• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 23 - novembar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 20-10-2012, 01:29:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Stipan ko Hamlet: Spavati, sanjati...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kimura

Slažem se, iako možda niste u pravu.

Stipan

Ispravka - sanjati, voleti i ljubiti, nikad se iz sna ne buditi.

Kimura

A zašto ne : samo voleti i ljubiti pre sna iz kog se nećeš buditi ?

Stipan

Kimura dušo, ja ne poznajem nijednu formulu kojom bih razdvojio ljubav i san.
A to je san iz koga ne želim da se budim.

Kimura

Eh, ja nekako više volim da ljubav bude stvarna. Da ima šta da se vidi , čuje i, ako je sreće, opipa. Sa snovima nikad nisi načisto : ne možeš da se probudiš kad želiš ili češ se, naprotiv, osvestiti baš kad je najlepše. A nisi ni bezbedan. Možda će te ono što sanjaš dočekati na javi i reći : ''Ti misliš da si mi utekao, a mene evo !''

Stipan

Ah, ne Kimura, moji snovi su pravi snovi. Bezbednost je utočište za kukavice.

Lord Kufer

Neki ljudi nemaju animu i ne znaju šta je to ljubav. Oni samo znaju šta je masno i šta je kiselo.

Džek

Tintara prestala da boli, a Stevo nije vaskrsnuo. Gile-gile ne pali, dao sam sve od sebe, sad vi smišljajte druge metode reanimacije.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

Quote from: Stipan on 27-10-2012, 13:52:46
Kimura dušo, ja ne poznajem nijednu formulu kojom bih razdvojio ljubav i san.
A to je san iz koga ne želim da se budim.

San je ono što se želi, a život je buđenje
  - Meša Selimović.

Biki

Kad nije upalila moja mirisTna ruza tesko da ce sta da upali.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 27-10-2012, 20:43:26
San je ono što se želi, a život je buđenje
  - Meša Selimović.

Mi smo izgnali lepotu, a Grci su ustali na oružje zbog nje.
  - ALBER KAMI, Leto, Jelenino progonstvo

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 27-10-2012, 20:41:13
Tintara prestala da boli, a Stevo nije vaskrsnuo. Gile-gile ne pali, dao sam sve od sebe, sad vi smišljajte druge metode reanimacije.
...usta na usta...ili osti u kosti, pa da vidiš...:)

scallop

Ako je nekom danas slučajno rođendan, možda četrdeset treći - želimo mu veći.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Ne bih znao da kažem, a i nije prijatno kada se sabajle nekome stavlja do znanja da je korak bliže onostranom...

Garant je Stipanu :)

Stipan

Eh, da je makar Stipan taki mlad i drčan...

Džek

Stipan

Jeb'ga tako delujem u mraku po promocijama, ali istina je mnogo surovija...

Džek

Surovo je kada uniDžem u diskoteku i stanem na podijum raširenih ruku a u jednoj flaša vina, i dopuštam da mi stroboskopska i ostala šarena svetla oči kroz zatvorene kapke tangiraju a muzika neka ubij bože, i kada čujem sa strane "Vidi matorca jeee..." pomislim "fakat, što puštaju matorce 'vamo..."

E to je surovo, Stip :)                                                                                                         

scallop

Bilo bi ti lakše da ja dođem s tobom.

saturnica

Dzeki, sve ti sritno bilo i dusa i tilo... xknuddel

scallop

Ako me povede reći će mi: "Deda, vodi svog pijanog sinovca kući."

saturnica

Ako krenete na koncert klasicne glazbe, nitko vam nista nece reci. Tamo nitko ne mari za godine.

scallop

Problem je što bi Džeka, onako sa flajkom, i odande izbacili.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

saturnica

Quote from: scallop on 28-10-2012, 10:24:39
Problem je što bi Džeka, onako sa flajkom, i odande izbacili.
Jednom je jedan takav lik, s bocom vina u ruci sjeo tocno iza mene na koncertu ozbiljne glazbe. Cijelo vrijeme je pomalo cugao i blesavo se smijuljio. Negdje na sredini koncerta, zaspao je blazenim snom pravednika. Cak mu je i hrkanje bilo tiho, kao da je imao respekt prema klasici.
A ja cijelo vrijeme strepila da ce se po meni izbljuvati.
Za zivo cudo, nitko ga nije dirao niti izbacio van. Ni izbljuvao se nije.
Kad je sve zavrsio, i sala se ispraznila, on je i dalje bio u dubokom carstvu snova.

Kimura

ivica

Neću učestvovati u ovom krugu. Srećno svima koji će slati priče!

Džek

Hvala svima i dosta sa cirkusom. Još sat vremena i ponoć, fajront. Nisam niš' pametniji al' mi se izgleda uši razvukle.
I sad nek' me neko uveri da je ovaj društveno prihvaćeni običaj za normalne ljude. Tegliti me za uši ceo dan, dušmanski i sa apetitom, mogu samo bolesnici. A i ovo nije Radio Šabac da se piče čestitke i pozdravi.

