• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 20 - avgust 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 04-07-2012, 22:34:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Biki

"BREASTS"
by Charles Simic

"...the old janitor on his deathbed
Who demands to see the breasts of his wife
For the one last time
Is the greatest poet who ever lived."

I love breasts, hard
Full breasts, guarded
By a button.
They come in the night.
The bestiaries of the ancients
Which include the unicorn
Have kept them out.

Pearly, like the east
An hour before sunrise,
Two ovens of the only
Philosopher's stone
Worth bothering about.

They bring on their nipples
Beads of inaudible sighs,
Vowels of delicious clarity
For the little red schoolhouse of our mouths.

Elsewhere, solitude
Makes another gloomy entry
In its ledger, misery
Borrows another cup of rice.

They draw nearer: Animal
Presence. In the barn
The milk shivers in the pail.

I like to come up to them
From underneath, like a kid
Who climbs on a chair
To reach the forbidden jam.

Gently, with my lips,
Loosen the button.
Have them slip into my hands
Like two freshly poured beer-mugs. xcheers

I spit on fools who fail to include
Breasts in their metaphysics
Star-gazers who have not enumerated them
Among the moons of the earth ...

They give each finger
Its true shape, its joy:
Virgin soap, foam
On which our hands are cleansed.

And how the tongue honors
These two sour buns,
For the tongue is a feather
Dipped in egg-yolk.

I insist that a girl
Stripped to the waist
Is the first and last miracle,

That the old janitor on his deathbed
For the one last time
Is the greatest poet who ever lived.

O my sweet, my wistful bagpipes.
Look, everyone is asleep on the earth.
Now, in the absolute immobility
Of time, drawing the waist
Of the one I love to mine,

I will tip each breast
Like a dark heavy grape
Into the hive
Of my drowsy mouth.

Biki

Da, da otvorite sisaonicu, pa onda svakog meseca nova tema. Prva bi recimo mogla da bude slikanje u mokroj beloj majici , bez brushaltera :oops:

Albedo 0

QuoteI insist that a girl
Stripped to the waist
Is the first and last miracle,

That the old janitor on his deathbed
For the one last time
Is the greatest poet who ever lived

:| :| :|

Biki

:lol:

"Pearly, like the east
An hour before sunrise,
Two ovens of the only
Philosopher's stone
Worth bothering about." 

I ovo moze ladno na ezoteriju

Tex Murphy

Quote from: Biki on 21-07-2012, 13:59:28
Da, da otvorite sisaonicu, pa onda svakog meseca nova tema. Prva bi recimo mogla da bude slikanje u mokroj beloj majici , bez brushaltera :oops:

Одлична идеја!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Džek

steta sto internet jos nema druge taktilne interfejse, da ucesnici u ocenjivanju mogu da podoje prezentovane egzemplare. Svakako za ocenu treba uzeti u obzir ukus zrele visnje.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Biki

Džek

Nightflier

Tja, na Sagiti svejedno ima više moobs nego boobs. Fala bogu, ima i onih koji ne mogu da se kvalifikuju ni za jedno ni za drugo, pa tako svaka sisaonica tog tipa ne bi obuhvatila ceo forum. Sem toga, mene reč "sisaonica" ne asocira na sise, već na sisanje - te bi se tako moglo reći da je cela Sagita jedna velika sisaonica.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 21-07-2012, 11:36:22
Hajde, Džone, umeš ti i inteligentnije. Pazi kada se i ja ježim na tvoje ispade o mom izgledu. Ne zbog mene, nego mi je žao na koji se nivo spuštaš. Ipak sve to ostaje zapisano ovde. A ja znam tvoje ime, na primer.

И шта с тим што знаш моје име? Да ово није нека бедна претња?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Ово горе је предивна пјесма, само да напоменем.
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 21-07-2012, 18:21:18
Quote from: D. on 21-07-2012, 11:36:22
Hajde, Džone, umeš ti i inteligentnije. Pazi kada se i ja ježim na tvoje ispade o mom izgledu. Ne zbog mene, nego mi je žao na koji se nivo spuštaš. Ipak sve to ostaje zapisano ovde. A ja znam tvoje ime, na primer.

Nije, naravno. Ne bavim se ja time. Nego mi je nekako neprijatno znam ko si i čime se baviš, a istovremeno ne znaš za bolje nego da pokušavaš da me vređaš da imam male sise, da sam ružna, bla, bla. I pored svega ružnog što povremeno umeš da izjaviš, ovo ti baš ne priliči.

Biki

Quote from: Harvester on 21-07-2012, 19:33:18
Ово горе је предивна пјесма, само да напоменем.

"Charles Simic was born on May 9, 1938, in Belgrade, Yugoslavia, where he had a traumatic childhood during World War II. In 1954 he emigrated from Yugoslavia with his mother and brother to join his father in the United States. They lived in and around Chicago until 1958.

His first poems were published in 1959, when he was twenty-one. In 1961 he was drafted into the U.S. Army, and in 1966 he earned his Bachelor's degree from New York University while working at night to cover the costs of tuition.

