• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

D., reaguj!

Started by Alexdelarge, 07-12-2011, 18:46:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Melkor

Nizak je on za nasu lilit

sto se mene tice uvek moze da proveri da li je Liam Neeson kod kuce, uostalom nek izabere zena sama, velika je...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

lilit

Quote from: Jevtropijevićka on 11-10-2012, 19:15:08
@Melkor dobro od mene, ali ja ne pričam sad o sebi!!! @Lilit Ma jok, samo sam realna, eto ti voliš te ko što je Andrej P a mislim vidi ovog, ne bi te ni irski viski video.

hm, već strahujem šta će biti kad se zole pojavi na topiku i vidi ovu diskriminaciju i šovinizam by žena!!!!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

I kaže se vel'ka!

džin tonik

babe. da je moj topic pomilovao bih vas gdje ste najosjetljivije davnih dana.

Mme Chauchat

Tetke, ne babe. Džabe se nadaš. -.-

džin tonik

ma nisam ni lud! pa da poslije moram platiti...
a? jel vidis sta je nisko?! a mogu i gore!

Plut

Eh Zole, Zole... džaba umotavaš nežne emocije u grubu oplatu!

Mme Chauchat

Zosko... bolje idi srbuj po donjim topicima. -.-

džin tonik

plut jos dise, jevtra 0 : 1 zosko.

Truman

D. sanjao sam jutros da si lezbijka. :?:
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Josephine

Quote from: Truman on 14-10-2012, 15:54:57
D. sanjao sam jutros da si lezbijka. :?:

Jel? Pa opiši san, da ga tumačimo malo...  8-)

Truman

E, sad se setih - sanjao sam da si biseksualka, a ne lezbijka. Izvinjavam se. Inače, noćas sam imao puno kratkih snova - kao isečci. Zaboravio sam većinu, a sećam se samo odlomka gde se ti pojavljuješ i neko mi kaže da si bi. :|

Biki

vi sanjate forumase  xrofl

Truman

Samo one koji ostave utisak. ;)

Biki

Quote from: Truman on 14-10-2012, 16:04:53
Samo one koji ostave utisak. ;)

ummm trumane jesi imao lucidne snove ili samo onako obicne  :)

Josephine

pa, volela bih da sebi proširim izbor i probam nešto novo. šteta što sam navikla na mekušce :lol:  do mere u kojoj me žensko telo nimalo ne privlači. mislim, ako ću da se igram sa sisama, igraću se sa svojim?  8)  ipak, nikada ne treba isključiti mogućnost, svakojaki ljudi šetaju planetom... neki od njih nas možda zaintrigiraju i motivišu da prevaziđemo navike...

Biki

Mislim posto si citao Aleistera Crowley-a i zanima te ezoterija  :wink: , mora da si probao da ucestvujes aktivno u snovima  xrofl

Biki

Quote from: D. on 14-10-2012, 16:06:46
mislim, ako ću da se igram sa sisama, igraću se sa svojim?

xfoht

Truman

Nažalost, nije bio lucidan san...

džin tonik

rock her hard on your first date!

Biki

Quote from: Truman on 14-10-2012, 16:10:43
Nažalost, nije bio lucidan san...
Pa vezbaj trumane, vezbaj :)

Truman

D. stalno spominješ da nalećeš na mekušce. Dozvoli da ti dam jedno psihološko objašnjenje. Vrlo moguće da u sebi imaš izražen Animus zbog čega privlačiš muškarce sa izraženom Animom.

Biki

Josephine

Quote from: Truman on 14-10-2012, 16:12:41
D. stalno spominješ da nalećeš na mekušce. Dozvoli da ti dam jedno psihološko objašnjenje. Vrlo moguće da u sebi imaš izražen Animus zbog čega privlačiš muškarce sa izraženom Animom.

:)

pre nego što odgovorim, volela bih da mi daš svoje tumačenje ovoga? :)

Truman

Ne verujem da ti kao intelektualka ne znaš šta su Animus i Anima. Dakle, nešto drugo me pitaš, samo šta? Odakle tako izražen Animus u tebi? Pa ne znam, možda si odrastala uz dominantnog oca ili si kao klinka više volela da se igraš sa dečacima nego da preskačeš lastiš. Ili je stvar karmičke prirode. :mrgreen:

scallop

Zar animusa nema više od jednog? Mene tako učili. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Animus je muški aspekt u ženi. To je sve. Kroz snove se javlja kao muškarac, često stariji. Kao što se anima kod muškaraca javlja kao žena. To je sve što ja znam. :D

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem. :mrgreen:

Albedo 0

Quote from: Truman on 14-10-2012, 16:12:41Vrlo moguće da u sebi imaš izražen Animus

actually, to je sasvim nemoguće u njenom slučaju

džin tonik

stipane! druze po oruzju, reagiraj! odnese truman d.!

Stipan

Quote from: D. on 14-10-2012, 16:00:36
Quote from: Truman on 14-10-2012, 15:54:57
D. sanjao sam jutros da si lezbijka.

