• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za decembar 2011

Started by zakk, 23-11-2011, 12:52:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

zakk

Emitor #480
5 decembar

Predstavljamo 480. broj SF/FANTASY/HOROR fanzina/prozina/magazina EMITOR (31 godina rada!). U njemu: 4 priče 4 autorke, prikazi knjiga, filmova, itd... Tri od četiri autorke su napisale (sjajne) priče koje se manje ili više, metaforično, ironično ili hororično, dotiču trudnoće i rađanja...

Justice League VS The Avengers
12. decembar

Ne pričamo o novoj Marvel vs DC tabačini, pričamo o rebootu™ DC univerzuma (aka višedimenzionalnom genocidu!), filmovanjima Marvela, ali ponajviše o sličnostima i razlikama u prirodi junaka ova dva supertima koji se nezavisno u svojim dimenzijama bore protiv sila zla, entropije i nošenja gaća ispod pantalona!

19. decembar
Okupljanje članova društva // ima sastanka // nema tribine

Književna radionica
26. decembar

Pozivamo pisce da se jave za učešće u književnoj radionici Društva ljubitelja fantastike ,,Lazar Komarčić". Prijave na lazarkomarcic@yahoo.com. Učešće je besplatno.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Quote from: zakk on 23-11-2011, 12:52:58
Emitor #480
5 decembar

Predstavljamo 480. broj SF/FANTASY/HOROR fanzina/prozina/magazina EMITOR (31 godina rada!). U njemu: 4 priče 4 autorke, prikazi knjiga, filmova, itd... Tri od četiri autorke su napisale (sjajne) priče koje se manje ili više, metaforično, ironično ili hororično, dotiču trudnoće i rađanja...

Drago mi. :)

lilit

daj imena autorki da vidim sta da ocekujem od prica. cisto da imam vremena da se adevatno spremim za diskusiju u kafani. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

zakk

Ne može još, dok se ne zgotovi naslovnica. A nije još nacrtana... i tako.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

zakk

zakk

lilit

Mme Chauchat

U, to ćemo da vidimo. Nego, meni je i u prošlom Emitoru jedna (muškog autora) priča bila prosto oličenje straha od ženskog, od vagine i od začeća, i to u fenomenalnoj kombinaciji sa stidom zbog masturbacije. Baš me zanima da li je učestalost takve tematike realan odraz svesti naših fantastičarskih autora, ili naklonosti redakcije prema temama koje su u suštini vezane za takve strahove i odbojnosti. :mrgreen:

lilit

zloćkice! :lol:

zaKu,
kakve su šanse da mi pošalješ priče na email (zarad učinkovitije diskusije u ponedeljak)? xrofl

lilit

btw, pronađoste li kafanu u kojoj se može pojesti ukusno mesište?

angel011

@Jevtra: ja u toj priči nisam primetila stid zbog masturbacije, samo da je liku bio veeeliki problem što čitava tri dana (ili dva?) nije masturbirao.  :lol:
We're all mad here.

Mme Chauchat

Hmm, oću onda i ja priče na mejl a broj kupujem u ponedeljak posle učinkovite diskusije! (uživo sam uvek vrlo nežna, obećavam!)

Angel: ima materijala za raspravu, kad se vidimo!

Melkor

Ucinkovite rasprave izmedju vas dve? I autora? Milosa? Zakk, onda svima posalji na mail :-)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

Dolazim i ja u ponedeonik. Oslobodila mi se trunčica vremena - to jest, svejedno moram da budem u gradu negde oko tog vremena...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mica Milovanovic

Zar je neophodno da pročitamo priče da bismo ih kritikovali... Gde se izgubio duh pravog Komarčića...  :cry:
Molim te, meni nemoj da šilješ...
Mica

lilit

mićo,
ti si mi jedina uzdanica, al ne za priče već za izbor kafane s ukusim mesištem!

Melkor

lilit

Melkor

Ne znam. Nismo tamo bili bar od prosle zime. Samo ne bih da ponovim gastronomsko iskustvo iz Skadarlije a ponestaje mi ideja za nesto dobro u blizini. S tim sto Srpska kafana nije bas velika te ako nas opet bude mnogo...

lilit

scallop

Da vam ne pominjem "Staru Hercegovinu"? Ili "Čolu" u Dušanovoj?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Daj, bre, lilit, dokle će da te hrane amateri?
Odakle ti uopšte pomisao da je iko pozvaniji od mene da te odvede na mesto pravog užitka u mesožderstvu i svinjokoljima?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

ma dobro, nije da lilit nije alfa muzjak koji ne zna gde da ode da jede mesiste, al je i tolerantna i fleksibilna, pa se prilagodjava i LK potrebama. :lol: :lol: :lol:

Mme Chauchat

Ako se opet budete raspravljali pola sata na ulici na nekoj ladnoći, ja vodim Lilit u poslastičarnicu na kolače, pa kud puklo.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

ma u tom slučaju, jevtra i ja vatamo taxi i idemo kod dače na gulaš, svadbarski kupus i karadjordevu šlicnu! pa nek ide zivot! (a dodju kilogrami!)

Josephine

Tri od četiri autorke su napisale (sjajne) priče koje se manje ili više, metaforično, ironično ili hororično, dotiču trudnoće i rađanja...

Ovaj, ja bih se samo zahvalila Milošu što me je pozvao da napišem priču na ovako lepu temu, pogotovo jer sam zainteresovana za pitanja roda i pola.  :roll:

Boban

D, kada bi sve žene bile poput tebe, ljudski rod bi izumro već u ovom veku.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Sve dok ti mene možeš da iznapušavaš jer sam pomenula Art Animu na tvom sajtu, a da svet ne izumre... već u ovom veku. :)

Milosh

Nema na čemu, ni drugi put! Nije postojala tema na koju su pisane priče za ovaj broj.  :)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Quote from: Mica Milovanovic on 04-12-2011, 21:57:23
Zar je neophodno da pročitamo priče da bismo ih kritikovali... Gde se izgubio duh pravog Komarčića...  :cry:
Molim te, meni nemoj da šilješ...

