• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 18 - jun 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 24-05-2012, 16:40:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Biki

btw mene je u ovom krugu zaintrigirala samo jedna prica. I to me je dotakla bas onako u Anahatu :), ali kad jos ne moze da se glasa , ne smem da kazem o kojoj je prici rec.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Biki

Josephine

M.M

Quote from: Jevtropijevićka on 14-06-2012, 21:18:28
Da, inače, sinoć sam gledala film u kome je "dete pod kamionom" savršeno odrađeno, legitimno, super, svakome ga preporučujem iako glumi Kolin Farel: U Brižu. :lol:

To je sjajan film.
Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Biki

Samo jos da kazem da sam zaplakala citajuci tu pricu.

Biki

Ne mogu vise da izdrzim. Moje srce onome ko je napisao pricu o vodonosi i njegovom magarcu Abasu. Hvala, odavno nisam procitala nesto tako lepo.

Savajat Erp

Нема на чему и други пут!

Шалим се, нисам ја, наравно  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

D.S.B.

scallop

I osećajne muškarce. Meni je došlo da zaplačem čitajući desetak priča. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

saturnica

I ja sam bila ganuta, prvom i zadnjom pričom.... :cry:

Skalar

Почело коментарисање? Једна сентиментална и уз њу иде пешкир за брисање суза, друга немогућа за остварити, трећа, четврта, пета и већ која и нису приче јер немају причу у себи... Ало, бре, јел се ви то правите блесави, кад као не схватате да и ово досад изречено може утицати на то како ће ко гледати коју причу. Јбг, није лепо. Ајде сачекајте да прође оцењивање, па онда плачите над магаретом и канибалишите над прстићима.  :-x
Пиво и ћевапи спајају људе.

saturnica

...počelo je na mala vrata....pa što!...vrlo smo diskretni i nenametljivi....

Biki

Mene je uvukao u pricu opis sredine ( pustinje) , likova ( vodonose i magarca), vodonosinih osecanja i razmisljanja. Bilo bi tesko napraviti film po ovoj prici, jer reci tako savrseno opisuju sve, od toga kako magarac mase usima do vodonosine brige i bezdana u dusi. A poslednja recenica je jednostavno remek delo. Nije bitno samo kako se prica zapocinje ( neko je prokomentarisao kako se u prvom pasusu vidi kakva je prica) vec i kako se zavrsava.

Skalar

Ма није фер. Већина поштује правила и не фаворизује или куди неке приче, па онда није фер према њима да се чак ни на мала врата започиње назови коментарисање. Биће времена после, јер какав се тајминг намеће, за јул ће се предавати приче негде у септембру, тако да ће се до тада моћи приче двеста пута анализирати уздуж и попреко, а богами и десетак пешкира сквасити горким сузама.

saturnica

Quote from: Biki on 14-06-2012, 23:51:34
Mene je uvukao u pricu opis sredine ( pustinje) , likova ( vodonose i magarca), vodonosinih osecanja i razmisljanja. Bilo bi tesko napraviti film po ovoj prici, jer reci tako savrseno opisuju sve od toga kako magarac mase usima do vodonosine brige i bezdana u dusi. A poslednja recenica je jednostavno remek delo. Nije bitno samo kako se prica zapocinje ( neko je prokomentarisao kako se u prvom pasusu vidi kakva je prica) vec i kako se zavrsava.
...eto skalar, jel vidiš kako Biki lijepo opisuje tu priču koje je mene ostavila mrtvom hladnom. Dakle, to što misli Biki, na mene nema nikakvog utjecaja jer ja imam svoje favorite i svoje mišljenje...kao i uostalom i svi drugi...:)

scallop

Tačno tako. Ovo je zavođenje naivnih.

Biki

Suzdrzavala sam se koliko sam mogla  :oops:

Skalar

Д. реагуј! Писала си правила, па сад кусај ту чорбу коју си закувала  xcheers .

saturnica

Biki, sve je u redu....samo se ti slobodno crveni, to što se tebi dogodilo s magaretom meni se dogodilo s "Naslovom"

Skalar

Quote from: saturnica on 15-06-2012, 00:00:10
Biki, sve je u redu....samo se ti slobodno crveni, to što se tebi dogodilo s magaretom meni se dogodilo s "Naslovom"

А шта јој се то догодило са магаретом, због чега би требало да црвени?

