• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 16 - april 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-03-2012, 13:48:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Zapeo bih ja da mi nije zapelo. Meni se sviđa, ali ja nemam pravo glasa za sebe.  :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Dakle već nas je dvojica hrabrih poslalo priču! Severnjaci razbijaju!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Jok. Protivnici snabdeveni teškim naoružanjem čekaju tenkove.

scallop

Priznaj, koliko si prideva natovario?

Stipan

pokojni Steva

Ma daj, ne se folirati, sad si ih pobacao sve vanka  :lol:

Igram se i ja (i) u ovom krugu. Poslao sam tri priče, pa koju Boban odabere.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Kažem ja vama - severnjaci razbijaju!

Džek

Severnjaci pa severnjaci.

E pa ja sam gorštak, hajlender, mauntin men, brđanin, planinski krkan ili šta već u duši. Prihvatam severnjaštvo ako prelazi geografske granice mile nam države a klan severnjaka bi morao da sluša svog TKSH :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

E, kad se ti bar jednom ne bi pravio važan nebo bi palo, a sunce bi zgasnulo...

Džek

... a ova tema se pretvorila u Stipanovi kontovi i dugokontovi

:!:

Džek

Sad iz kafane, u kojoj sam od završetka mrskog mi posla koji me sputava u mom omiljenom hobiju (pisanija jeste hobi, da vidim ko to od proze živi na govornom podrućju srpskog jezika) dogegao kući i skontao sledeće:

Svako ko odradi svoj zadatak na 6 milja K, a ko ne stoji iza svog rada, ko se pomiri sa "kritikama" i kritikama je beznadežan slučaj.

Neka tastaturu okači o klin, stavi prst u dupe (da spreči daljnje sranje) i batali se pisanije.

Mnogo cenim Stipana što je uporan, cenim i Hrundija jer zna da koristi onako bezobrazno svoj talenat iskorišćavanjem tuđeg vremena, ali najviše cenim ljude koji nešto napišu pa uprkos što im pisanija ne prolazi, stoje iza nje. Ne stide se svog dela.

Vatrene Orhideje Bleštavila je plitka ali i zabavna priča, dala dupe za ekranizaciju, onu holivudsku.

Želim ovoj radionici što više orhideja, bleštavila, i Stipana 2gether sa Hrundijevim brrr začinima :)

Odoh salit' krušku (bratovu, sere da je vrh a ja mu ne verujem, jako sumnjam u da je baza jabukovača) pa da se pokrijem jorganom.

Pa pa do sutra ili prvog ko replicira... :)

Džek

Bogme, jeste kruška, šacujem sa max. 5 posto šečera. Brrrr... :)

Stipan

A čiji li su ovo kontovi i dugokontovi, pitam se ja u sebi!

Džek

Nemere samo da ti svoje serviraš. Evo ga i trideseti, sad će i priće a Stipanovi dugokontovi u zaborav :)

Stipan

Al' će zato Stipanova priča da ostavi Džekonjinu daleko za sobom na top listi.

Džek

Drago mi je zbog tebe, još ti fali zvečka a kinder jaje ti donosim pa da ti radost bude kompletna :)

M.M

Da nema ovog što jadan ne može da stigne da popije onoliko piva koliko Stipan može da izgubi i, naravno, Stipana, radionica bi zvrjala prazna.  :-D
Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Eto, ima nekoga ko će i nama čemernima zasluge da prizna...

Stipan

Tik tak, tikataka, tik tak, tikataka, tik tak, tikataka, tik tak, tikataka, tik tak, tikataka, tik tak, tikataka...

Josephine

Šta je, bre, čim me nema da vam pružim hleba i igara, odmah utihnete?

Stipan

Pa pričaj nešto, Džek i ja dosadismo već i bogu i narodu.

Džek

Quote from: D. on 01-04-2012, 04:28:38
Šta je, bre, čim me nema da vam pružim hleba i igara, odmah utihnete?

Zadivljuje me neverovatna lakoća sa kojom se samo-uklopiš u svaki mehanizam koji savršeno funkcioniše bez tebe, koji  jeste dizajniran da funkcioniše bez tebe :)

Stipan

A evo šta kažu na "Konkursi regiona":

Na prozni deo konkursa za aprilsko izdanje Afirmatora stiglo je preko dvesta kratkih priča autora iz celog regiona. 
Iz velikog broja kvalitetnih radova, koji su na našu adresu stigli do 20. marta, nalazimo da se autentičnošću i kvalitetom izdvajaju tri priče:

- Šta se možda dešava dok Boško Barman paše Jabučila – Svetislav Nenadović (u planu za objavljivanje: 1. april 2012);

- Bol koju nikada neće osetiti – Stevan Šarčević (10. april 2012);

- Tu sam – Rajko Glibo (20. april 2012).

scallop

Bolje da si opasao Jabučila, pa da te objave danas. :lol:

Evo, i ja poslao da ne budete usamljeni. Ima mesta za višak tuđih prideva, a za uzvrat, spakovao sam nešto zapeta, za one kojima nedostaju. :lol:

Stipan

Eto, propade mi šampionska titula i ovoga meseca.

Sa Džekonjom i Stevom još i đene-đene, al' protiv tebe baš nikakvih šansi nemam.

scallop

Taman posla. Ja sam promašio temu.

Stipan

Džek

Quote from: Stipan on 01-04-2012, 11:18:13
Eto, propade mi šampionska titula i ovoga meseca.

Sa Džekonjom i Stevom još i đene-đene, al' protiv tebe baš nikakvih šansi nemam.

Pa bolan pogledaj malo u sebe i izvuci neko svoje Ja, potraži usput i malo samopouzdanja. Ako naletiš na inat i volju, pokupi i to pa sve to iznesi...

Stipan

Nego, stižu li te priče? Bobane?

scallop

Dosta je četiri priče. Ogromne šanse za jednu od medalja.

Plut

Josephine

Pokušaću i ja da nažvrljam nešto. Ako bude strpljenja.

scallop

Plut

Quote from: Jevtropijevićka on 02-04-2012, 00:38:07
Quote from: Plut on 02-04-2012, 00:32:16
+1

De si bre Plut, nigde te nema.

Nažalost, ima me tamo gde ja ne bih, ali moram. Saterali u ćoše i ne puštaju. :(
Al', zato, bilo malo strpljenja :mrgreen:, pa sam uspela. :D

Josephine

scallop

Josephine

Ah, evo i Džon nas čita. Večiti lovac na moje greške. Poljubac i za njega.

Josephine

Quote from: scallop on 02-04-2012, 00:42:38
D., to može samo Angel.

Eh, sad, kao da ne znate da sam prkosna i egocentrična?  :lol:  A i imam veze u upravi.  :lol:

scallop

Ja te zamajavam, jer znam da ne možeš da odoliš.

Josephine

scallop

Ne umeš ni da odgovoriš da pruga ima dve šine.

Josephine

:lol:

Ne razumem se ja u vozove. Ali volim da pišem o njima...

scallop

A, jel' možeš da napišeš za deset minuta?

Josephine

scallop

Josephine

scallop

Ne može da se javi meni da neke gluposti pomerimo s mesta.