• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 22 - oktobar 2012 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 11-10-2012, 22:50:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za sledeće četiri priče:

Sreća - Lord Kufer
Smajl - saturnica
Meso - Loni
Nije-zdravo-reci-dobar-dan - Coffin Anal
Jesu li nam ovce u snovima elektricne? - Mandragora Dragon
Izlazak - Skalar
Isključen - Stipan
Za sve je kriva Andromeda - D.
Razgovor guzica - Hrundi
Dogmenov teror - Džek svih zanata
Sećanje na Rial - D.S.B.
Belle Hotel - Steva

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 18-10-2012, 17:51:10
Za ovu sam glasao više zbog nedostatka boljih u ovom krugu, nego zbog nekih njenih posebnih kvaliteta.

A glasaš li ikada drugačije?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

saturnica

D, to sto ti napravis detaljnu analizu teksta daje ti za pravo da mislis da si bolja od drugih? Kakve veze duljina napisanih rijeci ima s tim? Ne kazem da jest, ali moze to biti i hrpa besmislica, na primijer...budi malo poniznija, ako uopce znas sto ta rijec u meduljudskoj komunikaciji znaci.
Ne smaraj ljude i ne pravi pritisak sto se tice kometiranja. Nemoj da sad pocenem nabrajati ljude i njihove i te kako dobre uratke, premda od tih istih ljudi nikada nismo dobili suvisle kometare pod tudim pricama. Meni postaje iznimno napeto i zamorno sudjelovati ovdje kad znam da mi ti kao "Ana s cetiri pistolja" visis nad glavom.
Sasvim sam sigurna da bi bilo i vise ucesnika i vise zabave kad bi ti izvoljela biti toliko ljubazna i olabavila taj jebeni stisak.

scallop

Zašto meni neko uvek "pomogne"? Bog vas maz'o, umete li vi da zaćutite ponekad!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: saturnica on 18-10-2012, 18:18:18
Sasvim sam sigurna da bi bilo i vise ucesnika i vise zabave kad bi ti izvoljela biti toliko ljubazna i olabavila taj jebeni stisak.

Da nema stiska, ne bi bilo ni radionice. Budi uverena u to.

scallop

Čini li mi se ili sam postao suvišan u ovom glupom dijalogu? Možete i same da zajebete stvar?

Mme Chauchat

Opet svađe? Ne može bez toga?

Za sve je kriva Andromeda

1
skiči automat na ulazu
Kad zaskiči prozor, to je neočekivano i uspelo; ne treba za pola strane da skiči i automat.

2
čuje se vozač sa brkovima iz zvučnika
Voditi računa o redu reči.

3
burek sa jogurtom i čokoladom
Isto.

4
Neka hvala.
Zarez.

5
vrtloži joj stomakom
ili sa objektom, ili "se vrtloži".

6
Ali Mile
zarez.

Sa Srećom, do sada najčistije napisana priča. Rekla bih - bez padanja u nesvest, ljudi - i najlepše napisana; problemi koje ova priča ima (a ima ih ihaj) nisu jezički.

Mme Chauchat

Razgovor guzica

1
dvadesetčetiri
rastaviti.

2
kada su otežali guzovi ljubili fotelje i žvakali dosadu i mrtve poglede
počne lepo pa se u zanosu dotera do žvakanja mrtvih pogleda. Smanjiti zanos.

3
spašeni
bolje je spaseni, mada može i ovo.

4
zelenu, o spasonosnu
još jedan zarez daj...da, vidim da je dosledno stavljano bez zareza, svejedno, treba.

5
čovek, otužan
loše odabran pridev

E mj Kočiću, e moj Domanoviću! I ti si varao sa poentom, kao i većina do sada. -.-

Josephine

Mme Chauchat

Josephine

Coffin Annal

Zaboravih napomenuti "vrtloži", u vezi sa Andromedom. Zapao mi je taj glagol za oko. Jedan od najupečatljivijih detalja iz ovog kruga pored još nekoliko potpuno izbezumljujućih izraza iz Hotela. Odlično upotrebljen. Čak sam ga i pozajmio za jedan tekst koji sam skoro pisao.
Wake up and smell the coffin.

