• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 22 - oktobar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-09-2012, 11:44:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Mandragora Dragon

U priču o Stipanovoj glavi koja pravi haos po pošti dodao bih i pumpu za biciklu. Udene crevce, pumpu pod mišku, pa jednom rukom pumpa, a drugom drži glavu za kosu i ganja snajke deleći poljubac života. Poslao sam priču!

Stipan

Ljubav daruje život, život daruje ljubav, pa makar ti glava i u kutiji bila - mudruje sad nešto Stipan...

saturnica

Molim te Mandragora da malo preciznije objasniš funkciju te pumpe!...jer mašta mi je sad bolesno proradila... :shock:

Stipan

Drage dame, ne zbunjujte me tim provokacijama. Moja pumpa je intimna stvar!

Mandragora Dragon

Pumpa je za vazduh Saturnice. Na znam šta ti pada na pamet. Možda zbog pokreta pri pumpanju? Ma jok. Da ne bi bilo zabune može i ona nožna. U zavisnosti od toga kako je glava odsečena crevo može da se ubaci kroz ostatke dušnika, ili jednjaka, ili možda kroz nos pa da se savije prema ustima. U svakom slučaju priča mora da bude romantična, na rubu patetike, možda npr. da se sažaljiva deva doseti i uzme iglu i konac te prišije glavu na mesto i uz malo Galvanijevih trikova dostojnih M. Šeli sredi situaciju, a onda se i ljubav rodi. Razmisli o toj ulozi.

pokojni Steva

Dragun, jes' ti posl'o priču?

edit - ah, da, reče da si poslao. Ništa onda, nastavi sa radom  xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Čekaj malo, ne pristajem ni na kakve perverzije glede moje glave u kutiji!!!

saturnica

Quote from: Stipan on 02-10-2012, 11:29:43
Čekaj malo, ne pristajem ni na kakve perverzije glede moje glave u kutiji!!!
ma pusti sad glavu, vidiš da se petljamo oko pumpe? Nešto si se kao pozivao na intimnost i tako to...

pokojni Steva

Stipan

Quote from: saturnica on 02-10-2012, 11:36:40
Nešto si se kao pozivao na intimnost i tako to...

Kako se ne bih  pozivao na intimnost kad hoćete kroz glavu da mi progurate crevo, pa ga provlačite kroz dušnik, jednjak i kroz nos, da ga savijate prema ustima i ko zna kakve sve još perverzije da izvodite!!!

saturnica

Nema tu intimnosti nikakve po meni. Želimo te zapravo ubiti i pri tome polako i bolno mučiti... :evil:

Stipan

Fala na lepim namerama, nadam se da si ponela one zavereničke čizme i kožni bikini.

ALEKSIJE D.

Au, Stipane, tebi se loše piše. Ovi krenuli sa pretnjama. Noću se, kao nindže prebacuju preko ravnica i bržuljaka, sve puzeć kroz oranja, prema Subotici, ne bi li tebi doakali, dok mirno hrčeš.
Kreni u protivofanzivu: pod hitno moraš sve table za svoj grad okrenuti na suprotnu stranu, dopisati kilometražu, usmeriti to prema Dunavu, Tisi... Nek se podave.

Stipan

Neću bre! Kako će me onda Saturnica u korsetu i čizmama polako i bolno mučiti?

pokojni Steva

Mandragora Dragon

Izvinj. Stivi. Ne videh ono pod "edit". A i tebi xcheers

Predlažem naslov: "Subotica Gore Post-Office".

pokojni Steva

U mom selu kad nešto "gore" ide se "nalarmu".

Mandragora Dragon

Ma ja se to pravim da znam engleski, a i po neki film. Inače uopšte ne bi loše ispalo.Mogao bi Septik da ilustruje. Nadam se da je živ.

ALEKSIJE D.

