• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 24 - decembar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 19-11-2012, 09:44:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Tema za decembar: NASLEDSTVO

Pokušavam da zadaci budu što jednostavniji i prostraniji da bi bar neko ispunio uslove.
U ovom slučaju reč NASLEDSTVO posmatramo u svim njenim alotropskim modifikacijama, dakle, od konkretno ostavljenih dobara preminulih rođaka do nasleđenih društvenih ili političkih odnosa.

6000 karaktera, meni na PP ili na mejl znaksagite@yahoo.com
Rok 3. decembar do PODNE. 
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

:x

mi smo, kanda, retrogradirali...

daj neku duševniju temu, bre, bobo... ove prizemne (ispod vode, nasledstvo...) uopšte me ne pale.

scallop

Ti piši o genetskom nasleđu. Introspektivno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Nema neinspirativnih tema; ima samo neinventivnih pisaca... Od svega se može napraviti sjajna priča.

Josephine

Quote from: scallop on 19-11-2012, 15:17:56
Ti piši o genetskom nasleđu. Introspektivno.

i napisaću priču u vrhu, kao i uvek kada pišem introspektivno... ali ovog meseca mi je trebala baš inspirativna tema. da na papir izbacim ono što introspektivno držim u sebi, jel...

nasledstvo je samo po sebi rogobatan izraz. može se od svega napraviti sjajna priča, ali ova tema vežba tačno šta? ranije smo dobijali smislene zadatke, sada samo jednu reč i opali po kucanju. ove teme podstiču skribomaniju. sorry, bobo, dragi moj.  xremyb

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Mojoj, svačijoj, osim tvoje koja nije skribomanija nego dubokoumna senzitivna introspekcija.  xremyb

Josephine

ma ne lažite. :lol:  rado biste vi pohvalili svoje, samo sada veći efekat postižete tako što to ne govorite.

naravno, ova tema podstiče i moju skribomaniju, jer je banalna. ja bih teži zadatak, ali šta je tu je. poštujemo boboa...

scallop

Sad lažem? To ti je kao miroljubivo, dubokoumno? alio bih se ja ali nemam sučim. Nisam ja svojim divljenjem doveo BoBoa dotle da zada prvu reč koja mu padne preko veđa.

Boban

Nije u redu da ja potrošim više vremena na smišljanje ideje nego pisci na osmišljavanje priče.

Džek

Tema je bre nebitna; ne znam zašto svaki mesec hampa i frtutma oko toga. Sad bi nešto lanuo o rđavom i dlakama, al' neću, ja sam fino dete  :mrgreen:

Slažem se apsolutno da se od svega može napraviti priča. Stvar je u tome da se osmisli kraj; lako je kada postoji cilj kome treba stremiti a ko misli da je lako skontati kraj pa onda početak, neka pokuša :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Barbarin

Ja koji nisam pisac, niti ću ikad biti, imam već nekoliko ideja, šta bi bilo da sam pisac.  xrotaeye
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Loni

ledstvo = zaleđena zemlja, ledina
nasledstvo = nasad ledstva, veštački zaleđena zemlja.

Mislim da može i tako.  :roll:

Džek

Quote from: Barbarin on 19-11-2012, 23:12:43
Ja koji nisam pisac, niti ću ikad biti, imam već nekoliko ideja, šta bi bilo da sam pisac.  xrotaeye

Svi mi imamo ideje, želje i htenja. Malo je onih koji ih realizuju.

:)

Boban

A još je manje onih koji to urade na iole prihvatljiv način...

Barbarin

Znam, al možda je tako i dobro, ne bi valjalo ni da svi pišu odlično.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Džek

Kada bi svi pisali, ja ne bi i bio bih najpoznatiji nepisac na svetu. Novine bi me intervjuisale, kamere snimale a lepotice saletale. Pio bih šampanjac i držao katedre o nepisanju.

Pitali bi me standardni set pitanja tipa -odakle vam inspiracija za vaše nepisanje- a ja bih odgovorio, nakon stanke i montirane dubokoumne face ovako:

- Osvrnite se oko sebe i sagledajte život, jer život je niz priča koje se ne pričaju.

Reporteri bi se šokirali, suza bi im u oku zatreptala i aplauz koji zgrade ruši bi usledeo. Okrenuo bih se, namignuo nekoj plavuši, seo u Bentlija i odjurio u svoju vilu da ne pišem ništa i fasciniram svet i pokoljena koja dolaze...

E tako bi se Džek snašao u svetu gde svi pišu :) 

Barbarin

Jeremy Clarkson:

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Mandragora Dragon

Imam pesmu koja odgovara ovoj temi (mislim). Da je zalepim?

saturnica

scallop

Biki

Ni zemlja,
Ni vazduh,
Ni voda.
Vatra je 
Moje nasledje.

(Ovako pocinje moja recitacija :) )

Mandragora Dragon

Lakše mi je da vam otpevam.
E Biki, ovo ti je veri fajn.

scallop

Mandragora Dragon

Kimura

Quote from: Mandragora Dragon on 01-12-2012, 18:55:23
Neću...Evo otpevao sam.
Može li još jednom za nas što smo bili offline?

saturnica

Quote from: kimura on 01-12-2012, 21:29:30
Quote from: Mandragora Dragon on 01-12-2012, 18:55:23
Neću...Evo otpevao sam.
Može li još jednom za nas što smo bili offline?
Kimura, nemas uho za vilenjake!

Kimura

Sve vreme osećam da mi nešto promiče !  :o

saturnica

Quote from: kimura on 01-12-2012, 21:39:55
Sve vreme osećam da mi nešto promiče !  :o
Da, pa naravno, to ti je po principu, tko ima usi neka cuje, tko nema, nek se s njima pokrije....heheheheheheh

Kimura

Lepo reče Stipan : opaka je Saturnica.

Kimura

Mandragora Dragon

Kimura, nisi ti kriva za ove suze na licu tom. To je jedna baš tužna pesma.

Kimura

scallop

Da ste negde ovde imali biste još četiri i po sata za slanje priče. :lol:

scallop

Savajat Erp

Паааа....не знам ја, обично после мог коментара сви изгубе вољу за даљим петљањем, тако да сам сад затечен! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Savajat Erp

Нененененене, никако...морао бих претходно бар да дам аваза од себе!  :)

scallop

Zamisli, bude samo jedna priča. Pobednička!

Savajat Erp

И буде моја...што би тек био апсурд, с обзиром да не учествујем у овом кружићу. Недостатак времена...а посебно иоле употребљиве идеје :)

Boban

Quote from: scallop on 04-12-2012, 00:09:53
Zamisli, bude samo jedna priča. Pobednička!

Misliš, poslednja i najgora...

scallop

Ne može tako. Poslednja mora da ima neku ispred sebe. Najgoroj trebaju još najmanje dve - loša i gora. Jedino prva može da bude jedna. Na primer, prva napisana priča u istoriji bilqa je jedina i automatski najbolja.

Coffin Annal

Zar po toj logici ne bi bile potrebne još dve priče koje bi bile lošije, tačnije dobra i bolja. Ukoliko je priča jedina onda nema sa čim da se uporedi, samim tim nema ničega od čega bi mogla biti bolja ili najbolja, čak ni automatski. Jedini primerak nečega ne može da se poredi ni sa čim, pa tako ne može ni da odskače po kvalitetu. Tako da bi ipak bila prva, ali ne i najbolja, jer da bi bila bolja, potrebno joj je nasledstvo.
Wake up and smell the coffin.