• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 18 - jun 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 24-05-2012, 16:40:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

Quote from: Mandragora Dragon on 31-05-2012, 13:10:26
E Stevo. Lepo i ovako.

[size=78%]Onda je Lilit mbf. Bio sam do 2003. malo nize, pa preko puta. [/size]

nema me pola dana i odmah ste se raspustili!
lilit napisala pricu CONJUNCTIVAL-ASSOCIATED LYMPHOID TISSUE AS A ROUTE OF IMMUNIZATION FOR OCULAR SURFACE INFECTIONS, ali to je mozda za oktobarsku radionicu! al u dablinu.  xcheers
sta je mfb?  :-?
lilit nije u serbiji mandragora, nazalost, ova mica provocira!

draga mico,
danas sam svratila ovde (preko veze :lol: ):
jednom imas pravo da pogadjas gde je to!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Eto, imaš podlogu za priču: "Imam grinje kao svinje".
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mandragora Dragon

Nije mfb, nego mbf. Molekularni biolog i fiziolog.

lilit

e wrong. al jesam onaj koji mbf-ove pljuje najgore moguce. predrasuda!!! i iskustvo!!!  xrofl

malo nize i prekoputa? u posti?  :idea:   :)

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Pregledao priču još jednom i poslao je na ZS mejl. Interesuje me ko još igra junski tango :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Mandragora Dragon

Quote from: scallop on 31-05-2012, 22:22:12
Još malo niže - u VTI?
Ne, ali sam navraćao. Kod puk. Slobe na farmakodinamiju.
IMGGI.

lilit

mandragora,
ti si onda mbf?  :lol: ah, znala sam!
(sali se teta lilit)

Mandragora Dragon

lilit

scallop

Ova ti je dooobra! Koji puk. Sloba?

Mandragora Dragon

Milovanović, ako se dobro sećam.

džin tonik

za nas neupucene, koja je to firma?

scallop

Veterinarska tržišna inspekcija

Tesla

Promena rutina... hah, priča mog života... :(
---
ne volim da upoznajem ljude koje ne poznajem

Boban

U ovom krugu, OSAM ljudi je slalo priču dva i više puta.
Šta vam je, ljudi?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Mica

Skalar

Ух, јел би могла и трећа (коначна, последња!) верзија да се пошаље    :x ? Не зезам се, озбиљно питам.
Пиво и ћевапи спајају људе.

scallop

Koliko ih je poslalo samo jednu verziju? Osim mene, naravno.

Plut

scallop

Plut

To je najlepši dan u nedelji, tako vedar, tako nadahnut, otvoren i oslobođen...
Smiley alcohol depending
:)

scallop

Razmišljam ja o onima koji nisu poslali priču i pomislim kako sam danas pre podne oljuštio preko kilo krompirića. Ponekad mi žena dozvoli da kupim male krompiriće i da ih ja čistim. Ne volim one "očišćene" jer njih moram da ljuštim. Onda, onako dokon jer sam priču uredno napisao i poslao, sednem da čistim i pomislim da žena i nije tako dobronamerna, tri puta sam prekidao zbog grčeva u prstima, te da me možda za nešto kažnjava kad me pusti da kupim krompiriće koje volim. Zato sam prebrojao krompiriće, pa onda koliko puta potegnem nožem da odvojim ljusku. Zamislite, sto i pedeset krompirića i svaki strugnut bar četrdeset puta. To je tačno šest hiljada puta, a taj jedan strug traje taman koliko i čuk po tastaturi. Šta sam hteo da kažem? Napisati priču za radionicu je taman toliko koliko treba za čišćenje kilo krompirića, onako sitnijih, za dušu. Da završim, oni koji nisu napisali priču za ovaj krug treba da za kaznu očiste svojima bar kilo krompirića. Bio petak ili ne.

Plut

Joooooooj samo to ne. :-x Posle ne mož' oprati prstiće i onda priča bude prljava, treba je umivati i prskati sa još šest iljadi kapljica.

A di je tu još i priprema za odlazak na pijac, pa smišljanje oćemo li baš krompiriće i uz šta da ih metemo, pa šta obući, koje cipele namanje žuljaju, ići sunčanom stranom ili se držati lada, s koje strane u pijac ući, da li samo krompiriće ili uzeti još nešto, treba li nam baš to, kad poći nazad a ne zakasniti, da li svrnuti i u neku radnju, s koje li je strane sada lad, da li su to krompirići kojima će i ona biti zadovoljna?
Onda čišćenje, ulje već pregrejano, a svako malo grč.