Kimura

Ovo komentarisanje nije konstruktivno (Jevtropijevićka je izuzetak), a postaje i dosadno. Svi se bave ''Andromedom'' i to uglavnom zato što naslućuju ko je autor, a ne zato što sama priča zaslužuje toliko pažnje. Po meni, ''Andromeda'' je solidna stvar. Vidi se da je pisala vešta osoba, možda veštija i iskusnija od ostalih, ali joj ja, eto, ne dadoh ni bod. Nije maštovita, liči mi na svašta ponešto, a junakinja (simpatična cura, kojoj je autor uspeo da udahne život) odudara od fantastičnog okruženja i svega što joj se događa u priči. Ona možda brzo vozi, ali sigurno nije masovni ubica. 

Josephine

masovni ubica ljudi i masovni ubica androida nisu isto.

Kimura

D.S.B.

Zanimljivo opažanje atomski čoveče...da čujemo još.

Mme Chauchat

Dogmenov teror

1
zavapi a suza
Zarez. I bolje staviti subjekat, prva je rečenica, da se ljudi ne razbeže.

2
delovati na način da se pokajete i napustite vaše terorističko delovanje
Ne treba dvaput delovati u istoj rečenici, a "delovati na način da se" je sasvim pogrešno

3
koja je trebala
trebalo

4
sudiji— Osećao
ili tačka ili malo osećao.

5
snimak njegovog terora, snimljenog
teror je apstraktna, ne konkretna stvar. Snimak snimljenog - ne ide.

6
pošao duž staze
stazom, ne duž staze

7
gledala besnim pogledima
opet. Gledala pogledima...

8
Stidi se nevaljali čoveče
zapeta...

9
jebi se matora kobilo—
opet zarez.

10
je izašla iz salona
Izašla je

11
Setivši se da je ostao bez likoma i nemogućnost plaćanja
nemogućnosti

12
Zakoračao
bolje krenuo, zakoračio, počeo da korača

13
Tabele su kazale da se ritual održi
prestilizovati

14
mu dade odgovor
dade mu

15
Nakon nekoliko sati i potpuno iscrpljen
bolje zarez nego "i"

16
Sad ne bi traga
nije bilo

17
Prizor ispred
dajte objekat!

18
Žeđ za spoznajom bi jaka.
Ovde ne može, mora "bila je"

19
ovako dušo
zarez!

20
Podala mu se iz ljubavi ka magiji a magija kojom je bio obdaren joj je bila potrebna.
nezgrapno, preformulisati

21
Dobro jutro šećeru.
zarez! vokativ!

22
ritual dušo
vokativ, zarez

23
san joj bi
je bio...

24
Eto ti sudija, evo vam ga ugnjetači
dva vokativa, dva zareza

25
Eto magije dušo
vokativ, z

Ima propusta koji se ponavljaju. Često. Čini mi se da bi uz malo pažnje posvećene zapetama i upotrebe perfekta umesto aorista broj stavki bio prepolovljen. -.-

