• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

AntiZombie: Dnevnik Preživjelog (bh horror cyber knjiga)

Started by AZ:DP, 01-04-2012, 03:05:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Vidi D. - sad si me već prozvala - i znaš šta? Nisi se ustezala nijednog trenutka da me nazoveš skribomanom.
Par dana kasnije ustaješ u zaštitu čoveka koji dolazi ovamo da prodaje navrat nanos skembano pisanije.
Taj Džek na kome se istresaš ima iza sebe jedno izuzetno ostvarenje koje nikada nije reklamirao po Sagiti.
Čak štaviše - jedini koji se ikada ozbiljnije osvrnuo na "Anđele" bio je taj prezreni Stipan.
I ako baš hoćeš - Džekovo delo od ovoga što je ovde prezentovano odskače za nekoliko svetlosnih dužina.

I bilo bi dobro kad bi prestala da sereš po ljudima kojima je stalo do toga da fantastika ne postane đubre.

AZ:DP

Quote from: angel011 on 25-09-2012, 14:26:02
Ovo si možda prevideo...  :)

Quote from: angel011 on 25-09-2012, 13:08:46

Nego, pitanje za autora, ako nije tajna: koliko primeraka si do sada prodao?

Izvini... :)

Štampao sam tridesetak primjeraka, ostala su možda dva rezervisana, dakle pikat ćemo da su se prodala i ta dva. Fino je štampa odrađena, ni sam se nisam nadao da će otići. Uskoro ću naručiti još trideset. Tako mi odgovara, manje gubim :) To je inače stara strast, da sve što volim imam na ploči/kaseti/CD-u pošto dolazim iz svijeta rock'n'rolla.

Možda smo svi ovdje ustali na pogrešnu nogu, ali da se razumijem, kritike od publike koja kritiku počne sa tim da mi govorka kako da opisujem grad kojim svakodnevno hodam jer ipak vijesti u regionu imaju svoj sliku ne mogu nikako uzeti kao poštenu kritiku.

Da se ne zamaramo dalje ni vi ni ja: shvatite AZ:DP kao sedmičnu trash reviju koju pročitate, malo se nasmijete i to je to. Nema pretencioznosti, nisam ozlojađeni pisac (kakvih ovdje očigledno ima) kojem u životu ne ide. Ja volim pisati. Ne interesuju me svađe, prepucavanja preko foruma. Da opovrgnem mišljenje jednog od komentatora: ne, nisam nikome došao prodavati muda pod bubrege. Kao što vidiš, čitanje je sasvim besplatno i na osnovu dobre volje, ne prodajem ti knjige čiji odlomak nisi u životu pročitao. (kad i kupiš printano izdanje, to je samo u znak podrške). Ne shvatam kako su neki od vas tako jebeno sujetni i teški. Moj stav ''vozdra jarani'' nije stav arogancije ni stav ''ja sam najpametniji'', to je jednostavno stav ''šta se imam prepucavati na internetu sa ljudima koji pišu pod pseudonimima''.

'ajmo se ovako dogovoriti. Odsad, ako žellite odgovore, normalno pisanje, fino se javite na vivalasharan@gmail.com i napišete mi mail i odgovorit ću na svako moguće pitanje. To je, vidite, uradio jedan momak sa ovog foruma i sasvim sam mu normalno odgovorio. Ne znam za vas, ali ja sam sa dvadeset i šest, poslom koji me melje, tri benda u kojima sviram i bebom malo prestar za forumska podjebavanja i dokazivanja.

Stipan

Sharane, ovo je naš razgovor. Već neko vreme ti se gotovo niko i ne obraća.
Ajd' idi malo sviraj sa bendovima, a priču o pisanju prepusti onima kojima u životu ne ide

Džek

Nek' njemu ide, sa poslom koji mrvi, bendovima komada tri, pisanijom i decom... :)
Jebote, čovek sve stigne, pod konstantnim je pritiskom ali njemu ide.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Quote from: Stipan on 25-09-2012, 14:47:43
Sharane, ovo je naš razgovor. Već neko vreme ti se gotovo niko i ne obraća.
Ajd' idi malo sviraj sa bendovima, a priču o pisanju prepusti onima kojima u životu ne ide

Idi malo piši najbolju ili najljepšu priču na svijetu, možda ti i neko bolje govno ispadne večeras. Probaj kombinaciju diazepama, 10x2 mg i udrobi u čašu viskija, vjerujem da ćeš mi pojasniti šta je bolja fantastika od ove moje futave.

