• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 11 - novembar 2011 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 08-11-2011, 04:58:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za pet priča

Simulakrum
5 (18.5%)
256
11 (40.7%)
Profesor i životinje
7 (25.9%)
Uzvišica
5 (18.5%)
Vrteška
7 (25.9%)
Hiljadu tristo pedeset i neka
12 (44.4%)
Emil i Gustav
5 (18.5%)
Razgovor dr Ditiramba i prof. Lamenta u Limbu
3 (11.1%)
Larušovi zlatnici
9 (33.3%)
Večito vraćanje
10 (37%)
Kutija
6 (22.2%)
Ciklus
3 (11.1%)
Kameni
6 (22.2%)
Kvočka
6 (22.2%)
Srce vatre
6 (22.2%)
Crvena, plava, žuta
6 (22.2%)

Total Members Voted: 27

Mme Chauchat

Da se oglasim ovako izdaleka, jer patim od kijavice i ne bih nekog da zarazim: niko do sada nije potrefio moju priču (to valjda smem da kažem), a komentari su mi više nego zanimljivi. Jedva čekam da se otkriju autori pa da krenem u odbranu svoga čeda... u stvari ne, jer se sa većinom negativnih kritika slažem, ali Loma ću najozbiljnije pitati iz kog je džepa izvukao tumačenje.

Savajat Erp

Quote from: scallop on 13-11-2011, 12:22:16
A šta si ti napisao u ovom krugu?

Неку глупост, није ни битно. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Silna isparenja luka i rena oće i čoveka da ogorčaju. :wink:

Plut se u ovom krugu potrudila da u svakoj priči pronađe što više pozitivnih momenata, što je i uspela, koliko god joj to predstavljalo napor. xfrog
Kao što rekoh, tema nije bila laka, a zadataka nekoliko. Kako je ko razumeo zadatak, tako je i pisao. Isti princip primenili su i čitaoci. Sa Jevtrom se slažem, komentari su baš zanimljivi i, nadasve, različiti.

Stipan

Uh, samo da nisam omašio pa slučajno propustio da Jevtru pošteno išamaram komentarom - onako k'o i ona mene!

Midoto

Do sada su sigurna 4 para: autor – priča.
Džek – Laruš...,
Loni – Simulakrum,
Hrundi – Emil...,
Vimen – Razgovor...

Za Srce vatre, Hiljadu trista pedeset i neku, pa i za 256 bih rekla sa izvesnošću: ženski rukopis. To mi se čini i kada je Vrteška u pitanju, ali nisam potpuno ubeđena. Takođe, skoro stopostotno povezujem Rejka sa trobojnom pričom. Kameni me malo bune – postoji taj patrijarhat u predstavljanju likova: prvo muški Kameni, pa ženski Kameni, ona počinje da povraća čim je zatrudnela (ili nepoznavanje razvoja trudnoće, ili brzo rešenje za premali prostor), a onda tako fina nežnost kao što je dodirivanje kose.
Vi se međusobno dosta dobro poznajete. Šta je sa detektivskim porivom da otkrivate?

Stipan

E makar za jednu si zeznula u vezi ženskog rukopisa!!! Pojma nemaš!!!

Midoto

Što vičeš? Čujem te i sa jednim uzvičnikom.

pokojni Steva

Srce Vatre il 256 Stipanovo čedo? Biće mi izuzetno drago kako god da padne.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Stipanovo je Srce vatre, toliko sam, falim te bože, skontala.

pokojni Steva

scallop

Ja znam ko kokodače, a nikako da ne razbije jaje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

NdZodiac

Midoto priliöno dobro procenjuje :)...
Stipane puno se družiš sa nama ženskama, pa si nam poprimio rukopis  xrofl xrofl xrofl

pokojni Steva

Ne dam jajca. ('Moje, moje, moje!', Patak Dača copyright)

Stipan

Quote from: Plut on 13-11-2011, 13:21:12
Stipanovo je Srce vatre, toliko sam, falim te bože, skontala.