Plut

Sreća
Bez uvrede, ali od Kufera sam očekivala nešto bolje. Po meni se baš i nije potrudio, a pisao je aljkavo. Istruckalo me je stalno mešanje aorista, prošlog vremena, a u jednom slučaju i sadašnjeg.
Mnogo mi se dopao sam početak, pasusi su pojurili bez problema i povukli me sa Jordanom, a kako je priča odmicala gubila me je sve više. Tako se i završila. Kako je počelo očekivala sam i lepše rečenice, a viškove nikako.
Primer koji je mogao biti mnogo lepši: "Povedu ga u sobičak. Posednu ga u ćošak a jedan policajac stane tako da mu zagradi svaki pokušaj bekstva." Mogla je ovo biti jedna rečenica, sa barem jednim "ga" manje, možda i promenom reda reči... ali da ne idem predaleko.
Prvi višak, koji sam doživela kao traćenje prostora, jeste objašnjavanje kako je papučica stepenica ostala uvučena iz nekog razloga itd itd, pa šta je i gde poceo... Ništa mi nije dočaralo, samo je prekinulo fin početak koji je mnogo dobro funkcionisao. Razvodnjavanje priče ili hodanje u krug dok se ne smisli kuda dalje (tu sam ekspert).
Nije mi jasna ni uloga čopora pasa, čiji vođa govori. Pa i sami komunalni policajci su mi bledunjavi, moguće da je sve to trebalo da mi dočara svet u kojem Jordan živi, ali nije.
"Pcovanje" mi nikako ne ide uz ostatak priče.
Kada sam pomenula aljkavost mislila sam, između ostalog, i na nelogičnost prilikom donošenja presude. Ne može biti da je doneta u korist optuženog jer onda kazna ne bi usledila. Ili ja tu nešto nisam razumela.
Ideja je jednostavna i simpa i verujem da se mogla mnogo bolje odraditi samo da se htelo.

Mme Chauchat

Sećanje na Rial

1
Konrad je ćutao, jer bio je u pravu.
Konrad je bio u pravu?

2
da su to njihovi neprijatelji otkrili svi bi bili mrtvi
ovako bez zareza ispada da bi svi neprijatelji bili mrtvi.

3
nekoliko krčmi okupanim
okupanih, voditi računa o padežima

4
Izgledaš mi izgubljeno stranče
vokativ-zarez

5
Bar su mu učitali lokalni jezik pomisli
obavezno zarez!

6
zamišljeno.— malo
opet problem sa upravnim govorom, kroz sav dijalog.

7
Uvređena sam stranče

Ljudi, aman, vokativ... rasplakaćete me. -.-

8
Prelepi duborezi i slike ukrašavali su
zidove, kristalni svećnjaci i sjajna tkanina stolove, a vazduh egzotične
arome iz kuhinje koje su terale njegov stomak da zavija u ritmu tihe melodije
koja je dopirala iz ćoška sa usamljenog žičanog instrumenta.

:( Ovde već ne znam odakle da počnem...

9
momci u raspuštanim košuljama
em je raspuštenim em su košulje razdrljene, raskopčane, svakakve ali ne raspuštene.

10
disajući
dišući

11
stisnuti u masi nepoznatih ljudi, on je mogao
voditi računa o slaganju u broju.

12
koji je čini se čekao
odvojiti zapetama

13
vodeći ljubav u svakoj od njih ne štedeći energiju
za,pe,te

O nedostacima ove priče već je pisano, ne znam šta bih dodala sem da... eh. Nekad mi je malo neprijatno da čitam tuđe fantazije. Priznajem. -.-

Mme Chauchat

I da, umori me ovo, vidimo se sutra; Plut, preuzmi :)

Plut

Službenica pokorna. Ja ću polako...

Smajl
Uf, Saturnice, i ti si mi se nešto previše opustila pišući. Ili si mnogo računa vodila o ekavici. Imam osećaj da si ovu priču pisala levom rukom (pod uslovom da si dešnjakinja!) i prilično ofrlje. Ne, nije ona loše napisana, ali osećaj nakon čitanja je mlak. Kod ove priče imam problem što ne umem da objasnim šta mi tačno smeta, osim klasične i konzervativne farme, ali to po prirodi posla moram zameriti iako znam da će mi neki spočitnuti zakeranje. Vrlo moguće i da će biti u pravu.
Elem, u svetu u kojem je sve na dugme, gps i očitavanje kodova sumnjam da postoje farme u kojima životinje i ljudi gaze po govnima, a teški smrad se širi unaokolo. Ali dobro, ovakva farma mora da postoji zbog priče.
Rekla bih da si se i ti vrtela malo oko svoje priče, ali nisi daleko stigla. Sve u svemu, iako mi je dijalog pri kraju potpuno neubedljiv, pričica je simpa, ali mislim da ću je brzo zaboraviti.

