• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

Started by Alexdelarge, 20-12-2011, 22:20:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

Da.
10 (18.9%)
Ne.
43 (81.1%)

Total Members Voted: 53

lilit

Quote from: Meho Krljic on 24-04-2013, 15:31:40
Eh, sad, Srebrenica pa "divljanje". Ja sam mislio da je baš taj uredni, sistematski karakter masovnog pogubljenja u Srebrenici ono što izdvaja ovaj zločin od ostalih počinjenih posle drugog sveckog rata na tlu Evrope.

o, ti vazda o nečemu što se podrazumeva.  xfoht

al dobro, nije nam lako danas kad smo konačno dobili vlast kakvoj smo se godinama nadali da gledamo kako nam isti ti bukači izdaju kosovo. pobogu, izgubismo sve iluzije!!!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 15:28:52
gul hoće da kaže da je jedno kad se divlja nad srbima, a sasvim drugo kad se divlja nad svim drugima!

Quote from: divča on 24-04-2013, 15:54:35
Quote from: Ghoul on 24-04-2013, 15:18:26
dobro je, divčo, da si izdvojio i uramio moje misli - to je prvi korak ka mudrosti: sad malko meditiraj nad njima...

Pa moguće je da ih u tvojim esejima ima, a ovo da su misli, baš i nisu -- više je blamiranje...

evo, da vam pripomognem, pošto vidim da bauljate nekako poludupasto: nađite neki od desetina mojih postova u kojima kažem "bravo, harv! tako govore pravi pedofili!" pa ga citirajte ispod nekog od brojnih u kojima zajebavam pahomija, a onda glupačama (kao što je npr. bobanovo tarzanče) i sličnim slepcima demonstrirajte kolko je ghoul nedosledan, kontradiktoran - ili šta god se priviđa moronima koji ne umeju da razluče kad se zezam a kad sam ozbiljan.  8-) xyxy
https://ljudska_splacina.com/

divča

Quote from: Ghoul on 24-04-2013, 16:06:07
Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 15:28:52
gul hoće da kaže da je jedno kad se divlja nad srbima, a sasvim drugo kad se divlja nad svim drugima!

Quote from: divča on 24-04-2013, 15:54:35
Quote from: Ghoul on 24-04-2013, 15:18:26
dobro je, divčo, da si izdvojio i uramio moje misli - to je prvi korak ka mudrosti: sad malko meditiraj nad njima...

Pa moguće je da ih u tvojim esejima ima, a ovo da su misli, baš i nisu -- više je blamiranje...

evo, da vam pripomognem, pošto vidim da bauljate nekako poludupasto: nađite neki od desetina mojih postova u kojima kažem "bravo, harv! tako govore pravi pedofili!" pa ga citirajte ispod nekog od brojnih u kojima zajebavam pahomija, a onda glupačama (kao što je npr. bobanovo tarzanče) i sličnim slepcima demonstrirajte kolko je ghoul nedosledan, kontradiktoran - ili šta god se priviđa moronima koji ne umeju da razluče kad se zezam a kad sam ozbiljan.  8-) xyxy

Hm, aj da probam -- zezaš se kada se radi o smrti nekoliko hiljada nepoznatih ljudi, a ozbiljan si kada se žališ da te poštar potkrada?
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Meho Krljic

Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 15:58:29

al dobro, nije nam lako danas kad smo konačno dobili vlast kakvoj smo se godinama nadali da gledamo kako nam isti ti bukači izdaju kosovo. pobogu, izgubismo sve iluzije!!!

Ispade Vulin sa svojim emotivnim performansom kod Olivere Jovićević sinoć jedini moralan čovek u vlasti sastavljenoj od samih izdajica.

