• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 19 - jul 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 22-06-2012, 02:23:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Quote from: Jevtropijevićka on 07-07-2012, 21:36:44
Ma ni oko čega, Harvesteru, dosadno im na ovu vrućinu, a za koji dan će se opet sve vratiti na staro. Uporedi:

Quote from: D. on 17-06-2012, 14:05:03
Sad će drvlje i kamenje po meni, ali navikla sam. Stipan nije u pravu i bio je oštar i nekulturan, ali primećujem da se u Anomanderovu odbranu, a protiv Stipana, javljaju ljudi koji se na drugim topicima ne mešaju u tuđe sukobe. Da li je to zato što je Stipan lakša meta, ili zato što su se svi zgrozili na inače tipičan Stipanov preemotivni nastup, ne znam. Samo mi se čini da nije fer, a ne čini mi se da to pomaže Stipanu da bude kulturniji. :)

Mislim, koliko nepristojnosti ima na ovom forumu, a vi ste se uhvatili za Stipana.

E da, to je bilo upućeno nekolicini ljudi a među njima i meni, negde nakon što nas je D. sve zajedno nazvala "bagrom" a pre nego što je Stipan nas dvoje-troje okrstio "jebenim dušebrižnicima", pa... kalibriraj prema tome.

Wow! Prime stuff!  :!: Обожавам радионицу!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

E da, to je bilo upućeno nekolicini ljudi a među njima i meni, negde nakon što nas je D. sve zajedno nazvala "bagrom" a pre nego što je Stipan nas dvoje-troje okrstio "jebenim dušebrižnicima", pa... kalibriraj prema tome.

Molim da se ne zloupotrebljavaju moje šale. Dobro znamo da ja radioničare od milja samo zovem bagrom. Ako ne znamo, i ne treba da znamo, jel. :)

Stipana sam branila dok sam mislila da ćemo nežnošću i razumevanjem da mu pomognemo. No, vrag je odneo i nežnost i razumevanje, Stipan nastavlja da se truje i da propada psihički.

Za neupućene Prometeje: Stipana znam mnogo bolje od većine ovde i žao mi je zbog svega što mu se dešava, ali on mora konačno da se trgne. Sad, šta ću što većina, uključujući i Stipana (zasad), pojma nema zašto reagujem kako reagujem, ali većina i nije osetljiva na otrov i mrak kao ja. Tako da... Shut the fuck up, Harvi, ako ikad hoćeš da me oženiš.  8)

Tex Murphy

Quote from: scallop on 07-07-2012, 22:03:51
Rekoh da nemaš pametnija posla. :mrgreen:

Тренутно немам!  :!:

Quotešta ću što većina, uključujući i Stipana (zasad), pojma nema zašto reagujem kako reagujem

Наравно да имамо појма - зато што си беспослени гњаватор. Ал то теби очигледно још увијек није јасно  :!:

QuoteShut the fuck up, Harvi, ako ikad hoćeš da me oženiš.

how about no!
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

Quote from: Прометеј on 07-07-2012, 21:31:57
то што ти неопозиво сматраш "искреним и добронамјерним", неко други види мало другачије. Понекад кад те баш вуче да кажеш коју паметну - НЕМОЈ. Да видиш како ће ситуација моментално да узнапредује.

Било је и раније оваквих разумних покушаја скретања пажње на понашање. Резултати су очигледни.

Зато је Џонијева медецина најбоља медецина. 8-) Горка али ефикасна.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Hajde, prestanite da se mešate. Nije vama stalo ni do Stipana ni do mene. Samo želite dobru zabavu, sram vas bilo. Hajde, šic.  8)

Džek

Ceo dan sa mobilnog pratim ovaj cirkus. Neverovatno. Niste normalni, ne zna se čiji je u čijoj.
Umesto da se posvetite analizi priča ili se zdravo zezate u vezi mojih Orhideja (ili ostalih vrhunskih dela koja je ova radionica iznjedrila a kojih i nema mnogo) vi se koljete tu oko gluposti.

E pa nema vam ni čevapa ni piva.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Tex Murphy

Нема анализе док не прође рок за гласање!  :!:

Genetski četnik

Джон Рейнольдс

Јесил гласо, Харви?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Genetski četnik

Stipan

Stipan nas dvoje-troje okrstio "jebenim dušebrižnicima"

Stipan je tog dana bio pomalo skrenuo iz koloseka.
Ne verujem da iko želi da čuje razloge, prema tome mogu samo da žalim zbog izrečenog.