Stipan

A sad, ako smo se istreznili od proslave, malo inspiracije za dame i gospodu koji još ne pišu.

http://youtu.be/zGJWG3HI6Nw

Anomander Rejk

Zadatak je zahtevan, ali i izazovan. Učestvujem ovaj krug.
Tajno pišem zbirke po kućama...

mirkiekishka

Quote from: Džek svih zanata on 29-10-2012, 00:06:58
Hvala svima i dosta sa cirkusom. Još sat vremena i ponoć, fajront. Nisam niš' pametniji al' mi se izgleda uši razvukle.
I sad nek' me neko uveri da je ovaj društveno prihvaćeni običaj za normalne ljude. Tegliti me za uši ceo dan, dušmanski i sa apetitom, mogu samo bolesnici. A i ovo nije Radio Šabac da se piče čestitke i pozdravi.
Uuu pa ne piče više čestitke i pozdravi na radiju, koliko znam. Radio Osečina sad vlada tim odsekom za zapadnu Srbiju.

A imala sam neku ideju za priču i sad mi izmače, pih!
Srećno svima koji šalju, i bolje da budu dobre, jer ću ih čitati.  :!:

Stipan

A? Izmače ti priča? Jbt, ja se ubih loveći kakvu takvu ideju, a neki tek tako - izmače mi, pa ništa!

mirkiekishka

Pa nije bila neka, ako ti treba, uhvatiću je za tebe, mislim da nije daleko odmakla.  ;)

Stipan

Džek

Sve što više pišem svoj pokušaj, sve mi se manje čini dobar. Da li je to uticaj prošlog plasmana ili sam stvarno zabrljao?
Ako ne završim i ne pošaljem neću nikad saznati... reskirati da budem dva puta zaredom poslednji na onoj tabeli mi nije neka frka.

Ionako tabela nije merilo za moje radove; oni imaju svoju publiku :) :)

Josephine

probaću da nažvrljam nešto, ali mi je tema gadna

Stipan

Moja priča je fantastična! Nepojmljivo dobra za ovdašnju populaciju!

Hmmmm... Možda će baš zbog toga i proći k'o i prošlomesečna...

Džek

Naj je bolje da metnem Vatrene orhideje ispod vode :)

Savajat Erp

Још нисам ни почео...имам идеју, која је безвезе, али, ако ми крене можда и постигнем нешто...можда :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Meni jedino nije jasno koliko Džek ima godina.
Jednom kad napisa da mu otac često ulazi u sobu, ja zaključih da mu je 19.
Onda je pak stariji od D... za koju ne znam koliko ima, ali s obzirom da je Džon zove usedelica, to ne mož' biti manje od 25, 26, 27...
Ko je u celoj toj zavrzlami mladen, a ko mašan?

Savajat Erp

Ево, ја ћу ти развејати сумње фри оф чарџ - четерес и кусур :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

loni, ti si me video i to nekoliko puta. :)

Džek

Quotenapisa da mu otac često ulazi u sobu

:-x :shock:

Ne znam gde si to pročitao, al' ako sam to zaista napisao, onda me očev duh pohodi a da to ne znam...  Strašno.

Loni, zašto jednostavno ne klikneš na profil i razvališ se spoznajom? Samo nemoj da se iznenadiš i ovde preneseš svoj entuzijazam; ovo nije dejting-sajt, siguran sam da nikog ne zanima tvoje otkriće i iznenađenje.

Stipan

Loni, 'ajde molim te proceni i moje godine! Posle ima da vikam teta D. i čika Džek po ceo bogovetni dan...

Loni

Pardon Džek, verovatno sam te pomešao s nekim.
Bio je neki radioničar ko je rekao da mu otac često upada u sobu i presednu mu inspiracija. Zašto sam ja to povezao s tobom, ne znam.
Otkriću valjda ko je tu bio.

Ma koliko godina imao Džek mi ostaje omiljeni autor na radionici što se mašte tiče.

A tebe D... sam video, ali godine ne mogu da odredim. Mož' da bude, al' ne mora da znači...

Ne zanima me to zbog toga ko kako izgleda već više zbog nekog iskustva.
Mislim da su generacije koje su mladost imale u 80-tim, s obzirom da su uvatile to najlepše doba,
samim tim romantičniji i blaži od mlađih koji su živeli u krizama.

Najfrustriraniji smo mi koji smo mladost u 90-im proživeli.
To se mora negde odraziti i na pisanje.

Josephine

Kimura

Po samim komentarima možeš, makar otprilike, oceniti koliko je neko star. Za Red Sonju, na primer, odmah znaš da je veoma mlada, dok za Jevtropijevićku i Scallopa pogađaš da baš i nisu. Ovo sam pomislila i pre pominjanja dede i pijanog sinovca. Tebe, Loni, Saturnicu,  D. i Džeka vidim kao ljude koji su oko tridesetke. Izvinjavam se Džeku, to je zbog mladog duha (rana mladost u osamdesetim i tako to.) Za Stipana i Savajata mislim da su nešto stariji, možda bliži broju 40. Džona nikako nisam mogla da procenim, ali pošto pominje usedelice, verovatno ni on nije na početku života.
U svakom slučaju, sigurna sam da svi učesnici foruma izgledaju fantastično za svoje godine.