• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 23 - novembar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 20-10-2012, 01:29:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Jel' to i Zosko ima priču? Baš sehr Serbische. :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Ko je počeo da zanoveta pre nego što je počeo da čita?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Ko nije počeo da zanoveta, teško da će početi.
Posle čitanja mož' samo da se zanemi.
Gotovo ko od prave vode kad u usta nam uđe.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 09-11-2012, 04:15:59
Teško, Zosko zna nemački.

scallop

Quote from: Jevtropijevićka on 09-11-2012, 11:24:56

Mda, posle treba da te branimo od ovoga drugoga koji ne zna nemački. :-?  Kao da svi koji su u Nemačkoj znaju nemački. Dalje ne smem ni da nagađam, zameriću se i ja nekome. Recimo priči za koju trenutno verujem da nam se Vimen vratio.

Boban

ajde prestanite da se smarate; pola ljudi u ovom krugu su potpuno novi...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Ili mi ili ti. Neko mora da smara. Smaranje je način egzistencije na ovoj obali foruma. Ako se ništa ne dešava odmah si Robinzon Kruzo i fali ti Petko.

saturnica

"Smaranje je oblik egzistencije na ovoj obali foruma"....scallope, pa ovo je pravi citat Sagite!

Stipan

saturnica

scallop

džin tonik

to skalop samo malo zudi za mnom u radionici pa mu se prividja.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 09-11-2012, 16:02:12

Mda, posle treba da te branimo od ovoga drugoga koji ne zna nemački. :-?  Kao da svi koji su u Nemačkoj znaju nemački. Dalje ne smem ni da nagađam, zameriću se i ja nekome. Recimo priči za koju trenutno verujem da nam se Vimen vratio.
Ha, nagađam koja je, ona koja meni liči na Nemanju Mitrovića iz jačeg perioda :lol: a za autora ne znam, deluje skroz friško, ako je neko od starih radioničara - presvukao se, žestoko! - a ima još jedna za koju se takođe nadam da je od ovih Bobanovih fantomskih novih učesnika, te dve su jedine iole ambiciozne...
A dok ima ko da me brani... mhmhmh.

Plut

Jevtro, Jevtro...ts ts ts.
I sad svi analiziraju tvoje reči i traže nešto što ima veze baš sa njihovom pričom.

scallop

Tačno, a mene brine jači period Nemanje Mitrovića. Ku-ku!

Mme Chauchat

Quote from: Plut on 09-11-2012, 22:35:09
Jevtro, Jevtro...ts ts ts.
I sad svi analiziraju tvoje reči i traže nešto što ima veze baš sa njihovom pričom.

Nema nikakve, nikakve! Ništa nisam ni komentarisala ni imenom izdvojila!!! :lol:
Posle će biti rendanja na sitno za one koji su namerno omašili temu... tako negde do pola učesnika xph34

Stipan

Ah, ipak je to Jevtra. Već sam se prepao da joj je neki mlakonja drpio password!

Kakve bre ambicie, jači periodi i žestina. Rendanje na sitno je Jevtrin manir!!!

Anomander Rejk

Dajte bre stavite glasanje, ponedeljak je državni praznik, neradan dan, taman da se za produženi vikend fino i na miru iščita
i glasa...
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Loni

Dok čekamo početak glasanja, da vam ispričam jedan vic.

Angažovali Jevtropijevićku da bude u žiriju Zvezda Granda.
- Ali ja nisam muzički stručnjak - htede Jevtra da odbije angažman, ipak razmislivši o svoti od 100 evra po emisiji.
- Nema veze. Ti ćeš analizirati literarnu vrednost odabranih pesama.
- U redu - pristade ona.
Poče prva emisija. Prvi kandidat odabra pesmu ,,ide Mile lajkovačkom prugom'' Predraga Živkovića Tozovca.

- Ide Mile lajkovačkom prugom.
Ide Mileee još sa jednim drugom.
Ide Mileee.
- Suvo seno košeno.
Tekla reka kroz selo.
A u reci riba plovi.
Nema koj da lovi.

Ide Mile gori mu cigara.
Ja poznajem mojega drugara...

(Aplauz)

Jevtra uzdahnu i poče s analizom.