Ghoul

Quote from: divča on 24-04-2013, 16:10:26
Hm, aj da probam -- zezaš se kada se radi o smrti nekoliko hiljada nepoznatih ljudi, a ozbiljan si kada se žališ da te poštar potkrada?

ne vredi.

bolje se konsultuj s trumanom, pa pokušaj silva metodom da pronikneš u suptilnosti & slojevitosti ghoul-diskursa, ne ide ovako...

lilit

Quote from: Meho Krljic on 24-04-2013, 16:11:07
Ispade Vulin sa svojim emotivnim performansom kod Olivere Jovićević sinoć jedini moralan čovek u vlasti sastavljenoj od samih izdajica.

tako je. jul je vazda bio kul, kao i olivera.

ALEKSIJE D.

Komunisti su vazda bili moralni, to je opšte mesto.

-_-

Quote from: Ghoul on 24-04-2013, 14:59:46
baš zato što sam pisac, umetnik, intelektualac, pedagog... neću da branim nepravdu, laž, nasilje, terorizam itsl.
između ostalog i zato što bih, ako bih to (makar i indirektno) činio, izvukao same temelje i smisao iz svog bavljenja time čime se bavim.

Lepo receno  xjap

Quote from: Meho Krljic on 24-04-2013, 16:11:07

Ranije ga nisam gotivio, ali u poslednje vreme je ok postupao.
A nastup u Upitniku je nesto najbolje sto sam video u politickim emisijama jos odavno.
Gost odlicno pricao, a voditeljka sjajno vodila.

lilit

Meho Krljic

Dobro, Boris nije ciničan kao ti i ja pa da u Vulinu vidi tek ovejanog glumca. Kad je počeo da priča o Suvom grlu i deci koja tamo čekaju pomoć u robi i meni se grlo malo osušilo, a da ne pominjem da je emisiju počeo rečima da je Aleksandar Vučić bolji čovek od njega. Ne znam koga ova garnitura plaća da ih koučuje za javne nastupe ali... ludilo. U svakom slučaju, nije da nije rekao i poneku smislenu, na primer to da od implementacije ovog i ovakvog sporazuma u praksi ne može da bude baš mnogo toga. Ali hajde, dete se rodilo, treba ga ljuljati itd.

-_-

Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 18:28:44
borise,
ti to for real?

Quote from: Meho Krljic on 24-04-2013, 18:35:16
Boris nije ciničan kao ti i ja

Meho je u pravu, nisam bio cinican, ironican ili nesto tome slicno.
Jednostavno, secam se kad je bio JUL-ovac, ali sta sad, bilo pa proslo.
Ima li covek pravo da se oslobodi repova proslosti? Moj odgovor je pozitivan, bilo ko da je u pitanju.

Pratio sam njegove nastupe kad je postao direktor te kancelarije i zaista mislim da je dobro vodio.
A koliko znam, na njegov rad nije bilo prituzbi.

Sto se tice sinocne emisije, evo Meho rece:

Kad je počeo da priča o Suvom grlu i deci koja tamo čekaju pomoć u robi i meni se grlo malo osušilo

E tako sam i ja odreagovao.
Nije me sramota da priznam, da je nastavio u tom pravcu - mozda bi mi i suza krenula.
Jel pateticno ovo sto sad rekoh? Jel za podsmeh?
Nebitno (mi) je, pricam iskreno kakav je bio moj dozivljaj.

Uostalom, ako te zanima, emisija je okacena na sajt, pa mozes da bacis pogled ako ne verujes :)

Ne znam koga ova garnitura plaća da ih koučuje za javne nastupe ali... ludilo.

