• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DOSADNO POPODNE

Started by Stipan, 07-07-2012, 06:11:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: Aleksije D. on 11-07-2012, 09:42:10
Stipane, kako si već dao objašnjenje svog uvoda u pričicu, očigledno je da si pre trebao da napišeš pesmicu, a ne prozni sastav. Težio si atmosferi i osećanju, što je primereno poeziji.

Tačno. Jedino što me vodi kroz priče je stvaranje atmosfere. Događaji su mi sekundarni.

Josephine

Prestani da pišeš onda i da smaraš ovde.

Stipan

ALEKSIJE D.

Ne bih da te smaram, ali ispade kako si potvrdio moj stav o tvojim primarnim motivima u pisanju.

Stipan

ALEKSIJE D.

Nastavićemo kasnije, sad sam ukapirao kako se kači slika ovde... Ovo je moja novija fotografija.

Karl Rosman

Quote from: Aleksije D. on 11-07-2012, 09:42:10
Karlo, klarinetisto (pošto ti je nik ime poznatog klarinetiste, pa sad ti izvlači zaključke oralnotekućeg tipa), ne bih da ti ostanem dužan odgovor na pitanje u vezi naglog prosvetljenaj putem batina:
Rinzaj Gigen (umro 867), poznat ikao Lin Či, osnivač rinzaj sekte zena, poznatije kao "Nagla škola". Suština je da do prosvetljenaj dolazi naglo a ne postupno, osnovu nalazi u Mahakašjapinom primanju učenja od Bude. U Japanu postoji 6000 rinzaj hramova...
Kad smogneš snage, istrezniš se, pravac Japan. Oni uzmu štap i očas posla shvatiš suštinu.
Stipane, kako si već dao objašnjenje svog uvoda u pričicu, očigledno je da si pre trebao da napišeš pesmicu, a ne prozni sastav. Težio si atmosferi i osećanju, što je primereno poeziji.

Ti bokca! Ovo je fenomenalno. Klarinetista kazes? Oralnotekuceg tipa?
Cek' samo malo:
Ohohhohohohohohohoho! (ovaj smeh sam skoro naucio od jedne pevacice, a posto nema prigodnog emoticona, trpi.) Citas li ti nekad nesto, osim prvih linkova na googlu?
Nagla skola kazes? Hm, sledeca poseta Japanu bice posvecena potrazi za tvojim tragovima tamo. Sonkei!  xjap  Siguran sam da si ostavio licni pecat, kao i ovde na radionici.

Cekaj, sta ja ovo radim? Mora da je zbog vrucine...

P.S. Neki deda tamo sa googla odavno je rekao:

Uciti, a ne misliti je gubljenje vremena.
Misliti, a ne uciti je opasno!

A ja mislio da sam trol... dafak?  :cry:

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Kako Aleksije inspiriše Karla. :)

Karl Rosman

Neverovatno, a? Da mi je neko pricao pre dve godine da cu pisati postove duze od jednog reda, i bez emotikona. Mozda ostavim i pivo? Ne znam kako funkcionise sa cigaretama???
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Nemoj pivo. Bar dok ti i ja ne popijemo zajedno po jedno.  xcheers

Karl Rosman

Ne znam sta da ti kazem. Pokusacu da se suzdrzim do tad, ali i sama vidis da je vrag odneo salu. (ziveli)

Josephine

:lol:

Daj, Aleksije, javi se još koji put. Možda još nešto zanimljivo saznamo o Karlu. :)

ALEKSIJE D.

Karl je primer kako moja metoda deluje bolje od Skalopove. Udarcem u meko dolazi do budjenja, čisto kao reakcije na provokaciju.
I, Karle, ako je sve netačno što sam lupao (a verujem da jeste), što se ritaš toliko?

Karl Rosman

Tvoje metode odavno prevazilaze Scalopove. Jesi li razmisljao da se profesionalno bavis ovim poslom?

Otkud sad ova defanziva? Interesantno...

I, kako to mislis - ritam se? Nisam siguran da li mi se podsmevas, ili omalovazavas ovaj kreativni zanos koji struji mojim piva oslobodjenim venama. Ah, na pamet mi padaju stihovi (prica se da ne volis englesi jezik, ali preziveces):

But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet,
Tread softly because you tread on my dreams

Postedecu te googlovanja, u pitanju je irski bubnjar William Butler Yeats.