1. Ide Mile lajkovačkom prugom - Mile je očigledno kreten čim ide prugom, a ne putem.
2. Ide Mile sa još jednim drugom -  I drug mu je kreten čim ide sa njim.
3. Ide Mile. Gori mu cigara. - Cigara ne gori, nego se puši ili dimi.
4. Ja poznajem mojega drugara - Suvišno. Da ga ne poznaje ne bi mu bio drug.
5. Suvo seno košeno - Košena je trava, a tek kad se osuši postaje seno.
6. Tekla reka kroz selo - JEDINA ISTINA U PESMI!
7. A u reci riba plovi - Kako riba može da plovi? Valjda pliva. Plovi brod.
8. Nema koj da lovi - Riba se ne lovi. Nego se peca. Zec se lovi.

Saša Popović se uhvati za glavu i odluči da ukine emisiju za sva vremena.

Stipan

I tako Jevtra uniđe u legendu i od tog joj časa svekoliki narod Serbski slavu priređuje, ne bi li se nekako zahvalio Svetiteljki Osloboditeljki...

scallop

Šta ćeš, Stipane, uživa čovek u demokratiji ovog topika.

Stipan

Nego, jel' se iko ovde pridržavao teme? Ili to više nije parametar za ocenjivanje priče?

saturnica

Kimura

Pročitala sam sve priče, pa sam još jednom pogledala i onu svoju. Jao, ljudi ! Sama sam uočila pet sitnih i jedan krupan  nedostatak, tako da sam spremna da skrušeno slušam Jevtropijevićkine ili bilo čije zamerke.

saturnica

Quote from: kimura on 10-11-2012, 16:40:30
Pročitala sam sve priče, pa sam još jednom pogledala i onu svoju. Jao, ljudi ! Sama sam uočila pet sitnih i jedan krupan  nedostatak, tako da sam spremna da skrušeno slušam Jevtropijevićkine ili bilo čije zamerke.
Dobro da nije obrnuto, pet krupnih i jedna sitna... :evil:

Kimura

scallop

Ja sam negde na pola čitanja, pa ne bih još o ukupnom mišljenju. I, slabo mi, nešto, mehuraju glavni podvodni junaci.

saturnica

Quote from: kimura on 10-11-2012, 16:46:32
Možda ćete vi videti pet krupnih.
...ma nije da bas netko drzi do moga misljenja, tako da ga odmah uzmes s rezervom...:)

saturnica

Kuferu, imate li vi pricu u ovom krugu? Ako smijem pitati...

Stipan

Kufer je u poeziji do grla, tako da...

Kimura

Meni je, Saturnice, svako mišljenje bitno. Uverena sam da od svakoga ko učestvuje u ovoj radionici mogu čuti nešto korisno. Različiti ljudi i različiti pogledi upravo čine njenu draž. Čitala sam tvoje stare priče  (mislim da i među ovim vodenim znam koja je tvoja),a to sigurno ne umanjuje težinu komentarima koje ću od tebe dobiti.

Stipan

Je, pazi samo da ne zaplačeš na kraju. Opaka je Saturnica...

saturnica

Quote from: Stipan on 10-11-2012, 17:23:50
Je, pazi samo da ne zaplačeš na kraju. Opaka je Saturnica...
Dakle, ovo je sad za  :cry:. A ti si to kao osjetio na vlastitoj kozi? Tu moju opacinu?

Stipan

'Ajde Saturnice, okači negde onu tvoju priču "Glad". Nek vide braća šta je horor!

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 10-11-2012, 15:22:00

Занимљиво. А постоји реч "риболов", али не и "зецолов".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

saturnica

Quote from: kimura on 10-11-2012, 17:20:28
Meni je, Saturnice, svako mišljenje bitno. Uverena sam da od svakoga ko učestvuje u ovoj radionici mogu čuti nešto korisno. Različiti ljudi i različiti pogledi upravo čine njenu draž. Čitala sam tvoje stare priče  (mislim da i među ovim vodenim znam koja je tvoja),a to sigurno ne umanjuje težinu komentarima koje ću od tebe dobiti.
...e bas me veseli da sam prepoznatljiva u ovom krugu...:)

Stipan

Quote from: saturnica on 10-11-2012, 17:37:49
A ti si to kao osjetio na vlastitoj kozi? Tu moju opacinu?