Meni je samo bitno da je on, po mom misljenju, objektivno procenio sadasnju i buducu situaciju.

lilit

joj borise, ti si baš jedno pile drago. zvučiš kao moja najbolja drugarica, latentni dss, koja zaista veruje da oni koji pričaju šta narod hoće da čuje zaista i misle to što pričaju.

da se razumemo, ovo pišem bez ironije, baš sam se raznežila što vas ima još takvih, a ja porasla u gadnu ciničnu babu. :)

Anomander Rejk

Dobro, Boris nije ciničan kao ti i ja pa da u Vulinu vidi tek ovejanog glumca. Kad je počeo da priča o Suvom grlu i deci koja tamo čekaju pomoć u robi i meni se grlo malo osušilo, a da ne pominjem da je emisiju počeo rečima da je Aleksandar Vučić bolji čovek od njega. Ne znam koga ova garnitura plaća da ih koučuje za javne nastupe ali... ludilo. U svakom slučaju, nije da nije rekao i poneku smislenu, na primer to da od implementacije ovog i ovakvog sporazuma u praksi ne može da bude baš mnogo toga. Ali hajde, dete se rodilo, treba ga ljuljati itd.
Nazovimo stvari pravim imenom. Nije se tu radilo ni o kakvim pregovorima, već o nemačkom ultimatumu na koji je Srbija pristala. A ultimatum je bio javan i znamo kako je glasio-ukidanje svih institucija i zakona Srbije na Kosovu, koje i koji su, makar u određenim delovima teritorije 13 godina funkcionisali kako-tako. Zauzvrat nismo dobili ništa što već nismo imali ( lokalne policajce i sudije, nepriznavanje članstva u UN ). Dobili smo navodno neke garancije za bezbednost, u koje ja ne verujem ni 0,1 posto, i koje nigde nisu nikakvim potpisom parafirane. Dobili smo preporuku za datum, i godine pregovora ( neizvesnih ), po principu ,,može da bude a i ne mora.'' To što sad Vučić plačnim glasom iznosi kako se eto žrtvovao za Srbiju, pa ležao na patosu u Briselu...baš mi ga žao, sve mi suze krenule. Ko da je bio na ratištu, a ne na patosu. Uostalom, niko ga nije vukao za rukav da se bavi politikom, pa ne znam što bih ga žalio.

Onaj deo gde verujem ovoj vlasti-to je način na koji su vođeni ,,pregovori'' i pritisci kojima smo izloženi, i to da je sf da ćemo dobiti ikakvu iole razumnu ponudu. Ali onda da se ne frljamo glupostima tipa ,,naši evropski prijatelji'' , ,,novo poglavlje u odnosima sa EU'' i sl. Radi se o klasičnom ultimatumu velikih i bogatih, upućenih jednoj maloj i siromašnoj zemlji. Pred kojim je ona, tj.njena politička vlast poklekla.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Джон Рейнольдс

Емотиван али најтачнији приказ курвинског маневра Баба Јулиног пулена, пајтоса Жељка Митровића, born again доследног патриоте, Вулина:

Кад се буде писала историја бешчашћа у Србији, Александар Вулин неће бити изостављен. Салонски левичар, познат по томе што је, оног дана кад је убијен Ранко Панић, збрисао кад је први пендрек севнуо, сетио се, да у петом чину издаје, поднесе оставку на место директора Канцеларије за Косово и Метохију. Сад, кад је постало очигледно да издаја не пролази, опет је смогао снаге да пронађе патриоту у себи.

Сад је, међутим, за оставку касно. Постао је, у Бриселу, саучесник и нема назад. Да има ма и мрву части, поделио би судбину са својим пајтосима, Дачићем и Вучићем, јер је од првог дана био укључен у трговину Србијом и тачно је знао шта се ради. Уз све своје мане, Мали од ЈУЛ-а, глуп није.

Укратко, дао је оставку на место које губи на важности, а можда се и потпуно укида. Али се, као фол, часно понео.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

Quotebaš zato što sam pisac, umetnik, intelektualac, pedagog... neću da branim nepravdu, laž, nasilje, terorizam itsl. između ostalog i zato što bih, ako bih to (makar i indirektno) činio, izvukao same temelje i smisao iz svog bavljenja time čime se bavim.

Bitch, please.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: D. on 24-04-2013, 15:57:38
Kao i stereotipovi, ali već je uobičajeno da se muškarci na ovom forumu laktaju, upisuju sami sebe u istoriju i siluju je (istoriju). Pa će tako Gul uvek važiti za nekakvog pisca, iako je nepismen. Na ovom topiku on, na nekom drugom neki drugi muški član foruma itd. Čast svetlim izuzecima.