Džek

QuoteDžeku sam već naveo primer Severne Koreje gde narod umire od gladi i gde slučajevi kanibalizma nisu retkost, dok na drugoj strani bogata vlast se kupa u mleku. Naravno to nije stanje kao u priči ali ima mnogo dodirnih tačaka koje lako mogu poslužiti kao osnova za nju.

Čak i u SK je zabranjeno krkati bližnjeg svog, pa makar skapavao od gladi. Vidi, čak i ovde ima ljudi koji gladuju a sa druge strane crveni krst opravdano kuka da nema dovoljno donacija za narodne kuhinje.
Donora organa je sve više, pa kada im povade organe, šta sa restom? Naravno, pravac kuhinja da gladni jedu! Onda, abortusi i mrtvorođeni. Mislim, kada jedu umrle, mogu i nerođene. Narodna kuhinja ima one velike vojne kazane, taman da se napuni pasuljom u koji se bućne mrtav fetus. Za nekoliko sati sto ljudi mljacka, puše i podriguje. Plodova voda i posteljica se čuva za nedeljnu supu.

Znam, sad sam vam ogadio život i jebete mi sve po spisku, al' primer koji sam izneo nije ništa više bizaran od takvog društvenog uređenja priče.

Mislim i znam da ne postoji tolika glad koja bi naterala civilizovane ljude u takav poduhvat, a u priči se prikazuje civilizacija.
Za vreme velike gladi u Kini su ždrali mrtve pse i bubašvabe, al' nisam našao podatak da su ždrali ljude. Svoje starce su odvodili u planine da umru, umesto onako gladni da su pravili šiš-kebab od matorovine.

Naposletku, već sam objasnio da bi takvo društvo odumrlo, više bi se proždirali negoli rađali. Apsolutno neodrživo sa bilo kog aspekta.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

saturnica

Quote from: Skalar on 15-06-2012, 00:02:20

А шта јој се то догодило са магаретом?
...nije valjda da nisi pročitao priču???

saturnica

...joj skalar, pa crveni se jer je dala srce, i nije mogla izdržat da to ne kaže pred svima...

Skalar

Апропо Џекове констатације, са којом се слажем.

Или би снажни и наоружани организовали концентрационе логоре - фарме на којима би узгајали необразовану, бленатву багру као сировину за људетину.

Džek

Ups, Skalar je u pravu. Ipak, nisam komentarisao samu priču i kako je ispisana, nego apsurnost i održivost kanibalističkog društva.

D.S.B.

Nastrano...

Skalar

Ајд мани се, сатурнице, ђес видла да се магарету даје срце. Магарету се даје сено, у изузетним ситуацијама, за неке празнике или пред тежак посао, и мало зоби.

saturnica

Quote from: Skalar on 15-06-2012, 00:08:01
Ајд мани се, сатурнице, ђес видла да се магарету даје срце. Магарету се даје сено, у изузетним ситуацијама, за неке празнике или пред тежак посао, и мало зоби.
...praviš me blesavom ili što?...dobro, možeš nastaviti i dalje, slobodno... xrofl

Skalar

Још нешто, Џек - како би конзумирање људског меса могло да се одрази на метаболизам и здравље организма? Из неког мени непознатог разлога верујем да би канибали оболели, добили рак, не знам ти ни ја шта већ...

saturnica

Quote from: Skalar on 15-06-2012, 00:11:08
Још нешто, Џек - како би конзумирање људског меса могло да се одрази на метаболизам и здравље организма? Из неког мени непознатог разлога верујем да би канибали оболели, добили рак, не знам ти ни ја шта већ...
...ne, ne bi oboljeli, Papuanci nisu zbog konzumacije ljudetine umrli, samo su im žene skrenule pameću jer su one bile zadužene za mozak umrlih...to sam pročitala i to je valjda točno. Inače, nisu se baš hranili doslovno, već pomalo, osvetnički i ritualno...a žene su zobale mozak. Baš zanimljivo!...:)...valjda su htjele biti pametnije, ali su na kraju došle luđe!

D.S.B.

Quote from: Skalar on 15-06-2012, 00:11:08

Čoveče, ne uvlači me ponovo u tu temu....

Skalar

Аха, значи ипак се појављује болест као казна за канибализам! Мислим на то што су Папуанке скренуле након једења људског мозга. Ко зна, да су мушкарци чешће и у већим количинама јели људе, можда би их којекакве губе, куге и ракови изједали?

saturnica

U pitanju su zapravo psihičke bolesti, a od njih se ne umire...postaneš lud, i to je to!