Džek, malo si se pronašao, a? Ti si džek SVIH zanata, vjerujem da ćeš se snaći da se iskobeljaš.

Mail stoji, pa bujrum (evo džek, iskoristio sam turcizam pošto sam iz grada gdje bule hodaju i ubijaju nepokrivene), a od mene ćete odsad samo apdejte dobijati :)

Džek

Nemaš bre pojma odakle mi nik, a pišeš fantastiku... i zašto bih se osećao prozvanim, ne kontam. Jebe se meni za tvoje bule i đanđe i muđahedine. Dosta sam vas gledao sa brda pre nego sam otišao iz džamahirije, dajući sirotinji da se širi po mom. Što je najlepše, odem dole da pokupim para pa se vratim 'vamo.

Vidim da se razumeš u smiretike i cugu, nije valjda trauma iz rata?  :mrgreen:

A pripovedanje ti jeste futavo, ono opravdanje ti je za malu decu. Delo koje se prezentuje javnosti mora da bude ispisano književno, makar naratorski deo. Kod tebe nema ništa, sem očite skribomanije.

Josephine

Džek

Josephine

Stipan piše recenzije Džeku, Džek piše Stipanu, a Anomander im drži sveću.  :lol:

Džek

I opet lažeš kao pseto. Gde sam pisao recenzije Stipanu? Hajde, pokaži. Drugo, meni su recenzije pisali mnogi, ne samo Stipan.

Kada ćemo pisati tebi recenzije, D? Kad se uguzaš dovoljno?
Idi u kuhinju, sedi za sto i prežderi se čokolade i keksa ili onoga što usamljene i neshvaćene u agoniji žderu , pusti se ti Džeka i Stipana  :)

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 25-09-2012, 15:52:03
Drugo, meni su recenzije pisali mnogi, ne samo Stipan.

Ne znam ja, tvoj recenzent kaže drugačije.  xrofl

Quote from: Stipan on 25-09-2012, 14:40:40
Čak štaviše - jedini koji se ikada ozbiljnije osvrnuo na "Anđele" bio je taj prezreni Stipan.

Što dosta govori i o prijemu tvoje knjige. Jedini ozbiljan recenzent ti je Stipan, i još je jedini ozbiljan. I još jedini misli da je jedini. Ozbiljan.  xrotaeye :lol:

Džek

Nego, nisi odgovorila a opet sam te uhvatio da lažeš.

Kada ćemo tebi pisati recenziju i imaš li dovoljno čokolade u frizu?  :mrgreen:

Josephine

Pa odgovor je očigledan. Trebalo bi da ga znaš i bez moje pomoći: kada pomislim da sam dovoljno naučila i pročitala. Onda svi možete da budete ozbiljni recenzenti:lol:

Džek

D., nemaš ti pojma o prijemu knjige, Da izvučeš malo glavu iz tuđih guzica, uvidela bi drugačije a ispravljanje postova nakon odgovora govori dosta o tvom stepenu očajništva.

Kao i prozivanje ljudi koji nemaju veze sa ovom prepiskom.
Koji si ti karakter, bog te. Trk u kuhinju i otvaraj čokoladu!  :mrgreen:

Josephine

Nije ispravljanje, nego dodavanje. Da ne pišem nove.

Nego, mali Džek objavio knjigu, Stipan mu recenzent, i sada misli da piše bolje? Misliš li, Džek, da pišeš bolje?

Džek

Kada dođe vreme za pisanje recenzije, možemo napisati samo - Uspela je, spelološki trud nije bio uzaludan, lako je njima, ženama.

Tako ćeš da budeš upamćena a tvoja knjiga neće nikoga interesovati upravo zbog toga.  :)

Da, od tebe sigurno pišem bolje, mala plačljivice :)

Josephine

Zapravo, gotovo niko neće pročitatu tvoju drugu knjigu (ako je uopšte bude), kao ni prvu, jer si pomislio da pišeš dobro ili bolje od nekih ovde.

Ti si objavljivanjem knjige oštećen do kraja života.