Иди вези гоблене.
Genetski četnik

-_-

Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 19:25:49
zvučiš kao moja najbolja drugarica, latentni dss, koja zaista veruje da oni koji pričaju šta narod hoće da čuje zaista i misle to što pričaju.

Sta da radim, meni je on u emisiji delovao iskreno.
Ne mogu da tvrdim da ne gresim, al eto...

Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 19:25:49
joj borise, ti si baš jedno pile drago.
(...)
da se razumemo, ovo pišem bez ironije, baš sam se raznežila što vas ima još takvih

Posto nema ironije, drago mi je sto sam ovo cuo.
Ne znam kao da zahvalim na lepim recima (meni su prijale), osim ovako:

>>POKLON ZA LILIT<<

Ostalima se izvinjavam na off-topic-u.

Tex Murphy

Поклон за тету Лилит!  :!: :evil:
Genetski četnik

lilit

Harvi, crkni! I ti i Dodik!

Borise, hvala. :)

Tex Murphy

Жене!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 25-04-2013, 00:45:58

Sledž Hamer je to objasnio!!!!!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 25-04-2013, 00:57:31
Quote from: Harvester on 25-04-2013, 00:45:58

Sledž Hamer je to objasnio!!!!!

Одавно!
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 25-04-2013, 00:09:32
Quote from: D. on 24-04-2013, 15:57:38
Kao i stereotipovi, ali već je uobičajeno da se muškarci na ovom forumu laktaju, upisuju sami sebe u istoriju i siluju je (istoriju). Pa će tako Gul uvek važiti za nekakvog pisca, iako je nepismen. Na ovom topiku on, na nekom drugom neki drugi muški član foruma itd. Čast svetlim izuzecima.

Иди вези гоблене.

bolje neka ide u kujnu, da kuva grah.
kad joj se digne adrenalin.

Ghoul

Quote from: Harvester on 25-04-2013, 00:07:46
Quotebaš zato što sam pisac, umetnik, intelektualac, pedagog... neću da branim nepravdu, laž, nasilje, terorizam itsl. između ostalog i zato što bih, ako bih to (makar i indirektno) činio, izvukao same temelje i smisao iz svog bavljenja time čime se bavim.

Bitch, please.

Quote from: Harvester on 24-04-2013, 20:51:33
Quote from: lilit_hardy on 24-04-2013, 20:05:20
Guli, aj lav ju! ❤

Don't we all?!

bitch, shut up and keep lovin' me!

Meho Krljic

Quote from: Boris on 24-04-2013, 18:57:53

Sto se tice sinocne emisije, evo Meho rece:

Kad je počeo da priča o Suvom grlu i deci koja tamo čekaju pomoć u robi i meni se grlo malo osušilo

E tako sam i ja odreagovao.

