• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

AntiZombie: Dnevnik Preživjelog (bh horror cyber knjiga)

Started by AZ:DP, 01-04-2012, 03:05:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Nisam primetio da su Karlu "raznorazni" skočili na vrat što brani delo (ako je Stevin šaljiv komentar bio skakanje za vrat onda ok), ali sam primetio da D opet laže i pravi konstrukcije sa ciljem vređanja i uzdizanja sebe. 
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Nije Karlo ni stigao (ni želeo) da otvori usta od vas decožderača.

Džek

xrofl

Onda ti budi kindergarten mama, a mi veliki odosmo da odradimo konspirativno delovanje i odaberemo mete tlačenja.
Crni plašt je ogrnut, čekamo olujnu noć da se sastanemo, pod svetlošću fenjera, na nekom jezivom, usamljenom mestu.

xrofl

Karl Rosman

Iskreno, ovo jeste zesce sranje.

Ali zato je i dobro!

Sad, valja i objasniti kako me ne bi etiketirali kao podvodljivu pivopiju. Ja obozavam ovakve stvari; uvek me podsete da i od loseg moze gore. Kao Dunja Ilic.

Ovo mu dodje kao parodija na sve sto je vezano za zombi kulturu. Izvinjavam se sto ne mogu da nadjem lepse reci. Posebno je privlacno sto je, valjda, pisano iz ugla nepismenog, a prezivelog. Suluda borba da shvatim kad se ovo desava, koliko je proslo od izbijanja posasti, koje je doba godine, kakvo je stanje u gradu, ko i da li pokusava da kontrolise situaciju, sta se uopste desava...? Sve to doprinosi atmosferi, koje zapravo i nema.(tm)

Niti sta smrdi, devojke cak i lepo mirisu, niti je kome hladno - kisica dosadno rominja dok komsinica u prethodnom unosu lomi nogu na, doduse, tankom ledu (skontao sam da je zima? Mozda gresim...). Momcina cita Texa na strazi, pokusava da opali MILF komsinicu iz iste zgrade, zatim srece ljubav iz osnovne ispod cijeg prozora doslovno vice nekih 15min, a da ga niko ne cuje (spojler: sa njom je kasnije valjda opstio, i ostavio je posto nije spreman da je izgubi! Eto vam, vi sto mislite da nedostaje drame i osecanja!). Goriva za agregat nema, a kafane rade. Cak se i pivo pije! Po pivu sam zakljucio da je od pocetka frtutme proteklo manje od godinu dana, osim ako ne postoji neko koje traje duze, ili su svi resursi prebaceni u sluzbu pravljenja ovog strateskog prozivoda.

Voznja bicikla po razrovanim ulicama sa ugrizenim detetom prebacenim preko ramena, koje je nastradalo dok se igralo na parkingu ispred zabarikadirane zgrade (way to go, mom!) pred ocima, doduse, ostarelog strazara koji je, opet, bog za elektrotehniku, i druga Tita, jednostavno je neprocenjiva. Tu je i Edison Bell gramofon na navijanje "na kojem je sve novo"! Boznastveno. To me je odusevilo vise nego cinjenica da se junacina posle 37 dana kome, budi u bolnickoj postelji gde kuca novi unos u dnevnik, naravno, jednom rukom, i to na staroj pisacoj masini koju su mu doneli od kuce...

Ima tu jos pregrst materijala, ali ne i vremena da se obradi. U toku su pripreme za vecerasnji duel Fiorentina- Juventus.

Citam tamo na "Ostrvu mrtvih" kako pisac prikaza predlaze Tarantinu da se ostavi svega i lati se ekranizovanja tog romana. U ovom slucaju mozemo samo zakukati nad sudbinom koja je prerano odnela dragog nam Ed Wooda.

Narode, stvarno morate ovo da procitate. Bar sad dok je besplatno, kasnije ce i marka biti previse.  xyxy
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Džek

QuoteIskreno, ovo jeste zesce sranje.

