• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 17 - maj 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 21-04-2012, 17:07:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Vulgarne insinuacije su u svari alegorije i metafore, tako da nemaš brige :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Ovo stvarno postaje vulgarno. Moja vulgarna priča će se fantastično uklopiti u ovaj krug.

Plut

Quote from: Jevtropijevićka on 01-05-2012, 11:36:39
Quote from: scallop on 01-05-2012, 10:38:40
Srećan Prvi maj. Umesto karanfila u rever zadenuo sam priču u Bobanov PM. Tri dana sam cickao naslov.
xflowy
Upravo razmišljam kako mi najveći fan Dackinog pisanja dođe piće za žrtvu koju ću podneti u ovom krugu.
Što jes jes, mnogo sam više uživala u pisanju sada nego prošli put, ali to uglavnom jer sam digla ruke od pokušaja da ispunjavam zadatak, napišem zaokruženu priču itd. nego sam pisala ono što je meni bilo zabavno. Tačno znam šta sve fali i zašto ću loše proći i kome će šta smetati... ali božemoj.  :lol: :lol: :lol:

Ijaoooooo, što volim ove što se unapred te ograđuju, te znaju, te najavljuju, te ovo, te ono. Ts, ts, ts.

Mme Chauchat

Ćuti, Zumbulka... ako mi neko bude spočitnuo manjkave likove, a znam da oće, ima zubi da rade.

scallop

Da, ti se ne smeješ s krnjavi zubi ko ova. A za manjkave likove si malo zakasnila, instrukcije o ulozi šešira u karakterizaciji likova su date naknadno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Ne zaboravite i na zube s razdeljak.

saturnica

Hej društvo, ja poslala priču...al...uopće ne sumnjam u to da me nećete prepoznati... xrofl...a tek kritizirati :shock:

pokojni Steva

Quote from: Stipan on 01-05-2012, 16:16:21

Koji bre nerad?! U dvorištu mi 15 kubika drva! Mog'o bi da svratiš, imam dvoja kolica!

Od koje fele i pošto kubik? Ozbiljno pitam. Mada cenim da je i dalje najisplativije sakupiti muda i otići u štetu  :lol:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Bukva i hrast, neka kompenzacija pa je verovatno preplaćeno, 'bem li ga.
Bio sam malo i u šteti, ali tu je uvek problem kad to treba dovući na yugo-u kući...

Quote from: saturnica on 01-05-2012, 23:22:18
Hej društvo, ja poslala priču...al...uopće ne sumnjam u to da me nećete prepoznati... a tek kritizirati

E sad ćeš da vidiš kako musa dere jarca!  :evil:

saturnica

E sad ćeš da vidiš kako musa dere jarca!  :evil:
[/quote]

...zar i ti sine Brute?... :cry:

D.S.B.

Poslah...ali nisam zadovoljan sa pričom uopšte.

Stipan

scallop

Priprema za zadatak. Plut, Steva i ja biramo pečurke koje ćemo poslužiti.

Uploaded with ImageShack.us
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

*škilji*
Vidim Vujakliju (izdrndanog) i SF enciklopediju, a ono iznad, jel Vojna enciklopedija?

scallop

To je polica za "teške knjige". Najviše je onih o kuilinarstvu i biljkama (jestivim, začinskim i lekovitim). Recimo: Francois Mackiewich, Fromages et fromagers de Normandie. Potom ima puno arheologije, istorije umetnosti i slikarstva, knjiga o vinu, pivu, a bogami, u jednoj postoji i recept za vino od ljuski graška. Na dnu su Monoliti i serija raznih doktorata. Postoje dve police sa ranijim i svežijim SF-om, jedna sa "normalnom literaturom" i jedna sa dečjim knjigama. Nalaze se u tri različite prostorije, jer nema dve u paru. OK?