Džek

Ti si oštećena bre u mozak trajno, mora da si pravljena pod opijatima ili alkoholom, kakav si ti to autoritet ovde da sudiš o tome? Drugo, ja i nisam žudio da budem objavljen, nego pozvan. Samo ti uči vredno, možda ti se posreći kad-tad.

I opet pričaš o knjizi koju nisi pročitala... ccc.

Postaješ patetična, D, u svojim nastojanjima da budeš neko i nešto, iznad drugih. Patetična kao što ti je bila poslednja priča  :D

Josephine

Ne moram ništa da pročitam, osim tvojih postova kojima, tipično za slabog i malog čoveka, gaziš nekoga ko ne želi da se valja u tvom svinjcu.

Stipan

D. ti si u ovome ozbiljna? To je tvoje mišljenje?

Anomander Rejk

Quote from: D. on 25-09-2012, 15:42:26
Stipan piše recenzije Džeku, Džek piše Stipanu, a Anomander im drži sveću.  :lol:
Pošto je ovo vrlo bezobrazno i prosto, zahtevam da mi javno odgovoriš kada i gde i kome ja to držim sveću, i zašto mene uplićeš u raspravu u vezi sa Džekovom zbirkom i Stipanovom recenzijom, tačnije šta zapravo hoćeš da kažeš ? Bez ikakvog razloga si me ubacila u ovu priču, i to je jako ružno sa tvoje strane.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Ništa nije tu bez razloga Anomanderu. Sve je ona to fino proračunala.

Džek

Dakle, istina je što kaže Džon, da pljuješ knjige koje nisi pročitala!!!  :shock:

Onda, svinjac si ti ovde napravila, ne ja, što te čini krmačom. I to dvoličnom. Elem, gaziš i pljuješ po meni a kao osuđuješ to kada drugi radi. I kada ti se čini da to drugi radi. Ti, znači, imaš ekskluzivno pravo na sve? Malo morgen.

Nije ni čudo što sama ždereš čokolade, ko će te takvu nakaradnu.

Znaš, gade mi se ljudi kao ti. Lažeš, pokazuješ dvoličnost, ližeš guzice i misliš da je tebi sve oprošteno.

pokojni Steva

Glas razuma, s nožom!

Jestel' vi ljudi normalni? Samo dižete gledanost onom nesrećnom zombiju. Eto, Karl se već upecao, a nije ni mlad ni povodljiv. Znatel' vi kol'ko dece obitava na Sagiti?! Sram vas bilo, na vašu dušu njihovi budući poplaveli mozgovi.
Ajd' sad, iš po kućama!  xtwak xtwak xtwak

edit - imam pravo da editujem, posedujem nož. Mislim, glejte sokim se preganjate -

Quote from: AZ:DP on 25-09-2012, 14:53:43
Muka mi je od loženja na cijelu franšizu Aliena koja je sama od sebe i više nego dosadna. (ne, NISAM TROL!).

Prometheus sam gledao i svidio mi se. Ima tu i tamo malih, sitnih promašaja, ali sasvim okej film. Usput, studio je reklamirao film kao Alien prequel, Scott je u više navrata rekao da Prometheus prati drugačiju priču i postavlja svoja vlastita pitanja, ali da ima dodirne tačke sa Alienom. I onda su ovi počeli graktat da je prikvel.

Znači, prepirete se sa "malim, sitnim promašajem".
Ajd' sad stvarno, po kućama!  xtwak
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Gde god cmizdra upadne, bude poplavelih mozgova i vratova. 

Josephine

Sveću im držiš, Anomanderu, jer si prvi počeo. Otvorio im polje za parazitiranje.

Stipan-Džek sprega je jedna od opasnijih ovde (tu su još neki ljudi, ali ne bih ih imenovala sada, javiće se, inako, sami). Stipan sebe naziva jedinim ozbiljnim recenzentom Džekove knjige, ruga se otvaraču teme, i "brani srpsku fantastiku da ne postane đubre", a Džek sebe proglašava dobrim piscem, beskrupulozno gazi članove foruma, pa i radioničare i iz rukava stalno izvlači jednu nesrećno objavljenu knjigu. Obojica "na bedemu srpske fantastike".

Ako nemate ništa korisno da kažete, ostavite otvarača teme da obitava u miru. Najobičniji paraziti i lešinari.