Slažem se. Počeo da čitam još odavno pa batalio. Čitanje ovoga vređa sve ono što se na radionici nauči. Narano, ne zameram ikome što ovo čita, nekada i treš ima svojih draži a treš je tako primamljiv, kao dark side

No, kada ću dobiti obrazloženje od samozvanog šerifa foruma za one gnusle laži? Linkove gde sam reklamirao svoju knjigu, linkove gde sam ugnjetavao članove i dokaze da vršim konspiraciju sa nabrojanim ljudima u cilju tlačenja članova?

Sigurno da neću nikad da dobijem, jer ne postoje, al' volim da pitam.  :mrgreen:

Anomander Rejk

Nećeš dobiti nikakvo objašnjenje, njoj cilj nisu argumenti, već da se dere i bude u centru pažnje. A dvostruki aršini su joj omiljeni.
Kad napada Stipana, to joj je borba protiv skribomanije. Kad ja kažem nešto o nekvalitetu teksta skribomana koji nas ovde zasipa svojim ,, upisima '' onda terorišem slučajnog gosta sajta.
Kada ti daš neki prikaz dela ili kritiku, to je nesuvislo i nekonstruktivno, kada ona o delu prosudi na osnovu naslovne strane, to je naravno dubokoumna i konstruktivna analiza.
A najjače je bilo ,, tajno pišete zbirku ''. Kako se to tajno piše zbirka ?  :idea: Postoji neka obaveza da se pre, ili u toku pisanja , pisanje iste prijavi nadležnim organima, Dačiću, ili možda Sagiti, ne znam kome ? Da sam trubio ovde kako je pišemo, optužila bi me da se reklamiram i podstičem skribomaniju. Kad to nisam uradio, deo sam klana koji pišem u tajnosti  :) Jbte, ko da smo u vreme  SKOJ, pa sve neke teorije zavere, ilegala...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

QuoteNećeš dobiti nikakvo objašnjenje, njoj cilj nisu argumenti, već da se dere i bude u centru pažnje.

I ne očekujem, jer odgovori ne postoje. Vidiš da je naprasito umukla. A to da kokodaće među tigrovima, jerbo je sva jadna i neshvaćena, stoji.

Stipan, ti i ja bolje pišemo od nje, mislim da je to ono što nju tišti, a svak' se češe tamo gde ga svrbi. 

Večeras ponovo sastanak, u 03:00 na tajnom mestu br 2. Toaleta obavezna, crni plaštevi i maske. Stipan donosi fenjer.
Tema konspiracije: Eho histerije u prknu.

xrofl   xcheers

Josephine

da, da, svakako me svrbi što bolje pišete od mene.

nije mi inspirativno ni svrhovito da raspravljam u svinjcu.

tačka.

Džek

Najlakše je izbeći odgovornost za izrečene laži i uvrede proglasiti svinjac.
Ali ti je bilo inspirativno i svrhovito kada si ih iznosila.

Vidi dušo, ti gde god odeš na forum napraviš svinjac. Očito, ne možeš bez svog prirodnog staništa.

tačka  xrofl

AZ:DP

Quote from: Džek svih zanata on 25-09-2012, 15:24:49
Nemaš bre pojma odakle mi nik, a pišeš fantastiku... i zašto bih se osećao prozvanim, ne kontam. Jebe se meni za tvoje bule i đanđe i muđahedine. Dosta sam vas gledao sa brda pre nego sam otišao iz džamahirije, dajući sirotinji da se širi po mom. Što je najlepše, odem dole da pokupim para pa se vratim 'vamo.

Vidim da se razumeš u smiretike i cugu, nije valjda trauma iz rata?  :mrgreen:

Sarajevo je najsmrdljiviji grad Balkana, ali ti bi guzice dao da malo prošetaš asfaltom. Samo malo da zaškripiš papcima po asfaltu. Džaba tebi lijepi grad Novi Sad kad si ti ona najgora futavština od četrdeset i kusur, zadojena i prosrana. A to kome pare uzimaš, meni ih ne uzimaš, haveru.

To što si gledao sa brda, vjerujem da jesi, to si u prvom postu sasvim jasno napisao i obznanio. Ne bi me začudilo i da si kroz nišan gledao.

