• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 22 - oktobar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-09-2012, 11:44:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Josephine

Quote from: saturnica on 10-10-2012, 13:05:38
I Kuferova... :)

van konkurencije

Quote from: Boban on 10-10-2012, 13:08:20
Dosta komentarisanja i pametovanja... ako nemate primedbe na svoje priče, da ih kačim za glasanje?

ja sam se već izjasnila da si genije. to znači da si od mase verzija moje priče, različitih datuma, ipak uočio pravu...

Stipan

Džek

Primetio sam sličnosti u pričama (koliko sam ih do sada pročitao), izgleda da je zadatak teško svaren i da su se tražila mala vrata.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

opšta primedba koja ništa ne znači, a njenog autora, verovatno pogrešno, isključuje iz "kvalifikacije"

Džek

Josephine

Džek

Pošto sam onoj u lila papier odgovorio njenim jezikom, da pojasnim svoj iskaz ljudima.

Sličnost u pričama se ogleda u tome što kažnjeni protagonista dospe van automatizovane metropole, shvata to kao kaznu a ustvari doživljava oslobađanje. Kliše antiutopije.

Tri od pet priča - idemo dalje.

Josephine

Džek

To sam i rekao u prvom postu, al' nisam preveo na Muuu.
Idući put se vodi mozgom a ne emocijom dok me čitaš, desentizovana.

pokojni Steva

Ko gođ je priču bazirao na doslovnom prepisivanju Bobanovih pojašnjenja zadatka, zabošće od mene jedan krupan cvonjak.
Scallopu nikad dosta dadakanja, a bogme, ovaj krug je po tom pitanju baš suv.
@ Jevtra, dobila i Ljilja, da ne plačeš  xremyb
-//- 5%, valjda je tako dogovreno?!

Đuture, nije ovo tako loše, izuzimajući pomenuta prepisivanja. Kažem, u smislu slaganja rečenica, mašta je blizu negativne nule.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 10-10-2012, 15:46:54
To sam i rekao u prvom postu, al' nisam preveo na Muuu.
Idući put se vodi mozgom a ne emocijom dok me čitaš, desentizovana.

ne, ne. idući put verbalizuj svoje kravlje misli kako treba.

stevo, zadatak je bio takav. ne dam bod nikome ko doslovno nije obavio zadatak, ovog puta. iako često podržavam slobodu, ovog puta ne sme da bude uzmicanja jer je za zadatak dat zaplet, a ne motiv ili tema. :)

pokojni Steva

Pa ne ištem bod od tebe, kažem gde ga ja neću dati.
edit - ima priča, namknuće se, osim ako se glasa za 10.

Džek

Quotene, ne. idući put verbalizuj svoje kravlje misli kako treba.

kravlje?  xrofl

ne prepisuj bre, nije lepo!

Plut

Ja neću ni da ih čitam. Boban je i to odradio umesto mene!

Coffin Annal

Postojao je izuzetno lagan način da se izbegne prepisivanje, a ispuni zadatak, samo što nije bio u spamerskom duhu foruma - izbrisati prvih deset stranica na kojima su natovrljana apsolutno SVA zdravorazumska rešenja situacije i osmišljanja zapleta. Sve što je autorima, nakon takvog javnog breinstorminga ostalo, bilo je samo da se okrenu Džingis Kanu i Džeku Niklsonu, u pokušaju da budu originalni, a uz to izgube gotovo svaki dodir sa temom, ili ispoštuju zadatak uz očigledan rizik da će se dotaći bar jednog od tako sumanuto nabacanih motiva. Ovo mi je prva radionica na kojoj sam učestvovao i možda mi je zbog toga to zapalo za oko, ali moram da priznam da mi je bilo teško da napišem bilo šta što već nije bilo pomenuto i da istovremeno ispoštujem zadatak. Na osnovu ovoga što sam pročitao (a, pročitao sam i priče iz prethodnog kruga, kao i priče pojedinih autora iz krugova pre poslednjeg), mogu samo da pohvalim autore koji su se, čini mi se, ovog puta mnogo više zauzeli i, bez obzira na odsustvo originalnosti ili zdravog razuma, pokazali da su u međuvremenu ostvarili napredak.  xcheers
Wake up and smell the coffin.

Josephine

Quote from: Coffin Anal on 10-10-2012, 16:16:35
Ovo mi je prva radionica na kojoj sam učestvovao...

Dobrodošao. :)

Za početak, još uvek ne komentarišemo pojedinačne priče. Dok se ne završi glasanje i obelodane se rezultati, bar. Tada krećemo sa komentarisanjem priča. :)

Pravila radionice:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,11073.0.html

Coffin Annal

Hvala! U tom slučaju, nestrpljivo iščekujem komentarisanje!  xjap
Wake up and smell the coffin.