Josephine

Quote from: Karl Rosman on 12-07-2012, 11:42:48
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet,
Tread softly because you tread on my dreams

Uh, ovo je divno.

ALEKSIJE D.

Umanjio si broj smajlija. "Ritanje"- pružanje otpora rasnog konja. Ništa pežorativno.
Jedan od principa zena je da se majstor povuče kad učenik pokaže inicijativu.
Nego, jesi probao sa stomaklijom? Manje kabasto a kasnije hvata pa možeš nešto i učukati pre nego nabodeš nos u tastaturu.
Ovo ti govorim iz iskustva solidnog posmatrača skrivenih i otvorenih korisnika.
I, što ne napisa nešto Stipanu, koliko da ga okuražimo? Već par rečenica uljudno razmenismo a njega, spiritus muvens ovog /nezaniljivog/ tematskog dela ne pomenusmo.
uvrediće se čovek?
I, pošto te zanima muzika, a ja nisam odmakao dalje od Dobrivoja Topalovića i Sinana Sakića, sa sve zacenivanjem, koji ti je ovaj NATO plaćenik, narkoman i ostalo? Di to mož da se presluša?

ALEKSIJE D.

Čisto oko ritanja. Da sam reko da "bacaš ćifte" to bi bilo uvredljivo.

Stipan

Neće Stipan da se uvredi, ne sekirajte se. Drago mi je što se lepo provodite.

Karl Rosman

Quote from: Aleksije D. on 12-07-2012, 12:49:58
Umanjio si broj smajlija. "Ritanje"- pružanje otpora rasnog konja. Ništa pežorativno.
Jedan od principa zena je da se majstor povuče kad učenik pokaže inicijativu.
Nego, jesi probao sa stomaklijom? Manje kabasto a kasnije hvata pa možeš nešto i učukati pre nego nabodeš nos u tastaturu.
Ovo ti govorim iz iskustva solidnog posmatrača skrivenih i otvorenih korisnika.
I, što ne napisa nešto Stipanu, koliko da ga okuražimo? Već par rečenica uljudno razmenismo a njega, spiritus muvens ovog /nezaniljivog/ tematskog dela ne pomenusmo.
uvrediće se čovek?
I, pošto te zanima muzika, a ja nisam odmakao dalje od Dobrivoja Topalovića i Sinana Sakića, sa sve zacenivanjem, koji ti je ovaj NATO plaćenik, narkoman i ostalo? Di to mož da se presluša?

I to je sve sto imas da kazes?
Iz posta u post moja zelja za napredovanjem slabi. Frizider u cosku kao da tesko dise, i sapuce mi: "Hladno je. Hladno. K'o tashtina dusa... Uzmi, uzmi samo jedno, prijace ti."  :shock:
HA! Evo ga i smajli!  :shock: :shock: :shock: 

Osecam da propadam. Izdaja!  xfoht

D. uzmi me za ruku i povedi u najblizu pivnicu. Slomljen sam...

Stomaklija?  xrepuke   Covece, to ni u vojsci nisam mogao da pijem. Cak ni onomad kad nam je nestalo antifriza.

A sto se Stipana tice, ja mu tu nista ne mogu pomoci. (To je valjda tvoj posao "majstore"  :roll:  ?) Osim mozda da ga inspirisem da napise zen pricu o uceniku kojeg je ucitelj razocarao. :(

ALEKSIJE D.

A ja taman pomislio kako se od tebe može nešto očekivati... Šta ćeš. Ni poštene uvrede, osim kvazi ironije. Valjda možeš pljuniti malko dalje, ishrakneš li se bolje.
I molim te, nemoj da mu daješ ideje! On je i ovako pun ko šipak vrcavih misli koje su razumljive samo pojedincima, u koje, na žalost ili sreću, ne spadam.

Karl Rosman

Stipan

Quote from: Aleksije D. on 12-07-2012, 13:25:27
I molim te, nemoj da mu daješ ideje! On je i ovako pun ko šipak vrcavih misli koje su razumljive samo pojedincima, u koje, na žalost ili sreću, ne spadam.

E ovo već jest' Aleksije. Sumnjiv si mi brate kad se raspekmeziš k'o onomad...

ALEKSIJE D.

Stipan

ALEKSIJE D.

Stipane, meni je postalo malo neprijatno da te zezam. Više nema potrebe. Zaglibio si toliko da je besmisleno da ti sad i ja nešto solim.
Hteo sam samo da ti pokažem kako nisam zlurad. Ništa više.