Anomander Rejk

Pa o njenoj konstruktivnoj i argumentovanoj kritici može se pročitati na temi o Dexinom romanu, gde je na osnovu naslova i korica zaključila da ,, smrdi na najcrnji patrijarhat ''. Toliko o argumentima i konstruktivnosti.

Josephine

Džek

Lažeš.

Odgovori gde sam ugnjetavao članove foruma?

Odgovori gde sam iz rukava trzao svoju knjigu na radionici?

Odgovori gde sam se proglasio dobrim piscem? Boljim od tebe svakako, a da li dobrim to drugi neka kažu (i kazali su)

Lažljiva patetična krmačo, Imputiraš stvari koje ne postoje, izmišljaš, sva u suzama i besu, stvari da bi mene srozala.

E nećeš uspeti nikada, jer meni nije stalo do pisanije kao tebi, nije do Sagite toliko, niti da budem ponovo objavljen.

Obrazloži svoje iskaze, lažljivice.

Džek

Quote from: Anomander Rejk on 25-09-2012, 16:25:58
Pa o njenoj konstruktivnoj i argumentovanoj kritici može se pročitati na temi o Dexinom romanu, gde je na osnovu naslova i korica zaključila da ,, smrdi na najcrnji patrijarhat ''. Toliko o argumentima i konstruktivnosti.

Mislio sam da to nije istina, al' sada sam se uverio. Nije normalna, mora da postoji neki poremećaj u biohemiji mozga.

Džek

Quote from: D. on 25-09-2012, 16:32:18
Džek, ti si gotov.

Odgovori i pravdaj svoje laži. Nemaš naravno odgovor.

Anomander Rejk

D, postaješ paranoična, priviđaju ti se spletke i klanovi, nekakva osovina tlačenja Džek-Stipan ( a saznajemo u tvom postu da ima i drugih članova te , po srpsku fantastiku opasne osovine!  :idea:)...mislim, ajde stvarno, nije štos po svaku cenu izmišljati svaki dan neki cirkus i dizati tenzije, jer time valjda misliš da doprinosiš forumu, šta li...

Josephine

Priviđa mi se, a pravite/pišete zajedno zbirku priča, koju držite u tajnosti.

Anomander Rejk

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 25-09-2012, 16:56:44
U čemu je tvoj problem ?

U klanovima i "dobrim prijateljima" koji organizovano tlače mirne učesnike foruma.

Džek

Lanuo bih sada u čemu je, ali ću se uzdržati :)

Dakle, D. obrazloži one laži koje si napisala o meni, obrazloži koji te nagoni teraju?

Ili možda da se i ja priključim igri laži i konstrukcija?

Obrazloži i dokaži ko ovde koga tlači, navedi linkove i primere. Onda ću ja da navedem gde ti histerično divljaš.

Anomander Rejk

Džek

Da, okupljamo se sve u plaštevima, u mračnim uličicama i pravimo dogovore za tlačenje :)

Pustimo je da se dogovori sama sa sobom i odgovori na pitanja.
Tlačimo učesnike što pišemo fantomsku zbirku, ili tlačimo što se maltene redovito družimo? Ili oboje zajedno?

Još čekam na obrazloženje onih gnusnih laži koju samo bolestan um može da iznjedri.

angel011

U pravu je D., gadna je to zavera, ni mene niste zvali!  :cry: :cry: :cry:

:lol:
We're all mad here.

Stipan

Dobra ti ova maca što pravi od peska kolače.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 25-09-2012, 15:42:26

Мислиш, као Шкеровић Сарајлији, па Сарајлија Шкеровићу? Не знам само ко ту држи свећу, али ово је страшно, људи! Страшно! Кланови и поделе! Сердарење и војводарење! Рука руку мије образ обадвије!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Karl Rosman

Manite se vi mene no procitajte stranice ovog zurnala! I dare you! I double dare you!!!  :evil:

Mali teaser: da li ste ikad videli, li mozda culi za bebu koja doji?

Ne znate sta propustate...   :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Quote from: Karl Rosman on 25-09-2012, 18:55:16
Manite se vi mene...

Eeee, šta si očekivao? Da staneš u odbranu dela bez da ti raznorazni zaskoče za vrat?  :lol:

Beba koja doji???  :x xrotaeye