• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 22 - oktobar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-09-2012, 11:44:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Džek

Bolje reci - kuku meni ako ne dobijem ni taj jedan :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Boban

Ma šta se brineš, vidiš da Stipan u svakom krugu dobije bar po poen...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Već sam se zabrinuo da me više ne voliš. Skoro se i ne sećam kad si me zadnji put zajebav'o...

D.S.B.

Savajat Erp

Без мене овај пут...тако да су вам по глас-два загарантовани  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Džek

Nisam ni razmislio o priči, moram da se podsetim zadatka, šta ono beše?
Ima na prvoj stranici, pogledaću ako se setim.

scallop

Imaš nenormalan dobitak na kladionici u Engleskoj i treba da ti uplate na karticu American Express-a dva miliona funti, danas ili nikada, a tvoja kartica blokirana, jer si dužan za šećer s kojim si spravio svoju čuvenu jabukovaču. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Ako je tako, da citiram kraj priče Tako je govorio tata

QuoteUže se njiše na promaji, doziva me  a tajo se cereka i krklja. Samo još vode da se napijem i vrata zamandalim,  pa krećem put štale.

saturnica

D.S.B.

D.S.B.

Plagijatorske ideje, idu mi od ruke.  :lol:

saturnica

Quote from: D.S.B. on 17-09-2012, 22:56:35
Plagijatorske ideje, idu mi od ruke.  :lol:
A ima toga i kod velikih umjetnika...

scallop

Ima negde na našem forumu i odeljak ripoff, što znači - drpanje i više odgovara od plagijatorskog. Ono šta sam hteo da kažem je da je originalnost poželjna i da niko ne voli da čita ako mu nešto zaliči na viđeno ili čitano.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

D.S.B.

Imam još četrnaest dana, i mnogo slobodnog vremena, možda se pojavi i neka zlatna jabuka na mom stablu.

saturnica

Quote from: D.S.B. on 17-09-2012, 23:12:45
Imam još četrnaest dana, i mnogo slobodnog vremena, možda se pojavi i neka zlatna jabuka na mom stablu.
Zašto bi tebi nakon dvije već napisane priče pala i zlatna jabuka na stol, a nama niti šipak? :D. Nije fer... xwink2

D.S.B.

Quote from: saturnica on 17-09-2012, 23:16:14
Quote from: D.S.B. on 17-09-2012, 23:12:45
Zašto bi tebi nakon dvije već napisane priče pala i zlatna jabuka na stol, a nama niti šipak? :D. Nije fer... xwink2

Pa ne mora na stol, naka padne na glavu, ni Njutn se nije ljutio kada ja zaradio čvor  :mrgreen:

scallop

Zlatna jabuka od 8 cm u prečniku bila bi teška 5,2 kilograma. Bio bi to poveliki čvor. :-x  Neki bi se izmakli i sa toliko zlata započeli biznis. Naročito ako su elektronske kartice blokirane. xrofl xrofl xrofl

Džek

Da je bila od zlata, ne bi se on ljutio, nit' bi ga bolelo, nit' bi skontao zakone, nit' bi se začudio što je naprasito sa disanjem prestao. Zasigurno ne bi imao čvorugu, nego puknutu lobanju sa smrtnim ishodom (mada, da je iz Bosne kao što nije preživeo bi) , a zakone bi skontao neko drugi.

saturnica

Quote from: scallop on 17-09-2012, 23:30:07
Zlatna jabuka od 8 cm u prečniku bila bi teška 5,2 kilograma. Bio bi to poveliki čvor. :-x  Neki bi se izmakli i sa toliko zlata započeli biznis. Naročito ako su elektronske kartice blokirane. xrofl xrofl xrofl
...ova je dobra... xrofl

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 17-09-2012, 23:31:10
Da je bila od zlata, ne bi se on ljutio, nit' bi ga bolelo, nit' bi skontao zakone, nit' bi se začudio što je naprasito sa disanjem prestao. Zasigurno ne bi imao čvorugu, nego puknutu lobanju sa smrtnim ishodom (mada, da je iz Bosne kao što nije preživeo bi) , a zakone bi skontao neko drugi.
...hahahahah.... :)