Skalar

Quote from: Jevtropijevićka on 10-10-2012, 11:58:38
Priče se po tonu i sadržaju lagano primiču komunikaciji na topiku. Izrazito loša tendencija. -.-

Није Јевтропијевићка погрешила у овој констатацији. Најмање две приче сам препознао као овакве (једна је моја), писане зарад неког осталим ауторима невидљивог личног рата.

Из тог разлога, повлачим своју причу "ИЗЛАЗАК" из гласања, зато што садржи неколико реченица у којима сам свесно водио непотребан лични рат. Молим администратора да уважи моју одлуку и да у оном делу за скривено гласање чекирањем изостави ову причу. Такође молим да се прича не коментарише.

Извињавам се особи коју сам гађао, а верујем да се препознала. "Рат" ћемо наставити негде на топицима форума, а не у причама радионице.

Што се тиче друге приче, коју сам схватио као вођење личног рата, поручио бих аутору, који ће се такође препознати, да је сасвим промашио идентитет особе коју је узео за мету.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Stipan

Josephine

hajde, diskvalifikujte se sami. to je jedino fer. da vratimo radionicu u njene okvire.

D.S.B.

Stigle priče...šta da kažem osim aleluja.
Vidim Scallop me već otkrio  :)  imam osećaj da greši, ali nikada se ne zna. Za sada neki kude a neki hvale krug, idem i ja da pogledam da li se ovoliko čekanje isplatilo.

pokojni Steva

Nije on klipan već idiot. Upravo mi je izbio priču za koju sam hteo da glasam  :-x

Josephine

ali koliko, bre, nadrndani morate da budete da biste pisali priče sa ratnim pokličima? nije dovoljan ostatak sagite?  :x

Stipan

D.S.B.

Stipan

DSB tvoj neumereni optimizam unosi tračak svetlosti sred ove nadrndane radioničarske atmosfere...

D.S.B.

Quote from: Stipan on 10-10-2012, 19:13:45
DSB tvoj neumereni optimizam unosi tračak svetlosti sred ove nadrndane radioničarske atmosfere...

Da, šteta zbog Skalarove priče, ali fer sa njegove strane ako smatra da je to ispravno.
Što se napretka tiče, to je činjenica. Mislim da to većina vidi ali neće da kažu otvoreno. Scallop je već rekao da je prijatno iznenađen a i Boban je primetio da smo đuturativno sve bolji.  :)

Stipan

Skalar se zajebao. Glasao bih za njegovu priču. A ovako - evo mu ga šipak.

D.S.B.

Quote from: Stipan on 10-10-2012, 19:39:46
Skalar se zajebao. Glasao bih za njegovu priču. A ovako - evo mu ga šipak.

Mislim da je on već ostvario priličan uspeh sa pričom jer ste Steva i ti već priznali da bi glasali za nju, ostao je uskraćen za komentare ali to je bio njegov izbor.

Stipan

Izvini on nije ostvario nikakav uspeh. On BI ostvario uspeh. Ovako je ispao glup.

Lord Kufer

a on je dok je odlazila gledao njenu golu belu guzu kako se zanosno njiše

:|

saturnica

Quote from: Lord Kufer on 10-10-2012, 20:37:53

...Lorde?... kao da je i vaša priča ljubavna, premda nema u njoj zanosnih guza u njihanju...:)

Lord Kufer

Quote from: saturnica on 10-10-2012, 20:39:54
Quote from: Lord Kufer on 10-10-2012, 20:37:53

...Lorde?... kao da je i vaša priča ljubavna, premda nema u njoj zanosnih guza u njihanju...:)

Mož da bidne, u sekvelu  ;)

Stipan

Ovaj Lord je smrt za ženske! Nis'ti Lord Kufer, no Lord Kazanova!

Džek

Ne bih Skalara nazvao glupim nego čestitim. Samo za guzice je čestit glup.
Opet, nešto mi tu nije jasno pa bih pitao Skalara, sasvim ljudski i bez zlomisli -zašto sada?

Napisao si priču, verovatno je peglao i doterivao pa je poslao. Sve vreme čekao da se okači. Nije te valjda jedan komentar ponukao na to?

Da sam sam napisao takvu priču, gde bi ugradio forumski half-life a pritom ispoštovao zadatak, priču kojoj ne bi to bio cilj nego sredstvo da bude dobra, bio bih ponosan na to.
Ko bi se našao u njoj a ko ne, apsolutno bi me bolelo uvo. 

Pročitao sam tvoju priču pre nego je napomenuto, nisam prepoznao da pišeš o nekome i to je taj kvalitet.
Nije da ne znam da čitam, ali moji radari ne love u pričama forumske jebanijade i ne detektuju čiji je u čijoj, tako da ti je priča sasvim legitimna. Ko hoće da se prepozna, neka uradi tako i reaguje kako želi.