Ma, ja sam se to zajebavao, kakvo grlo, čovek udario u glumu najgrđu. Mislim, da se razumemo, ljudima koji žive na Kosovu, u enklavama pogotovo, nije lako, naprotiv, veoma im je teško - treba da vidiš kako izgleda bivši skijaški centar u Štrpcu pretvoren u prihvatilište za interno raseljena lica -  ali strategija svih vlasti do sada je bila da ih puste da se batrgaju kako znaju, dok im se dotura kakva-takva pomoć - najčešće po osnovi partijske pripadnosti i političkog poslušništva, da se narod (doduše, mahom na severu) diriguje da izlazi na drumove i barikade jer je, eto država uz njega, država koja ima vojsku, policiju i političare ovlašćene da probleme rešavaju a ne da kupuju vreme da bi se problem, šatro, sam rešio. Dakle, to sa Suvim grlom i svim mestima koja je pomenuo, sve to je lepo al nema nikave veze sa pregovorima u Briselu i statusnim rešenjima. To je bilo da se eto pokaže da je Vulin brinuo o malom čoveku, ne samo o istoriji i vječnosti. I da se vlasi ne dosete da ništa nije ni pokušano da se reši od 1999. godine na ovamo, mislim, evo ti članak o Suvom grlu iz 2007. godine. Jedina metohijska enklava koja nema crkvu, kaže podnaslov. Kraj mi a river, reko bi naš narod u rasejanju. Mislim, pogledaj šta piše, kakve probleme imaju ti ljudi: niska efikasnost poljoprivrede, problemi sa kosovskim sudstvom i hajde da vidimo je li im neko ponudio pravnu pomoć i subvencije ili neku drugu pomoć za poljoprovrednu proizvodnju, je li neko organizovao otkup njihovih proizvoda itd. Naravno da nije, pa to se ne radi ni u centralnoj Srbiji. OK, sagradili su kuću za doktora, nešto jeste urađeno, ali to je manje od minimuma. Srpska država je potrošila UŽASNE pare finansirajući plate u javnim službama u enklavama jer je to, mislili su, način da se održe Srbi dole. Naravno, kao i ucentralnoj Srbiji, potpuno se naopako misli da se društvo održava pumpanjem para u postojeći i neefikasan aparat javnih službi a nikakvim ulaganjem u privatni  sektor - onaj koji proizvodi i od koga i javni živi.

Kraće rečeno: Srbija je nesistematično rešavala ne statusni problem Kosova, nego konkretan problem kvaliteta života svojih građana na Kosovu i to je radila pod svim administracijama od 1999. na ovamo, zanemarujući ulaganje tamo gde se život actually odvija i gde se zajednice osnažuju - dakle domen rada, proizvodnje, kruženja vrednosti, razvoja zajednica, obrazovanja, otvaranja perspektiva za rad, saradnju i cirkulaciju informacija - a trošeći pare na održavanje mahom nažalost veoma birokratizovane javne službe jer je ona nekakav simbol državne vlasti. Ali nama su uvek simboli bili ispred konkretne realnosti, avaj.

scallop

Meni se Vulin dopadao i u Julu. Zbog integriteta u stavovima. Sad ima kratku kosu i deluje muževnije. A ovde se reaguje iz najcrnjih subjektivno-političkih pozicija. Da "evropske vrednosti" postoje na Kosmetu bilo bi svejedno ko njime upravlja. Recimo, sednem u kola i do Skopja odem preko Đeneral Jankovića, usput napravim pauzu na nekoj pumpi, eventualno obiđem neko značajno arheološko-istorijsko mesto. E, to nema. Slično sam se osećao pri prolasku kroz deo BiH stotinak kilometara do granice sa Hrvatskom gledajući bankarske bilbordove sa slikom i sloganom: "Bolje je sa Gotovinom".
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Quote from: Ghoul on 24-04-2013, 14:59:46
...a treba biti baš mnogo površan (da ne kažem nešto jače) pa takav moj stav nužno dovoditi u vezu sa nekakvim 'mitovima' i svi mtim grdnim 'ćiriličarima' koje si prizvao.

za mene ljudska (i nacionalna) prava nisu mit, kao što to nije ni mutna i relativna, ali ipak neizbrisiva ideja PRAVDE (i s njom povezane ISTINE).

baš zato što sam pisac, umetnik, intelektualac, pedagog... neću da branim nepravdu, laž, nasilje, terorizam itsl. između ostalog i zato što bih, ako bih to (makar i indirektno) činio, izvukao same temelje i smisao iz svog bavljenja time čime se bavim.

Gule,

Naravno da umetnik ne treba da razmišlja samo o svojoj guzici, sopstvenom džepu, slavi, ugledu itd.
  Što više empatije, razumevanja drugih, objektivnosti, to će i njegova ličnost biti bogatija, a time će i delo koje stvara biti temeljnije.