Priču? Kakvu priču? Kome priču?
Ja da napišem priču? Idi begaj i nemoj da vređaš!

pokojni Steva

Quote from: ALEKSIJE D. on 02-10-2012, 12:33:06
Priču? Kakvu priču? Kome priču?
Ja da napišem priču? Idi begaj i nemoj da vređaš!

Onda se, moliću fino, teraj iz ovog atara!

scallop

Aleksije, računaj da si kod mene u gostima. I nećemo da serendamo. Serendanje je dozvoljeno samo onima koji su poslali priču. Zbog kontinuiteta.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Scallope, ti si čovek trpeljiv, i previše. Mi s tobom još i više. Nadam se da će ti Daleksije "u gostima" pojesti i kabl od veš mašine.

ALEKSIJE D.

Kako da pošaljem priču kada je tema bila kakva je bila? Čovek bez telekomunikacija. I sad, pošto se pisac mora staviti u poziciju svog junaka, on nije u stanju da pošalje priču jer je kažnjen da obitava kao pećinski čovek.
S toga sam priču našarao na zidu, ali je to teško meilom poslati.
Eto ti priče.

Plut

Čekajte, priča se o serendanju. Samo domaćima je to dozvoljeno, gosti se goste i prave se fini, moliću lepo. I domaćini s njima fino.

Mandragora Dragon

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-10-2012, 12:50:34
Scallope, ti si čovek trpeljiv, i previše. Mi s tobom još i više. Nadam se da će ti Daleksije "u gostima" pojesti i kabl od veš mašine.
Neće ako je kabl od kivija.

scallop

Eto, napisao je. A vi u pećinu pa čitajte. Ja sam imao sličan problem. Od elektronike trošim internet i kablovsku TV. Kad rikne na 24h ja spremim klopu i zovem goste.

Ono što se spremam da napišem u vezi sa temamana Radionici jeste da tema mora da motiviše rađanje jedne priče, da bude okosnica izmeštanja, a ne ležeći policajac da se tumbaš preko njega. Ovo je najgora tema za svih 22 meseca koliko radionica traje. Postavljena da deprimira učesnike.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Jedna od najboljih tema od kojih se nije mogla napraviti priča sa zapletom  :roll:

Stipan

Ma nije tako strašno. Evo, ja se na primer deprimiram svaki put kad vidim poredak na osnovu glasanja

scallop

Kad bi se mamuti pitali. Pardon, slonovi. Ooops, neošišani nosorozi.

Džek

ne sumnjam da su se ucesnici snasli i prilagodili temu prici umesto obratno.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 02-10-2012, 13:03:09
Ono što se spremam da napišem u vezi sa temamana Radionici jeste da tema mora da motiviše rađanje jedne priče, da bude okosnica izmeštanja, a ne ležeći policajac da se tumbaš preko njega. Ovo je najgora tema za svih 22 meseca koliko radionica traje. Postavljena da deprimira učesnike.

Bilo je mnogo gorih. Ne znam što se svi žale na ovu, nikakav problem smisliti zaplet-tok-rasplet. -.-

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pokojni Steva

Ko je shvatio da je tema striktno prekid u električno napajanim telekomunikacijama, može sa Daleksijem u goste.

Plut, jes' ti poslala priču?  :evil:

scallop

Bio bih srećan da dobijem bar jedan pristojan primer. U načelu, jednodnevna neupotreba elektronike nema nikakve posledice, to nije kiseonik. Da bi bila problem okolnosti treba smestiti u situaciju gde je potreba za elektronikom životno neophodna. A, onda, zadatak je sasvim nešto drugo, a postavljeno samo dodatni uslov, pikanterija koje će se neki dosetiti, a neki ne. I, zašto misliš da je dokazivanje suprotnog oportuno?

Stevo, tema je striktno gašenje elektronike na jedan dan, kao kazna za neki prekršaj. Nisam, valjda, loše pročitao?