A što se tiče mene i rata, papčino jedna superpismena i književno obrazovana, pametnije bi ti bilo da radiš malo na obrazu kojeg očigledno nemaš, pa rat i tu priču uvlačiš ovdje. Smradu jedan, zbog takvih ko što si ti, ja moram pojašnjavati ljudima da nisu svi isti. Jer su budale ko ti najglasnije. Sad odjebi sa teme i odjebi od mene, jasno si dao do znanja da ti se ne sviđa, zato razguli.

Quote from: Karl Rosman on 25-09-2012, 20:45:43

Ali zato je i dobro!

Sad, valja i objasniti kako me ne bi etiketirali kao podvodljivu pivopiju. Ja obozavam ovakve stvari; uvek me podsete da i od loseg moze gore. Kao Dunja Ilic.

Ovo mu dodje kao parodija na sve sto je vezano za zombi kulturu. Izvinjavam se sto ne mogu da nadjem lepse reci. Posebno je privlacno sto je, valjda, pisano iz ugla nepismenog, a prezivelog. Suluda borba da shvatim kad se ovo desava, koliko je proslo od izbijanja posasti, koje je doba godine, kakvo je stanje u gradu, ko i da li pokusava da kontrolise situaciju, sta se uopste desava...? Sve to doprinosi atmosferi, koje zapravo i nema.(tm)

Niti sta smrdi, devojke cak i lepo mirisu, niti je kome hladno - kisica dosadno rominja dok komsinica u prethodnom unosu lomi nogu na, doduse, tankom ledu (skontao sam da je zima? Mozda gresim...). Momcina cita Texa na strazi, pokusava da opali MILF komsinicu iz iste zgrade, zatim srece ljubav iz osnovne ispod cijeg prozora doslovno vice nekih 15min, a da ga niko ne cuje (spojler: sa njom je kasnije valjda opstio, i ostavio je posto nije spreman da je izgubi! Eto vam, vi sto mislite da nedostaje drame i osecanja!). Goriva za agregat nema, a kafane rade. Cak se i pivo pije! Po pivu sam zakljucio da je od pocetka frtutme proteklo manje od godinu dana, osim ako ne postoji neko koje traje duze, ili su svi resursi prebaceni u sluzbu pravljenja ovog strateskog prozivoda.

Voznja bicikla po razrovanim ulicama sa ugrizenim detetom prebacenim preko ramena, koje je nastradalo dok se igralo na parkingu ispred zabarikadirane zgrade (way to go, mom!) pred ocima, doduse, ostarelog strazara koji je, opet, bog za elektrotehniku, i druga Tita, jednostavno je neprocenjiva. Tu je i Edison Bell gramofon na navijanje "na kojem je sve novo"! Boznastveno. To me je odusevilo vise nego cinjenica da se junacina posle 37 dana kome, budi u bolnickoj postelji gde kuca novi unos u dnevnik, naravno, jednom rukom, i to na staroj pisacoj masini koju su mu doneli od kuce...

Ima tu jos pregrst materijala, ali ne i vremena da se obradi. U toku su pripreme za vecerasnji duel Fiorentina- Juventus.

Citam tamo na "Ostrvu mrtvih" kako pisac prikaza predlaze Tarantinu da se ostavi svega i lati se ekranizovanja tog romana. U ovom slucaju mozemo samo zakukati nad sudbinom koja je prerano odnela dragog nam Ed Wooda.

Narode, stvarno morate ovo da procitate. Bar sad dok je besplatno, kasnije ce i marka biti previse.  xyxy

Ovo je jedna zaista dobra recenzija, sviđa mi se :D

Agota

Quote from: Karl Rosman on 25-09-2012, 20:45:43

Ali zato je i dobro!

Ubedio me covek.Evo, stampam !!! :-D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Džek

:-D

Da razgulim? Jes' to povici iz '92? Čini mi se isti...

Eto, vidiš kako možeš da sročiš iskaz, samo kada imaš motivaciju. :)
Naučićeš ti ipak nešto od mene!