Međutim ja se bojim da se proširivanje ,,svog ličnog interesa'' ne završi samo do granice kada je ,,svoj lični'' proširen na ,,ceo moj narod'' i to je kraj.
  A šta je s razumevanjem onih koji su van našeg naroda?

Šta nas sprečava da još proširimo granice pa umesto ,,sreće jednog naroda'' mislimo i na sreću onih s druge strane zida?

Lepo je što ne bismo da trpimo nepravdu, ali ako mislimo da je samo srpski narod stradalnik,
a Albanci nisu, možda imamo problem sa izvorom informacija.

Petronije

Jel si probao sa nekim siptarom da popricas o tome?
Arm the Homeless

Loni

Da imam priliku, pričao bih i sa Albancima o tome.
Dosta mi je subjektivnosti sa bilo koje strane.

Svakom Albancu bih preporučio igru da zamisli ako situacija izgleda iz srpske perspektive i tako malo bolje razumeju Srbe,
a svakom Srbinu da pogleda stvari iz albanske perspektive.
To je korak za sagledavanje objektivnosti.

Ako pogledamo stvari is alb. perspektive videćemo da tom narodu tkaođe nije bilo lako.

Istorijski fakti kažu da su se i oni borili protiv Otomanske Imparije.
Imali su većinu u otomanskom Kosovu jako dugo. Većina su naravno bili i 1912. kad je Srbija uzela Kosovo
koje nije bilo srpsko od 1389.
Da li je to laka situacija?
Srbi pokušavaju sa kolonizaciajma Kosova u više navrata.

O tome piše Vladan Jovanović
http://pescanik.net/2013/03/kolonizacija-kosova/

Ona nije uspela.
Detaljnije o tome piše i Damjan Pavlica

http://www.scribd.com/doc/65378582/Damjan-Pavlica-Savremena-istorija-Kosova

Ipak najgore vreme za Albance doalzi s vladavinom Miloševića
čiji plan podrazumeva aparhejd za Albance.
- Ukinuta je mogućnost da Albanac radi u bilo kojoj državnoj službi.

Iako su činili 90 % stanovništva Kosova, nijedan Albanac nije mogao da bude policajac ili slično državno zanimanje.
Fakulteti u Prištini služili su za upis studenata iz Srbije koji se nisu upisali u svojim gradovima.
Aparhejd.

Cilj Slobine akcije bio je da dođe do osiromašenja alb.stanovnništva i njegovog napuštanja Kosova.

To je bio povod da se Albanci organizuju u formacije otpora.
Umesto miroljubivog otpora Rugove, dobijamo radikalnu OVK.

Srbima koji su podržavali diskriminaciju Albanaca, s pojavom OVK sve se obilo o glavu.

(Sad bih pitao Albance da ih ovde ima - Da li je moralo sa OVK. Zašto nije moglo sa umerenim Rugovom?)

Kriza kulminira proterivanjem albanskog stanovništva 1999. zbog čega je Srbija kažnjena NATO bombardovanjem vojnih ciljeva.

Posle toga Kosovo ima predsednika, premijera, vladu, skupštinu, a od 2008. i nezavisnost priznatu od 55 % država sveta,
ali im i dalje nije lako. Kao država bez potpunog suvereniteta nemaju pravo na međunarodne institucije,
samim tim nemaju pravo na konkurisanje za ekonomske poduhvate, a s obzirom da su i dalje određeni kao nestabilno područje,
niko na kosovu neće ništa da ulaže niti otvara fabrike.  Boje se novog žarišta i rata.

Zbog toga Kosovo je iscrpljeno. Oko 50 % ljudi je bez posla, prinuđeno da se bavi svim i svačim za goli opstanak.
Žene se bave prostitucijom, muškarci diluju drogu...

Blokiranjem Kosova od strane srpske strane, 1 800 000 nekih duša i dalje će čamiti u sirotinji, beznađu,
nemogućnosti da se uzdignu, neproduhovljenosti...

Situacija nije nimalo laka ni jednostavna iz albanske perspektive.

