• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kuda dalje s radionicom?

Started by Boban, 07-12-2011, 14:25:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Mislim da bih imao šta da napišem, ali ću prvo da sredim ono što sam dovukao sa pijace. :-|
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Quote from: Stipan on 09-12-2011, 12:43:44
Pa vidi se koliko pažljivo pratiš događaje na ovom topiku. Kukao sam upravo na ovom topiku, a ne na nekom drugom.

I zašto misliš da bi se bilo ko mogao uvrediti samo zbog toga što si upravo izjavila da su nam priče neobjavljive?
Bezveze...

Pardon, pobrkala sam sa drugim topikom.

I govorila sam o pričama za koje Boban smatra da nisu objavljive u ZS.  xfrog

No, da ovaj post ne bi bio samo ćaskanje sa Stipanom  :mrgreen: , ono što meni prilično fali u ovoj Radionici je jasan cilj.

Da li je radionica čisto igraonica, bez ikakvih obaveza, učestvuje ko koliko hoće, ulaže rada ko koliko hoće, nema nikakav cilj van sebe same (ako se nešto iz radionice objavi negde drugde, neće da smeta, ali nije bitno hoće li do toga doći ili ne)?

Ili postoji neki drugi cilj, pisanje priča koje bi bile objavljene u časopisu ZS ili antologiji ZS (godišnja antologija, na primer) ili gdegod?

Ili nešto treće, četvrto, peto...?

Bez određenog cilja, davanje ideja za to kako dalje sa radionicom liči na davanje uputstava kako negde stići kad se ne zna ni gde se ide.
We're all mad here.

Hiperhik

Quote from: angel011 on 09-12-2011, 12:25:15
Razumem Bobanovu ljubav prema anarhiji i izraziti nedostatak želje da moderiše odrasle ljude, ali ako ovogodišnja radionica nije dala nijednu priču dovoljno dobru za ZS, možda bi u radionicu trebalo uvesti nešto više discipline (toliko mrske Bobanu), ili prihvatiti da je radionica zabavna svojim učesnicima da se u njoj igraju i da joj nije među bitnim ciljevima da priče koje u njoj nastanu budu objavljive.

Good point.

(another) Brilliant one.

Stipan

Samo ti Angel slobodno sa Stipanom kako ti volja.

Mnogo si mi slatka takva nakostrešena...

pokojni Steva

Radionicu može da shvati ko kako hoće, do njegove ozbiljnosti i ambicija je. Ili želje za lakim provodom i relaksacijom, svejedno je. Mada, kad neko ko je nažvrljao jednu od (mentalno-ustrojstveno gledajući) najlošijih priča na Radionici, ikad i na dalje i u okviru života, danima kakoće, iskustveno, kako bi ona trebala da izgleda ubuduće, zapitam se o debljini tog obraza i amperaži osigurača u učesnika da i dalje podnose zlurada blaćenja i nepozvana pametovanja.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Dragi Steva je sve rekao. Nemam ništa da dodam.

Stipan

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 09-12-2011, 14:17:59
Mada, kad neko ko je nažvrljao jednu od (mentalno-ustrojstveno gledajući) najlošijih priča na Radionici, ikad i na dalje i u okviru života, danima kakoće, iskustveno, kako bi ona trebala da izgleda ubuduće, zapitam se o debljini tog obraza i amperaži osigurača u učesnika da i dalje podnose zlurada blaćenja i nepozvana pametovanja.

Ali... Ali... Ali... Krivo je ono prokleto "Lj" !!!  :oops:

Josephine

Stipe, Steva misli na Anđelinu priču za Politikin Zabavnik. Ja tu priču uopšte nisam komentarisala, niti imam želju da je komentarišem sad... ali pričamo o objavljivosti priča sa radionice, pa se tema sama nametnula...

Stipan

Znam na šta je Steva mislio, samo sam hteo da zabašurim ono što je rekao.