Lepo moje pametno! (evo, samo jedan znak uzvika!)

Quote from: NdZodiac on 13-11-2011, 13:29:28
Stipane puno se družiš sa nama ženskama, pa si nam poprimio rukopis 

Nije no ću s onim dlakavim grubijanima...

Josephine

Eh, kad opalim jednu mušku priču u decembru, niko neće da provali da je ženska!!  :lol:

pokojni Steva

@D, puste želje. Da naprasno odlakaviš i zabatališ pranje na mesec dana, opet bi bilo 'cile mile' i 'di zeka pije vode'. Boban je u pravu, predviđene ste da gigoljite malu decu :-)

Anomander Rejk

Igramo se pogađalica ?  :)
Ja tipujem da je Kvočka priča Jevtropijevićke. Profesor i životinje... možda Angel, a možda i Plut, i ona zna ubaciti u priču s vremena na vreme faunu i floru  :). Džeka je lako poznati po č i ć, a i po temi priče. Kameni- nisam siguran, interesuje me ko je napisao tu priču.
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Da se i ja složim sa Epijem po pitanju Đekove priče. Na 'sarajevske' tipfleke sam se samo nasmejao. Tematika priče, i ispodpatosno emotivisanje mi je kazlo sve. Bez daljnjeg, priča je mogla biti i više neg vrlo dobra da samo nije imala ono kužno drugo poluvreme.

Stipan

Mene interesuje koja li je Savajatova priča.
Toliko se raskukao na komentare da se pomalo brinem za njegovo mentalno zdravlje...

pokojni Steva

Ma, nije je ni poslao. Zajebava pošten svet.

Plut

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 13-11-2011, 13:44:39
@D, puste želje. Da naprasno odlakaviš i zabatališ pranje na mesec dana, opet bi bilo 'cile mile' i 'di zeka pije vode'. Boban je u pravu, predviđene ste da gigoljite malu decu :-)

Da se kladimo? :)

scallop

Josephine

Klađenje? Ili mušku priču iz ženskog pera?

NdZodiac

Quote from: D. on 13-11-2011, 14:05:05
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 13-11-2011, 13:44:39
@D, puste želje. Da naprasno odlakaviš i zabatališ pranje na mesec dana, opet bi bilo 'cile mile' i 'di zeka pije vode'. Boban je u pravu, predviđene ste da gigoljite malu decu :)

Da se kladimo? :)

Šta ako izgubiš? :)

scallop

Opet da se kladi. Ne kara majka sina (ćerku) što se kocka već što se vadi. :-|

pokojni Steva

@ D, Stipan je pokazao da i to možemo :-)
Daj nešto teže.

Josephine

Quote from: NdZodiac on 13-11-2011, 14:07:39
Šta ako izgubiš? :)

Neću da izgubim jer ne postoji muško i žensko pismo. Postoji unošenje autentične, lične emocije u priču. To je sve...

NdZodiac

Stipan je pokazao da ON može, ne da VI možete  xfrog

angel011

We're all mad here.

Josephine

A biće zanimljivo uporediti polnu/rodnu strukturu glasanja za ženske i muške priče...

scallop

Josephine

Biće, biće. Muški glasaju za ženske priče, a žene za muške. Pa po čemu je onda neka priča muška ili ženska?  :lol:

Boban

jao bre , D, opet lupetaš o ravnopravnosti muškaraca i žena, a jedina si ženska ovde dovoljno matora a neudata i svijena uz skute muškarca.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

NdZodiac

Quote from: D. on 13-11-2011, 14:19:00
Muški glasaju za ženske priče, a žene za muške.

Ovo govori u svoje ime :) ... mislim da su moji bodovi obično raspoređeni ravnopravno, and really, what is uopšte muška i ženska priča?!

