• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 19 - jul 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 22-06-2012, 02:23:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Откуд ти знаш ко је послао причу?  :shock:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Skalar

Quote from: D. on 05-07-2012, 23:47:44
Najbolje je što ovi koji pljuju nisu ni poslali priču u krug.

Хахахаха, која паметница! Џек, провалила нас је!  xcheers
Пиво и ћевапи спајају људе.

Tex Murphy

Ово ме подсјећа на вријеме кад се одлични ПРОМЕТЕЈ појавио у биоскопима. Сви редом су га испљували, а онда се испоставило да је у питању ОДЛИЧАН филм.
Genetski četnik

Skalar

Још нисам гледао - немам времена за биоскоп, а на торентима налазим само неку одвратну КАМ копију коју нећу да гледам... Али, стрпљив - спашен, наћи ћу ја и ДВД РИП  :!: .

Josephine

A oni koji su poslali priče i pljuju, redovno misle da su bolji od ostalih.  :evil:

Tex Murphy

Како немаш времена за биоскоп?  :shock:
Реално, кад је овај филм у питању, било каква кућна варијанта је чисто светогрђе. Ал ако имаш неки баш огроман телевизор, онда претпостављам да би и добар блу реј рип могао да прође.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: D. on 05-07-2012, 23:57:46
A oni koji su poslali priču i pljuju, redovno misle da su bolji od ostalih.  :evil:
Па може им се - написали су Ватрене орхидеје блештавила!  :evil: :!:
Genetski četnik

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

Quote from: D. on 05-07-2012, 23:47:44
Najbolje je što ovi koji pljuju nisu ni poslali priču u krug.
Dobro, sto mu dabrova Ontarija, ja imam četrnest učešća u Radionici, valjda smem reći ako mi se nešto ne dopada ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Pa jel može to posle?  xremyb

A i nisam mislila na tebe...:)

Anomander Rejk

Posle će biti još gore, kad dođu na red komentari po pojedinačnim pričama  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Stipan

Pročitao sve priče. U stvari i nije onakav raspad kakvim mi se u početku učinilo.
Ima tu sjajnih priča, otaljanih priča i početničkih priča.

Sve u svemu, sasvim prosečan krug.

Disclaimer za ove što su mi posvuda otkazali poznanstvo:
nisam komentarisao ni jednu priču, tek sam dao uopšteno mišljenje o krugu, što nigde nije navedeno kao prekršaj.
Molim prisutne da budem pošteđen zlonamernih dobacivanja, inače ne odgovaram za svoje ponašanje ubuduće.

RedSonja

šta ćeš da uradiš , da me kepslokuješ na smrt???

Stipan

Nisam se tebi obraćao Sonjice. Ti nisi zlonamerna, samo si blesava i ponekad me nerviraš.

That's all.

RedSonja

Josephine

Quote from: Stipan on 06-07-2012, 05:09:05
Disclaimer za ove što su mi posvuda otkazali poznanstvo:

Mislim da je o tome trebalo da misliš pre nego što si pominjao goblinčice i druge epitete. Ili da se bar izviniš.

Stipan

Izvini za epitete.

Ali nemoj se truditi da ponovo uspostavljaš prijateljstvo...

scallop

Volim kad D. zna gde sam. :lol: Onda posumnjam da mi je crko pejsmejker i da sam četiri dana bio po bolnicama da se zameni baterija iliti generator kako to neki kažu.

Od moje priče nema ništa. Zapravo, ima jedno parče, komadičak, pa ću vam ovde ponuditi. Može slobodno da se cepa, već će se ukrpiti.