:|
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Josephine

Quote from: Milosh on 05-12-2011, 05:40:51
Nema na čemu, ni drugi put! Nije postojala tema na koju su pisane priče za ovaj broj.  :)

Pa dobro, kada te budem zamenila na mestu urednika Emitora, pokazaću ti kako se objektivno i nepristrasno uređuje časopis. Dotad me i ne zanima objavljivanje u tvom ličnom Emitoru. :)

angel011

Quote from: D. on 05-12-2011, 05:45:17
Quote from: Milosh on 05-12-2011, 05:40:51

Pa dobro, kada te budem zamenila na mestu urednika Emitora, pokazaću ti kako se objektivno i nepristrasno uređuje časopis. Dotad me i ne zanima objavljivanje u tvom ličnom Emitoru. :)

Pa uredi svoj broj i pokaži mu.

Miloš je glodur, ali za Emitor je oduvek postojala opcija (pretpostavljam da postoji i dalje) da se javi neko sa sopstvenom koncepcijom i da uredi jedan broj (ili više njih) onako kako 'oće.
We're all mad here.

Josephine

Ma ne zanima me to uopšte. Više me ništa ne zanima u svetu u kom svako svakog sapliće, nema komunikacije, saradnje, dobre volje... Bila je to lepa tema. Možda je nije bilo zvanično. Nezvanično je svakako prisutna.

Meho Krljic

Mislim da Miloš hoće da kaže da on kao urednik nije zadao nikakvu temu, ni zvanično ni nezvanično i da se samo pogodilo da je nekoliko autorki imalo iste motive u svojim pričama. Kao što se zna, Emitor ima stalno otvoren poziv za autorske priče/ tekstove pa je sasvim legitimno nuditi mu stvari kadgod...

Stipan

Meho Krljic

Nekako sam mislio da se zna jer smo svi na ovom forumu gde se to generalno zna. Ali ako ti to ne znaš očigledno da sam malo u krivu.

Stipan

Meho Krljic

Pa, eto ti ga urednik, Miloš, pa uputi pitanja njemu direktno!!!

scallop

Jesi li ikada slučajno zapazio da postoji jedan termin u mesec dana aktivnosti LK, četvrti ponedeljak u mesecu, koji je izdvojen za književnu radionicu? Jesi li primetio da postoji poziv i čak mejl LK na koji se mogu slati priče za tu radionicu? Da li si upoznat sa činjenicom da je Milosh urednik Emitora poslednjih ko zna koliko godina i da urednik uređuje svaki broj i odlučuje kako će da izgleda i šta će se u njemu naći? :mrgreen:  koliko još pitanja treba da postavim da bih dobio jedno - da?

Stipan

Pa, jeste lako je vama inteligentnima, očas povežete dvestadvadeset raznih informacija...

Daklem, sad sam i ja skontao tu slagalicu. Teško si ga Miloshu...

Josephine

Jasno je da ponekad mora da se uradi javna objava teme, konkursa, da se osveži poziv i slično.

Svakako su sve tri poslale priče o porođajima slučajno...

scallop

Quote from: Stipan on 05-12-2011, 13:44:38
Pa, jeste lako je vama inteligentnima, očas povežete dvestadvadeset raznih informacija...

Daklem, sad sam i ja skontao tu slagalicu. Teško si ga Miloshu...

Odavno mi se zamerio. :evil:

Meho Krljic

Quote from: D. on 05-12-2011, 13:51:46
Jasno je da ponekad mora da se uradi javna objava teme, konkursa, da se osveži poziv i slično.

Svakako su sve tri poslale priče o porođajima slučajno...

Koliko ja znam, jesu. Mislim, ne da sam sad ja neki važan saradnik Emitora, ali tripujem da bih znao da je bila zadata tema... Ako je bila zadata i ako se ispostvi da Miloš, urednik, koji na ovom topiku kaže da nije bilo zadate teme, laže iz oportunizma ili samo da bi te zezao, spreman sam da se javno kajem!!!

Milosh

Quote from: Meho Krljic on 05-12-2011, 13:20:27
Mislim da Miloš hoće da kaže da on kao urednik nije zadao nikakvu temu, ni zvanično ni nezvanično i da se samo pogodilo da je nekoliko autorki imalo iste motive u svojim pričama. Kao što se zna, Emitor ima stalno otvoren poziv za autorske priče/ tekstove pa je sasvim legitimno nuditi mu stvari kadgod...

Ko zna - zna, ko ne želi da zna - nema mu/joj svrhe ništa ni objašnjavati...

Josephine

Meho, dragi, a i dragi Miloše, o ovome sam odavno pričala i više nema svrhe da ponavljam. Pravite zatvoreni krug. Čak i da su sve slučajno poslale priče o porođajima, možda bi izraz dobre volje bio da i ja budem upitana da pošaljem priču na temu o kojoj ceo univerzum zna da me interesuje. Možda bi dobar bio i neki javni poziv, raspisana (zvanična) tema, kako god.

Teško mi je da verujem da je nekoliko autorki imalo isti motiv u priči. Ali više me i ne zanima. Ne otkad su mi neke stvari postale jasnije...

Ljutite se vi koliko hoćete, ali ste zatvoreni krug prijatelja, a ne klub ljubitelja fantastike.  xyxy