Quote from: Džek svih zanata on 27-09-2012, 22:39:03
:-D

Da razgulim? Jes' to povici iz '92? Čini mi se isti...

Eto, vidiš kako možeš da sročiš iskaz, samo kada imaš motivaciju. :)
Naučićeš ti ipak nešto od mene!

Majmune zadrti, ja sam tad imao šest godina, majmunčino nedozrela. Jel ti ovo dovoljno dobro za iskaz? Daj da ti skupimo za kuravu da zguziš nešto, pod uslovom da imaš kurca. Pretpostavljam da su ti muda veličine kvarne pistacije pošto se takvi najviše i kurče iza nadimaka i pseudonima.

Ja sam fakat završio raspravu sa ovom nacionalističkom morončinom. Papak. Ali papak. Ali onaj najgori.

Džek

Gile-gile-gile  :-D

Je l' se sada tako obraćate tamo dole jedno drugome, u kući? Čuo sam nešto o tome...

Apropo nacionalistička morončina, da li je ovo tvoj avatar sa jednog BH ili Hr foruma? :)

:)

Josephine

@AZ:DP (ovo bi moglo da bude i kratko uputstvo za sve novopridošle Sagitaše, ili bar one koji imaju samostalan trip na Sagiti i ne žele da se socijalizuju sa ostalima)

S obzirom da si imao priliku da vidiš kako funkcioniše ovaj forum, čudi me da još nisi skapirao kako rade odnosi na njemu?

Naime, Sagita je puna wannabe pisaca. Neki od njih, na svoju nesreću, imaju čak i objavljene knjige. Bez većeg odjeka. Pri tom ne ulazim u kvalitet tog pisanja, već u njihovu psihu formiranu nakon spoznaje da žele da budu pisci ili da im knjiga nije imala odjek koji su želeli (opet, ne ulazim u razloge nedostatka odjeka).

Takve psihe su veoma sposobne da uoče slabije od sebe u smislu učesnika foruma koji nemaju dublje ambicije, gledaju svoja posla i nisu navikli na sagitaško dranje kože sa leđa. Zato su se neki nakačili tebi (osim Stipana, on je samo povodljiv, ili svoje postupke vidi kao benigne; ostali ti sve ovo rade namerno), jer kada malo razmisliš - zašto bi neko, ko piše bolje od tebe, na primer, došao na tvoju temu, izbacio gomilu nevrednog verbalnog izmeta (što se ne bi očekivalo od "pisaca", jel) i nastavljao da te pritiska do iznemoglosti da pukneš?

Reći ću ti - smeta im što u tebe projektuju sebe, to je jedina tvoja krivica na ovom forumu. Ti koji su te napali očajnički žele da pobegnu od sebe, zato kinje tebe. Ti si ono sa čim ne žele da se identifikuju i ne žele da ih drugi identifikuju sa tobom. I pri tom, ni ta slika tebe u njihovim glavama nije ispravna, to nisi ti, ali su te utrpali u stereotip. Razumeš?

Zar ne vidiš da kinje dok ne pukneš, kada pukneš - pokoren si, utopljen u masu, isti si kao oni; a oni menjaju diskurs - on tada postaje podjebavanje na sitno. Oni se više ne osećaju ugroženo, a tebe ko je*e, ti si koletaralna šteta njihove sujete i (iako kliše zvuči) kompleksa.

Dakle, nisi bitan ti, na delu je mehanizam. Nisam za džabe rekla da Anomander drži sveću (tj. prvi počinje otvoreno da kinji), a Džek mu se pridružuje (iako je prvi dao neki bezvredan komentar na tvoje pisanje, ali je bio sam, pa nije insistirao) i postaje čak i gori od njega (povodljive koji veruju u "dobrotnost duše" svojih virtuelnih prijatelja ne računam). Tako to ide. Jedan počinje prividno bez razloga, ali zapravo zato što se prepoznaje. Mržnja koja se pri tom ispoljava prema tebi, je mržnja prema sebi.