A priča ovako samostalno sasvim lepo fercera.
Napravio si zajeb, povuci povlačenje priče, opraštamo ti samootkrivanje i pokupi onoliko kajmaka koliko zaslužuješ.

Lord Kufer

Ipak, ipak, dominiraju anarhističke priče. Izgleda da pravda izaziva otpor kod radioničara.

Džek

Takva tema Kufere, izaziva pravedni gnev.

No, izgleda da su poneki u tom gnevu preterali.
Evo top liste anarhista:

Razgovor guzica - 6790 K

Smajli - 6410 K

Belle Hotel - 6228 K

Sećanje na Rial 6100 K

Ono K označava karaktere, da ne bude zabune, i sve navedene priče su brojane bez naslova. Ostale se drže granice, ne prelaze 6000

Dakle, da li će autori navedenih da budu čestiti kao Skalar koji se samodiskvalifikovao zbog gluposti, ostaje da se vidi!

Edit:
Glas sa Olimpa reče, koliko se sećam, da se toleriše 5 posto, ali samo jednom, tako da Hotel i Sećanje imaju prolaz, makar u mom book-u.   

Lord Kufer

Primetio sam. Mislim da bi pisci trebalo da vode računa da im priča stane u zadati okvir. Ne zbog pravila, nego zbog toga što će im to pomoći da bolje i efikasnije pišu.

Džek

Moja priča, Kufere, bi bila efikasnija sa jedno 200 karaktera više. I bolja. Ovako je sakata jer sam je unakazio za cirka 500 karaktera koliko je preteklo na prvo pisanje.

Lord Kufer

Pa i ja sam izbacio jedno 3-400. Ali, kratka priča ne trpi previše komplikacija. Može da ima najviše 3-4 scene. Tu treba izbacivati, višak scena.

Hrundi V. Bakshi

Povlačim Guzicu, to je moja priča. Prekoračenje nije namerno, mora biti da sam brojao characters (no spaces). Takođe, priča nije motivisana radioniciom niti bilo kime sa radionice. Sada se šutiraj u guzicu, i ne zaboravi da pomeneš Laruša, nisi dugo.

saturnica

"Guzica" je eto nakon čitanja bila i moj favorit. Ako Hrundi povlači svoju priču povlačim i ja svoj Smajl, očito je da mi ne ide s kratkom formom. Molim da se moja priča ne uvrsti ni u kakvo glasanje ili komentiranje.
Hvala na druženju i  xyxy...

Džek

Ne znam čemu cinizam Hrundi, pravila su opšteprihvaćena a Laruša nisam nikad spominjao, uvek su mi na meti Orhideje, ne znam odakle ti to sad?
A, da... Laruš ti je uzeo prvo mesto a ti i dalje nadrndan zbog toga? Neverovatno...  :mrgreen:

Saturnice, zar i ti, opet? Ma daj...

M.M

Povlačim i ja svoju nenapisanu priču.
Nijedan poraz nije konačan.

Džek

Meni krivo zbog Saturnice i Skalara; oboje su revnosni što se tiče radionice, Saturnica je tek neznato prešla pet posto.
Onog hrundija nije, prešišao je preko deset posto i još glumi primadonu koja je dobila šljap po guzici, kao uvek.

Edit:
Zar i ti Miljane? Nemoj bolan... :)

Mme Chauchat

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-10-2012, 15:47:01
@ Jevtra, dobila i Ljilja, da ne plačeš  xremyb
-//- 5%, valjda je tako dogovreno?!
Ne brini, sve su mi suze usahle... i da znaš da sam pravilno protumačila ceo post  :lol:

Quote from: Miljan Markovic on 10-10-2012, 22:03:44
Povlačim i ja svoju nenapisanu priču.
:mrgreen:
Toliko ste me iznervirali kad sam videla kako je krenulo povlačenje priča! drama! drama! da sam otišla i pojela sve što je ostalo od šnenokli. -.-
Mislim, nije da sve ovo ne spada u već viđeno: i pisanje prepucavačkih priča i prekoračivanje limita i razotkrivanje i demonstrativno odustajanje i svesve. A već nekako pretpostavljam da će Boban sve izignorisati i pokačiti sve na glasanje, ako mu nije dojadilo.
Jel vam stalo do priča? Pa ponašajte se tako.
Ima da komentaričem u ovom krugu, nego šta, sve ima da puca. Ali umesto poniranja u radioničarsku psihu idemo na pravopisne, jezičke i stilske greške. Sa sve osnovnoškolskim ocenjivanjem pismenih zadataka. Pa da vidimo, junaci, ko će da završi sa prelaznom. -.-

scallop

Kakvo je vreme došlo ne možeš ni goste da imaš, a da nešto ne zabrljate. Jedino pozdravljam nastup Jevtropijevićke, koja je namerila da vam se krvavo osveti za povučene, nepovučene i navučene priče. Jedino nećemo da komentarišemo Miljanovu priču. U zinat.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.