Plut

Meso
Ova priča je pri vrhu lestvice, koliko vidim. Hm... nije mi najjasnije baš zbog čega, al' ajd'. Ne, nije me smorila.
Ako ćemo baš da se nagvaždamo, vrlo je upitno ispunjenje zadatka. Ne vidim ja ovde posledicu kazne, osim u poslednjim pasusima. Pre će biti da se Loni bavio sprečavanjem potencijalne veće kazne.
U principu, ideja je dobra i mogao bi od ovog biti dobar krimić (dobro i horor). Smetalo mi je toliko objašnjavanje u sredini priče, previše olako rešenje, bez imalo truda. Kao da čitam deo novinarskog teksta.
Eto, već treća priča za redom u kojoj mi se čini da se autor nije potrudio koliko treba.
Kanibalistički kraj se mogao nazreti već po naslovu i nikako mi se ne dopada. Kao da je dovučen iz neke druge priče i na silu nakalemljen na ovu.
Stanija i Soraja mi nisu zasmetale jer pojma nemam ko su dotične, čak i kad sam fotke videla. Ne znam da li su ta dva imena morala imati neki veći značaj, meni nisu.
Ne mogu ni za ovo reći da je loše napisano, ali opet bled utisak,

Plut

Loni

Quote from: D. on 18-10-2012, 14:44:14
ali zašto stalno moram da ponavljam da ovo nije evrovizija, ni olimpijada, ni grand parada....?

nema trijumfa, samo dobre priče. ne omalovažavam uspeh, govorim realno stanje stvari. objektivne činjenice. loni nije "trijumfovao", jer deli prvo mesto sa još jednom pričom. scallop nije glasao, da jeste, loni ne bi "trijumfovao".

rekla sam i gde su prednosti priče, ne samo loše. ali vi čitate samo loše, jer to odgovara vašoj slici o meni.

Ok. Scallop da je glasao, moja priča bi pala,
ali da Burundi da nije glasao/la, a Burundi je entitet koji nema nijedan post već samo dolazi na glasanje,
i da su mu/joj tao takvom oduzeti glasovi, onda bi i tvoja priča pala jer od Burundi/ja imaš max 3 poena.
Dakle ne možemo se igrati igre Šta bi bilo kad bi bilo.
Faktor sreće i koincidencije = pa bože moj. Tako je i u fudbalu.

Šta ćemo sad?  :roll:

U ovom krugu smo izdelili prvo mesto i ostaće upamćeno da smo oboje trijumfovali.

Međutim u krugu gde si na prvom mestu zajedno sa Hrundijem, moralna pobeda ide Hrundiju
jer u tom krugu ti nisi glasala, a on jeste.
Da si glasala sigurno bi kliknula i njegovu jer je odskakala po kvalitetu, a time izgubila prvo mesto.

Ovde smo glasali oboje, čime niko nije izbegao daljenje konkurenciji, dakle oboje smo moralni pobednici.

Ja inače ne mislim da likovi moraju da budu maksimalno zaokruženi na 6000 slovnih znakova.
U priči imamo klasičnog psihijatra, komšinicu koja je zabrinuta za muža i nesrećnog muža čiju je psihu tehnokratski frižider toliko
uništio, da je čovek poludeo u nedostatku mesa i ne mogavši da kontroliše sebe opredelio se za kanibalizam čim mu se prilika ukazala.

Da smo umesto 6000 slova imali prostor od 12 000 bilo bi prilike za temeljniji prikaz razvoja njegovog ludila.
Ovako je ispalo kroz retrospektivnu priču, ali bože moj - mali prostor, malo i mogućnosti.

Josephine

Quote from: kimura on 18-10-2012, 21:23:25
Ona ne bi ni atomskog mrava zgazila.

Ona je zarobljena u danu koji se beskonačno ponavlja. To joj je kazna. Šta ima da izgubi?

Psihologija vam slabo ide. Zato neki pišu crtani film umesto sf-a.