I naravno da su se svi naljutili na mene kada sam stala u tvoju odbranu i objasnila mehanizam. Retko ko priznaje da greši i stvarne motive svojih postupaka.

Dakle, sada kada si se upecao - gotovo je, pobedili su te. Jedino što sada možeš da uradiš je da ih ignorišeš i nastaviš po starom. Nikako da brišeš temu i bežiš. Energetskih parazita ima svuda oko nas, zamisli kada bi se pecao na svakog? Neko ima moć da nas isprovocira jer ima naš energetski ključ. Većina to nema. Ne nasedaj i samo teraj svoj trip. Tu leži tvoja pobeda u ovoj mašini u koju si upao, na duže staze.

Zamisli to kao ruke iz blata koje pokušavaju da te povuku u dubinu. Izbegni ih.

Quote from: Džek svih zanata on 28-09-2012, 05:11:20
Gile-gile-gile  :-D

Je l' se sada tako obraćate tamo dole jedno drugome, u kući? Čuo sam nešto o tome...

Apropo nacionalistička morončina, da li je ovo tvoj avatar sa jednog BH ili Hr foruma? :)

Ja sam autor navedene fotomontaže i pošto si priglupi papak, sigurno ne shvataš ni šta je na slici, ni na koji album je parodija ni zašto kombinacija najvećeg lopova države sa navedenim albumom. Ne budi idiot. Ti vidio ahmediju i ja fundementalista sa bradom i podvrnutim nogavicama. Joj, nikad dosad nisam imao želju da razgovor sa moronima iskalira u fizičkom obliku, ali tebi bih to malo mozga iscijedio na nos, samo da te uhvatim.

D., nisam skontao kako stvari funkcionišu jer u mom svijetu nemaš nacionaliste, papke i smradove. Ja to eliminišem po kratkom postupku. Hvala ti na objašnjenju, cijeni se.

Usput, pošto vidim da istražuješ o meni, evo ti još jedan krajnje nepismen tekst sa mojim imenom i prezimenom koji me koštao dva mjeseca neizlaska i prijetnji lomljenjem nogu i smrću - http://www.lupiga.com/vijesti/index.php?id=6200

I FAKAT, FAKAT, propalico, skini mi se sa kurca. Imaš li djecu? Ljubavnicu? Jebačicu? Prijatelje? Idi malo jebi njih.

pokojni Steva

Odavno zborim, Bosance bi trebalo saterati, aman sve, u minimalni obor pa nek se uzajamno sažvaću. Jebote, kao da ikog interesuje šta su jedni drugima napravili. Odjebaus, redom!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Джон Рейнольдс

xrofl Никог од активнијих форумаша није брига шта ти "говориш".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Evo, sada ćemo da pitamo: AZ:DP da li ti je bitno šta mislim/govorim?

Джон Рейнольдс

xrofl

Или све време ЛАЖЕШ да ме игноришеш (а ја говорим истину) или си постала интернет-видовита! Ако је ово друго, можеш неке паре да намлатиш. Рецимо, наватаваш баба-девојке које висе по форумима и онда им читаш шта пишу особе које оне игноришу.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-09-2012, 14:41:33
Odavno zborim, Bosance bi trebalo saterati, aman sve, u minimalni obor pa nek se uzajamno sažvaću. Jebote, kao da ikog interesuje šta su jedni drugima napravili. Odjebaus, redom!

izvini molim te, al uhvati papke sa sve tri strane pa ih strpaj u obor nek se kolju do iznemoglosti. ko god se pronasao u ovome, drago mi je da se pronasao.
a bosnu osavi na miru. i bosance. bilo koje.  xuss
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Uf uf! Ja se izvinjavam, tebi lično. Ubuduće ću sačekati da se "papci" sami izjasne pre neg' što generalizujem. Sad izvoli pa nastavi, uživaj u prelepom bosanskom topiku.  xuss
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

BLIC NJUZ:
Savezničke trupe navalile na Džekovo dupe!

Bitka se vodi oko same rupe. Neverovatno!

