• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 23 - novembar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 20-10-2012, 01:29:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Jevtropijevićka on 01-11-2012, 18:49:22
Vidiš šta se može postići uz malo truda i rada na sebi!!!! Misli o tome dok kombinuješ nar i surutku!

xpft xyxy

Stipan

Quote from: Jevtropijevićka on 01-11-2012, 18:43:37
I trideset pet godina, a ti sam proceni da li je to malo ili mnogo...

Balavica...

Savajat Erp

Ја, веселник, завршио! Сад само да је пицукнем мало и шиљем...:) Овога пута ће се показати да шта је брзо, то је и кусо :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Savajat Erp

Посл`о...па шта буде. Пуковник ил` покојник! Са штитом или на њему! Највероватније покојник на штиту. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Ajd' da ne čekaš do sutra. Baš lepo od tebe što si se napeo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ako sam dobro probrao, ovoga puta 15 priča:

Arena
Carica
Crni pauk
Duboko crnilo
Epistoli za Nikosa M.
Glad
Gospodin srebrni
Hobajkule
Levo od vrela
Malena
Pod senkom krakena
Praznik
Slikar
Tamo daleko, daleko na dnu mora
Vostok

Ima li neko da fali?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mandragora Dragon

Quote from: Jevtropijevićka on 01-11-2012, 18:43:37
Quote from: Mandragora Dragon on 01-11-2012, 15:05:29
Ovaj, g. Jevtro, ako stvarno imate malko više godina onda da to i znamo kako bi nam bilo lakše kad nas izrokate kao npr. u septembru, ili ranije, u više navrata, često.
Gđa a ne g. Samo bi mi još to falilo  :lol:  I trideset pet godina, a ti sam proceni da li je to malo ili mnogo...
Sećam se te 1977. godine. Napadao je divan sneg pa smo napravili ogromnog sneška. Na kraju sam ga srušio dok sam isparkiravao ladu iz garaže.

scallop

Drago mi je što bar neko ima sećanje duže od milimetra pa se dosetio Vostoka. :lol:  Ipak, malo priča. Prošle godine u ovo vreme je teralo na dvadeset.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Anomander Rejk

Tri više nego prošli krug. U novembru prošle godine bilo je 16 priča, a u decembru, meni jednom od najdražih i najačih krugova po učesnicima i pričama, čak 21 priča...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

Za stagnaciju je kriva jedna osoba koju neću imenovati, nego ću samo da spomenem lila papier.

Iduće godine u ovo vreme biće pet do šest priča, pet najjačih tigrova radionice koji se ne daju poplašiti mukanjem i landaranjem zvona oko vrata. Šesti će da bude slučajni prolaznik -entuzijast koji nije spoznao  Milka- teror a spoznaće ga prekasno. Duša će mu biti posisana pa ispljunuta.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Kimura

Džek, evo ja sam nova i ne plašim se. A bila sam toliko drska da pošaljem pricu.

Džek

Plašićeš se sestro, kad ti ljubičasti đavo skoči za vrat...

scallop

Opet serendaš? Kad se vi takvi umorite?

Džek

Samo malo gile-gile, Scallope, dok ne stignu priče; da se raja razbudi i naoštri plajvaze. :)

scallop

Ma, ti ništa ne vidiš. Dobro je dok se neki bave višim sferama literature, mi mali ćemo biti mirni. Bolje mi malo prokomentariši naslove. Evo, ja sam već izdvojio jedan. Sviđa mi se i "Levo od vrela". Pošto nema naslova o "blistavim lopočima" ne bih mogao da ti pomognem da saznaš koja je tvoja priča.

Džek

Nešto mi se javlja da sam poslao neku priču, negde...

Kimura

Možda si pisao o ajkulama ? Gore se pominju neke ajkule.

Džek

Ne. Moje ajkule bi bile Tigraste ajkule.

No, Scallop je tražio komente na naslove. Maknite se, hir aj kam:

Arena – oduševio me maštovitošću, izbio me iz frizure.
Carica – asocira me na jedno pijanstvo koje odradih sa caricom Milicom iz dvorca Navip
Crni Pauk – podvodni Spajdermen vs Dogmena i žene-žabe Meri.
Duboko crnilo – i veliko plavetnilo. Ha.
Epistoli za Nikosa M. – nešto kao uspavanka za Radmilu M. Bijelo dugme underwater tour.
Glad – Starac i more; starac u pauzi borbe otvara konzervu tunjevine.
Gospodin srebreni- Silver surfer vs Srbomen se biju oko zlata sa Titanika.
Hoboajkule – ma daj, mislim, strašno...
Levo od vrela – nesmem niš' da zucnem, sviđa se Scallopu.
Malena – maja, majušna seksi sirena u pohotnim šapama pijanih kitolovaca.
Pod senkom krakena – pod takvom senkom, nema boga da se vidi ponovo svetlost.
Praznik – mamuran, jutro posle, dolazi sebi u kadi ledene vode a kad zaroni njušku vidi ružičaste ajkule.
Slikar – Izgubio kalendar, nemere bolan sa kistom pod vodu.
Tamo daleko, daleko na dnu mora – se nalazi čep koji treba izvući, pa nek' ceo svet otekne...
Vostok – ambiciozan naziv, nema šta. Garant nema veze sa prvim svemirskim brodom sa ljudskom posadom, negoli je nešto u vezi sovjetske stanice Vostok na antarktiku... Ivan Drago vs The Thing! To je to, prava stvar! Stalone amebo, pukni od muke! Napred Ivane!