Mme Chauchat

Zar nema više ništa zanimljivije od nagađanja? :)
256, Midoto: znam pouzdano, prepoznala sam stil iz ranijih radova.
Savajat: Trobojno ili Uzvišica.
Stipan: Uzvišica.
Kvočka: Steva, nastavlja inadžijsko pisanje uz dlaku. Ako, posle ti đavo kriv.
Plut: nemam pojma.
Razgovor u Limbu: ili Vimen, ali sumnjam, ili Rosman, jer o njemu ništa ne znam, ili se Bata povampirio na znatno višem nivou umeća.
Profesor... Anomander? možda.
135 - s jedne strane D. ina standardna tematika, s druge strane D. ipak brižljivije piše, ne znam.
Kameni mi je čist Suba, jako ću se iznenaditi ako je neko drugi.

Josephine

Quote from: Boban on 13-11-2011, 14:22:32
jao bre , D, opet lupetaš o ravnopravnosti muškaraca i žena, a jedina si ženska ovde dovoljno matora a neudata i svijena uz skute muškarca.

Šta ti lupetaš? Kojih muškaraca? A što se tiče udaje, to je odavno prevaziđen koncept. Zatvor.

Sinlen

Sekund povratka na pisanje

Mene malo kopka ona 'gomila od ljudi'.
Jes' nezgrapno, al' da li bi u nekom slučaju takva, prljava konstrukcija pomogla u dočaravanju atmosfere?
Ako treće lice ne trpi takve stvari, da li bi prvo lice to dozvolilo?
... and no one dare, disturb the sound of silence...

Josephine

Quote from: Jevtropijevićka on 13-11-2011, 14:26:47
Razgovor u Limbu: ili Vimen, ali sumnjam, ili Rosman, jer o njemu ništa ne znam, ili se Bata povampirio na znatno višem nivou umeća.

Bata za svog života neće pisati tako... :lol:

Mme Chauchat

Sinlen, prvo lice samo ako je pripovedač naglašeno neupućen u srpski...

Sinlen

... and no one dare, disturb the sound of silence...

Josephine

Eh, sad, D. nema standardnu tematiku. Samo je u plavoj fazi stvaranja....

Pisala je i krvoločne horor priče, tvrdi sf i tako...

NdZodiac

Midoto

Meni "prepoznavanje ženskog rukopisa" ne znači ni dobru, ni lošu ocenu. A posebno me iritira kada je to najbitnija odrednica. Samo sam pokušavala da povežem priču s autorom, uskraćena za poznavanje prethodnih priča. Naravno da sam prvo uočila pravopis i rečitost, pa tek dodeljivala pol. Sada, pošto nisam potpuno oklopljena, nisam htela previše da džarkam. Ko zna koliko bih uzvičnika dobila od Stipana da mu skrenem pažnju: ne kaže se u vezi nečega, već u vezi sa nekom temom. Nisam toliko hrabra.

scallop

Taman sam hteo da pitam što pucate na Subu kad je čovek lepo najavio da je tanak s vremenom i kažem da prst treba okrenuti ka Sinlenu, kad eto Sinlena. Sve zavisi od mamca na udici. Neko se fata na "sprdnju", neko na "gomilu od ljudi", a D. ne može bez rodno/podno i uzvodno. Kako je počelo Boban će iznenaditi samo Jevtropijevićku. Tolko se zamaskirala da ne zna ni šta je napisala. Taman da joj neko ostavi u nasleđe perpetuum mobile, sa sve prikolicom da odnese i nešto Larušovih zlatnih jaja. Ako već ne može jaja Dače Kvočke, koji neće da se digne sa janjeta...

Midoto, oguglaćeš.

Josephine

Quote from: scallop on 13-11-2011, 15:04:20
a D. ne može bez rodno/podno i uzvodno.

Ja ne mogu?! Ja? Pa mene ovde svrstavaju u ženska pisma, standardne teme i neudate, a dovoljno matore... Valjda imam pravo da se oglasim tim povodom?

Daj autore, matori.  :lol:

Savajat Erp

Немам представу ко је шта писао, осим ових што су се сами изланули, а нешто и немам воље да погађам...мада, занимљиво је посматрати вас како се испуцавате. 

@D.

А зар ниси неудата, а довољно матора? :) :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!