• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 20 - avgust 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 04-07-2012, 22:34:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: saturnica on 17-07-2012, 13:26:44
Ne Stipane, čini se da se vraćamo kanibalizmu...

Sve je igra, sve je krug...

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 17-07-2012, 13:27:43
Da li postoji opasnost da les u procesu pripreme otvori oci i pozali se na tretman?
Ne znam, ti si taj koji vidi i čuje mrtve ljude...:)

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 17-07-2012, 13:27:43
Da li postoji opasnost da les u procesu pripreme otvori oci i pozali se na tretman?

Ako se to desi, uzmeš toljagu i mlatneš.
We're all mad here.

Džek

Eto ideje sta za rucak. Odoh na pijacu po zelenis pa na groblje da otkopam jednu babu. Volim da je masnije.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

saturnica

Ok, nije ti to baš dobro za krvne žile, al Bože moj...u slast!

Džek

ALEKSIJE D.

I tako ste napravili koautorsku priču na temu mutacije od običnog čoveka do kanibala. Samo još da uradtie kopi postova, dogovorite se oko nekog ko će biti lektor i zajedno se potpišete. Imaćete najviše glasova, najmanje svadje ...

Džek

Prica jos nije zavrsena, ima indicija da mutira u nekoliko pravaca.

Biki

Mozda ovo  nekome posluzi kao inspiracija za pricu

"In the last decades, the organism has been exposed to an increasing mass of neuro-mobilizing stimuli. The acceleration and intensification of nervous stimulants on the conscious organism seems to have thinned the cognitive film that we might call sensibility. The conscious organism needs to accelerate its cognitive, gestural, kinetic reactivity. The time available for responding to nervous stimuli has been dramatically reduced. This is perhaps why we seem to be seeing a reduction of the capacity for empathy. Symbolic exchange among human beings is elaborated without empathy, because it becomes increasingly difficult to perceive the existence of the body of the other in time. In order to experience the other as a sensorial body, you need time, time to caress and smell. The time for empathy is lacking, because stimulation has become too intense.

How did this happen? What is the cause of these disturbances of empathy whose signals are so evident in daily life, and in the events amplified by the media? Can we hypothesize a direct relationship between the expansion of the Infosphere (acceleration of stimuli and nervous solicitation, of the rhythms of cognitive response) and the crumbling of the sensory film that allows human beings to understand that which cannot be verbalized, that which cannot be reduced to codified signs?"

A onda na yahoo vest danas " Twenty nine year-old New Yorker, Jackie Samuel, saw a need and then started a business to fulfill it. Samuel opened "The Snuggery" in her Penfield home, a place where clients can cuddle with her for $60 an hour."

RedSonja

biki se samoinicijativno prekrstila u tufnicu
shkolski primer kako da se sjashe s konja na magarca

Biki

Quote from: RedSonja on 18-07-2012, 05:12:21
biki se samoinicijativno prekrstila u tufnicu
shkolski primer kako da se sjashe s konja na magarca

Ja ako nesto uzjasem to bude iskljucivo zmaj, i to ne neki obican zmaj koji kasljuca i krmelja nego neustrasivi zmaj koji bljuje vatru, a za vas sto jasete konje i magarce ne znam sta da kazem, svejedno je da li se vikate Crvena Sonja ili Plava Marija, isto vam se pise  :mrgreen:

RedSonja

smem da te pitam neshto?
ti si ili mladja nego ja i podjednako ambiciozna ili nisi mladja al si glupachica?

Stipan

Madre dios! Sonjica se vratila! Spasavaj se ko može!

Džek

Sta spasavaj, usranu motku u ruke i udri.

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 18-07-2012, 09:13:30
Sta spasavaj, usranu motku u ruke i udri.
...a nakon toga ćemo opet, u ovom slučaju s malo više začina da prikrije trulež, baciti jednu lešadu... :lol:

Stipan

A trule jabuke u kazan, pa da vidiš veselja!