Ja oparan, nigde konca nema

Dobujem prstima, a prašina se diže. Prosuo sam se na pod ima ko zna kad, ali mi prsti tek sad mrdaju bez muke. Ko zna kad sam spakovan i ostavljen na četvrtom spratu police, a onda je neko, jednom, oborio moj paket, u prolazu. Sad ne mogu da se češem po čukljevima, ali mogu da dobujem po podu i dižem prašinu. Pakao i nije neka frka kad ti đavo ne propiše terapiju.
Upecao me je u potpunom nervnom rastrojstvu, izvatao me je na brzaka, prodao mi rog za sveću, prikazao mi se kao PR frajla firme za prodaju života posle smrti.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 06-07-2012, 11:47:07
Onda posumnjam da mi je crko pejsmejker i da sam četiri dana bio po bolnicama da se zameni baterija iliti generator kako to neki kažu.

...  :( Nadam se da je sad sve ok?

scallop

Čim živa stigneš kući, OK je. Dobra strana je što sad mogu slobodno da planiram Tulsu u septembru.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

Скалопе, мора ли та Америка?  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Pa, ne mora, ali je vrlo zgodno. Najpre, ne košta ništa, gotovo svi unuci su nam tamo, mogu da kupim sve šta mi treba, a nisam video ni sve što sam planirao. Da sam na poslu organizovanja i vođenja ove naše jebene vlade možda bih se za neki spomenik i žrtvovao, a jedino čime se ozbiljnije bavim, mislim na Radionicu, mogu i odatle.

Josephine

Eh, scallope, znam gde ste jer bih više volela da ste na odmoru, nego u bolnici, naravno.:)

Ovo je moje parče:

QuotePosumnjala sam onog dana kada je na vrata došla u haljinici na plave trešnje.
,,Kako si lepa danas, Ognjana", rekoh.  Ona vragoslato namignu i lako preskoči prag mog stana. Trešnjice su joj talasale oko kolena, dok je u frižideru, po običaju, tražila kolače.
,,Danas nema torte?", upita tiho i, ne sačekavši odgovor, odleprša do dnevne sobe: ,,Nema veze. Danas ćemo da igramo žmurke. To je podjednako slatko kao i glazura od čokolade".
Pogledah je pažljivije. Oči su joj svetlele istom nijansom kao i svakog drugog dana. Na glavi joj neka ptica napravila gnezdo od vlati slame. Uvek sam joj govorila tako. Durila se prćastim na sredini lica, zabacujući glavu duboko unazad. Nikada se nije stvarno ljutila i uvek je htela da zna koja ju je to ptica naselila.
,,Labud neki. Ali još neodrastao"

Imate priliku da vidite kako izgleda skica za priču, tj. moja priča u nastajanju. Finalna verzija izgledala bi sasvim drugačije od kostura, ali je kostur najbitniji.:)

Джон Рейнольдс

Quote from: Stipan on 06-07-2012, 11:15:08
Izvini za epitete.

Био би ред и да се она теби извини, зар не?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Šta je, Džone? Dosadno ti na parkingu - okućnici?

Stipan

Quote from: Прометеј on 05-07-2012, 23:59:23
Па може им се - написали су Ватрене орхидеје блештавила!

"Vatrene orhideje blještavila" je sjajna postapokaliptična priča prepuna metafora i upečatljivih scena.

Ne znam otkud ikome pada na pamet da pominje to delo u posprdnom kontekstu...

scallop

Stipan

Pa jeste.
Problem sa plasmanom te priče je što se obrela u prošlogodišnjem aprilskom krugu, koji je bio jedan od najjačih krugova otkako ja pamtim radionicu.
Osim toga naletela je na zid otpora fronta boraca za ženska prava.

Tex Murphy

Ма ко још резултате гласања сматра иоле релевантним? Па Србомен, који је апсолутно феноменална прича, прошао је... знамо већ како.
(Мој) проблем са Орхидејама је што нема Џековог карактеристичног хумора.
Genetski četnik

Tex Murphy

Уосталом, немојте да ме задржавате, одох да прочитам јулске приче. У овом мјесецу, први пут након ПРВЕ (!) радионице бићете почашћени мојим шармантним, врцавим и надасве проницљивим коментарима типа "Ово ми се не свиђа", "ово је феноменално" итд.  :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

Пардон, прије ће бити - након ДРУГЕ радионице.
Genetski četnik

scallop

Složiću se da su aprilski i decembarski krug bili najjači, ali to ne znači da su Orhideje bile dobre.

