• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 15 - mart 2012 - zadatak

Started by Boban, 15-02-2012, 13:56:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Midoto

Stipan

Hvala - ako to upravo Ti misliš, onda sam polaskan.  xjap

scallop

Ovo sam čitao. Mislim na Radionici. Natovareno "oblinama" i drugim "euforijama". Midoto je napisala "zanimljiva", a to i nije neki kompliment. Daj, bre, pošalji mi to što treba da pošalješ inače ćeš završiti na grivni. :-x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Midoto

Zapravo, ja stvarno mislim da je zanimljiva. Malo je (i meni) zasmetalo obilje oblina, ali je fino to stipanovsko tiho roptanje, umesto gneva. U stvari, sad mi se čini da bi Stipanu, kao vežba, koristilo da napiše priču u kojoj izbija bes. U onih nekoliko priča koje sam pročitala, melanholija je uvek prisutna, a u njoj nema promene.

Stipan

Huh, ne znam baš koliko umem da opišem bes. Taj osećaj mi je poprilično stran.

Josephine

pokojni Steva

Quote from: Stipan on 23-02-2012, 11:47:20
Huh, ne znam baš koliko umem da opišem bes. Taj osećaj mi je poprilično stran.

Stavi Bobanovu sliku pored monitora 
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Eto ti sad Princeze...

Hmm...
Kad malo bolje razmislim, ti spadaš u nekolicinu retkih osoba koji su uspeli da me razbesne...

Josephine

Quote from: Stipan on 23-02-2012, 12:02:40
...ti spadaš u nekolicinu retkih osoba koji su uspeli da me razbesne...

Folirantu.  8)

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 23-02-2012, 12:00:49
Stavi Bobanovu sliku pored monitora 

xrofl xcheers

Stipan

Josephine

I Zoskovu, i Baticinu, i Aleksijevu... sliku.  8-)

Stipan

Dobro de, a gde je gul nestao sa tog spiska?

Josephine

on se dosta (samo)promoviše i na drugim topicima. 8-)

Stipan

Суба

Напиши, Стипане, нешто сурово и сирово. xuss Време је.  :evil:

Stipan

Eh, lako je tebi Taliban - Pravoslavcu. Kako li ćemo mi kukavni Bačvani...

Džek

Još nisam napisao priču za krug, iako je imam negde u tintari. Sve me mrzi da počnem, navukao se na onaj konkviztador online kviz a i Halo igram do iznemoglosti...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

Znao sam ja da te nešto mnogo važno ometa. :-x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Scallope, spomenute aktivnosti šire imaginaciju, daju ideje i što bi rekli romantičniji među nama -inspiraciju :)

scallop

Šopanje igrica je jako inspirativno.

Savajat Erp

Имам разрађену идеју, кад бацим поглед поново на задатак...кад оно:

Quote from: Boban on 15-02-2012, 13:56:40
Tema za mart:
Glavnom junaku (ili junakinji) pojavljuje se osoba (stvor... štagod) i nudi da mu bez ikakvih uslova ispuni jednu želju, bilo kakvu.

Дакле, јел дат одговор на ово питање:

Quote from: vimen on 17-02-2012, 17:49:42
I mora li da bude samo jedna želja ili može i više?

?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Evo ja, na primer, imam više želja. Da ne budem poslednji i da me Scallop ne grdi.
Di se može pronaći taj stvor?

Savajat Erp

Не скрећи пажњу са мог врло озбиљног питања!

ALEKSIJE D.

Pitanjce za Stipana: pročitao sam ti priču na Animi, i malo je pretrpana, ali mi se čini da si fabulu maznuo iz jedne radio drame, čini mi se "Stosedamdesetprvi".

Džek

Lepo je naglašeno da je jedna želja u pitanju.
Međutim, nije naglašeno da iskoristiš tu jednu tako što ćeš da poželiš da imaš deset želja na raspolaganju :)

Savajat Erp

Па, сад...лепо је било наглашено у прошлој - без одраслих...а шта си ти оно беше урадео? А? А?!  :mrgreen: :mrgreen:

Stipan

Džek

Quote from: Savajat Erp on 23-02-2012, 19:24:57
Па, сад...лепо је било наглашено у прошлој - без одраслих...а шта си ти оно беше урадео? А? А?!  :mrgreen: :mrgreen:

Napisao remek delo, svesno žrtvujući beznačajni plasman za dobrobit sveukupne književnosti.
A šta si ti uradio, sem što zahtevaš ispunjenje više od jedne želje nesumnjivo nekog mračnog i morbidnog karaktera? :)

Stipan

Savajat Erp

Quote from: Džek svih zanata on 23-02-2012, 19:30:12
A šta si ti uradio, sem što zahtevaš ispunjenje više od jedne želje nesumnjivo nekog mračnog i morbidnog karaktera? :)

Ништа!  :cry: Пљуцкам из ћошка....и не захтевам, него питам, али одговора нема.... :)

Džek

Quote from: Stipan on 23-02-2012, 19:36:19
:roll: Remek delo? Ne preterujmo...

