• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 23 - novembar 2012 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 12-11-2012, 03:02:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za sledećih pet priča:

1. Pod senkom krakena - Džek svih zanata
2. Levo od vrela - Coffin Anal
3. Crni pauk - Sinlen
4. Duboko crnilo - Savajat Erp
5. Glad - bitanga
6. Tamo daleko, daleko na dnu mora - Mandragora Dragon
7. Carica - kimura
8. Gospodin Srebreni - Plut
9. Epistoli za Nikosa M. - Hrundi
10. Vostok - D.S.B.
11. Slikar - Anomander Reik
12. Malena - Stipan
13. Praznik - hidden
14. Hobajkule - Loni
15. Arena - Angie

saturnica

Quote from: Miljan Markovic on 28-11-2012, 17:19:19
I ko je pobedio, mislim, ko je bio u pravu?
Vjerojatno zene, jer imaju bolji osjecaj za boje.

scallop

Da je ovde Kufer bi pobedio. I, odma' bi mu inaugurisali. Jelena je rekla koštana boja (bone colour).
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Zakasnio si. Na tu boju sam postavio autorsko pravo.

Dakle, kad stignemo do nasledstva, ne znam ko nešto u životu nije nasledio. Samo se nekih nasledstva rado, a nekih drugih nerado sećamo. Evo, kad sam ja od D. nasledio Radionicu, ona je ostala ubeđena da sam je oteo, a Kufer bi rekao da sam je oduvao okarinom. Pod uslovom da mi prizna komadić šamanstva.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mandragora Dragon

A ovi, nanu li im naninu, isekoše mi žicu na dan slave; bio je petak, pa mi uskratiše tako subotu da mi ne udele kojim slučajem nedelju. Ja sve pare skrcao da nahranim i napijem goste i nema za net. Taman nešto leglo kad eto rođendana sinu mome. Dođoše isti gosti, opet gladni, opet žedni, zaboravili šta su sve pre nešto dana u burage nakrcali. A ovome mome želju sam ispunio, telefon sa androidom, ispade imperativ, nabavio, ima tu Sagite, ali ne lezi vraže: neće ovi debeli prsti da ubodu gde treba i sve mi se odbija. I evo sad nešto nagrebah. Čestitke Plut, hvala Kimuri, Hrundiju prinovu i to što pre, čestitke Coffinu, iako ja tu nisam ukačio, a i soundtrack je legao k'o šaka na oko. Ali čestitke i Stipanu, ne zbog plasmana već zbog toga što je ovo baš dobro. Saturnica nije poslala priču, ali je ćiribimbila i žao mi je što ju je zdimilo tupilo od nekužitisa, malko sam žurio sa komentarima znajući da će da me ukinu. Džek: "Tamo daleko, daleko na dnu mora, tamo je selo moje, tamo je Srbija."
Evo da zalepim šta sam dužan.

7. ,,San" i ,,košmar" su bajkoviti i hororični, na trenutak šaljivi, dakle, zanimljivi. Naravno, malo je blesavo da ,,carevna" ima lak za nokte. ,,Buđenje" objašnjava li objašnjava. Makazice bi ovde možda napravile čudo, mislim, ako se priča isecka na delove i oni rasporede na pravi način. 

8. Rejmond Čendler na dnu mora. Spika u prvom licu i posao istražitelja, ne mora da bude privatni detektiv, ili može da glumi da jeste i tako to. E zato mi smeta toliko Sfštine, glavonošci, ili već šta da su, sa svim tim sisaljkama, tentakulama i slično. Zato bi valjalo da se glavni baja makar obuče kao F. Marlou, kišni mantil i šeširče i približi onome što smatramo čovekom. Inače je dobra priča.   

9. Au, brate al' si načitan. Svaka čast, ali ja nisam uspeo da dešifrujem ni pola od prinetog na oltar Radionice. Baš bi bilo lepo da je ovo deo nečeg većeg, npr. romana, ali da ne bude sve ovako, već da postoje i neka pojašnjenja pre, a neka mogu i posle, i naravno, neka radnja.

Mandragora Dragon

E, da. Hvala i A. Rejku. Mada ovo niko ne čita.

scallop

Kako ne čita? Sve uredno overimo i zavedemo među ostale pusule.