Čestitam D. na konačnom pronalaženju saveznika na forumu i ostvarenju njenih snova koji joj odrađuju kontrakcije kolena dok se ponosno švercuje busom, zaslužila ga je sve u fulu.

A čestitam i njemu na retorici, prevaziđenim pokušajima vređanja i pronalaženju one izgubljene sise (je l' ono beše leva, koju je beba dojila?) u svom ,,serijalu", akcenat na slogu ,,seri"  xrotaeye

Dušo moja D,  xremyb divljaj koliko želiš, al' ja se nisam otimao za objavu a tebi je jezik natekao od habanja za isto.
Sve što si pljuvala ne ide na moj račun a ti razmisli na čiji. Ako te pukne spoznaja trebaće ti tri (3 min.) jezika da ispraviš. Bolje ostani ovakva kakva jesi, divna, krasna i ,,lepa" Sagita te treba kao Bajro materi!

Sa nestrpljenjem očekujemo nastavak, uprkos onim ,,gotov si", završio sam" i ostalim habla habla trc.

Dakle džaba zombijima u sprezi sa prvim spelo-jezikom foruma da probiju Tigrovo prkno!
Saveznici, čestitam, još samo da napravite bebu 2gether!

Ništa lično, ništa anal-litičko, nego čista desinte nja nja cija.
Idemo dalje.  xcheers

Boban

Zar ne rekoh da je politici, vređanju i nacionalističkim ispadima mesto u donjem delu foruma?
Dakle, čovek nešto piše i hoće to da podeli s nama; ne ulazeću u razloge što piše i što hoće to da podeli s nama, neka se priča ovde ograniči na komentare samog pisanja, a to ko je za koga i protiv koga i ko bi kome šta radio ili će raditi, otvorite temu negde dole, blizu Deponije i udrite...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Džek

"Delo" sam shvatio kako sam shvatio i dao svoj impulsivni koment na to. Ipak je ovo književna radionica.  Posle sam obraložio i ispravio (pogledati prve postove teme) Ostalo je krenulo kako je.

Lično, nikad ne bih stavio u naslov "Srpska sajber horor knjiga" ako je mislim postovati na nekom ino književnom forumu.
Dovoljan indikator za mene, al' opet, ja sam ja.

Ovako:
Izvinjavam se javno ovde i sada svima kojima je ova "prepiska" bila gnusna, odvratna i ružna, kako god. Sem učesnicima.
Nemam šta da se pravdam, takav sam kakav sam.

Boban je morao da interveniše i meni je to dovoljan pokazatelj da se povučem sa teme, iz poštovanja ka adminu foruma.

Ono što sam rekao, rekao sam i stojim iza toga.

Toliko.

ALEKSIJE D.

Ti, ako sam shvatio, pokušavaš da napraviš roman na koji utiču čitaoci? Interaktivno delo? Još nemaš kraj?
Zanimljivo.
Ne roman, nego ideja.

scallop

Aleksije, to je napravio Mika Anđelković i objavljeno je kao knjiga. Lično smatram da takve interaktivnosti ne funkcionišu. Prekomplikovano je pisati i u dvojnoj kolaboraciji. Veruj mi, imam iskustva.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Da, to je "Naseljavanje Vizantije". Veoma komplikovano...

ALEKSIJE D.

Nisam ni mislio kako je originalno. Međutim, čovek piše nešto što, pa jde sad, ima veze sa njegovim ličnim ubeđenjima. Imam utisak gde je reč o želji da se prosto kaže kako je on jedini preživeli u gradu u kome je sve zombifikovano od stgrane religije ili politike. To što je upao u klopku "prepričavanja" filma, rvanja sa mnogo toga, žurbe, i na kraju želje da vidi reakciju na svoj tgrud, to je posebno pitanje.
Ovo je više priča o osećanju autora u sredini koju vidi kao neku vrstu ispražnjenih umova, ne znam ni sam kao bih definisao.
Interesantno mi je to što on ne traži da neko piše umesto njega, već da mu potencijalni čitaoci usmeravaju radnju, tj. da mu oni diktiraju šta će napisati.
Ništa više ni manje od toga. Nisam se bavio nekom većom analizom niti želim da se postavljam prema njegovom radu. prosto, upalo mi je to u oči.

scallop

Ovo svakako nije mesto za raspravu o pristupu ideji, a o kvalitetu ispisa je dovoljno rečeno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Quote from: ALEKSIJE D. on 30-09-2012, 11:06:26
Ti, ako sam shvatio, pokušavaš da napraviš roman na koji utiču čitaoci? Interaktivno delo? Još nemaš kraj?
Zanimljivo.
Ne roman, nego ideja.