Josephine

Quote from: Loni on 18-10-2012, 23:45:28
ali da Burundi da nije glasao/la, a Burundi je entitet koji nema nijedan post već samo dolazi na glasanje... itd.

nemaš likove, nemaš zaplet, imaš crtani film i dobru ideju. nemaš trijumf.

Džek

Hvala Jevtro na analizi Dogmena, upravo to je ono što mi treba od radionice. Ovaj eksperiment sa izrazom, gde se upravni vodi u jednom dahu, bez zapeta, mi nije uspeo. To samo Meši prolazi.

Aorist mi je definitivno "in" u radionici, štedi karaktere. Da sam imao nekoliko viška, ne bih se njime služio i sveo bih greške na razumnu meru. 
Takođe, ostale gramatičke felere koje si nabrojala sam uočio a nadam se i zapamtio.

delovati na način da se pokajete i napustite vaše terorističko delovanje

Ovu konstrukciju koriste određene instance u RL, dobro sam je zapamtio :)

Stidi se nevaljali čoveče
zapeta...

jebi se matora kobilo—
opet zarez.

I ovo... mislio sam se da li da stavim zapetu, al' kada se izgovori naglas, zvuči vernije. Dakle, emocionalni iskaz u dahu, bez pauze.

Ups, da li sam se to izlanuo o svom pokušaju i prekršio pravila? Joj, jesam. Stavite me na Most Wanted listu...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

D.S.B.

Vidi, tvoj je Teror? Prvi put sam u ovom krugu iznenađen...
Treba li sada da i ja otkrijem koja je moja, ili se već zna jer je samo moja ostala  :mrgreen:

scallop

Stalno sam zapitan kako Jevtropijevićka povadi sve što joj smeta. K'o čika Zuba. Ipak, da zanovetnem malo:

11
Setivši se da je ostao bez likoma i nemogućnost plaćanja
nemogućnosti

Mislim da bi bilo kako je sugerisano da je - "mogućnosti plaćanja". Kako je napisano "nemogućnost plaćanja", ako je povezana sa daljim tokom rečenice onda je OK. Ako nije povezana, onda je u pitanju neka druga brljotina. 8)

Loni

Quote from: D. on 18-10-2012, 23:49:29
Quote from: Loni on 18-10-2012, 23:45:28
ali da Burundi da nije glasao/la, a Burundi je entitet koji nema nijedan post već samo dolazi na glasanje... itd.

nemaš likove, nemaš zaplet, imaš crtani film i dobru ideju. nemaš trijumf.

Crtani film nije žanr već tehnika.
Likove imam.
Previše obični? So what?

Šta fali liku naratora? Komšija profi psihijatar koji živi sam, želi da pomogne komšijinom mužu jer mu se komšinica koja mu obećava nagradu očigledno dopada.
Zato žrtvuje svoj dan ne bi li njenog muža odveo na pecanje i kao profi psihijatar porazgovarao s njim.

Kakav to lik treba da bude da bi bio ,,lik''?
Mora li svako da bude Hamlet, Vronski, Kralj Lir da bi bio lik?
Gde piše da neko ne sme da bude običan, klasičan lik iz susedstva koji ima tipične muške poglede na žene, tipičan pogled na komšiju i tipičan proračun isplativosti svog delanja?

Zaplet ne moraju da imaju kratke priče. Nije to celovečernja drama pa da mora da se ima zaplet koji vodi ka peripetiji, kulminaciji i raspletu.
Osim toga zaplet je komšinicin angažman psihijatra oko muža.

Preokret u priči postoji. Ma koliko mi znali da je muž Stanije Soraje lud i da gaj e do ludila doveo frižider,
niko ne očekuje da je lud u toj meri da poželi meso za jelo, pa bilo čija i ma po koju cenu.