Plut

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-10-2012, 13:18:30

Plut, jes' ti poslala priču?  :evil:
Ja ne serendam, fini sam gost i prema meni fino, moliću lepo!!!

saturnica

Quote from: scallop on 02-10-2012, 13:20:49

Stevo, tema je striktno gašenje elektronike na jedan dan, kao kazna za neki prekršaj. Nisam, valjda, loše pročitao?
...da, baš tako...:)

scallop

Steva sad glumata "linijaša", kao da ćemo mu išta zaboraviti.

Stipan

pokojni Steva

Pazi sad gašenja elektronike

"da provede jedan dan bez veze sa komunikacionim kompjuterskim centrom"
"samo nešto malo novca s kojim može da kupi vodu i hranu"

U duhu vremena, oplevio me Đura ako je tema znala šta bi sa sobom.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 02-10-2012, 13:20:49
Bio bih srećan da dobijem bar jedan pristojan primer. U načelu, jednodnevna neupotreba elektronike nema nikakve posledice, to nije kiseonik. Da bi bila problem okolnosti treba smestiti u situaciju gde je potreba za elektronikom životno neophodna. A, onda, zadatak je sasvim nešto drugo, a postavljeno samo dodatni uslov, pikanterija koje će se neki dosetiti, a neki ne. I, zašto misliš da je dokazivanje suprotnog oportuno?

Evo. Čovek izlazi iz policijske stanice gde su mu deaktivirali čip na 24 sata. Na ulici ga u kolima čeka njegova devojka da ga vodi kod sebe kući i skloni od nevolje. Tokom vožnje primećujemo da on ne bi mogao ni da upali kola bez čipa i evt. saznamo da je bio neki saobraćajni prekršaj u pitanju.
U kući u početku sve ok, ali pošto je sve personalizovano, njemu je bez čipa dosadno, mnoge stvari ne može da radi, od drugih se odvikao, pokušava da normalno komunicira sa devojkom, i ona se trudi oko njega, ali ga sve više nervira što nema interneta, vesti, muzike, ne može sam da uključi mašinu za kafu ili da otvori prozor, nervira se, nervira...
Kraj a: oni odu u krevet i on postepeno shvata da i nije sve tako strašno, osnovna komunikacija i dalje se može ostvariti bez čipovanja. hepiend.
Kraj b: od silnog nerviranja krene na silu da nešto uključi, pokida, i pritom povredi nju. Žena leži na podu, krv lipti, a on shvata da ima nekoliko minuta da smisli kako da otvori vrata i da prizove komšije koje mogu da zovnu hitnu pomoć. nema hepienda.
-.-

Plut

E kad smo došli do toga da i kod Jevtre lipti na sve strane. Samo još da pusti neki kamion na dete i...

Mme Chauchat

Ja sam naravno za kraj a, ali kapiram da je za većinu gnjecav. A i šta bi htela za deset minuta i pedeset dve sekunde.
EDIT: četrdeset dve. Ništa Stipan nije za mene.

Lord Kufer

Implicirana pretpostavka je da je to takav svet, gde ne možeš da uključiš šporet bez čipovane kartice. Jebiga, to se Filip Dik tako zajebavo, ali onda je tema priče nešto sasvim drugo jer podrazumeva baš takav svet da bi isključivanje kartice moglo da bude efikasan trip.

pokojni Steva

scallop

Jel' si se sad složio sa mnom ili mi nešto novo objašnjavaš?

Jevtropijevićka, to sam i napisao u svom postu. Varijanta a. bi bila smrtno dosadna i sa gomilom oblovine, a varijanta b. opisuje događaj kome ne treba ta kazna iz zadatka da bi se dogodio. Imao sam ja bolju verziju o kažnjenoj curi koja je koristila elektroniku svog dragog, koji je time napravio još teži prekršaj i zbog toga ubijen. To sam zamislio kao intro, a priča opisuje njenu osvetu. Tada sam shvatio da je priči suvišan zadatak i odustao.

Ed. Mnogo sam spor. :(