His first full-length collection of poems, What the Grass Says, was published the following year. Since then he has published more than sixty books in the U.S. and abroad, twenty titles of his own poetry among them, including That Little Something (Harcourt, 2008), My Noiseless Entourage (2005); Selected Poems: 1963-2003 (2004), for which he received the 2005 International Griffin Poetry Prize; The Voice at 3:00 AM: Selected Late and New Poems (2003); Night Picnic (2001); The Book of Gods and Devils (2000); and Jackstraws (1999), which was named a Notable Book of the Year by the New York Times.

His other books of poetry include Walking the Black Cat (1996), which was a finalist for the National Book Award; A Wedding in Hell (1994); Hotel Insomnia (1992); The World Doesn't End: Prose Poems (1990), for which he received the Pulitzer Prize for Poetry; Selected Poems: 1963-1983 (1990); and Unending Blues (1986).

In his essay "Poetry and Experience," Simic wrote: "At least since Emerson and Whitman, there's a cult of experience in American poetry. Our poets, when one comes right down to it, are always saying: This is what happened to me. This is what I saw and felt. Truth, they never get tired of reiterating, is not something that already exists in the world, but something that needs to be rediscovered almost daily."

Simic has also published numerous translations of French, Serbian, Croatian, Macedonian, and Slovenian poetry, and is the author of several books of essays, including Orphan Factory. He has edited several anthologies, including an edition of The Best American Poetry in 1992.

About his work, a reviewer for the Harvard Review said, "There are few poets writing in America today who share his lavish appetite for the bizarre, his inexhaustible repertoire of indelible characters and gestures ... Simic is perhaps our most disquieting muse."

Simic was appointed the fifteenth Poet Laureate Consultant in Poetry in 2007. About the appointment, Librarian of Congress James H. Billington said, "The range of Charles Simic's imagination is evident in his stunning and unusual imagery. He handles language with the skill of a master craftsman, yet his poems are easily accessible, often meditative and surprising. He has given us a rich body of highly organized poetry with shades of darkness and flashes of ironic humor."

"I am especially touched and honored to be selected because I am an immigrant boy who didn't speak English until I was 15," responded Simic after being named Poet Laureate.

Simic was chosen to receive the Academy Fellowship in 1998, and elected a Chancellor of The Academy of American Poets in 2000. He has received numerous awards, including fellowships from the Guggenheim Foundation, the MacArthur Foundation, and the National Endowment for the Arts, and was elected to The American Academy of Arts and Letters in 1995.

Most recently, he was announced as the recipient of the 2007 Wallace Stevens Award by the Academy of American Poets. Simic is Emeritus Professor of the University of New Hampshire where he has taught since 1973."

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 21-07-2012, 19:36:32
Quote from: Джон Рейнольдс on 21-07-2012, 18:21:18
Nije, naravno. Ne bavim se ja time.

Не бавиш се претњама? Ма није ваљда: http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,10841.msg383192.html#msg383192

QuoteBtw, Gulić, onu tvoju izjavu da sam nakaza čitala je još jedna osoba koja se zarekla da će prvom prilikom unakaziti tvoje lepo lice. Na nekoj promociji, negde na ulici...

Ne mogu ja tu ništa da uradim, osim da te upozorim. Svi su moji poznanici i dragi mi ljudi ludi na svoje načine...

Касније на истој теми спопадаш Најтфлајера причом о томе како си довела неког билмеза у клуб, па се Најтфлајер "уплашио" и морао да се рукује с тобом.

Толико о непретњама, а тога има још, можда си заборавила. А био ја деда-сера, власник Мајкрософта, локални клошар или председавајући Билдерберговаца, ти си то што јеси. Желиш ли краћи списак? Што се сиса тиче, то се стручно зове дашчара, не знам да ли си чула за израз.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Džek

:shock:

Danas se isplati biti pretučen. Dobar advokat ili agencija izvuku lepu svotu keša, a i sve je mnogo ažurnije nego pre.
Još uz pisani trag o pretnji ima da se planira odmor na Farskim ostrvima ili nekoj sličnoj egzotici.

Nego, u vezi teme... skontao sam nešto, ne znam na šta će da liči kada završim, ali znam da će da bude opet polemike oko toga  :)

Da li u priči treba i da se navede sam proces ili uzrok mutacije? U Bobanovom postu nisam video tu direktivu, al' da pitam za svaki slučaj...

Stipan

Nemoj sad da ispadne da treba! Mogu onda sve da pišem ispočetka...

Džek

Stipan

Mislim na ono što si pitao da li u priči mora da se navede sam proces ili uzrok mutacije.

Ja to baš i nisam nešto detaljisao...

Džek

ne bih ni ja da pucam karaktere na to, zato pitam.

Albedo 0

RedSonja

Albedo 0

RedSonja

al za gramatiku baš stvarno ozbiljno samo - ponekad :)

Albedo 0

ne, nego uvijek. Evo, give me your best shot!  8-)

RedSonja

Albedo 0

ajde, ženo, šta sad odustaješ, gdje je moj genij za gramatiku posrnuo?  8-)

ALEKSIJE D.

A vas ne čudi što se Skalop ne javlja?