Što se tiče Dlupače, neću mnogo trošiti reči.
Nije uspela da me protera, pa sad pokušava da me diskvalifikuje.

Ne mogu da verujem koliko sam je pogrešno procenio.

Josephine

Stipane, nikada ništa ne shvataš. A možda i nije zato što si dobroćudno glupkast  :lol: , nego zato što ne želiš da vidiš. Jer kada bi stao i razmislio - zašto bih želela da te "proteram" ili "diskvalifikujem"?

I dosta je vađenja na "bio sam van koloseka". Odrasli ljudi nemaju takve izgovore. I dalje si van koloseka, a kada se sledeći put desi da budeš u delu tabele koji ti se ne sviđa, bićeš još više van koloseka. I opet ćeš da vređaš i opet ćeš da probijaš glavom zid.

Ne, ne želim da te proteram. Želim da shvatiš da si sve ovo, ovu radionicu ovde, pogrešno shvatio kao takmičenje na život i smrt. Želim da shvatiš da to ima poguban uticaj na tvoju psihu. Želim da izbrojiš koliko si puta pretio odlaskom, koliko puta pucao zbog gluposti, vređao? Perin nije slučajno prasnuo na tebe, on ima snažnu intuiciju. Istu reakciju sada izazivaš i kod mene. Želim da shvatiš da me nisi loše procenio. Naprotiv, ovo što ti govorim niko kome nije stalo do tebe neće ti, naravno, reći.

Skloni se na vreme iz radionice i počni da se takmičiš sa sobom, umesto sa drugima. Odmori malo, opusti se, razmisli o svojim postupcima.

Niko ti neće reći da si se jako promenio, jer te niko ne vidi, niti je ikome dovoljno stalo. A i zašto bi? Svi sami pravimo svoje izbore. Ti si se pretvorio u ambiciozno čudovište i glumiš žrtvu.

Pročitaj pažljivo ovo što sam ti napisala. Veoma je iskreno i bez trunke skrupula. Ne zato što želim da te povredim, nego zato što želim da shvatiš da je vreme da se odmoriš.

Biki

Quote from: D. on 08-07-2012, 04:25:02
Želim da shvatiš da si sve ovo, ovu radionicu ovde, pogrešno shvatio kao takmičenje na život i smrt. Želim da shvatiš da to ima poguban uticaj na tvoju psihu. Želim da izbrojiš koliko si puta pretio odlaskom, koliko puta pucao zbog gluposti, vređao?

:shock:

rece D , a onda u nastavku
"Perin nije slučajno prasnuo na tebe, on ima snažnu intuiciju. Istu reakciju sada izazivaš i kod mene. Želim da shvatiš da me nisi loše procenio. Naprotiv, ovo što ti govorim niko kome nije stalo do tebe neće ti, naravno, reći."

:shock: :-? ... talking about taking radionica too seriously

Biki

Quote from: D. on 06-07-2012, 13:37:19
Eh, scallope, znam gde ste jer bih više volela da ste na odmoru, nego u bolnici, naravno. :)

Ovo je moje parče:

QuotePosumnjala sam onog dana kada je na vrata došla u haljinici na plave trešnje.
,,Kako si lepa danas, Ognjana", rekoh.  Ona vragoslato namignu i lako preskoči prag mog stana. Trešnjice su joj talasale oko kolena, dok je u frižideru, po običaju, tražila kolače.
,,Danas nema torte?", upita tiho i, ne sačekavši odgovor, odleprša do dnevne sobe: ,,Nema veze. Danas ćemo da igramo žmurke. To je podjednako slatko kao i glazura od čokolade".
Pogledah je pažljivije. Oči su joj svetlele istom nijansom kao i svakog drugog dana. Na glavi joj neka ptica napravila gnezdo od vlati slame. Uvek sam joj govorila tako. Durila se prćastim na sredini lica, zabacujući glavu duboko unazad. Nikada se nije stvarno ljutila i uvek je htela da zna koja ju je to ptica naselila.
,,Labud neki. Ali još neodrastao"