Džek

Blah, pet kg zlata... džeparac mladom i zahtevnom organizmu, naviknutom na razna zadovoljstva tela i uma...

saturnica

Nešto razmišljam o toj priči, kako to i nije tako loše ispasti iz sustava i biti od strane njega blokiran. Samo za civilizaciju. Vidim tu zapravo prednost a ne štetu!

saturnica

Ono, malo postaneš invisible woman...

scallop

Quote from: Džek svih zanata on 17-09-2012, 23:33:16
Blah, pet kg zlata... džeparac mladom i zahtevnom organizmu, naviknutom na razna zadovoljstva tela i uma...

To ti je danas oko 300.000 $.

Džek

Zanimljivo iskušenje, Scallope.
Sa ranča omlatim dovoljno neprskane (čitaj: flekave, crvave i zakržljale (neko to zove, grdna li naziva, organske)) jabuke da vrtim kazan od 300 lit 24h. Cenjeni klijenti ispijaju moj produkt milinom kojom se ispija sva pamet sveta iz svetog grala jer u meni vide alhemičara koji svojom aparaturom odvaja metil i nekakve kiseline u svojoj tajnoj kuli, prkoseći olujama i gromovima koji taj proces pohode.

Neprikosnoveno sedim na tronu kraljevstva crvenih noseva.

Zlatna jabuka, od 5 zarez kusur kg, da mi osvane na ranču, lišila bi me trona i mistike koja ga prati a natovarila bi mi razne "ej, zajmi mi kešine, imam šemu boli glava" spodobe za vrat. Da ne govorim o državim krvopijama koji bi svoje alave sisaljke zabili u centar mog bankovnog računa, na kom bi drhteći od straha obitavala spomenuta dolarska suma. O ostalim konsekvencama tog čuda da ne govorim.

Ne, ne... nije zlato sve što sja,  kraljevstvo je izgrađeno na "bolje hadžija u selu, nego bos u gradu" temeljima. Nit' je Džek Laruš, nit' su jabuke zlatnici...

Stipan

3948 K iskucano! Krenulo me nešto jutros, ne brinite za začelje tabele!

Džek

Stipane, jes' to gucnuo iz svetog grala?

Stipan

scallop

Dobro si potegao, Džek, pa možda vratimo i Stipana tamo gde spada, a ne da drvi u D. molu.

Da ja tebi ispričam jednu pričicu, pa ćemo o zlatnim jabukama i suspendovanoj elektronici.

Bio ja na jednoj svadbi, a tamo i neki zanimljivi ljudi sa kojima sam želeo da se sretnem i porazgovaram. Međutim, posle kratkog razgovora bi mi jasno da imam prilike sa još jednim tvrdo ukopanim karkaterom koji za nikakvu dobru priču nije. Pomalo pometen zbrišem pred kafanu gde nisu imali svadbenu organizaciju, jer je neko pogrešno najavio kišu i počnem da bludim pogledom po fudbalskom terenu uz stolove. Tu se pojavi jedan kelner kome sam neke sitne tajne šanuo dok me je usluživao za unutrašnjim stolom, očigledno zbog toga što je očekivao da mogu da šanem još nešto o dobrim i lošim pićima. Ispriča mi kako mu je minule godine ponuđeno za џ 320 kila prezrelog kivija, a on uzeo i odlučio da od toga napravi rakiju. Pitam ja njega koliko je lopata šećera turio, a on se u mamu zakune da nije, a ja u neverici upitam koliko je rakije dobio. On odgovori da je dobio samo devet litara i hoću li da probam. Naravno, takav odgovor je za mene razoružavajući i tako sam imao priliku da probam jedinstvenu rakiju od kivija. Stvarno to beše iskustvo koje se neće ponoviti, jer kad sam ga upitao bi li to ponovio sa nekim novim tovarom, odgovorio je da ga više niko neće zajebati.