Stipan

Ne čudi me, ali sam ozbiljno zabrinut za njega.
Lično bih najbezbolnije podneo da se naljutio zbog sveg ovog bezobrazluka.

Josephine

Džone, mogu li da te zamolim da ljude koje ne poznaješ ne nazivaš bilmezima? Tebe niko od mojih prijatelja nikada nije tako nazvao, iako se ponašaš kao jedan. Nisam čak ni ja.

Drugo, nisam pretila ja, pretili su moji prijatelji, ja sam upozoravala. Čistila sam se od odgovornosti za tuđe postupke. Mislim, dođe i tvojim prijateljima krivo kada te neko, ničim izazvan, nazove nakazom. I pored svega, ja Gula tako nikada nisam nazvala.

Treće, šta tebe briga kakve sise imam? Bože, svašta ću da doživim na ovoj Sagiti.  :roll: Pa šta kada sam daščara, jel to neka negativna karakterna osobina?  :roll: Ja sam kriva što imam male sise koje te ne uzbuđuju? Ali mene baš briga šta tebe uzbuđuje, i baš me briga šta misliš o mojim sisama. Svoj identitet ne vezujem za to kako moje sise izgledaju u očima muškaraca. Ispadaš smešan. Poro(di)čan čovek, a tako govori... Šta bi ti žena rekla da zna da ocenjuješ nečije sise na nekom tamo forumu, a?

Što se tiče scallopa, bilo bi lepo i dobro da se neko raspita za njegovo zdravlje.

Nightflier

Quote from: Джон Рейнольдс on 22-07-2012, 04:32:50

Касније на истој теми спопадаш Најтфлајера причом о томе како си довела неког билмеза у клуб, па се Најтфлајер "уплашио" и морао да се рукује с тобом.
.

Da, to je bila smeškica. :)
First 666

Josephine

Uopšte to nisam rekla. Alapače.  :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 22-07-2012, 15:34:00
Poro(di)čan čovek, a tako govori... Šta bi ti žena rekla da zna da ocenjuješ nečije sise na nekom tamo forumu, a?

Моја жена о теби лично и теби сличнима има много горе мишљење него ја, али о томе ћемо кад будеш показала још више "интересовања" о њој. Видим да све чешће покушаваш да бунариш ту тему, па изгледа да ни то суочавање са самом собом нећеш избећи. Али о том потом.

Иначе, већ други пут цитираш реченицу коју си изгуглала претрагом мог стварног имена, а исто важи и за твоје обилажење мог "линкдин" профила. Толико о патолошкој опседнутости. Шта мислиш да ћеш ископати на интернету, јадо? Питај, рећи ћу ти више него што било каква претрага може да ти каже.

#Τζούτσε

Josephine

Ne interesuješ me dovoljno da bih te pitala.

Джон Рейнольдс

Ма ајде.  xrofl Само ми одговараш на сваку поруку, гуглаш ме по нету, прозиваш ме на темама на којима се нисам ни јавио... Занимљиво понашање према особи која те "уопште не интресује". Не брини, навикли смо на твоје лажи и лупетања.

#Τζούτσε

Josephine

Nikada mi nije palo na pamet da te guglam po netu. Citat je sa blogera i komentara na post na Gulovom blogu. Kao što rekoh, ne interesuješ me dovoljno.

Джон Рейнольдс

Опет провидно лажеш, јаднице. Мој профил на Линкдину није ни на који начин повезан с овим форумом нити са Гугл блогер налогом. Изгуглала си ме. Већ сам ти се подсмевао због тога, заборавила си.

#Τζούτσε

saturnica

...tišina neka, dobro je, znači pišu se priče.... :roll:

Džek

Stipan

Jok braćo i sestre, nego ne smem ni da pisnem da ne bih odmah bio poklopljen.
Radionica je postala opasnija i od "slobodne Vojvodine"!

Tex Murphy

Зар има шта опасније од слободне Војводине?  :shock: :?  :D
Genetski četnik

Stipan

Ima. Gospodarica književne radionice.

Josephine

Ja bih rekla da ovde slobodno lupeta šta ko hoće.  :lol: Jedino se pričama ne pridaje značaj. Ni prilikom pisanja, ni prilikom čitanja. :)

Stipan

Nightflier

Quote from: Stipan on 24-07-2012, 19:43:57
Ima. Gospodarica književne radionice.

Boban je čovek mek kao pamuk i nimalo opasan!
First 666

Stipan

Kuku Flajeru, moli boga da ovo Boban ne zamijeti!
Čisto sumnjam da će mu se dopasti što si ga proglasio ženskinjom.

Nightflier

First 666

Stipan

Malo sutra je Boban gazda radionice. Samo jedna je mračna gospodarica.

Stipan

Jeste da ponekad zavodljivo trepće trepuškicama, ali ne daj da te to zavara...

Nightflier

Quote from: Stipan on 24-07-2012, 20:30:00
Malo sutra je Boban gazda radionice. Samo jedna je mračna gospodarica.

Hmmm... možda si i u pravu da je Boban malo sutra gazda... :PPPP
First 666