Stipan

Quote from: scallop on 02-05-2012, 14:29:20

I koje su odabane? Mislim, Steva i Plut se u zadnje vreme nešto i ne pojavljuju...  :shock:

scallop

Kaži - Aaaaa! Pojma nemam šta su odabrali. Mene su ladno potkupili sa četiri vrste Passiflora, guščijim jajima i svašta koješta, a ja sam im uručio ZS 18 i 19 sa njihovim pričama.

saturnica

a gle trojac za stolom. :lol:.....kavica, alkohol, duhan, gljive, razgovor...ka u mojoj priči...jedino što kod mene ima mrtvih...:)

Stipan

saturnica

Quote from: Stipan on 02-05-2012, 18:16:21
A kod koga to, pa nema mrtvih?
...naravno da ima...uvijek nekog ubijem u priči... xuzi

Stipan

saturnica

Quote from: Stipan on 02-05-2012, 18:18:33
Dobro je dok je samo u priči...
,,,,a i dobro je druže što ta tvoja sjekira kojom mašeš stoji samo na slici....ne?

Stipan

Tajna je zanimljiva samo dok je skrivena...

scallop

Quote from: saturnica on 02-05-2012, 18:13:46
a gle trojac za stolom. :lol: .....kavica, alkohol, duhan, gljive, razgovor...ka u mojoj priči...jedino što kod mene ima mrtvih... :)

Eno mi je žena, vidi se pozadi, u ogledalu, sa puškom. Kasnije nas je sve pobila.

saturnica

Quote from: scallop on 02-05-2012, 18:21:55
a gle trojac za stolom. :lol: .....kavica, alkohol, duhan, gljive, razgovor...ka u mojoj priči...jedino što kod mene ima mrtvih... :)

Eno mi je žena, vidi se pozadi, u ogledalu, sa puškom. Kasnije nas je sve pobila.

....hehehheheheeh....

Stipan

Ah, kako nemaštovito!!!

Jedino što valja u toj ideji je što ubijeni odnekud još uvek ostavlja postove...

Čekaj malo...

Scallope, odakle se ti to javljaš?

Džek

Mene obično jure muževi a ne žene sa puškom, al' to nije sad da se priča o tome.

Mnogo očekujem od svog uradka, pravo sam zadovoljan sa njim. Mogao sam ga još šmirglati, al' jebeš ga sad; ionako sam poslao ispravljenu verziju, ne ide da pošaljem ispravljeniju. Ipak, padobran mi je na leđima; volim da letim visoko, al' ne volim da me njonjara mnogo boli kada tresnem na nju.

Ma, ima da vas oduva (citiram Stipana koji je najavio to "oduvavanje", a ja se slatko nasmejao)

QuoteScallope, odakle se ti to javljaš?

Za pisca (ili onim što se piscem zove) fantastike, postavio si mnogo glupo pitanje. 

scallop

Šta da ti pričam. Crče od ljubomore.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 02-05-2012, 18:32:53
Ma, ima da vas oduva (citiram Stipana koji je najavio to "oduvavanje", a ja se slatko nasmejao)

Videćemo ko će da se smeje kad se budemo plasirali. Nešto mi u zadnje vreme stalno dahćeš za leđima.

scallop

Kad će to prednje vreme, pa da se smejemo. :evil:

Džek

Quote from: Stipan on 02-05-2012, 18:43:22
Quote from: Džek svih zanata on 02-05-2012, 18:32:53

Videćemo ko će da se smeje kad se budemo plasirali. Nešto mi u zadnje vreme stalno dahćeš za leđima.

To je zato što je publikum sit tvojih kuknjava i samosažaljivih jadikovki pa ti udele koji bod, ubace listić u kutiju sa natpisom "Humanitarna pomoć i dobra dela"

:)

Stipan

E ovo je najjadnije opravdanje koje sam ikada čuo.

Plut

Quote from: Stipan on 02-05-2012, 15:05:41
Quote from: scallop on 02-05-2012, 14:29:20

I koje su odabane? Mislim, Steva i Plut se u zadnje vreme nešto i ne pojavljuju...  :shock:

Kao što se iz priloženog da primetiti, Plut je ostala praznih ruku pa vi sad vidite.

Stipan

Ah, dobro je. Ipak su bile jestive.

Plut

Ti ovo nisi pročit'o?
Onda mi je i kerove pobila, da ne ostanu siročići. Sad smo opet  zajedno.