Džek

Vidim to ovako; il' je papreno platio kivi, il' nije gulio koru sa njega. Možda i oboje. Uvozi se mnogo kivija a slabo se jede, narod kao narod, bacio bi i ostatke ručka u kazan da može. 

pokojni Steva

Quote from: scallop on 18-09-2012, 11:37:29
Ispriča mi kako mu je minule godine ponuđeno za џ 320 kila prezrelog kivija, a on uzeo i odlučio da od toga napravi rakiju.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Eh, Stevo, govorim ja da to ne čita. :-x

Џек, за Џ сам на писао, за Џ

Koštalo ga loženje i rad. Ali, rakija je bila sjajna. Mogao sam da zamislim i aromu kivija. :(

Mandragora Dragon

Inspekcija po sitnim prodavnicama traga za ušećerenom smokvom i jedan od inspektora od navedene pravi opasnu rakiještiju. Praobao ja. Davno. Sprema se žešći fajt za zadnje mesto. Stipan vs Mandragora.

scallop

Dobra ideja, Mandragora, ali kako ćeš je povezati sa temom?

Inače, smokva je haos za pravljenje rakije. Kao i dudinje. Imam osećaj da su ta voća sa sitnim semenkama generalno opasna. Imaju visok procenat šećera, ali su generalno sklona da fermentišu ka metil alkoholu. Možda ih zato i izbegavaju. Moja iskustva su frapantna. Neki moji kumovi iz Tribunja su mešali grožđe i smokve prosušene na suncu i dobijali neverovatan prinos rakije. Ali, moje kolege, bili smo na praksi u fabrici Lozovac kod Šibenika, bukvalno su se onesvešćivale od par gutljaja. Na drugoj strani, u Strumici, nekada davno, nisam odoleo sveže ispečenoj dudovači i imao jezivu glavobolju naredna dva dana. Ne napraviti od toga zozovaču pravi je podvig.

Stipan

U stvari, moja priča je opet patetična ljubavna storija.

I tako Mandragora - slabe su ti šanse da budeš niže plasiran od mene...

scallop

Ne bih rekao. Upotrebio je pridev ušećerene (smokve) što je i suvišno i netačno.

Mandragora Dragon

Sad ću da ubacim još kilo prideva i nešto mrtvih žena, a od sledećeg meseca se potpisujem kao "Imperator patetike".

scallop

Ja ću prestati da čitam i komentarišem. Javite se Skrobonji, on voli prideve.

Stipan

Boban i D. se druže sa Skrobonjom, nama malima trebaš ti!

scallop

Družim se i ja sa Skrobonjom, samo ne pišem za njegove antologije. Imam antologofobiju.

Josephine

Stipan

Pa dobro, onda ti prestani da čitaš i komentarišeš, a mi ćemo se javiti Skrobonji.

Dobar savet para vredi...

scallop

A Skrobonja vas jedva čeka. Sa lorberikama. Ja sam poslednji koji vas trpi.

scallop

Quote from: D. on 18-09-2012, 14:00:55
i fejsbukofobiju  :lol:

Imam fobiju i od dosadnih i nametljivih topika.

Anomander Rejk

Quote from: scallop on 18-09-2012, 14:05:19
A Skrobonja vas jedva čeka. Sa lorberikama. Ja sam poslednji koji vas trpi.
Pa evo šta Skrobonja na Art-Animi kaže o našim pričama koje nisu ušle u vampirsku antologiju :
,, Dalje, dobre su i priča Stevana Šarčevića ,, Gradovi '', kao i Borisa Mišića ,, Dete Dinare '', tako da ove pobrojane predlažem za razmatranje žiriju ,, Anomalije 2 ''- naravno, uz savet autorima da ih još malo doteraju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

scallop

Podsetilo me je na Sjenkijevića i trenutak kad je pan Zagloba savetovao vojvodu zamojskog da Virtembergu u zamenu za poljsko vojvodstvo ponudi Holandiju.

Lord Kufer

Jedna izreka pana Zaglobe: Uhvatio Kozak Tatarina a Tatarin ga drži za gušu!
Ma, nema veze  :roll:

Kad bi barem danas neko umeo da piše tako intenzivno kao Sjenkjevič.