Jel? Pa opiši san, da ga tumačimo malo...

I ja bih voleo detaljan opis tog sna. Nije zbog tumačenja, nego onako...

Josephine

Quote from: Truman on 14-10-2012, 16:32:19
Animus je muški aspekt u ženi. To je sve. Kroz snove se javlja kao muškarac, često stariji. Kao što se anima kod muškaraca javlja kao žena. To je sve što ja znam. :D

Ne mislim da "muške" i "ženske" osobine i aspekti postoje. Zašto bi, prodornost, na primer, bila muška osobina?

U stvari, nisi prvi koji mi je to rekao. :) A i nisu svi moji muškarci mekušci. Samo većina.  :lol:

Truman

Pa ako nisam prvi koji ti je to rekao to povećava verovatnoću da sam u pravu. :) Inače, sa arhetipovima nema natezanja i zezanja. Zna se šta je ženski, a šta muški tj. koje osobine se vezuju za jedan a koje za drugi. Ja mislim da je Jung ipak malko pametniji od tebe. xyxy
Još jedna stvar me zanima. Kad kažeš da su većina muškaraca mekušci na šta tačno misliš? Na koje osobine i kako se to ispoljava? Hoću konkretne primere...

Stipan

Jebeš muškarce mekušce! Šta je D. radila sa ženama? I sa kojim ženama?

Truman

Ama bre, nije radila ništa. Samo sam dobio informaciju da je bi.

Stipan

Sad si me razočarao! Veoma si me razočarao!
Kakvi su to glupi snovi za ime boga jedinoga!?

Skalar

Пиво и ћевапи спајају људе.

Josephine

To o Animusu i Animi ne tumači se baš tako. Ne radi se o klasičnoj "muškoj" i "ženskoj" podeli. Zato sam te i pitala da mi obrazložiš. "Muški" i "ženski" "atributi" su više pridodati da je opiše priroda Animusa i Anime.

Neupućeni to obično tumače kao "muškobanjasta je" ili "ženski petko". Uopšte se ne radi o tome.

E, sada kada smo to razjasnili, mekušac je za mene osoba muškog pola koja očekuje da u odnosima sa spoljnim svetom (karijera, javnost) bude bolji od mene, ima veću platu, bude prodorniji, sposobniji, poštovaniji, pametniji; a od mene očekuje da mu budem mama, da podilazim njegovom egu, pravim se glupkasta, trepćem i gajim mu decu. Ili muškarac koji jednostavno ne može da prihvati dualnost moje prirode.

Lord Kufer

http://www.b92.net/zivot/ljubav.php?yyyy=2012&mm=10&dd=14&nav_id=651694
8-)

Šta je ženama bitno u vezi od muškarca?
Izvor: B92

Žene žele mnoge stvari od muškarca u vezi, međutim, ukoliko postoji svega nekoliko stvari koje mogu da naprave razliku, to su onda ovi. Šta žene zapravo žele od muškarca?

NIje lako zadovoljiti ženu – to je mišljenje mnogih muškaraca koji nisu imali sreće u ljubavi.

U stvarnosti je samo potrebno shvatiti šta znači biti dobar muškarac, i što je još važnije, dobro društvo.

Muškarac koji će joj se često udvarati

Ukoliko se setite prvih nedelja ljubavi, setićete se i šta ste sve radili kako bi je impresionirali.

Međutim, nakon što uđu u vezu, muškarci brzo zaborave an ove male nalkonosti.

Iako taj prvi nalet ljubavi kod muškaraca vremenom izbledi kod muškaraca, kod žena plamen gori znatno duže. One vole da se prima njima ophodite sa pažnjom i nežnošću.

Žene vole kad im zavide

Ukoliko možete da učinite da se ona oseća bolje nego sve ostale žene oko nje, na tome će vam biti zahvalna i voleće vas svakog dana sve više i više.

Svi mi baziramo veze na vezama koje vidimo oko nas. Ukoliko drugi varaju, mislimo da je to normalno, ukoliko drugi momci tretiraju svoje žene bolje, pretpostavljamo da i mi to moramo.

Nemojte čekati da neko drugi uzme titulu boljeg dečka, već vi budite taj dečko.

Muškarca koji je ceni

Možda konstantno tražite načine da udovoljite svojoj lepšoj polovini, međutim, ukoliko ona to ne ceni, sigurno se osećate pomalo nesrećno. Isto je i sa ženama. Uvek cenite njene, čak i najmanje, gestove kojima pokušava da vam udovolji. Ma koliko su velike stvari u vezi važne, ipak su male one koje se računaju.

Budite muškarac na koga će biti ponosna

Žene vole mupkarca koji je uspešan i nema problem da se otisne sopstvenim putem. Da li ste svakoga dana ponosni na ono što jeste? Ukoliko ste zadovoljni svojim životom, i žena će biti srećna sa vama.