Imam kraj. Ideja da ljudi biraju je zaista minorna, učinila mi se zanimljivom. Nije ovo nikakvo kapitalno djelo. Zabava za dosadne nedjelje. Neki su je ovdje shvatili preozbiljno. Očigledno nadobudni pisci koji ovdje samo vrebaju da vrijeđaju ljude koji ne tripuju da su pisci. Riskirat ću da me se shvati kao nadobudnog kretena (pogrešno) još jednom, pa ću reći da je i sam Stephen King negdje 2009. godine nudio ljudima da ispune anketu o tematici njegovih narednih djela.

I dalje... AZ:DP nema nikakve religijsko/nacionalne konotacije. Ko ih vidi, zadojen je. Zaista, ovo je trash zombie priča smještena u Sarajevo. Isto da je neko napisao trash zombi priču smještenu u Brisel, pa da su se Belgijanci poklali oko toga ko je to uradio zarad koje regije. Ili da je smještena u Prag, pa da se Ostrava pobunila što je priča u glavnom gradu. To je grad koji poznajem. Da znam Novi Sad kako znam Sarajevo, mogao sam je smjestiti u Novi Sad, zar ne? Ili Beograd ili Zagreb ili Split ili Suboticu ili gdje god.

Dvadeset i sedmi dio je tu! Idemo put sabirnog centra! http://www.dnevnikprezivjelog.com/2012/05/27.html

Anomander Rejk

Ja ti nisam ni spočitavao bilo kakav nacionalizam. 92-95 sam pomenuo jedino iz razloga ako si ih doživeo, da strah-jezu možeš daleko snažnije uneti u tekst o zombijima, nisam znao koliko si tad imao godina. Kritiku sam uputio samo tvom pisanju-jer je po meni dosta loše i mnogo toga više nego škripi. A ti si se bezveze nadurio, i shvatio to na nekom ličnom planu, ubeđen da imamo nešto protiv tebe. Pogledaj malo ostale topike sa pričama, kad se pojavi neko čiji ispis vredi, ljudi daju pozitivan komentar. Ako napišeš nešto dobro, nemam nikakav problem da to javno kažem. Ovo što si napisao je loše-ne govorim o ideji, ideja je ok, nego o ispisu. Nemaš nikakav razlog da se duriš na negativne komentare i kritike, ovde su i mnogo jači ljudi ( što se tiče pisane reči ) od tebe i mene, dobijali packe o svom pisanju.
Kažeš da voliš pisati. Ako zaista voliš, onda bi trebalo  da imaš  želju da unaprediš svoje pisanje. Kad ga već izlažeš javno, zar nemaš želju da bude bolje, da ljudi uživaju u njemu ? Vidiš da skoro niko od komentatora nije dao pozitivan sud. Zar te ne kopka da razmisliš ,, zašto, možda stvarno mogu/trebam nešto ispraviti ? '' Nemoj mene slušati, imaš ovde mnogo ozbiljnijih igrača, pa pitaj njih. Shvati, ne pišeš privatno u kući, nego si delo stavio u javnost, na forume, a pošto je ispis loš, dobijaćeš i negativnih komentara i onda će dolaziti do ovoga.

Ovo ti pišem bez ikakve zle namere, a ti kako hoćeš. Ako je problem, neću se više oglašavati na ovom topiku.

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 30-09-2012, 21:28:30
JZar te ne kopka da razmisliš ,, zašto, možda stvarno mogu/trebam nešto ispraviti ? ''

A šta treba da ispravi, to si propustio. A to je najbitniji deo. Sve ostalo je samo pljuvanje.