Po čemu je tvoja junakinja više motivisana da ubija sve androide redom, a moj lik kome frižider uskraćuje meso, nije motivisan da pojede meso psihiajtra kad ih niko ne vidi?
   Meni nije jasno zašto je tvoja junakinja Blade Runer koji seo kompljuje na inteligentne mašine, a ne okomljuje se na žive ljude koji joj ne daju hleb na ulici i neće da joj otvore zgradu da uđe u svoj stan.
   Da mene komšija neće da otvori zgradu preko interfona, valjda bih mrzeo više komšiju nego tehnički mehanizam, baby.   

Josephine

mnogo braniš priču, loni. počeo si još od sitnih komentara da je braniš. pojma nemam ko su tvoji likovi, a dva puta sam pročitala priču. svi su bledi. ne govorim o motivaciji, već o karakterizaciji.

QuoteGde piše da neko ne sme da bude običan, klasičan lik iz susedstva koji ima tipične muške poglede na žene, tipičan pogled na komšiju i tipičan proračun isplativosti svog delanja?

nisam ovako videla tvoje likove. polako, priča ima i dobrih strana.

moja junakinja nema susret sa ljudima, samo sa androidima. u tome je razlika. ona do ljudi ne može da dopre od kontrole androida. jedini čovek je antikvar, i on joj se gadi, ali ga ne ubija. ona sa razlogom nasrće na androide. misliti o tome. i ja promišljam kada pišem i ništa nije baš toliko naivno. ne zato što sam bolja, nego zato što mislim o radnji i zapletu. moja junakinja je zbog brze vožnje osuđena na doživotnu kaznu ponavljanja istog dana. ona je u apsurdu. svet je robotizovan, nema emocija, nema razuma. androidi su otelotvorenje takvog stanja duha. zato nasrće na njih. 

i hrundijev lik je odlično opisan. kroz dela i reči, i ima dušu. nadrkanu, ali je ima.

Джон Рейнольдс

Андроиди су заправо мушкарци "мекушци". Можда напишем коју о томе, али не вечерас.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

pop psihologija. ne blamiraj se. android u mojoj glavi nema ni pol ni rod. ima muška imena, ali slučajno. vratar, vratar i vozač. gotovo uvek, u realnom svetu, muškarci. tako i u priči.

Джон Рейнольдс

Случајно мушка имена? Мда... Сунце те фрактално разбило.  xrofl Од реченице "И? Где ћеш сад, мала?", а изговара је службеник који очински гледа главну јунакињу ова прича је вриштала - Д! Није то никаква поп психологија (и што се ти жалиш на поп психологију, кад је ти просипаш где стигнеш?), већ познавање мотива који се код аутора врте у бескрај. Ајде да кажем "нажалост"... Нажалост, твоје писање због тога не само да не напредује, већ је све слабије. Имаш потенцијала, то сам већ рекао, али саму себе покопаваш.

Додуше, поновићу, ове фемале емпоњермент форице можда би чак и имале неку прођу - у смислу да то неко купи.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

pročitaj prvo sve moje priče. preporučujem.

ah, da, vidiš, i zaboravila sam da je službenik drugi čovek kojeg sreće u priči... dakle: službenik (policajac), vratar, vratar, vozač. sve muškarci i u realnom životu. jedan ženski lik koji je kažnjen za brzu vožnju, jak i promišljen pri tom, nestereotipan, je dovoljan za ovu priču. da bi bila realna ona mora da ima stereotipne sporedne likove.

a tu je i Marko, Sofijin dečko.

Josephine

Loni, imaš lepu maštu, uvrnut si i hrabar. Obrati pažnju na likove. Meni tvoje priče zbog slabih karaktera liče na crtane filmove (po treći put). Ako ti je bitno moje mišljenje uopšte...

