• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ghoul brani doktorat o horor književnosti

Started by Ghoul, 21-02-2012, 02:56:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

nije valjda da se niste igrali doktora kad ste bili deca? mislim, to je normalan deo razvoja licnosti. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Quote from: lilit_depp on 02-03-2012, 15:17:28
nije valjda da se niste igrali doktora kad ste bili deca? mislim, to je normalan deo razvoja licnosti. :lol:

:oops: :oops: :oops: ... te devojcice sa kojima sam se  ;) igrao  :!: mi se i danas javljaju...

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 02-03-2012, 12:43:31
Samo vi prdite Gulu po topiku, videćete kad vi doktorirate kako će on da vaše topike zasere  :lol:

Uopšte ne sumnjamo da će da ih zasere. Zato mi seremo prvi, preventive radi.  :lol:

Truman

Dr ghoul, izašao ti je citat u listu Press. Je l to za čestitanje? :evil:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ghoul

Quote from: Truman on 03-03-2012, 14:37:06
Dr ghoul, izašao ti je citat u listu Press. Je l to za čestitanje? :evil:

šta mogu kad sam tako highly quotable?
daj sken/link...
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Koliko vidim nema ga na on-line verziji, a skener nemam tako da mislim da bi ti bilo najbolje da skokneš do trafike.  xyxy

Meho Krljic

Nema to u njegovom selu. Slikaj ti to telefonom pa nam okači ovde.

Ghoul

ajd prepiši, sigurno nije duže od par rečenica, a ja ću ti reći kako se zove divlja horda na engleskom...

Truman

I pored toga što me zajebavaš dobar sam čovek tako da radim na prebacivanju fotke na net...da ne bude posle da lažem da su te citirali...

Truman

Ghoul

opa, a ja mislio nešto povodom anđelininog nedela!
koji je kontext ovoga? gde, zašto, otkud o tome...?

Truman

Pa je l ti uopšte pamtiš da si ovako nešto izjavio i ko te je pitao? Ili si to možda sam napisao na blogu... :mrgreen: Pretpostavljam da ljudi prate tvoj blog i da su videli da si prvi dr za horor pa pošto nisu imali šta pametnije da citiraju... :twisted:

Ghoul

znam ja kada sam i gde to izjavio, naravno - to sam kazao za NOVOSTI http://ljudska_splacina.com/2012/03/doktor-za-stravu-u-vecernjim-novostima.html

pitao sam koji je kontext CITATA: gde su ga metnuli, u okvir nekog texta (o čemu?), ili izdvojeno zajedno sa još nekim drugim citatima...

Truman

Ne, nego imaju običaj da stalno citiraju nekog u tom odeljku...nije deo teksta niti bilo šta slično...

Albedo 0

joooj, pa ovaj već počeo sa ovim dr Ghoul, samo čekam da na koricama sljedeće knjige napiše dr ispred imena i prezimena... da znaju čitaoci  8-)

Stipan

Aaa, pa gde si ti nestao sve ovo vreme? Već sam se zabrinuo za tebe!

hidden

Svratih na forum da vidim može li se nešto više saznati o Ghoulovom zlodelu i tituli...dobih mnogo više.
Bogovi, ovde je tako zabavno :evil:
Ghoulu čestitam od srca. Uradio si jednu lepu, važnu i ozbiljnu stvar.

Albedo 0

Naravno, svaka čast, nije lako doktorirati, samo mu nije trebalo ovo izmotavanje ''šta zna dete šta je doktor?'' i dodavanje tog dr na svakom koraku, to je izlišno čak i ako je zajebancija u pitanju, a nedostojno je doktora nauka.

I nadam se da ćemo uskoro moći da pročitamo to nedjelo, ipak me svrbe prsti da opletem po njemu 8-)

Quote from: Stipan on 04-03-2012, 17:36:14
Aaa, pa gde si ti nestao sve ovo vreme? Već sam se zabrinuo za tebe!

što, da mi se nije nešto desilo? 8-)

Ghoul

Prilog na niškoj TV5 povodom odbranjenog doktorskog rada Dejana Ognjanovića na temu poetike horor književnosti. Emitovan 05.03.2012.

Dejanov horor na TV5, Mar 5, 2012.avi

Джон Рейнольдс

Велика је штета што ТВ5 није добио националну фреквенцију. Не знам у чијем је и каквом власништву, али бар би постојала једна небеоградска националана ТВ.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Koliko oni gube time što su na kablu a nemaju nacionalnu frekvenciju? A svakako, nebeogradske televizije bi stvarno bile poželjne, i to prvo Niš pa što ne i još neki grad iz centralne Srbije, pa tek onda Vojvodina.

Джон Рейнольдс

Како не губе, па цена реклама је много већа на наци-телевизијама. Узми у обзир да је кабловски Србија релативно добро покривена, али ипак је "земаљска" телевизија нешто што би требало да ухвати свако, у сваком засеоку. Сад, што се тајкунско-лоповске телевизије не виде баш свуда, о томе постоје надлежна тела да "воде рачуна".

