• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 12 - zadatak

Started by Boban, 09-11-2011, 15:13:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Čekamo, dakako. Ne gine mi dno tabele.

Josephine

Biće da je najbolji način da ukinemo glasanje.

Stipan

Pa sad, o tome će da odluči ZnaSeVećKo, ali oko čega bi se onda prepirali?

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 10-11-2011, 21:57:15
Čekamo, dakako. Ne gine mi dno tabele.

Овај кукавац и даље мисли да ће бити задњи? А ја? Један од разлога што сам уопште учествовао је био да не испадне да сам тебе навукао на учешће, а после испалио...као што замало и да буде. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Ostavlja traume ovo glasanje... :) Moramo to da promenimo.

Savajat Erp

Да направимо неко виртуелно саветовалиште које ће се бавити пост-радионичарским стресом? :)

pokojni Steva

Vi se, kukavci, i dalje nadate da će rezultati biti prezentovani noćas?! Aha ha ha!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

xrofl  xcheers

Ko još čeka Bobana? Ali komentarisanje može da krene kada istekne rok.

Savajat Erp

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-11-2011, 22:42:19
Vi se, kukavci, i dalje nadate da će rezultati biti prezentovani noćas?! Aha ha ha!

Ја сам изгубио сваку наду у било шта још негде 2003. године, тако да...

Džek

Svaka žena koja unidže u kupatilo, će kad-tad izaći iz njega.

a ja bi da karikiram ovu tako istinitu rečenicu sa:

svaka radionica mora kad-tad da izbaci rezultate...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pokojni Steva

Đek, hoćeš reći - priveo si nešto sočno? :-)

Džek

Nasuprot, kolega... konačno se rešio privedenih i softanih, imam day off , duša da dahne i da se priče jopet pogledaju...

Boban

Stvarno ne razumem da sada kukate i unapred... jadno je kada muškarci osvajaju naklonost žene tako što bude sažaljenje u njima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Savajat Erp

Како одједном стадоше коментари кад Бобан пресече...још испаде и неки алфа мужјак. :)

scallop

Стајали циглих 5,5 минута. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Zašto je to jadno? Ja sam se i oženio na sažaljivu prevaru. Ono kao, patim od terminalne nezarazne bolesti.

Džek

Stevo, mojne se otvarat', da te mi ne bi sažaljevali kada te žena terminalno nogira :)

pokojni Steva

E, al izmeđutim ja naradio sebi set opakijeh zubala, postapokalptičnih, vuce(batine) sam iz prikrajka čekam.

Džek

Albedo 0

Quote from: Boban on 09-11-2011, 15:13:24Planeta Zemlja bez ljudi i ičega ljudskog u bilo kom obliku.
Moj radni naslov je
Boban i Vojvođani 8-)

Plut

O pobogu Bato, kako više i sebi ne dojadiš?

Josephine

Dojadio je sebi već. Sad mu je misija da dojadi i nama.

Albedo 0

još kad bi ti postala pismena pa razumjela šta je Plut napisala, gdje bi nam bio kraj...

da se nisi zabrinula što te nema u radnom naslovu, pa ne brini, ima te, zar ne... 8-)

Josephine

Pa dobro, Plut govori u svoje ime. Ja u svačije.

Albedo 0

Boban

Bato, ajde se igraj negde drugde ili ću opet da te stavim na led i zaboravim...

Loni

Humanoidni primati su nestali sa lica zemlje? Ok.

A da se što jasnije precizira šta je tačno ,,humanoidni primat?

Šimpanza podseća na čoveka, a pavijan ne.
Libeat je kasnije navela da nema uopšte primata.
Jesu l dopušteni majmuni il' ne?

mac

Navedenu rečenicu treba čitati kao "zaboravi na majmune i daj mi nešto čudesnije".

Boban

Hteo sam da kažem da je uska ljudska evolutivna grana izumrla, što podrazumeva i šimpanze kao najbliže rođake, jednostavno, zaboravi majmune i dopusti da nešto drugo zaposedne Zemlju.
Zadao sam uslov da bude baš Zemlja s razlogom: da vidim da li možete Zemlju da predstavite bez ljudskih artefakata, jer da nisam sve priče bi bile na temu šta je pronađeno i šta ti neki drugi ne razumeju (boca kokakole, ketridž za štampač, CD, figurice sedam slonova... to je sve jedno te isto), Idite korak dalje. Recimo, budalaština, ali, kroz Giblartar se vrlo teško plovi iz Sredozemlja u Atlantik, moderni brodovi s motorima idu, ali čamci na veslanje ne, a jedrenjaci nikako, jer je struja užasno jaka. E, sad, stari Feničani su jedina plovna nacija koja je pronašla sistem da to nadjača, u određenim trenucima plime i oseke, kada se voda povlači ispod  površine, oni su obarali specijalno pripremljena jedra u vodu i na taj način uspevali da prodru. Taj problem imaju i mnoge životinje, a verovatno i svaka druga civilizacija u budućnosti pre otkrivanja motora. E, sad, to što ovde verovatno jedva da iko zna za taj problem i za dosetku Feničana i za nevolje ribara u tom kraju, nebitno, ta muka može da ujedini i nekakve stvorove iz budućnosti. Nije valjda da mi ovde nemamo neke bliže i opštepoznate situacije ovakvog tipa? SF je i znanje i istraživanje i domišljatost i korak dalje. Znam da je na nekoj od prvih radionica moja priča o Nostradamusu bila svima bljak jer praktično niko nije znao za verovatno istinitu varijaciju da je Nostradamus naučio napamet staru jevrejsku knjigu proricanja i tajni i onda je spalio da je niko drugi ne bi mogao ikada više koristiti. Ja prosto nisam mogao da verujem da o tome niko ništa nikada nije čuo, a u pitanju je Nostradamus koji je bio šta je bio i sada su ga dohvatili razni šarlatani da tumače i razvlače, kao i Tarabiće. Evo, Tarabići kao ideja... stvorovi rođeni u tom kraju i za milion godina i bez ikakve veze s ljudima imaju dar predviđanja i doživljavaju sudbinu kao Tarabići, da im delo ostaje zapisano u jednom komadu i negde zakopano. A to mogu da urade i svinjki potomci, evolucija za milion godina može da razvije neku vrstu prstiju umesto papaka ukoliko se ukaže potreba za upotrebom te vrste. Tu ne mora čak ni da se napravi da se prepozna kraj, već da se prekopira njihova sudbina na situaciju u budućnosti... primera ima beskrajno, samo treba malo dumati. Jebala vas epska fantastika koja vam je utrnula svaku maštu.