Eto, nadam se da ste naučili nešto o dubokim analizama naslova. Pitajte ako nešto nije jasno, Džek će rado da drži katedru :)

Stipan

Pitanje - Ko je Srbomen i da li se utopio?

Džek

Ne znaš ko je Srbomen?

Sedi, jedan.

Stipan

Dakle, utopio se. Tako sam i mislio...

Džek

Živ je Stipane a njegovo oružje, usrana motka, ti visi nad glavom zbog širenja dezinformacija i upokojavanje nacionalnog junaka!

Stipan

Oh ne!!! Samo ne usranom motkom!!! Povlačim sve svoje zlobne i zlurade izjave!!!

saturnica

Pod senkom krakena...obecavajuci naslov, pogotovo zato jer nemam pojma sto je to kraken?
Kad ce vise price, olovku sam nasiljila a i jezik bogme... :twisted:

Stipan

Kraken ti je mitska ogromna hobotnica.

Ah, da, što se šiljenja tiče:
Kad su naše damice u pitanju - za jezičinu ne brinem...

saturnica

Hvala Stipane, primila na znanje i sto se tice hobotnice i jezicine :evil:

Stipan

Svejedno, drago mi je što te vidim.

Mandragora Dragon

Quote from: Stipan on 02-11-2012, 20:05:26
Dakle, utopio se. Tako sam i mislio...
Utopljeni Bog je kriv.
Quote from: Stipan on 03-11-2012, 09:40:18
Oh ne!!! Samo ne usranom motkom!!! Povlačim sve svoje zlobne i zlurade izjave!!!
Ne brini! Kad je naplavina u pitanju i ono što je čini usranom se ispralo. Uglavnom.

Stipan

D.S.B.

Džek

Da je Tamo daleko, daleko na dnu mora Tamo duboko, duboko na dnu mora, ili samo Tamo duboko, na dnu mora (ovo potonje mi zvučii još bolje) bio bi moj apsolutni favorit. Ovako, ostaje mi Gospodin srebreni da navijam za njega (da navijam da je ispod dobrog naslova dobra priča)

Stipan

Jeb'te! Ljudi moji, zna li iko ovde koja je moja priča!?

Džek

Ko su bre tvoji ljudi i kakva priča?

Stipan

Oh, stvari su onda po zlu krenule! Izgleda da sam Bobanu poslao svoje ljude umesto priče!!!

Džek

Čoveče, objasni mi neke stvari, maglovito mi se javlja da je ovo neki forum, ili sam opet omašio, kao jutros, kada sam mislio da sam ušao u wc dok mi ljudi nisu objasnili da je gradski bus u pitanju...

Stipan

Prokleta rastresenost! Mogu ti reći da mi se u zadnje vreme slične stvari sve češće dešavaju.

Nadam se da nije prekasno da opozovem ljude.
Samo još da se prisetim koji im je broj mobilnog...

Džek

scallop

Džek

Javlja mi se da je neka aber-kutija...

Stipan

Ti si mi jedina uteha poput blistavog svetionika u mračnim vodama.

Ima li ovde ikog živog osim nas dvojice i Scallopa?
Sad se već ozbiljno pitam na koga sam ja to poslao one mamlaze!

Stipan

E, ovo su vam pisci što mlate pare, braćo radioničari. Na njih da ste mi se ugledali!

scallop

Kimura

Imam predlog za dva najživahnija radioničara :
Džek bi mogao da napiše sasvim ozbiljnu priču. Ta priča može da bude tužna da nas srce od nje zaboli ili strašna toliko da posle čitanja ne smemo sami u krevet, ali bez ijednog pokušaja da se izazove smeh. 
Stipan bi mogao da pokuša sa surovom romansom. Zaista surovom. Mislim na priču u kojoj ne samo da neće biti ljubavnih pogleda, nego će sve što inače budi nežna osećanja biti neumoljivo izvrgnuto ruglu. Akteri mogu da budu smešni ili izrazito antipatični, a ono što će se među njima odigrati tako ružno da na kraju zaključimo da su jedno drugo zaslužili.

scallop

Kimura

Nemam takvih pretenzija. Ono je bio samo predlog. Da li vam se dopada ?

scallop

Nisam baš dojmljen. Ovo šta oni rade je deo programa. Obavezni su da popune šupak pauzu dok se Boban nakakani da formalizuje postupak sa pričama. Ja sam tu da im se ne učini da u sali nema nikoga. xfrog

Kimura

Stipan

Quote from: kimura on 04-11-2012, 00:06:53
Ono je bio samo predlog. Da li vam se dopada ?

Što se mene tiče nikako. Nesposoban sam da napišem priču bez ljubavi.

Kimura

Eh, Stipane, upravo to sam imala u vidu. ''Tvoj zadatak'' drugome uopšte ne bi bio težak.