ALEKSIJE D.

Ono je bilo ćao Karlu, a dok sam to se zezao ti si već poslao svoj tekst.

Stipan

Jebe se meni ko je zlurad, a ko nije. Sve se to u finalnom računu na isto svodi.

Pitanje za Aleksija: Gde sam zaglibio?

Ostali prisutni baš i ne moraju da odgovaraju...

Karl Rosman

Quote from: Stipan on 12-07-2012, 13:32:11

E ovo već jest' Aleksije. Sumnjiv si mi brate kad se raspekmeziš k'o onomad...

Hahahaha! Bravo Stipane! Jesi li video kako se krote "ucitelji"? Ni nokat nisam morao da mu odsecam, kamo li prst.

Sad ce da se popismani, i jao ti ga tebi!  xzzw

Edit: Izvini Stipane, nisam video molbu u poslednjem postu. Povlacim se nazad pod most. Izvinjavam se jos jednom.

Stipan

Nema veze Karlo, u stvari to se i nije odnosilo na tebe.

Pitanje je postavljeno Aleksiju iz jednog jedinog razloga.
Šta god bili motivi njegove neočekivane promene u odnosu prema meni, jeza me je prožela od onoga što je rekao.
Toliko precizno pogođenu analizu mojih poriva pri pisanju sam retko kada čuo.
Ponadao sam se za trenutak da može da mi kaže i nešto više o onome što je nagovestio u svome postu.

Ma, u stvari, kakve to ima veze sa životom...

Biće da me je sve vreme zajebavao...

Josephine

Molim te, Aleksije, nemoj "više o onome što si nagovestio" u svom postu, jer nije u pitanju nagoveštaj, već detaljno objašnjenje. No, Stipan bi da samo hrani svoju sujetu.

Čim odustane od neprestanog traženja odobravanja publike, možda će ga proći zaslepljenost, pa neće biti nezadovoljan reakcijom javnosti kada sledeći put bude objavio svoje delo.

Stipan

Ah, evo mog ljubljenog psihoterapeuta. Kako li sam samo uspeo da pregrmim dan bez njenih dubokoumnih analiza?

Skalar

Quote from: Stipan on 12-07-2012, 18:00:04
Ah, evo mog ljubljenog psihoterapeuta. Kako li sam samo uspeo da pregrmim dan bez njenih dubokoumnih analiza?

xrofl Вас двоје сте, дефинитивно, шампиони овог форума. Свађате се као пас и мачка, а у ствари не можете једно без другог!

xcheers
Пиво и ћевапи спајају људе.

Stipan

saturnica

Stipane, imam prijedlog, stavi si sličicu trule jabuke umjesto vuka...:)

Stipan

(Ako su ti)... ljudi zadovoljni tako sitnim stvarima – u pravu, onda sam ja kriv, onda sam lud, onda sam zaista, kako sam sebe često nazivao, Stepski vuk, životinja koja je zalutala u tuđ i nerazumljiv svet, koja više ne nalazi svoju postojbinu, vazduh i hranu.

Herman Hese - Stepski vuk   

saturnica

Trulululu...heheheeheh

Stipan

Malo morgen Trulululu!

Džek

Mislim da je Saturnica oponašala melodiju koja ide na početku epizode Zona sumraka... :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Je, ovaj topik se sav pretvorio u zonu sumraka...

saturnica

xknuddel....obožavam vas, pa ovdje nikad nije dosadno. xjestera

Stipan

Pa jest', sa ovakvom ekipom nikad ti ne fali mnogo do  :-P  (ovo ne smem da kažem jer će odmah ona žgoljavica da mi se prišljamči).

Biki

Quote from: Stipan on 15-07-2012, 18:54:40
Pa jest', sa ovakvom ekipom nikad ti ne fali mnogo do  :-P  (ovo ne smem da kažem jer će odmah ona žgoljavica da mi se prišljamči).
Pa sto je ne pozoves na kremenadle  xrofl

Stipan

Ma volem ja nju, samo niko na ovom forumu ne ume da me razbesni koliko ona.

I to nije počelo od prekjuče...

saturnica

Quote from: Stipan on 15-07-2012, 21:35:06
Ma volem ja nju, samo niko na ovom forumu ne ume da me razbesni koliko ona.

I to nije počelo od prekjuče...
Stipane, pa ti mazohistički uživaš.... :?...trula jabuko!

Stipan

Svako nosi svoj krst, Saturnice...