Znam da nekad preterujem. U skromnosti. :)

QuoteНишта!   Пљуцкам из ћошка....и не захтевам, него питам, али одговора нема....

Ako, ako...Preimenuješ pljuckanje u konstruktivnu kritiku, izbaciš zajebanciju iz postova i postaneš stručnjak pa te raja počne shvatati ozbiljno :)

Savajat Erp

Boban

jel se vi konsultujete i kada idete da serete, kako ko briše dupe?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Hajde, namćore, ne kvari deci zabavu. 8)

Boban

tja... pojedinci možda zaista jesu deca; ali neki su podetinjili od starosti, no ima i odraslih sa umom osnovnoškolaca...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Džek

Što ste ljubomorni na naše igračke, balone i zajapurene obraze?
Ne isplati se biti odrastao i namrgođen, to je tako dosadnooooo :) 

Savajat Erp

У међувремену дошла ми је идеја која се у потпуности слаже са задатком...be afraid, be very afraid... :) :)

Stipan

E, nek' si ti nama rekao, Bobane...

Džek

Pitanje da opet ne zeznem dobru priču zbog neispunjenja zadatka; piše da glavni junak mora da traži želju. Šta ako je on potajno želi u sebi, daje naznake da to želi pa dođe zlatna ribica i ispuni mu želju bez problema?

Da li i to ulazi u propozicije ili ne?

Znam da pitanje ima tendenciju glupog pitanja, ali ne bih da rizikujem (ponovo) pa će jedno oično "da" ili "ne " biti sasvim dovoljno. Zahvaljujem unapred.

scallop

Mogao bih da ti ispunim jednu želju... To je jedini zahtev. I, ako može, da bude fantastika.

Na tu temu, u sjajnoj zbirci Zorana Jakšića "Ministarstvo senki", Tardis, 2008. imate priču "Neke posledice anđeoskog ponašanja" o takmičenju za Zlatnu kletvu i pobednici Ranciki. Uz malo skraćivanja mogla je biti na 6Kk.

Gaff

Uslove zadatka bi odlično ispunila i Elisonova priča Gnomebody iz 1956.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Hrundi V. Bakshi

Quote from: Boban on 15-02-2012, 13:56:40
Tema za mart:
Glavnom junaku (ili junakinji) pojavljuje se osoba (stvor... štagod) i nudi da mu bez ikakvih uslova ispuni jednu želju, bilo kakvu.

Džek

Ne mogu da iznosim detalje priče, rizikujem prevremeno otkrivanje. Ipak, situacija je specifična, recimo da junak traži da mu se ispuni želja ali ne izgovara to. I nije siguran da li će mu lik, ili stvor ili životija vanzemaljskog porekla, ispuniti želju.

Jebga, šta bude biće. Priča je napisana, danas je šaljem i to je to. Smatram da će se uklopiti u specifikacije a ako se ne uklopi, neka bude zabeleženo da sam se potrudio i svojski zapeo :)

Savajat Erp

Нуди?! Ето...сјеба ми се и друга идеја... :x

Stipan

Eto, mene pritisnule neke obaveze, pa ću i ja noćas da šiljnem priču.
A baš sam hteo da je ostavim na odležavanju...

Savajat Erp

Ја нисам ни почео..прво сам мислио о једној, па онда о другој...а сад...тако ми и треба кад не читам задатак пажљиво... :cry:  :)

Stipan

Izeš ga Savajate pa misli malo! Ja završio još pre nedelju dana, nego sam mislio da je doteram, al' ništa od toga...

Džek

Mene kopka sledeće.
Ako su u pitanju životinje, malo pametnije od ostalih ali ne mogu da govore (ono, Planeta majmuna; postanak), kako da jedna drugoj ponudi ispunjenje želje, a kako da druga iskaže svoju želju?

Da li je zadatak odrađen ako se u priči prevaziđe taj izazov? Da se sporazumeju šta ovaj nudi, a onaj želi?

scallop

Sve je moguće, ako je to potrebno. Odnosno, da to rešava sve druge probleme.