Prosečan albanski čovek nije isto što i neki zločinac koji je preprodavao srpske organe,
kao što ni prosečan srpski čovek nije isto što i inicijator masovnog ubistva u Srebrenici ili ubistava albanskih civila spakovanih u hladnjače i masovne grobnice.

Zato je vrlo relativno šta je pravda, a šta nepravda.

U svakom slučaju sadašnja vlast nije ostavila na cedilu kosovske Srbe jer će imati svoju policiju i svoju vlast.

Inače nezavisno Kosovo nije albanska potpuna pobeda.
Potpuna poeda bilo bi ujedinjenje sa Albanijom do čega sigurno neće doći.
A ako jednom bude došlo, onda se mora izmamiti da se Severno Kosovo izdvoji od Kosova i tražiti garancije za to,
što ne sumnjam da će Dačiću ili Vučiću koji su se pokazali odlično u poslednje vreme, poći za rukom.

Loni

Evo ga i proglas SNS u kome je sve odlično objašnjeno.

Ghoul

Quote from: Loni on 25-04-2013, 14:38:29
Kriza kulminira proterivanjem albanskog stanovništva 1999. zbog čega je Srbija kažnjena NATO bombardovanjem vojnih ciljeva.

čak i od dokazanog imbecila i možda trola - ovo je previše.  :-x :-P :cry: :-x

ti si toliki glupak da pored tebe čak i ona bobanova glupača deluje kao sasvim okej osoba. xuss

a glup je i onaj ko se s tobom, posle ove gomile isprolivanih pomija, bude raspravljao i ubeđivao.  xyxy

jeeebote, sve ima granice, ali tvoja glupost - ne!

-_-

@ Loni

Kako ti ne dosadi da nikad ne budes u pravu?
I da ti se ljudi smeju?

Izgleda da su bili u pravu oni koji su upozorili na trola.

Ali ima leka, hvala adminima za ignore listu :)

A i dalje ne razumem zasto bi neko to radio?
Kao da su deca u pitanju ili bezposleni ljudi ili... ne znam, ne razumem?

Anomander Rejk

Inače nezavisno Kosovo nije albanska potpuna pobeda.
Potpuna poeda bilo bi ujedinjenje sa Albanijom do čega sigurno neće doći.
A ako jednom bude došlo, onda se mora izmamiti da se Severno Kosovo izdvoji od Kosova i tražiti garancije za to,
što ne sumnjam da će Dačiću ili Vučiću koji su se pokazali odlično u poslednje vreme, poći za rukom.

A šta će ih to sprečiti da se ujedine ? Što bi reko Hrundi, obrazloži matematičkom formulom  :mrgreen: .
E, vidiš tu dolazimo do ključnog pitanja. Sever Kosova se neće odvojiti, jer to ne dozvoljava Zapad. Dupli standardi.
Za sve bivše republike važio je princip, republička granica postaje državna. Osim za Srbiju-njene granice su se mogle menjati(Kosovo). Ali sad, gle čuda, granice novouspostavljene ,,države Kosovo'' su nepromenljive. Kako sad to ? Srbiji se mogu menjati granice, Kosovu ne mogu ?
A da ne pričam o Hagu. Redom su osuđivani svi Srbi, najviše zbog komandne odgovornosti. Dok su direktni komandanti na terenu-Gotovina, Haradinaj, Orić ( poslednja dvojica i lično ubijali) oslobođeni odgovornosti.
Ok, ti ćeš mi reći izgubili smo rat, zato tako prolazimo na sudu, mogu i to shvatiti, ali onda nemoj da mi pričaš o principima i vrednostima. U koji princip se može ukalupiti da niko, pazi NIKO, nije osuđen za Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle 2.sv.rata ?