Džek

Gledajuci kako mutira iz cibuljice u gnojni iscedak, dobicemo ideju za pricu. Jos nista skontao sta bih nasvrljao, a i slobodno vreme mi tanko kao zilet.

Stipan

A onda ćeš opet zbrzati sjajnu ideju i dati mi štofa da te zajebavam...  :evil:

Džek

Nemam nista protiv, Stipane, da me neko dribla kad upropastim rad, naravno u granicama pristojnosti i dobronamernosti. Sve ostalo dobija tretman usranom motkom.

Josephine

Ni ja vam ne bih komentarisala priče sa takvim ponašanjem.

Stipan

Pa koga još zanimaju tvoji komentari?

Džek

D., dozvoli da osvezim tvoje plitko secanje.

I pre smo se znali zezati i bezobrazluk ismejavati, pa je opet fidbek bio sve u 16.
Tvoj suvisli komentar je tako beznacajan i nepotreban da se pitam da li ti to ohrabrujes ove namazane i da li suptilno stvaras jaz ovde, iz srdzbe jer te niko vise ne zarezuje?

Josephine

Nemam pojma na šta misliš. Ali svakako više neću komentarisati priče.

Skalar

Quote from: D. on 18-07-2012, 18:32:54
Nemam pojma na šta misliš. Ali svakako više neću komentarisati priče.

Не зезај се. Коментариши.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Stipan

Evo Lejdi Di, ja ću ti reći na šta je Džek mislio.
Moram priznati da me povremeno fascinira energija i posvećenost koju unosiš u diskreditaciju ljudi koji ti se nečim zamere.
Počevši od Bokija, preko Mušet, Dacka i koga još sve ne.
Bata ti je bio pretvrd orah pa si se potrudila da nagovoriš Bobana da ga banuje.
Hoćeš da te podsetim šta si pričala o NDZodiac i koliko si je ponižavala?
Čak si i Stevi uspela da ogadiš radionicu.
Od osnivača radionice pretvorila si se u silu koja je razara.
Nisi u stanju da prihvatiš da postoje ljudi drugačijeg stava nego što je tvoj.
A kad ih nanjušiš udaraš nisko i nemilosrdno. Do uništenja.
Preispitaj se malo, složi malo rezultate svoje strahovlade.
Koliko ljudi samo zbog tebe i tvoga pritiska nikada više neće ni pomisliti na radionicu?

Josephine

Pišeš postove kao priče: skribomanski i bez razmišljanja.

Stipan

Možda, ali u mojim postovima, baš kao i u pričama, postoji ono što zovu osećajem, dušom, srcem.

U tvojima toga nikad nije bilo.

Josephine

Ovo je tvoj komentar na mom blogu:

QuoteKoliko god puta da pročitam ovu priču, svaki put ostajem zaglušen raspomamljenim emocijama.

Žao mi je što ne možeš da dostigneš standarde i kriterijume, ali ova radionica na nešto mora da liči. Zašto bih pisala za nju kada mi učestvovanje više ne predstavlja izazov? A to je Steva odavno primetio. Ova radionica zamišljena je da bude mesto za sve, neelitistička. Problem je što ju je preuzela klika skribomana koja se buni kada kažem da je vimen najbolji. Jeste među najboljima i nije mu mesto među vama, ovde gde ga ne razumete i podsmevate mu se. I on nije usamljeni primer. A vi, umesto da učite, vi se prepirete sa scallopom i branite gluposti koje pišete.

Izvolite, radionica je vaša.

Stipan

Scallopu se niko ne podsmeva.
Za druge ne znam, ali ja se ni sa kim nisam prepirao oko komentara na priče, ponajmanje sa Scallopom.
Ako si nešto krstila neelitističkim onda je kontradiktorno insistirati na tome da je neko najbolji.
Pa makar se zvao i Vimen.