Imate priliku da vidite kako izgleda skica za priču, tj. moja priča u nastajanju. Finalna verzija izgledala bi sasvim drugačije od kostura, ali je kostur najbitniji. :)

Sjajno, pretpostavljam da SF flavour u ovom "kosturu" dolazi od plavijeh tresnjica. Tresnjice su plave pretpostavljam kao ona bica u filmu Avatar  :idea: .  A Ognjana (jako interesantno ime- vuce na neko paganstvo-mistiku - j@bem li ga ) je vrlo razborita za svoje godine :"To je podjednako slatko kao i glazura od čokolade".
:evil:

Stipan

Vidi ovako, D., ta tvoja povremena fiksacija na neku osobu je nezdrava i razorna. Verovatno posledica neke traume iz detinjstva.
Bilo bi dobro da nastaviš da se igraš sa Batom i sa Džonom. Oni su voljni da ti razjasne tvoje mesto na svetu i među ljudima.
Tebi niti je jasno šta znači pojam "odrasli ljudi", niti znaš šta znači biti van koloseka.

Što pre shvatiš da mi je tvoja opsednutost mojim životom važna koliko i lanjski sneg, utoliko ćeš pre početi da deluješ koliko toliko normalno.

"Ništa ti ne znaš, (D)žone Snežni."

Josephine

Biki, ko si ti, draga? Ne razumem ništa od ovoga što si napisala, a ni tvoju motivaciju.

Stipe, imala sam najbolju nameru. O normalnosti i opsednutosti ćemo drugom prilikom. Moj stav o tvom psihičkom stanju se ipak ne zasniva samo na tvojim čudnim i preteranim reakcijama na radionici.

scallop

Hajde, D., igraj se drugde dijagnoza. Ti baš zdušno radiš u korist štete za ovu Radionicu. Uzrdži se nekoliko dana, do desetog, bar. Da se na miru izglasamo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Istina je da smo ovo morali da raspravimo na drugom mestu, slažem se. Ipak, retko ko moje reakcije shvati odmah.

I ne preterujte sa teškim rečima kada i sami znate da nisu tačne.

Josephine

Ali, na kraju, ako zdušno radim u korist štete radionice, rešenje je jednostavno - neću više da radim.  xyxy

scallop

To bi nam uklonilo vrhunske priloge Džona i Prometeja, a priznaj da bi to bio sevap.

Josephine

Harvi je dobroćudan, a nije valjda da za Džonovo prisustvo ovde optužujete mene? Kakva zamena teza. :roll:

Stipan

@D. - Vreme dobrih namera i pregovora je prošlo kad si odbila da se povučeš i posle višestrukih molbi.

Zima dolazi...

scallop

Ne, nego su tu zbog mene i moje babe Poliksene. Dosta mi je Stipanovih štranjki i tvojih mahanja. I, neću odgovoriti ni na kakve pm poruke.

Anomander Rejk

Quote from: Прометеј on 08-07-2012, 00:13:11
Нема анализе док не прође рок за гласање!  :!:

Dobro si me podsetio, da glasam danas. Totalno sam zaboravio na to čitajući ove zadnje dve tri strane koje je komotno trebalo prebaciti na deponiju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

D.S.B.

Ako bi se birale strane u ovom konfliktu ja bi bio uz D.

Tex Murphy

Quote from: scallop on 08-07-2012, 08:17:32
To bi nam uklonilo vrhunske priloge Džona i Prometeja, a priznaj da bi to bio sevap.

Моји прилози су изванредни, нешто као Ватрене орхидеје блештавила у свијету форумских постова.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteŽelim da izbrojiš koliko si puta pretio odlaskom

QuoteAli, na kraju, ako zdušno radim u korist štete radionice, rešenje je jednostavno - neću više da radim. 

:x
Genetski četnik

scallop

Ti se ponašaš kao glasač koji treba da bira na našim izborima. Evo, prošla tri mirna sata, a ja uspeo da pročitam sve priče. To nam i jeste zadatak. Nisam presrećan, ali nisam ni prenezadovoljan. Nekako imam utisak da su novi radioničari u većini. To i nije loš znak. Biće bolje. Glavni problem je bledunjavo poentiranje. Nemojte zaboraviti da je poenta u kratkoj priči klifhenger (priključak) za nastavak u većem delu. Kratka priča se ne završava spuštenom zavesom, nego glasnim "Buuuuu!"