pokojni Steva

Samo da prijavim, izuzetne napore ulažem a sve u cilju da ne zajebavam publikum i u sledećem krugu. Čak sam i teze ispisao, po prvi put u životu. Al, jbg, biće da ne vredi, ode priča di joj je volja. Čedo moje malo :-)

Stipan

E, moja gotova, al' ovoga puta neću da je šaljem odma'. Nek se krčka do prvoga, pa ću da je šiljnem u pet do dvanaest.

Da me Jevtra i Scalop više ne ćuškaju da sam brzoplet...

Josephine

Pogrešno si shvatio. Oni te ćuškaju jer odmah posle zadate teme pišeš, bez dužeg promišljanja teme...

Stipan

E samo kad si mi ti kazala, promišljenka...

pokojni Steva

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Plut

Stipan

Pa dobro strine, piše li iko išta?! Pa ovo je bre finale!!!

Josephine

Mi čekamo da nam na pamet padnu mnogo originalnije ideje od delfina...

Hobit

Quote from: Boban on 11-11-2011, 13:45:44
A to mogu da urade i svinjki potomci, evolucija za milion godina može da razvije neku vrstu prstiju umesto papaka ukoliko se ukaže potreba za upotrebom te vrste.

Od toga nema ništa.
Ta vrsta će uvek da služi za kavurmu, šunku, čvarke (duvan i obične), kremenadle, vrat... Imala papke ili ne...
Ako ne ljudima, a ono, Tantiburiusima, sigurno.
Hm, mada, ja volim da grickam i čaponjke...
Bobane, ne diraj svinje, zamerićeš mi se
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Stipan

Quote from: D. on 15-11-2011, 16:03:13

Je. Pahulje u akvarijumu naprimer.  :evil:

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 15-11-2011, 11:12:36
Pa dobro strine, piše li iko išta?! Pa ovo je bre finale!!!

Пише ли шта ко? А за шта?  :mrgreen:

Džek

Quote from: D. on 15-11-2011, 16:03:13

Evo predloga.

Rasa sladoleda vlada zemljom. Ne sećaju se svojih gospodara i tvoraca, pa organizuju ekspediciju na veneru, da tamo ustoliče polaznu stanicu za istraživanje sunca za koje smatraju da je izvor svega.

Političke struje, koje vuku svaka na svoju stranu, koče projekat. Jedinstvena vanila u koaliciji sa himber-naprednjacima i čokoladnim socijalistima želi da uvali "svog" kao vođu ekspedicije, dok limunski radikali i banana split manjina gledaju da zataškaju malfunkciju brodskih ledomata, izazvanu ugradnjom klima uređaja japanskih vetrova sa dalekog istoka...

I sada tvist.
Na veneri ih čeka iznenađenje života, signal se prekida i do dana današnjeg, ni glasa ni abera od ekspedicije...

Šta im se desilo, koji ih je zao usud spengao?

Šta im se desilo?

Stipan

Rasa sladoredara presreće ekspediciju!

Vladari Alfa Kentauri sistema pri svojim zlikovačkim ekspanzionističkim planovima potrage za novim okusima naleteću na zlehudu ekspediciju!
Pod teškim mukama i u jezivom psihosondiranju astrogator ekspedicije otkriva polazište ekspedicije!

Teška li je sudbina vladara Zemlje! Invazija kreće!

Šta li će se desiti?! Šta li će se desiti?!

Džek

Joj, Stipane... nisi pomislio da je neko u davninama zaboravio ugasiti termuše i smederevce na veneri? :)

Stipan

E u startu mi ubi mi roman u nastajanju!!!

Džek

Šta si mislio, meni drpiti plot i napisati na osnovu toga roman? Da budeš faca preko mojih leđa?
E neće da može ove noći, kolega! Sladoledi u svemiru su moji! Šibe!

Stipan

Eto ti ga sad! Propade mi karijera zbog nečije sebičnosti i egoizma!

Savajat Erp

pokojni Steva

Tandrljajte slobodno i dalje. Ja napisao priču jasnu, glasnu, u životu/okviru od 6Kk, i mehku reda veliličine maternjeg podoja. Sa sve rampančlajnom. Ništa delfini, ništa robotli, ništa komšijski sladoledžija. Sav sam se opepeljugio procesom.