Stipan

Ajme, još jedna koju bih rado pitao odakle se javlja, samo da nema onog Džekonje da mi prigovara kako sam postavio mnogo glupo pitanje.

Džek

Pročitao, Stipane, pročitao.

Zaista, upit je glup. Ako pođeš od tebi poznate činjenice da su se prozvani našli na putanji taneta iz spomenute puške, pa postuju na forumu nameću se 3 (tri) odgovora.

a) hvala bogu ili sličnom entitetu pa je kuršum(i) promašio mete.
b) ranjeni pa na intenzivnoj prepravili monitore životnih funkcija u wireless kompove pa postuju jer ne mogu bez foruma kao ti, makar čupali iz vena infuzije i sproveli ih umesto napajanja u improvizovani komp
c) prevarili nekog krilatog i plavokosog gore u oblacima za internet pa od tamo (sa one strane, gde moja dva idiota splavara sprovode) postuju jer opet, ne mogu bez foruma čak sa one strane vodopada.

Dakle, iz priloženih izbora se da zaključiti da pitanje koje si postavio deluje -zastrašujuće :)

scallop

Ima i četvrti. Ona tvoja dvojica opet ne rade. Ovoga puta nisu Zombi, nego zaglavili traktore nezadovoljni berbom pečuraka.

Džek

E to je več naučna fantastika.

A nema da ne rade, Garagamel se skinuo sa rakije pa ih tera sve u 16.
Scallope, nemoj me terati da pišem nastavak splavara, kao štrajkuju, traže kamione umesto trajekta i da im se asfaltira reka...

Loni

Quote from: ALEKSIJE D. on 30-04-2012, 10:08:35
Samo jedno glupo pitanje: da li je: " do  6.000 karaktera" ili " priča od 6.000 karaktera"?

Priča treba da ima 6000 likova od kojih će svaki biti potpuno zaokružen lik, dakle karakter.  :mrgreen:

Stipan

Elem; Tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka...

Džek

Stipan

Šta?! Opet će priče tek dvadesetog biti u opticaju?!  :shock:

ALEKSIJE D.

Što skallop ne odradi neki zgodan kuvar? Tu neka kinta može da se uzme. Mogao bi poseban dodatak tipa: koja jela ne treba spremati (čorba od leandera, razne otrovne pečurke, budjavi sirevi za alergičen na penicilin, jela sa kiririjem za one koji takodje imaju te alergije) sa sve receptima, uz konsultovanje sudske medicine... Imala bi prodaju samo tako.
I, naravno, Bob ilustracije...

M.M

Quote from: Loni on 03-05-2012, 02:28:44
Quote from: ALEKSIJE D. on 30-04-2012, 10:08:35
Samo jedno glupo pitanje: da li je: " do  6.000 karaktera" ili " priča od 6.000 karaktera"?

Priča treba da ima 6000 likova od kojih će svaki biti potpuno zaokružen lik, dakle karakter.  :mrgreen:

xjap
Nijedan poraz nije konačan.

pokojni Steva

Quote from: Stipan on 03-05-2012, 07:37:15
Šta?! Opet će priče tek dvadesetog biti u opticaju?!  :shock:

Quote from: Boban on 21-04-2012, 17:07:08

Rok zbog okasnelog zadavanja i prvomajskog uranka: 3. maj do ponoći.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Eh, Aleksije D., sa BoBovim ilustracijama i Zbirka priča sa Radionice bi bila hit. Međutim, to je bivša ideja Bobana koji me je godinama gurao da  napravimo kulinarsku enciklopediju (gomilu Kuvara sam kupio po Americi) i bivše vreme kad BoB nije dostigao današnje umetničke i druge dimenzije, da ne govorim o fanovima na fejsbuku.

Stipan

Quote from: scallop on 03-05-2012, 09:42:15
sa BoBovim ilustracijama i Zbirka priča sa Radionice bi bila hit.

Joj, Scallope... Ovo si rekao samo da bi me nervirao jel'da?
BoB da ilustruje Zbirku priča sa Radionice?! Uuuuhhh...

scallop

Aha. Imao sam ja i gore namere, recimo: I Stipanova zbirka priča bi bila hit sa BoBovim ilustracijama. Ali sam se uzdržao.