то значи да је млађи и од мене? Знао сам да га не треба слушати..балавандер! :) :) :)

Хвала, Плут, добра си ти, не знам што те сви прозивају и оговарају. :)

scallop

Tešimo po čekaonicama u domovima zdravlja, na daćama i posnim slavama. Na galijama šibamo veslače kad nema vetra. Ko im je kriv kad ne duvaju.

Džek

Deco, lako se vama šprdati sa godinama. Kada dođete u moje, videćete... inače, oče baba da me iznenadi za 88- mi rođendan, upotrebio sam slušni aparat namazano, prislonio ga na zid i slušao... veli, ona će mi vijagru, onu najjaču, a pozvaće i Edvarda Kardelja na proslavu... praunuci bi da dođu sa svojom decom al' smo zaboravili koliko ih ima...