Mandragora Dragon

Quote from: scallop on 17-11-2012, 16:49:11
Gledanje te hilbili zombi serije može da inficira prizemnošću.
He, a "True blood" je red neck. Američki seljaci su u žešćoj frci.

scallop

I "Selo gori, a baba se češlja" je tu negde. Za publiku koja gleda TV i ide u bioskope, to su žestoko SF i horor teme.

Mandragora Dragon

U ovim "Jagodićima" ima neki što koljucka po kućama.

Džek

Upravo pristavio sedmu epizodu treće sezone za skidanje i ne pada mi na um da vas poslušam i lišim se svog malog zadovoljstva.
Kaže torent da mi epizoda stiže  za 12 min u komp. Toliko vremena imate da mi obrazložite zašto da je izbrišem sa harda i blejim u prazan ekran :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Mandragora Dragon

Npr. serije: Riget i Riget II, Larsa fon Triera, Masters of Horror, a od novijih American Horror Sory-druga sezona je u toku.

Coffin Annal

American Horror Story je kompletna šizofrenija. To se ne bi smelo propustiti! MoH mi je malo treš, al' može da prođe. Kingdome nisam još gledao, ali sam čuo da je neverovatno dobro. Ma, gledaj Očajne domaćice.
Wake up and smell the coffin.

scallop

A, da to šta biste gledali, a šta ne biste, razmotrite na topiku koji se bavi TV serijama i drugim ekranizacijama?

pokojni Steva

Ili na "program društva LK", to mu od skoro dođe na slično.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mandragora Dragon

Samo smo hteli da pomognemo jednom ljudskom biću sakrivenom ispod kože tigra.

bitanga

Mandragora Dragon

bitanga

American Horror Story synopsis:

Oh my god I just had sex with a ghost, who doesn`t know he is a ghost, then that must mean, I`am a ghost :-?   :-P

Džek

Quote from: Mandragora Dragon on 04-12-2012, 21:35:44
Samo smo hteli da pomognemo jednom ljudskom biću sakrivenom ispod kože tigra.

Misliš, tigru u ljudskoj koži? :)
Kad će priče, od dokonosti se bacamo na izučavanje puta šaolina...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Coffin Annal

Quote from: bitanga on 06-12-2012, 08:50:58
American Horror Story synopsis:

Oh my god I just had sex with a ghost, who doesn`t know he is a ghost, then that must mean, I`am a ghost :-?   :-P

Sex, duhovi, samoobmana. Šta ćeš bolje?! :D

bitanga

a otkud duhu erekcija, kada nema krvotok? :)

u stvari otkud uopste duhu spolni ud :D

Loni

Ne mora da znači da duhovi nemaju krvotok i da su nematerijalni.

U avramskim religijama podrazumeva se da je duša nešto u nama, sastavljena od sitnih podatomskih čestica
koje napuštaju telo posle smrti.
Duh bi bio duša bez tela. Po tome ne bi trebalo da samostalno ima krvotok, spolni ud itd.

Međutim to nije jedina teorija o duši.

Postoji i ona druga (new age) po kojoj duša uopšte nije u čoveku već je udaljeni gejmplejer koji postoji nezavisno od tela. Ona kontroliše telo kao što mi kontrolišemo karakter u video igrici, ali sa mnogo ubedljivijom iluzijom.
Nešto kao u vojnik u filmu ,,Avatar''. On nije plavi pandorac, već je sve vreme vojnik sa nekim kacigama u nekom sanduku i iluzija mu je tako dobra da oseća i bol i zadovoljstvo kao plavi Pandorac.
Slična iluzija je u filmu ,,Matriks''.

Ako duša dakle nije u nama već je udaljeni gejmplejer, ona ne mora biti nematerijalna. Može biti svakakva. Nekakvo fotonsko biće, vanzemaljac / vanvasionac.
To što više nije gejmplejer tela homosapiensa, ne znači da je i van ulogovanja lišena nekakvog fizičkog tela, nekakve erekcije itd.

SF avramskim religijama ne robuje.

Coffin Annal

Quote from: bitanga on 06-12-2012, 23:34:01
a otkud duhu erekcija, kada nema krvotok? :)

u stvari otkud uopste duhu spolni ud :D

Willy-O'-The-Wisp