Друго, а исто тако значајно, јесте да ТВ5 не би била у рангу највећих телевизија, рецимо Прве Турске и Пинка, тако да би код себе имала "мање" небеоградске оглашаваче, фирме с југа Србије. Признајем да не могу из главе да наведем фирме које ми у Београду не познајемо а имају потенцијала или су значајне на југу, можда грешим, али то свакако јесте тржиште које би вредело испитати. На крају крајева, све и да се прича сведе на јебени туризам, ево двапут сам био у Нишкој Бањи и тамо проводио по неколико дана с породицом, па тај нишки округ има и те каквог потенцијала у том смислу, Гул-не-Гул.  :lol:

Наравно да треба смањити доминацију малограђанског Београда у Србији (да не кажем српству... не, ево кажем; српству). Мени је смешно кад се неко (Стева, рекао бих, личи на њега, али се искрено извињавам ако грешим) од Војвођана хвали како не плаћа претплату РТС-у, а заправо (би требало да) је плаћа РТВ, која више нема везе са РТС.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Джоне, Джоне, да је ово прави топик ја бих теби натенане објаснио колико си нетачних изјава дао, али, пошто није - нећу.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Nema Steva veze sa neplaćanjem pretplate, gospoja to reguliše nekako preko računara (što meni izuzetno ide na živac, kad tad će se desiti neki zaser. Pečat na računu je majka mara!)

Što se tiče raspodele pretplate uharačene na teritoriji Vojvodine, ako se ne varam, 30% i dalje ide RTSu, i to čistih dok se RTVu naplaćuju svi manipulativni troškovi. Tako je barem do skoro bilo.

Baš pre neki dan sam divanio sa prijateljicom, pakuje kofere i bega sa RTVa, kaže da se više ne može živeti od najurene B92 ekipe koja ih je okupirala. Emisije se snimaju u BG, plate im podeljene astronomske...
RTV je pukao još kad su najurili Simurdića i Žižu, a to je bilo davnih dana.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

Скалопе, нађи неки топик или га отвори, па да наставимо тамо. Ово су само нека моја размишљања, оградио сам се да нисам сигуран, чак мислим и да је срамота колико је из Београда тешко на прави начин имати увид у ситуацију... па и у самом Београду, камоли Нишу.

А ово за б92 екипу сам чуо и ја, мада се то одмах дало наслутити. То сигурно није могло бити урађено без политичког амина, тако да ако је та екипа на пројекту "слободна Војводина", онда је пројекат у старту прдно у чабар. Али ајде, стварно ово није топик за то.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Večeras u Pogledu iz svemirskog broda biće reči i o Gulovom doktoratu, pa ko voli horor, a uz to i radio,
nek malo prisluša  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Джон Рейнольдс

Ако је свака сличност са стварним особама намерна, онда је (могућа) стварност заиста ужаснија од сваког хорора.

#Τζούτσε

Ghoul

Джон Рейнольдс

Биће боље, доктори, лако ћемо!

SMF - Doktore pomagaj

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 16-03-2012, 03:10:02
Ако је свака сличност са стварним особама намерна, онда је (могућа) стварност заиста ужаснија од сваког хорора.

Pa da, u toj hororičnoj stvarnosti takvi doktori treba da budu srećni ako i raspale drolje pristanu da se udaju za njih...

Meho Krljic

Doktor Ognjanović je upravo bio fičrovan u Nacionalnom dnevniku TV Pink, a na ime svog doktorata i njegove zanimljive teme. lep prilog sa sve pominjanjem metafizičkog horora itd.

mac

Ne verujem dok ne vidim na YouTube-u.

lilit

ovaj naš :lol: gul, postaje pravi selebriti. dikcija skoro pa savršena, odmereno, pravi razmak izmedju svake izgovorene reči :lol:, mislim, ja sam fascinirana. kako li je tek onima koji ga ne znaju. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Truman

Izem ti forum koji ima samo jednog selebritija...

pokojni Steva

Ej, čovek je sve ovo marketinški sasvim solidno odradio. I ne propušta priliku da se obračuna sa rospijom, što je plus.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

Ех, још да се не замера извесним новинаркама...  :lol:

#Τζούτσε

Albedo 0

da li ovo Pink okreće novu stranicu, skida Grand paradu sa programa i pokreće novu emisiju - Horor paradu?

Ghoul

Agota

Quote from: Truman on 18-03-2012, 00:09:47
Izem ti forum koji ima samo jednog selebritija...

jedini selebriti na forumu  je vojnov kad ce gul pojavi u ''gloriji '' e onda mozemo da pricamo   :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

nemoguće da se Boban nikad nije pojavio u Gloriji 8-)

Josephine

Kada se bolje razmisli, Boban je ovde jedini pravi i istinski selebriti, zapravo.

Albedo 0

šta se to desilo pa je D. nakon silnog dizanja Bobana u nebesa sada počela da ga vrijeđa? 8-)

Josephine

Kada sam to uzdizala Bobana u nebesa?  8-)

Albedo 0

Alexdelarge

Quote from: Ghoul on 18-03-2012, 19:28:05

nekoliko radio i tv priloga na jednom mestu:

ghoule, može li kratak info o knjizi sa slike pod nazivom THE GHOULS?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

Quote from: Alexdelarge on 19-03-2012, 18:12:08
Quote from: Ghoul on 18-03-2012, 19:28:05

nekoliko radio i tv priloga na jednom mestu:

ghoule, može li kratak info o knjizi sa slike pod nazivom THE GHOULS?

poklon od libeat. xcheers

a za slučaj da te baš sadržaj zanima, u pitanju su književni predlošci (priče i novele) od kojih su nastali neki znani i manje znani horor filmovi. osim otrcanih klasika ima i nekoliko opskuriteta...
predgovor piso vinsent prajs a pogovor hristifor li!

Ghoul

Josephine

Hoćeš li ti više odbraniti taj doktorat o horor književnosti?