Podsetiću te da u Srbiji postoje i pojedinci i grupe koje se bave srpskim zločinima. Neki su i nad Albancima procesuirani ( Podujevo, čini mi se ). Hajd izguglaj koliko je ljudi kažnjeno za zločin u Goraždevcu, Niš ekspresu i brojnim drugim nad Srbima ? Naslućuješ odgovor...ja ne tvrdim da su Albanci svi po difoltu zli i naopaki, ali gde je ta njihova svest i empatija za tuđe žrtve ? Ja je ne vidim, niti čujem. Kod nas je makar malo ima.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Tex Murphy

Да ли је то шиптарско становништво које је наводно протјеривано имало уредну документацију или су у Србији били илегално? То је оно што мене занима.
Genetski četnik

дејан

на жалост на то питање никада нећеш добити одговор
...barcode never lies
FLA

lilit

urednu dokumentaciju koja je oduzimana na granici, sto makedonskoj, sto albanskoj. provereno.

дејан

е па лилит, једнако је проверено да, не да нису имали икакву документацију, него и њихови очеви (мајке) нису имали југословенску. и плашим се да су бројеви људи са којима сам причао и које сам познавао далеко већи од неколицине за које си чула.
...barcode never lies
FLA

lilit

ma ja bila dole, al to je preduga prica.

дејан

едит, небитно шта је писало
...barcode never lies
FLA

lilit

naravno da je bilo i onih bez dokumentacije, al vecina koja je presla granicu tokom bombardovanja je ostala bez dokumenata. postoje podaci i podaci o tome, mislim, meni ni iz dzepa ni u dzep. plus, ljudi po gradovima, pristina, pec, urosevac, prizren, djakovica...svi su imali dokumentaciju, bez toga nije moglo da se zivi pa ni u sfrj. ne pricam o selima na samoj granici gde je posle slobe posebno tek moglo i ovako i onako.
al dobro, kako god.

дејан

лилит, одакле ти идеја да без докумената није могло да се живи у сфрј, и то на косову?!
верујем да су ти они причали о томе, е сад ако су лагали тебе ти лажеш нас, а ако су лагали мене у време док се ова срања нису десила а дешавала су се нека друга срања о којима се тад није причало, онда ја лажем вас.
...barcode never lies
FLA

lilit

ne mislim da je moglo po gradovima, imam potkrepljujuce argumente na velikom uzorku, al ne bih da se raspravljam. :) ti mislis jedno, ja drugo, i to je to.

Ghoul

Quote from: дејан on 25-04-2013, 15:31:31
лилит, одакле ти идеја да без докумената није могло да се живи у сфрј, и то на косову?!

pa kaže ti lepo, bila tamo, al to je 'duga priča'...

ps: čisto da ne ispadne ovo što mi loony imputira, da branim samo jednu stranu - i ja sam bio na kosovu tik pred bombardovanje i tokom cele te agresije, kao vojnik; i slušao sam, ne post-festum, nego dok je trajalo, od direktno-involviranih vojnika, da su šiptarima zaista oduzimali i cepali legitimacije na izlasku...

Джон Рейнольдс

Ех, те инсајдерске информације, почев од тога да је Слоба још од почетка рата држао југословенски (СФРЈ, да не буде забуне) војни врх у шаци и тако то...  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

дејан

јест, мало сам излетео из дискурса. НЕ тврдим да им нису одузимана и цепана документа, тврдим да велики број албанаца на косову пре краја сфрј није имао сфрј документа.
...barcode never lies
FLA

Ghoul

Quote from: дејан on 25-04-2013, 15:42:41
тврдим да велики број албанаца на косову пре краја сфрј није имао сфрј документа.

pa to je svakom dobronamernom građaninu jasno!  xnerd

ajd što nisu imali dokumenta, nego što nisu plaćali porez, komunalije, itsl.

Джон Рейнольдс

И ко је мало путовао Косовом у то златно доба СФРЈ могао је око кућа да види високе зидове с пушкарницама. Вероватно су им њихови видовити вођи јавили да ће ускоро доћи зли Милошевић да их протера.  :roll:

#Τζούτσε

lilit