Ali ne razumem zašto se objavljivost priča sa radionice dovodi u pitanje kad ja znam za nekoliko priča koje već jesu uvijene u hartiju.
Osim toga svaki razgovor o objavljivanju ovih priča je oftopikovanje, jer Boban i nije to postavio kao dilemu.
Imam utisak da ko god se bude oslanjao na njegova obećanja ima šanse da doživotno ostane neobjavljen.

Ja sam za varijantu da sve ostane ovako kako je i bilo.
Ko ima vremena neka napiše mesečno tih 6kK i neka je baci dušmanima na čerečenje.

A za objavljivanje je pametnije da pokušamo sa obraćanjem na druge adrese.

Boban i LK nas ne žele.

scallop

Apsolutno nije tačno. Ti si siledžija koji zabataljuje da sam već napomenuo da se o materijalizaciji radionice u ovoj godini razmišlja. Pritisak u tom pravcu je kontraproduktivan. Ništa se neće dogoditi dok ne sazri, jedino možete da izazovete da se odustane.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Savajat Erp

И даље ћеш да будеш drama queen уместо dancing queen? 
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

O čemu ti to? Samo sam rekao da više neću raspravljati o onome o čemu se ne priča.

scallop

Jedva čekam da nedelja dođe...
Traj-na-na, Mi-le-na,
da nedelja dođe

xjump

Savajat Erp

Опрости ми, Стипе... :?:

Stipan

E sad, pa da i po sto puta da budem optužen za oftopikovanje, moram da pitam.

A zašto baš nedelja, Scallope?

scallop

Zar Boban nije poručio da je glasanje do nedelje uveče? :shock:  Još nisam ni glasao. U ponedeljak da oberemo bostan.

Boban

U nedelju će se videti kom opanci, a kom obojci; Stipane; ti si najavio da je prvo mesto tvoje, zar ne?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Zajeb'o sam stvar, možeš sad da zajebavaš do mile volje...

scallop

Nije. Rekao je da je njegova najbolja priča na Radionici ova iz decembra. Mada bih se ja kladio da ima jednu bolju. Ranije. bar.

Džek

Quote from: scallop on 08-12-2011, 21:40:49
Ni za sve sarme ovog sveta ne bih ponovo čitao 204 priča. A, ranija glasanja sam sa indignacijom zaboravio.

Mislio sam samo na 12 pobedničkih priča.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

ivica

Meni je zapravo najbolji deo radionice da sve funkcioniše u svim kombinacijama - neko može da se zajebava, drugi uče, treći žele samo konflikt ili nešto slično, četvrti bi staru majku prodali da budu objavljeni pa pokušavaju da se promovišu ili nekako nametnu (sebe računam ovde). Svako utiče na svakog koliko to ta osoba dopusti.

Mislim da je mnogo bitnije od priče ''gde sve ovo ide'' da svako zna šta tačno želi. Jasno je da su želje ljudi da iz ovog, nazovimo ga, iskustva, dobiju različite stvari.
Ja lično sve ovo shvatam kao super zabavu, iako možda ne učestvujem previše intenzivno. Opet, ja veoma žarko želim da nastavim da budem objavljivan, i smatram da to shvatam prilično ozbiljno, kao i da radim na tome. Međutim, to je već komplikovanije, i nije samo refleksija pisanja, već raznih faktora (poznanstva, vrsta teksta koji bi neko želeo da plasira, itd). Bilo bi lepo da nije, ali to nam je stvarnost.
Ako želiš da se igraš, udari po radionici, sve je sreća-sreća-radost. Ako želiš da objaviš nešto, uradi isto, ali i mnogo drugih stvari. Procena šta može ili ne može da se objavi je procena kuća/pojedinaca - dovoljno je pročitati tri topika u ''Objavljena dela DOMAĆIH autora'' i videti da tu uglavnom nema ničeg ni nalik koncenzusu.

Zato mislim da svi oni, koji žele da se objavljuju, ne očekuju to od ove radionice, nego od svog truda, istrajnosti i jaku puno poslatih mejlova.

