• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 16 - april 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-03-2012, 13:48:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Samo jedna reč: METAMORFOZA.
I pojašnjenje: okosnica priče treba da bude fizički preobražaj glavnog junaka i priča istkana oko toga.
A pristupi potpuno slobodni, od Kroneberga do Kafke...

6000 karaktera maksimum, meni na PP ili na mejl znaksagiteyahoo.com
Rok 1. april 2012 do ponoći.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Toliko puta sam izveo fizičku transformaciju nekog od svojih lkova, da ne znam kako ću izvesti još jednom. Različito.  xwink2
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

već znamo da si ti sve već odavno uradio...

D.S.B.

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Paz' sad kada ženske navale na vukodlake pod mesečinom, inspirisane onom Tvajlajt ljub-ljub krmenadlom i poentiraju svoje fantazije.

:!:
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

NdZodiac

Ja mogu da se nadovežem na priču iz prošlog kruga, pa da nastavim kako se oseća kao mačka   xrofl

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

O.K., ja sam na 2632K. Kako ostali?

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Koliko je to bez prideva? Jebote, Stipane, kad ćeš jednom da razmisliš pre pisanja? Da vagneš dve-tri mogućnosti, da smisliš najpogodniju i najoriginalniju varijantu...?

Skalar

2632K ?  Ел то нека кота на топографској карти?  xcheers
Пиво и ћевапи спајају људе.

Stipan

Quote from: scallop on 15-03-2012, 20:34:41
Jebote, Stipane, kad ćeš jednom da razmisliš pre pisanja?

Mislio sam, časna reč, nego se bojim da ću zaboraviti, pa zapišem prvu rečenicu. Onda mi dođe druga, povuče treću...

I tako.

scallop

Ma, i ja sam zapisivao pametne rečenice, a sad ne znam gde sam zapisivao. Jednom su mi dali novinarski diktafon, pa dok ga uključim zaboravim. Sad uveče stavim ruke pod glavu da ne mogu da zaspim... ili... stavim glavu pod ruke... pa dumam... Hej, Stipane, o čemu sam ja počeo? Ah, da, kad se zgusne... prebacim u teglu i stavim poklopac.

Stipan

scallop

Да, али ти куваш купус са кожурицама. :mrgreen:

Суба

Акрепи, апиште, дрекавци, вједогоње, вампири, вукодлаци, тенци, море, тодорци, осење, караконџуле, навки, виле и вилењаци. Пијаца креатура за метаморфозу. Паганских ми предака, испустим ли овај круг заврнућу си јаја.

Savajat Erp

Мислео сам да су ветрогоње..:)

Суба

Quote from: Savajat Erp on 15-03-2012, 22:53:42
Мислео сам да су ветрогоње..:)

И ветрогоња и вједогоња су легитимне наказе.  :mrgreen:

Boban

Bolje je da tema bude neoriginalna, a priče domišljate, nego obrnuto.

scallop

A da tema bude originalna, a priče domišljate nisi se setio? Ovde kod nas kad je tema neoriginalna pola radionice momentalno napiše nedomišljatu priču.

Mme Chauchat

Meni ovo deluje kao očajnički pokušaj da se zada tema koju niko neće moći da omaši...

Hiperhik

Počeo da pišem kako se pretvaram u bubu. To je, nema greške, originalno.

Oh, wait..   :shock:

ivica

Šaljem i ja nešto za april.
Tema mi sasvim odgovara, ali, sve teme meni odgovaraju. Zapravo, ne mogu da zamislim temu koja mi ne bi odgovarala. Zato je pisanje tako genijalna stvar - svako od nas može da kaže sebi ''pisaću o piratima iz Somalije koji pronađu magičan iPod tokom posete holandskom muzeju'' i, šta god da je zadata tema, o ovom može da se piše, samo je potrebno malo izmanevrisati.

Ipak se bavimo stvarima pomoću kojih možemo da izmislimo bilo šta, na bilo koji način, i opet ostanemo u okvirima zadate teme.

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

mac

Ovaj post može da ide i na onu drugu temu.

Džek

Mislim da će se u ovom krugu ceniti orginalnost priče, jerbo metamorfoza je svakako prežvakana u hiljadama labrnja.

D.S.B.