Pa ne baš na Sagiti, ali bilo je primedbi, ne bih rekao da ih nije bilo...

saturnica

Quote from: Джон Рейнольдс on 10-11-2012, 17:41:39

Da, to je tocno, mi ne kazemo da idemo pecati nego loviti ribe. Pecanje kao izraz koriste kontinentalci.

saturnica

Quote from: Stipan on 10-11-2012, 17:44:41
Quote from: saturnica on 10-11-2012, 17:37:49
A ti si to kao osjetio na vlastitoj kozi? Tu moju opacinu?

Pa ne baš na Sagiti, ali bilo je primedbi, ne bih rekao da ih nije bilo...
To nije bila opacina, vec...iskren i srdacan razgovor  xremyb

saturnica

Quote from: Stipan on 10-11-2012, 17:38:26
'Ajde Saturnice, okači negde onu tvoju priču "Glad". Nek vide braća šta je horor!
Sve vise me obuzima misljenje da je to sto izvodim s olovkom i papirom, najobicnije smece!

Джон Рейнольдс

Quote from: saturnica on 10-11-2012, 17:45:11
Quote from: Джон Рейнольдс on 10-11-2012, 17:41:39

Da, to je tocno, mi ne kazemo da idemo pecati nego loviti ribe. Pecanje kao izraz koriste kontinentalci.

Па да зато што их ловите мрежама, парангалима, итд. Кад би се рибе само пецале, нико их се најео не би.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

saturnica

scallop

Crno, Sivo, Mračno, Mrtvo... moreeeeee!  xph34 xph34 xph34 xph34 sterb038

Mme Chauchat

Dok čekamo početak glasanja, da vam ispričam jedan vic.

Angažovali Jevtropijevićku da bude u žiriju Zvezda Granda.
- Ali ja nisam muzički stručnjak - htede Jevtra da odbije angažman, ipak razmislivši o svoti od 100 evra po emisiji.
- Nema veze. Ti ćeš analizirati literarnu vrednost odabranih pesama.
- U redu - pristade ona.
Poče prva emisija. Prvi kandidat odabra pesmu ,,ide Mile lajkovačkom prugom'' Predraga Živkovića Tozovca.

- Ide Mile lajkovačkom prugom.
Ide Mileee još sa jednim drugom.
Ide Mileee.
- Suvo seno košeno.
Tekla reka kroz selo.
A u reci riba plovi.
Nema koj da lovi.

Ide Mile gori mu cigara.
Ja poznajem mojega drugara...

(Aplauz)

Jevtra uzdahnu i poče s analizom.

1. Ide Mile lajkovačkom prugom - Mile je očigledno kreten čim ide prugom, a ne putem.
2. Ide Mile sa još jednim drugom -  I drug mu je kreten čim ide sa njim.
3. Ide Mile. Gori mu cigara. - Cigara ne gori, nego se puši ili dimi.
4. Ja poznajem mojega drugara - Suvišno. Da ga ne poznaje ne bi mu bio drug.
5. Suvo seno košeno - Košena je trava, a tek kad se osuši postaje seno.
6. Tekla reka kroz selo - JEDINA ISTINA U PESMI!
7. A u reci riba plovi - Kako riba može da plovi? Valjda pliva. Plovi brod.

Saša Popović se uhvati za glavu i odluči da ukine emisiju za sva vremena.
xrofl

Malo je sto evra po emisiji, bez dvesta-trista ne bih ni uzela u obzir  :mrgreen: A "Ide Mile" je analizirao, dal Momo Kapor, da li Milovan Danojlić, ne znam što bih se ja sad tu gurala -.-
Samo da izdvojim kako je "Jevtra uzdahnu i poče s analizom" apsolutno najbolje pogođeni deo cele priče!!!!!!!!!!!!!1

scallop

Sad Boban može da digne glasački list. Pročitao sam sve priče i prilično sam nesrećan. Daj Bože da ima tri priče sa kojima sam ostao u miru.

A što se tiče Lajkovca i Lajkovačke pruge to smo rešili pre više od dvadeset godina.