Josephine

Quote from: scallop on 08-07-2012, 08:27:33
Ne, nego su tu zbog mene i moje babe Poliksene. Dosta mi je Stipanovih štranjki i tvojih mahanja. I, neću odgovoriti ni na kakve pm poruke.

Prečesto zabadate nož u leđa. Mislim da mi ih je dosta. Noževa, mislim. :)

scallop

Mda. Ja sam čuveni zabadač noževa u leđa nevinim i naivnim.

Tex Murphy

Пошто сам глуп, нек ми неко објасни шта је тајно а шта јавно гласање. У овом гласању преко приватне поруке претпостављам да мора да се гласа за тачно три приче, а ово са кликтањем - јел мора ТАЧНО три или највише три?
Genetski četnik

Mme Chauchat

Mislim da je najviše tri, nije obavezno, ali lako ćeš proveriti...  :lol:

Stipan

Quote from: D.S.B. on 08-07-2012, 11:39:47
Ako bi se birale strane u ovom konfliktu ja bi bio uz D.

Ti stvarno veruješ da možeš da odabereš?
Da poznaješ imalo bilo Stipana, bilo D.?

Naivčino, Stipan i D. ne skaču danas prvi put jedno drugom za grlo
Nisi primetio da se svi osim tebe drže po strani?

Bojim se da zaboravljaš da će sutra svanuti novi dan...

scallop

Javno je tačno tri, a tajno do tri. Valjda je tako i napisano.

Josephine

Quote from: scallop on 08-07-2012, 13:07:14
Mda. Ja sam čuveni zabadač noževa u leđa nevinim i naivnim.

Pa ni vi niste nevini i naivni, pa vam neki od nas ne zabadaju nož u leđa.

Stipane, prestani da pretiš učesnicima radionice. Tebe još samo scallop ovde shvata ozbiljno i nije mi jasno zašto, iskreno.

Harvi, glasa se za najviše tri priče u tajnom glasanju (glasanje kliktanjem).

Stipan

Josephine

Stipane, prekini da pretiš učesnicima radionice.

Stipan

Tebe niko ništa nije pitao šmizlo.

Tex Murphy

Хвала! Мислим да су ми се три приче некако издвојиле, сад је још једини проблем да одредим редослијед.
Genetski četnik

Tex Murphy

Гласо!!! Да видим ко САД може да упитује моју конструктивност и посвећеност!
Genetski četnik

saturnica

E pa dobro da nisam glasala. Ja sam mislila opet 5 priča. Za nije bilo do sada 5....imam li ja neki problem s brojkama?Imam... :shock:

Mme Chauchat

Ma, Saturnice, sad je znatno manje priča nego ranije pa je Boban skresao broj onih za koje se glasa. Valjda je fora da se izdvoji četvrtina od ukupnog broja.

Biki

Quote from: D. on 08-07-2012, 07:53:32
Biki, ko si ti, draga? Ne razumem ništa od ovoga što si napisala, a ni tvoju motivaciju.

To se i ja ponekad pitam.
Slazem se  xflowy

scallop

Svi koji imaju problem sa brojanjem do tri, a nemaju problem sa čitanjem, treba da otvore sledeći topik:

Topic: Radionica broj 19 - jul 2012 - DVOSTRUKO GLASANJE

scallop

Obavio i glasanje. Imaću mnogo primedbi na poentiranje i kod onih za koje sam glasao. :(

Džek

Glas'o i ja.

Vidim, ovi učesnici pljuc-maratona neumorni...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Savajat Erp

Гласовао...мање-више офрље и по сећању, али ето...:)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

U našim pričama ovog kruga od paranoje pate najčešće umno poremećene osobe, a i paranoju najčešće vidimo kao strah od ugrožavanja života. Tako nešto sam i očekivala. :)
A da su me se priče dojmile... baš i nisu. :(

Josephine

To je zato što niko ni vikipediju nije otvorio da pročita da su ljudima sa paranojom intelektualne sposobnosti, mahom, očuvane. Inače ne bi bili tako maštoviti u smišljanju razloga zašto ih neko progoni (a ne zašto im preti smrt).