Što se tiče komentara na tvom blogu, bio je napisan u neko drugo vreme.
Onda kad sam još verovao da si ljudsko biće.
Obećavam da slične greške više neću ponavljati.

Josephine

:roll:

Kao neelitistička je zamišljena, ali je, kao takva, omogućila bolesno ambicioznim silivateljima konteksta da nagrnu i preplave je.

Izrekla sam svoje (lično) mišljenje o najboljem i to ne treba da dotiče učesnike. Svi ovde imaju pravo na mišljenje. Ovde niko nije zvanično proglašen najboljim, koliko se sećam.

Kada radionica postane rasadnica skribomanije, onda više nije radionica i ja neću pisati ni komentarisati priče za nju.

Kriterijumi moraju da postoje. Ne može svako da se bavi pisanjem. Pogotovo ne pisanjem fantastike.

Stipan

Niko te ne tera da pišeš, još manje da komentarišeš.
A ako je već tako, bilo bi dobro da se više i ne pleteš u stvari koje te se ne tiču.

Nisi ti bogom dana da postavljaš kriterijume, niti da procenjuješ ko je skriboman, a ko najbolji.

Josephine

Ti izgleda ne razumeš razliku između ličnog i zvaničnog stava?

Ima ko postavlja kriterijume. Na kraju, kriterijumi su postavljeni u klasicima i priznatim delima dobrih pisaca. Niko i ne mora da ih postavlja.

Ni ti nisi bogomdan da pišeš pa (pokušavaš da) pišeš, zar ne?

Stipan

Poslednju rečenicu si plasirala sa namerom da provociraš, kao i obično.

Nevaspitana si i drska.

Josephine

Stipan

E fino, sad kad si to tako inteligentno zaključila, mogla bi da se vratiš debitovanju sa Batom.

Albedo 0

Quote from: Stipan on 18-07-2012, 19:40:52
Što se tiče komentara na tvom blogu, bio je napisan u neko drugo vreme.
Onda kad sam još verovao da si ljudsko biće.

razbijena vojvođanska koalicija!  8-)

Josephine

Sve gubi vrednost ako se izrabljuje i ne poštuje.

Albedo 0

Džek

D., znači ako nije po tvom, onda gud baj radionica. Tako se ponašaš.

Svako ima pravo da brani svoj rad kako zna i ume, sve dok ne vređa, omalovažava i ponižava sagovornike. Ništa u tome ne vidim destruktivno za Radionicu, čak naprotiv, konstruktivni razgovori i argumentacije su ono što tera čoveka da se zamisli nad svojim radom i učvrsti ili odbaci svoj stav.

Opet, nije bilo po tvom i digla si nos, kao kakvo dete.

Drugo, ako neko i jeste najbolji ovde, onda nisi ti ta koja će to da otkrije i podvuće. Takođe nisi ti ta koja će da deli radionićare tako, u smislu nije mu mesto među vama. To zvuči kao da su ostali prljavi, glupi, nedostojni.
Verovatno nas i smatraš takvima, čim se tako izražavaš.

Onda, ako je neko nekog i vređao, rugao mu se i omalovažavao, to je njegovo lice i njegov ugled, ne svih nas.

Dakle, ako nečeš više da učestvuješ u Radionici, nemoj. Ali bukvalno nemoj. Znači, nemoj više ni da postješ ovde i remetiš naš entuzijazam i volju.

Josephine

Ja ovde vidim nekolicinu udruženih u kliku. I vidim da od svega nema ništa. Dosad klika nije bilo i zato je sve šljakalo. Čim ste počeli da se podržavate u skribomaniji, ništa od ozbiljnog rada.