Stipan

Je, mejlovi su zakon. Posebno kad glase "nismo zainteresovani za Vaš roman"

Anomander Rejk

Quote from: Džek svih zanata on 09-12-2011, 19:49:24
Quote from: scallop on 08-12-2011, 21:40:49
Ni za sve sarme ovog sveta ne bih ponovo čitao 204 priča. A, ranija glasanja sam sa indignacijom zaboravio.

Mislio sam samo na 12 pobedničkih priča.
Ja mislim da su Vatrene orhideje blještavila van svake konkurencije  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Tako Anomanderu! Nek' vidi gde mu je mesto!

Džek

Zašto ovako ozbiljan i dobronameran predlog za unapređenje radionice izvrćete ruglu i podsmehu? Niste više moji drugari, sram vas i stid bilo!

Orhideje jesu van konkurencije, nešto nedostižno za vaše literarne kapacitete, da ne kažem percepcije...  xcheers

Stipan

Pa kako zašto jedan tako neozbiljan i tendenciozan predlog za unapređenje radionice izvrćemo ruglu i podsmehu?
A kad smo to, jadan ne bio, Aomander i ja bili prvi? A?!

Džek

QuoteA kad smo to, jadan ne bio, Aomander i ja bili prvi? A?!

Nikad. Niti ćeš ikad biti. Anomander hoće, iako su izgledi bara-bara za to. Tvoji -ništavni :)

Jedva čekam da nedelja dođe...
Traj-na-na, Mi-le-na,
da nedelja dođe...

xcheers

Savajat Erp

Зашто, шта је у недељу?  :mrgreen:

Plut

Loni

Ja imam predlog da se najpre glasa tajno na inbox,
ali da svako svoje glasove kasnije obelodani i javno. (Ali da to bude isto kao na inboxu).

Time će glasanje postati zanimljivo. Posle 3-4 posla neko vidi da vodi,
a zatim se promeni vođstvo.
  Ta postepenost unela bi tenziju i malo navijačkog žara.

Boban

Loni, da li ti ikada, bar nekada, bar malo, bar iz zezanja, uključuješ mozak da obradiš stvari koje nameravaš da postiraš?

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 09-12-2011, 23:41:09
Nikad. Niti ćeš ikad biti. Anomander hoće, iako su izgledi bara-bara za to. Tvoji -ništavni

Mrzim te!!!

Savajat Erp

Много нам је вредан Стипанело, увек зором зори. :)

Stipan

Je. Zorom je posebno mrziteljski raspoložen...

pokojni Steva

Džek

Quote from: Stipan on 10-12-2011, 04:55:00
Quote from: Džek svih zanata on 09-12-2011, 23:41:09
Nikad. Niti ćeš ikad biti. Anomander hoće, iako su izgledi bara-bara za to. Tvoji -ništavni

Mrzim te!!!

Dakle, dotle je došlo? :)

Stipan

Pa kad sam ti ništavan, šta si očekiv'o...

Džek

Ne ne, zaslepljen samosažaljenjem, trgaš iz konteksta. Nis' ti ništavan, nego tvoje šanse za prvo mesto :)

Stipan

Mnogo brate oftopičarimo, odraće nas Angel.

Džek

Neće, kakvi smo fini and slatki, oprostiće nam se sve...  :-|

Stipan

Fini i slatki, a? Angel, gde si sad da ovo čuješ!!!

angel011

Rekla sam šta sam imala na tu temu, zašto da dalje smaram s tim?
We're all mad here.

Boban

Džek

Čuj zašto, pa da se nešto vrti...  :|

Josephine

A mogao bi svako od nas da predloži jednu, dve, tri najbolje priče iz svih dosadašnjih krugova (ne i svoje, naravno), pa da se malo igramo oko praznika...

Джон Рейнольдс

Имам ја једног фаворита!  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Znam. Samo, razmišljajte o tome, ali ne naglas. xyxy

pokojni Steva

'Oko praznika', kako to na gordo priziva.

Josephine