Muškarac zbog kog je srećna što je njen

Žene žele muškarca koji dobro izgleda i koji se lepo oblači. Budite muškarac kog će vaša lepša polovina želeti da upozna sa svima. Kada vas drugi hvale, ona ća to shvatiti i kao svoj kompliment jer vas je baš ona izabrala i srećna je što ste sa njom.

Muškarca koji može da je nasmeje

Žene vole muškarce sa smislom za humor. Ne morate da budete klovn kako bi je impresionirali, ali potrebno je da uvek pronađete razlog da je nasmejete pa čak i kada stvari ne izgledaju toliko srećno. Ozbiljan muškarac je možda dobar za planiranje porodice u budućnosti, ali zabavan muškarac je savršen sada.

Muškarca koji zna šta želi

Žene vole muškarce koji su sebi pronašli svrhu u životu. Ukoliko se pitate šta žene žele od muškarca u vezu, prvo razmislite o tome šta vi želite od veze. Da li vidite kuda idete i gde želite da stignete? Budite samouvereni i ambiciozni i vaša žena će biti uz vas ceo put.

Muškarca kome je stalo

Na samom početku veze izuzetno ste pažljivi prema njoj, nemojte prestati sa brigom samo zato što je veza ušla u drugu godinu. Žene vole muškarce kojima je stalo do njihovih potreba i koji ih slušaju.

Žene žele muškarca koji ih sluša

Umetnost slušanja jedna je delikatnih niti koja obavija vezu. Ukoliko ne slušate partnera može se desiti da će sve svoje brige podeliti sa nekim trećim. Obraćajte pažnju na to šta priča i kako se oseća. U svakoj uspešnoj vezi mora postojati i dobra komunikacija.

Muškarca koji je prihvata kao jednaku

Međusobno poštovanje izuzetno je bitno u vezi. Da li je zaista poštujete i gledate na nju kao na jednaku? Možda nemate iste talente i kvalifikacije, ali sve dok je poštujete, i razumete da ste jednaki, naučićete da joj se divite.

Josephine

Quotevaša žena će biti uz vas ceo put.

Jao, Lorde, i vi ste našli b92 život...  :roll:

Ovo je tipičan tekst kojim se stvaraju stereotipi koji sile ljude da se ponašaju po njima, i stvaraju pogrešna očekivanja. Osim toga, ne znam kako uspevaju da im baš svaki tekst bude mizogin i izrazito patrijarhalan, čak i kada su u pitanju ženske želje:roll:

Ovaj tekst, kao i gomila istih, kao i gotovo sve u medijima kojima smo okruženima, muškarcima stvara sliku da žena treba da ih prati, a ženama stvara pogrešnu sliku o sebi u vezi sa muškarcem. Užas.

Lord Kufer

Muškarac treba samo da nauči napamet šta žene vole i da onda to radi  8-)

Josephine

pa i to. kakvo sranje. ovo hendikepira i muškarce i žene.

žena voli da bude slobodna. kao i muškarac. to je sve. ljubav je sloboda u dvojini. i poverenje.

Stipan

Ljubav se kad tad pretvori u zajednički život. A zajednički život podrazumeva obaveze.
Obaveze isključuju slobodu. Jedino poverenje opstaje.

I to ti je cela priča...

Josephine

ne možeš da imaš ono što želiš ako to isto ne pružiš drugima. to je jednostavna istina svakog odnosa.

Josephine

QuoteIako taj prvi nalet ljubavi kod muškaraca vremenom izbledi kod muškaraca, kod žena plamen gori znatno duže. One vole da se prima njima ophodite sa pažnjom i nežnošću.

Ovo je, na primer, strašno štetna rečenica. Ona podržava muškarca u prevari, na primer, a od žene čini robinju koja mora da shvati da muškarac malo drugačije funkcioniše, jel. Ako želi da ga zadrži. Odvratan tekst.

Sa druge strane, mekušac je svaki muškarac koji se ponaša po ovom šablonu i očekuje da mu bude oprošteno. Jer on je... muškarac, jel. Ne pravim kompromise u emociji. U tome leži moj animus.

Džek

Quote from: D. on 14-10-2012, 20:25:16
ne možeš da imaš ono što želiš ako to isto ne pružiš drugima. to je jednostavna istina svakog odnosa.

Apsolutno netačno.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

ispravka: svakog zdravog i dugotrajnog odnosa.

Truman

Quote from: D. on 14-10-2012, 19:56:44

E, sada kada smo to razjasnili, mekušac je za mene osoba muškog pola koja očekuje da u odnosima sa spoljnim svetom (karijera, javnost) bude bolji od mene, ima veću platu, bude prodorniji, sposobniji, poštovaniji, pametniji; a od mene očekuje da mu budem mama, da podilazim njegovom egu, pravim se glupkasta, trepćem i gajim mu decu. Ili muškarac koji jednostavno ne može da prihvati dualnost moje prirode.

Ovo je ok, i ja bi takve nazvao slabim muškarcima. Međutim, ne slažem se da je većina takva...Pre će biti da ti nesvesno biraš takve tipove. ;)

Josephine

Da ih biram, sada bi jedan bio pored mene, zar ne? ;)