Skalar

Quote from: saturnica on 15-06-2012, 00:19:36
U pitanju su zapravo psihičke bolesti, a od njih se ne umire...postaneš lud, i to je to!

Мало ли је?

Džek

Mada, proždiranje magarca u pustinji je sasvim društveno prihvatljiv čin :)

Skalare, nemam pojma kako bi se odrazilo. Mislim da bi nekoliko dana imali proliv dok se želudac i probavni trakt ne adaptiraju a posle bi sve bilo u redu, naravno pod uslovom da je meso pregledano i higijenski ispravno.

Baš danas sam krkao na putu Šabac-Loznica u čuvenom svratištu i restoranu Mićo Bradina (odlična hrana, obilne porcije, čisto i uredno) i gledao kako su likovi sa susednim astalom naručili praseće glave, možda behu i jagnjeće, nisam siguran.
Sad zamisli da je kanibalizam sasvim ok i da se kod Miće B služe glave, sve lepo očešjane, ženske i našminkane jestivom šminkom, metnute na pladanj, na jastuk zelene salate a oko vrata garniran šeri paradajz a kraj glave sveća za ugođaj, ono romantika sve u 16. Izvedeš dragu na večeru i preko kuvane glave bivšeg komšije otvoriš kutijicu sa prstenom i zaprosiš dragu, tačno u liniji pogleda očešljanog komšije na pladnju koji je prilikom kuvanja zakovrnuo pogled ka gore...

Džek

Šta se ti groziš, jebte, u priči deca jedu mametinu posluženu uz obilje patetike, samo se ćale nešto kao mršti :)

Skalar

Бем ти, па у том свету ја не бих ни по сата преживео - цела улица би се стркала у моје двориште да ме вата, 115 кила живе ваге   xrofl банкет да се направи, бре! А преко главе би ми се могло вршити колективно "запрошавање" цура од стране момака, колика је. Једино фризурицу не би могли наместити, ал би се зато могла углачати да све сија па ни рефлектори за снимање не би требали  :!: . Ух, е сад нећу више о канибализму, јер ми се не допада визија тог шта би од мене било...

п.с. офтопик - Пошто је јагњетина код Миће?

Džek

Skupa Skalare, mislim da je oko 1600, ne mogu da se setim, al' kako vele -planinska, dovlaći je iz Bosne. Uhvatio sam se kašike, retko kuvam pa iskoristio priliku :)

EDIT:
Znam da su glavuše po 200 din. Proverio kada sam snimio likove šta krkaju :)

Skalar

Ух, баш поскупо.

Е, тако, мало заустависмо коментарисање прича. Сад чекамо да се Бобан лати администраторског алата и постави гласање...

Džek

Skalar je namazano ukočio raspištoljenog Tigra i to ni manje ni više nego pričom o krkanluku.
Naravno, i mene živo interesuje šta će se komentarisati za Šejna, jerbo mi vele da je Šejn moj a ja nikako da se setim :)

saturnica

Quote from: Skalar on 15-06-2012, 00:37:57
Ух, баш поскупо.

Е, тако, мало заустависмо коментарисање прича. Сад чекамо да се Бобан лати администраторског алата и постави гласање...
....Misliš da si zaustavio?....ma nije to čovječe nego, nema se s kim pričati...od kad ste krenuli s konzumacijom, udrilo vam je na mozak...:)

Skalar

Ма ја и себе укочим чим почнем о крканлуку, бре   :-x !

Janje na raznju

Biki

Sejn je za u prakticnu zenu xrofl ili tome slicno.

Stipan

Ako Boban danas ne postavi glasanje, ja kačim komentare. Bilo to po pravilima ili ne.

Josephine

Ok, pošto je sve otišlo dođavola zbog čekanja i pošto ovde i nismo zbog glasanja prvenstveno, predlažem da sami organizujemo glasanje.

Otvoriću novu temu u kojoj ćemo da komentarišemo i glasamo. Svako će u post pred komentare da ubaci glasanje za svoje favorite po sledećem sistemu: 3, 2, 1, 1, 1.

Ja se obavezujem da ću sabrati glasove iz svačijeg posta.

Glasanje i komentarisanje ovde: http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,11386.0.html

Edit: iako sam, paradoksalno, izjavila da nismo zbog glasanja ovde, u novoj temi ostavila sam samo glasove, jer nemam vremena za komentarisanje danas. Ostavila sam vam mogućnost da slobodno nastavite diskusiju započetu na poslednjoj strani ovog topika.