Nije lepo da se podsmevate tuđem delu zato što ga ne razumete. Ne mislim ni da ste prljavi, ni da ste ružni, ni da ste glupi. Mislim da ste lenji. :)

Josephine

Ne znam zašto je moja izjava da je vimen najbolji izazvala toliku strku. Ostajem pri njoj, naravno. On ima svest koja nije za ovu radionicu, već mnogo ispred svog vremena.

saturnica

Quote from: D. on 18-07-2012, 23:01:17
Ne znam zašto je moja izjava da je vimen najbolji izazvala toliku strku. Ostajem pri njoj, naravno. On ima svest koja nije za ovu radionicu, već mnogo ispred svog vremena.
Zelis reci da je tvoja svijest najbliza njegovoj?... xfrog

Josephine

Ne. Ali želim da kažem da mi prija da čitam njegove priče.

Josephine

I, na kraju, ponavljam, stav da je vimen najbolji je moj i samo moj. Pravite razliku između ličnog i zvaničnog stava (ovaj drugi i ne može da bude moj), ili ću da posumnjam da vam je toliko stalo do mog mišljenja da ste se svi uznemirili što vas ne smatram najboljima.

Počnite da mislite već jednom.  :roll:

angel011

Ili im se toliko skupilo i toliko im ideš na nerve da im smeta čim se pojaviš, šta god uradila.
We're all mad here.

saturnica

Quote from: D. on 18-07-2012, 23:06:07
Ne. Ali želim da kažem da mi prija da čitam njegove priče, za razliku od mnogih skribomanskih ovde.
A znas kako meni prija vimen, tako da sam mu cak poslala jednu pricu da mi je u privatnoj poruci prokomentira. Kakve veze ima D, cijeli ovaj razgovor i navlacenja i povlacenje vimena kroz komentare, usporedivanje njegovih sposobnosti i kvaliteta sa ostalim Radionicarima, ako ne nasim omalovazavanje. Mislim, zeno bozja, stvarno mi postaje neugodno. Ja se izvinjavam postovanom vimenu, kojeg uopce nema ovih dana tu, sto ga stalno razvlacimo bez svrhe i razloga.

Josephine

Misliš, tebi idem na nerve?

Anđela, ti tek nemaš moralnog prava da piskaraš ovuda. Ne komentarišeš, ne pišeš. Samo ubacuješ zajedljive komentare.

Svi su se uznemirili jer svako ponaosob misli da je najbolji. Kakva zabluda. A sav scallopov (i još nekih ljudi ovde) trud je uzaludan, kada svi hoće lakšim putem do cilja, a malo ko, zapravo, želi da uči i napreduje. Sa Stipanom na čelu.

I oni koji su iznervirani, neka budu mirni, jer ovo su moji poslednji postovi na radionici, izgubila sam interesovanje za nju.

Saturnice, ti si prva napala moj komentar na vimenovu priču i optužila me subjektivnost. Zašto, žena božija? Koji je motiv te reakcije bio tada? Ne izvinjavaj se vimenu, očito nije tu da te čuje, ne?

Ja nisam komentarisala tvoje komentare, iako su škrti i neanalitični, po mom mišljenju. Svako komentariše kako ume i zna. Ali molim te - NIKADA me ne optužuj za subjektivnost, prvo - jer ne znaš da li sam ili nisam (subjektivna). Drugo - jer u komentarisanje ne ulažeš moj trud, koji je svakako veći od tvog.

I nije čudo što sada moljakate za komentare: nema mojih, nema scallopovih, nema još nekih. I čemu sve to, kada vam i nisu bitni komentari, nego to ko je najbolji i ko je za koga rekao da je najbolji?  :roll: 

saturnica

I jos nesto D. Za pravo svi mi prijaju ovdje jer da mi ne prijaju, ne bih bila tu. Ali ti se propisno trudis iz petnih zila da nikome ne prija. Zasto to radis? Daj se opusti. Jebes mi mater ako je bitno tko je najbolji. Moj ego je malecki ( evo jednog deminutiva ). Ajde, i ti svoj spusti na normalnu visinu. Zar ne bi ovo trebalo biti i zabava i ucenje?