Čisto drktim zbog prometejske prosvetlejenosti. Kao što je napisao: ko još smatra komentarisanje relevantnim.

Stipan

Hmph.
U decembru se baš i nisam proslavio.

Zato valjda i nisam nešto zapamtio taj krug...

Tex Murphy

Quote from: scallop on 06-07-2012, 20:24:58
Složiću se da su aprilski i decembarski krug bili najjači, ali to ne znači da su Orhideje bile dobre.

Čisto drktim zbog prometejske prosvetlejenosti. Kao što je napisao: ko još smatra komentarisanje relevantnim.

Не коментарисање, него резултате гласања. Дакле бодове.
Genetski četnik

Džek

Ne branite Orhideje, jer činite jeres.
Braniti to genijalno delo je kao ušetati u Vatikan odeven u kostim Belzebuba, odmarširati ispod papinog balkona, naložiti vatru i zapevati, iz sveg glasa Dženisin "Oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
My friends all drive porsches, I must make amends."

Ako ništa, delo je besmrtno. Dan danas se spominje, raja ga pamti i svako na svoj način voli. :)

scallop

Džek

Razlog više da bude objavljeno i ekranizovano, i postane udarna tema diskusija i polemika u globalnim SF krugovima.
Naravno, da ne urušimo autoritet ZS Radionice, slažem se da bude pod pseudonimom. :)

Stipan

E, samo da znaš da više nikada u životu neću nijednu tvoju priču da branim.
A ti ih ekranizuj do milje volje...

Josephine

Quote from: Stipan on 06-07-2012, 20:36:23
Hmph.
U decembru se baš i nisam proslavio.

Zato valjda i nisam nešto zapamtio taj krug...

Ah, ti još uvek opsednut sobom? Jedini si učesnik kojem je radionica uništila sujetu. Možda zato što je od početka posmatraš kao takmičenje.

Stipan

Hajde okani me se. Ni najmanje me ne zanima tvoje mišljenje.

Izvinio sam ti se, a ti nadalje gledaj da se držiš podalje od mene.

Josephine

Mislim da bi za tebe bilo najbolje da se, na neko vreme, kloniš radionice.

Stipan

Mala, poslednja opomena - gledaj svoja posla.

Josephine

Inače šta? Prsnućeš po običaju, izvređaćeš sve redom, izgubićeš prijatelje i nastavićeš po starom?

Stipan

Posmatraj to ovako: "prijatelji" su izgubili mene, izvređaću svakoga ko mi se plete pod noge i nastaviću po starom.

A sad prekini.

Josephine

Quote from: Stipan on 07-07-2012, 03:49:12
Posmatraj to ovako: "prijatelji" su izgubili mene,

Najlošija racionalizacija koju sam ikad čula.

Stipan

Daj, makar pokušaj da to kažeš kako treba!

"Najkukavnija racionalizacija koju sam ikad čula."
"Jel' ti to pokušavaš da racionalizuješ svoje ispade?"
"Ti stvarno veruješ da se to može racionalizovati?"

Jbt. postoji milion načina da se to formuliše, a da ne deluje kao bledunjavi pokušaj provokacije.

Skalar

Устанем раном зором и имам шта да видим - њих двоје се носају летњи дан до два ноћу   :x .
Мајсторе, однеси де по пиву и ћевапе веселом друштву за столом у ћошку xcheers.

Džek

Stipane, moja zajebancija sa sopstvenim promasajem (promasaj po diskutabilnoj oceni) nije namenjem da tebe unizi ili provocira, nego da unese, po mom misljenju, zdrave zajebancije u radionicu.

Skalare, shani majstoru da odnese i dva dzokavca, nek' im nacrta blazene osmehe na ljute face :-)