Anomander Rejk

Pročitaj, pa mu ti skreni pažnju šta ne valja, ja to svakako ne umem  :idea:... Time ćeš mu mnogo više pomoći nego što ga ,, braniš '' a nisi mu ni pogledala tekst, niti te zanima. Hajde reci, jesi pročitala ijedan njegov unos do sada ?

Josephine

Nismo u osnovnoj školi (ili jesmo?). Ne zamenjivati teze. Ja se nisam ni javila da ga "kritikujem".

Ako provrtiš temu malo unazad, videćeš da jesam pročitala deo i jesam komentarisala. I tu sam stala. Svakako mi na pamet nije palo da ga gazim. Nauči da argumentuješ stav, to ti je bitno.

Stipan

Dragi Sharane!

Pošto si me u samom startu pogrešno shvatio, 'ajde pokušaću da ti kažem nešto više o tvojim pisanijama, sa nadom da i ovo nećeš shvatiti kao napad. Malo ću pokušati da ti detaljišem na ovom poslednjem poglavlju.

Kao prvo, previše se gubiš u nepotrebnim detaljima. Na trenutke pisanje ti postaje gotovo dosadno. Ovde su ti prva dva pasusa apsolutno nepotrebna. Ako pominješ detalje, oni moraju imati funkciju u priči. Travuljina, najlonska kesa i slično samo ometaju praćenje priče. Sve je ovo komotno moglo stati u dve rečenice, a najbolje bi bilo da si počeo sa: ,,Tiho sam se iskrao iz kuće i zatvorio vrata.". Pusti čitaoca da neke stvari sam zamisli. Ne moraš mu baš sve nacrtati. Ovo sam primetio i u prethodnim poglavljima, što znači da je greška sistemska i moraš poraditi na ubrzavanju radnje i dodavanju malo ekstrakta tajnovitosti, posebno stoga što se ovde radi o hororu.

Česte su ti ovakve rečenice: ,,dobro poznato, odvratno mrmljanje ljudoždera". Nepotrebno ubeđuješ čitaoca u neke stvari koje se podrazumevaju. Naravno da je za žrtvu oglašavanje lovca odvratno.

Takođe i ovo: ,,vidio sam jedan od najapsurdnijih prizora (apsurd ne znači da nije bilo stravično)". U svetu koji opisuješ ta scena nije apsurdna. Da se to dešava sred neke urbane džungle gde nema zombija to bi bilo apsurdno, ali tamo je to tek jedan od očekivanih prizora. Za ljude koji su se navikli na smrt to čak nije ni stravično, možda više neugodno ili neprijatno.

,,Garant ga je uganula pri skoku." izbegavaj reči poput ,,garant" ako se ne radi o upravnom govoru. Nebitno je što je pisano u prvom licu. Ako nisi nešto odvojio kao upravni govor, onda su to tvoji izrazi, a ne izrazi tvog junaka.

,,Jebo te, to ni ekipa Monty Pythona na LSD-ju ne bi mogla smisliti." - Naprotiv, ovo je sjajna rečenica. Zašto? Zato što si kroz zajebanciju preneo užas celog tog prizora. Mnogo bi više morao koristiti ovakve asocijacije. To daje ritam priči.

Eto i nemoj ako boga znaš opet da mi preporučuješ diazepam i rakiju samo zato što ti se ne dopada moje mišljenje o tvome pisanju...

ALEKSIJE D.

Je li, bre, Stipane, kad sam ja sažeto tebi dao slične savete, ti si nudio "princezi D. da mi probušiš trbušinu". Meni to, kao zlom zmaju, imponuje.
Ali, reda radi, primeni sve ovo napisano na svoj rad.

Josephine

Počinje post sa "Dragi Sharane" i nada se da ovaj to neće shvatiti kao napad.  :D

Stipan

Šta se sad ovo dvoje mešaju u tuđu intimu?

scallop

Ne može da primeni na sebe jer ni sebe ne sluša.

saturnica

Stipan

Anomander Rejk