Lord Kufer

Quote from: Plut on 18-10-2012, 22:37:01
Sreća
Bez uvrede, ali od Kufera sam očekivala nešto bolje. Po meni se baš i nije potrudio, a pisao je aljkavo. Istruckalo me je stalno mešanje aorista, prošlog vremena, a u jednom slučaju i sadašnjeg.
Mnogo mi se dopao sam početak, pasusi su pojurili bez problema i povukli me sa Jordanom, a kako je priča odmicala gubila me je sve više. Tako se i završila. Kako je počelo očekivala sam i lepše rečenice, a viškove nikako.
Primer koji je mogao biti mnogo lepši: "Povedu ga u sobičak. Posednu ga u ćošak a jedan policajac stane tako da mu zagradi svaki pokušaj bekstva." Mogla je ovo biti jedna rečenica, sa barem jednim "ga" manje, možda i promenom reda reči... ali da ne idem predaleko.
Prvi višak, koji sam doživela kao traćenje prostora, jeste objašnjavanje kako je papučica stepenica ostala uvučena iz nekog razloga itd itd, pa šta je i gde poceo... Ništa mi nije dočaralo, samo je prekinulo fin početak koji je mnogo dobro funkcionisao. Razvodnjavanje priče ili hodanje u krug dok se ne smisli kuda dalje (tu sam ekspert).
Nije mi jasna ni uloga čopora pasa, čiji vođa govori. Pa i sami komunalni policajci su mi bledunjavi, moguće da je sve to trebalo da mi dočara svet u kojem Jordan živi, ali nije.
"Pcovanje" mi nikako ne ide uz ostatak priče.
Kada sam pomenula aljkavost mislila sam, između ostalog, i na nelogičnost prilikom donošenja presude. Ne može biti da je doneta u korist optuženog jer onda kazna ne bi usledila. Ili ja tu nešto nisam razumela.
Ideja je jednostavna i simpa i verujem da se mogla mnogo bolje odraditi samo da se htelo.

Pa, sve što sistem radi jeste u korist građana  :twisted:

Aj, da se nešto razumemo. Priča se zaista ne piše za nedelju-dve, ili za dan-dva, savršeno oblikovana kako bi ti htela. Tekstovi stoje godinama i pomalo se dorađuju i tek onda se objavljuju. Što bi reko Bata, tako je radio i Zaratustra (Meša).

Čopor pasa i pcovanje su čista sabotaža od strane pisca, kako bi se sapleli oni koji su navikli da klizaju po ledu a ne po džombama i tucaniku. Jer, što reče jedan lik u filmu "Pukovnik Redl" - "Život nije šećerlema!"
To su oni trenuci u tekstu kada čitalac nikako ne može da bude siguran da li se pisac zajebavao ili je prosto neznalica. Ali, čitalac treba ponekad da posumnja i u svoj razum i da veruje piscu da tako treba.

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 19-10-2012, 01:48:58
Додуше, поновићу, ове фемале емпоњермент форице можда би чак и имале неку прођу - у смислу да то неко купи.

Pa ti bi kupio. Ja sam ti trn u oku jer ne možeš sebi da priznaš da si me pogrešno procenio i da sam ti, zapravo, simpatična.

Stipan

Quote from: D.S.B. on 19-10-2012, 00:30:56
Treba li sada da i ja otkrijem koja je moja, ili se već zna jer je samo moja ostala

Nije samo tvoja ostala.
"Isključen" je Stipanova, pa se ovom prilikom svima zahvaljuje na komentarima i na glasovima.

scallop

Imam jedno pitanje:

Vata li jesenje drmusanje sve u Vojvodini (osim Plut) ili su nama na Radionici takvi zapali?

I molim Džona da se ne zadovoljava i na Radionici. Neka ostavi D. malo i nama.

Hiperhik

Quote from: Stupid on 19-10-2012, 04:38:23
"Isključen" je Stipanova, pa se ovom prilikom svima zahvaljuje na komentarima i na glasovima.

Hteo si reći - Stupidova, pretpostavljam?

:-x

saturnica

Quote from: Hiperhik on 19-10-2012, 08:46:51
Quote from: Stupid on 19-10-2012, 04:38:23

Hteo si reći - Stupidova, pretpostavljam?

:-x
da, zabunio se... xwink2

scallop

Stipan

saturnica

Tko bi rekao da jesen može izazvati takvu depresiju...