Quote from: ivica on 16-03-2012, 12:08:24
Tema mi sasvim odgovara, ali, sve teme meni odgovaraju. Zapravo, ne mogu da zamislim temu koja mi ne bi odgovarala. Zato je pisanje tako genijalna stvar - svako od nas može da kaže sebi ''pisaću o piratima iz Somalije koji pronađu magičan iPod tokom posete holandskom muzeju'' i, šta god da je zadata tema, o ovom može da se piše, samo je potrebno malo izmanevrisati.

Ipak se bavimo stvarima pomoću kojih možemo da izmislimo bilo šta, na bilo koji način, i opet ostanemo u okvirima zadate teme.

Potpuno se slažem.

Josephine

Ja sam već pisala metamorfozu. I u njoj odala počast Kafki. Razlog više da napišem još jednu. Nekafkijansku.

scallop

Svi na Radionici su pisali na tu temu.

Stipan

Šta je? Nećeš više da zabušavaš?

Hiperhik

Quote from: D.S.B. on 16-03-2012, 17:34:49
Quote from: ivica on 16-03-2012, 12:08:24

Potpuno se slažem.

Potpuno se ne slažem.

Niti može da mi odgovara svaka tema, niti ću na svaku temu, ako se već o temama radi, pisati.

Stipan

A kad ti je ono zadnji put odgovarala tema? Mislim, kad beše da si poslednji put učestvovao?  :roll:

scallop

Na ovoj Radionici se bar 30% priča bavilo transformacijom. To je boooorin'. Uz malo opuštenije kriterijume i preko 50%. Pa ti sad vidi. Kome ja objašnjavam? Ti od dudove šume ne vidiš svilenu bubu.  :-x

Hiperhik

Stipane, u martu prošle godine..  ;)

Stipan

Pa dobro, Scallope, šta sam tu sad ja kriv? Ne sećam se da sam ja ovu temu zadao,
Treba li da izigravam uvređenu primadonu svaki put kad mi se ne dopadne tema?

Zahvaljujući tome što sam igrao i kad mi tema ni najmanje nije ležala čak dva puta sam bio na zadnjem mestu.

Pa šta?

Igram i dalje, kao da ništa i nije bilo - svaki put otkada je radionice!

Džek

Lepo ti stoji poslednje mesto, Stipane... :D

Stipan

A samo si mi ti još falio da zajebaješ. Pa zar ne vidiš da širim optimizam među mladim naraštajem?!

Džek

Zaista, cakan si kada si poslednji. Mislim da je za to kriva kolektivna svest sagitaša koji podsvesno emituju želju da budeš poslednji pa tako i bude jer uživamo u tvojoj cakanosti.

Ovde se želje ispunjavaju, Stipane...

Stipan

Jeste dušo, samo da te podsetim da proveriš moju i tvoju poziciju na ovomesečnoj listi...

Džek

Pozicije ništa ne znače, ali ako tako gledaš, pogledajmo tabelu:

Nikad nisam bio poslednji; jednom sam bio prvi i pitanje je kruga (statistika) kada ću ponovo. Ti si dva puta bio na dnu a nijednom na vrhu. Pitanje je kruga kada ćeš biti ponovo na dnu liste.

Tvoj konvoj cisterni piva meni je nemerljiv u odnosu na jedno pivo koje ti dođem :)

Josephine

Džek

I ti si cakana, D.

Svi ste mi cakani. :)

Savajat Erp

Quote from: Džek svih zanata on 18-03-2012, 20:43:44

Nikad nisam bio poslednji

Не? А онај круг где смо Миљан, ти и ја имали исти број поена? Тј., делили смо реално задње место? :) Мени било прво учешће са причом Ашина времена...мислим да је април 2011 био у питању...:)

scallop

Džek

Quote from: Savajat Erp on 18-03-2012, 21:23:30
Quote from: Džek svih zanata on 18-03-2012, 20:43:44

Nikad nisam bio poslednji

Не? А онај круг где смо Миљан, ти и ја имали исти број поена? Тј., делили смо реално задње место? :) Мени било прво учешће са причом Ашина времена...мислим да је април 2011 био у питању...:)

Opet implicira da nisam bio zadnji, kao Stipan, jer biti zadnji nije isto kao među zadnjima :)

Savajat Erp

Вештина обртања истине у своју корист је уметност, признајем.  xcheers

Džek

Sem toga, Stipan mi je udelio tada dva boda, a da nije, bio bih fakat poslednji sa jednim bodom. Ironija je kučka kakve nema :)

xcheers