Anomander Rejk

Eh, ja ovaj krug ne učestvujem. Znači, sledi mi seckanje krompira. Odoh spremati ručak-izdržavati kaznu  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Biće prženih krompirića. A, bogami, biće i preprženih, onih kojima je trebalo tri dopržavanja.

RedSonja

ja sam poslala dvaput jer mi je internet gnjida, dakle nenamerno
takođe, priča je imala 8 hiljada karaktera, i kad sam počela da je šišam ladno se jedna rečenica iskonstruisala i ispala nešto kao ''to vam je crno zato što nije belo''  :oops:

Džek

Takođe uredno poslao svoju priču i ne nameravam ponovo. Potrudio sam se oko ispravki i glancanja a ako sam nešto obnevideo, zasluženo ću da trpim kritike.

Dva puta sam do sada, dakle iz svih krugova u kojima sam učestvovao, poslao ispravljenu verziju i ubogo molio šefa na olimpu za oproštaj jer pretpostavljam koje face pravi kada mu dođe v2.0. O onome što mu preko usana nadire da i ne pomišljam.

Laruš mi bio pun osnovnih gramatičkih grešaka, tek video kada je priča izašla na videlo. Onda skontam da sam poslao radnu verziju a ispeglana ostala da smrdi u kompu.

A opet, priča bi pobednička, onako šugava, neoprana i neopeglana.

Od tada se više trudim da pre slanja odradim final kao svet.

pokojni Steva

Ko još krompiriće ljušti nožem  :shock: :-?  Najlon džakče pa protrljaš...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Kod mene to nema nikakve veze. Ionako pojedem meso a krompirići ostaju.

Pošto mi je lekar zabranio i krompir i meso, a nešto se mora jest, odlučio sam se za meso. Krompirići služe očima da krkaju i onda je nebitno da li su i čime ljušteni.

saturnica

Plut

saturnica

Znaš što Plut!!...ne vjerujem ti....

Plut

Pa zar ja delujem kao čovek od nepoverenja? xtwak

saturnica

pa ne, ali...mislim da me zafrkavaš... :?:

scallop

Nije išla ni na pijac po krompiriće. To smo već utvrdili. Švercuje se na leptiriće i navijačice.

saturnica

Plut, moja priča ima nekoliko problema, a to su, nije SF i nije horror, već je obična, ljudska...pomalo nastrana..:)

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

vimen

nonononono. do ponoći, zar ne? ima i nas, večitih minutdodvanaestaša.

saturnica

Lijepo pise do 2.6. I to do ponoći, a to je danas...znači još uvijek ima vremena... :lol:

saturnica

Quote from: D.S.B. on 31-05-2012, 17:59:44
Ogadila mi je moja priča koliko sam je puta pročitao ispravljajući greške...
...također... xrofl

Plut

Scallopeeeee, obišla pijac, oljuštila kormpiriće i već ih i ispržila. Problem sam imala s drugom turom, izvadila pre vremena pa sad čistim nove dok se ulje greje. :)

scallop

I hoćeš li stići do ponoći? Moja priča o krompirićima je bila metafora. Naime.

pokojni Steva

Očilo. Igramo se. Koji sam ja mazohista... :cry:

scallop

pokojni Steva

scallop

To što se igramo ne znači da smo neozbiljni. Osamdeset kratkih priča ovoga tipa, povezanih jedinstvenom niti koja vodi kroz radnju, jeste dobar roman. Razmišljao sam da uvedemo i "pravu" priču, koja bi imala obim 16 do 25Kk. Da se raspuca onaj ko ima danfa (daha) da to pokrije. Onda pogledam tu silu raznoraznih "konkursa", a imamo i redovni Emitorov konkurs, pa mi se učini nepotrebnim. Vežbamo ovde klasični diskurs iz mnogo dužeg dela i to je to. Kad se skupi energija za nešto veće biće mnogo lakše.

Mandragora Dragon

Quote from: scallop on 02-06-2012, 13:15:47
I hoćeš li stići do ponoći? Moja priča o krompirićima je bila metafora. Naime.
A iskakanje vrelih krompirića u lice-suočavanje sa kritikom?

Mandragora Dragon