• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 26 - februar 2013 - ZADATAK

Started by Boban, 11-01-2013, 20:51:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Lord Kufer je rekao:

Zadatak za februar 2013.

Priča treba da ima sledeće elemente:
1.   Kratki uvod – jedan pasus.
2.   Dve jasno razlučene scene (zaplet i rasplet).
3.   Kratki zaključak, u kojem ne sme da se objašnjava bilo šta što je neposredno u vezi s pričom.

Izumitelj želi da svoj izum predstavi vlasniku tvrtke koja bi mogla da ga korisno upotrebi. Ali, na putu do vlasnika, isprečila se neprelazna sekretarica. Protagonista mora da nađe slabu tačku i da, pritom, u tu svrhu upotrebi svoj izum, inače posao ne može biti zaključen.

Ostalo uobičajeno: 6000 karaktera, fantastika poželjna; meni na PP ili na mejl znaksagite@yahoo.com
Rok 1. februar 2013. do ponoći.         
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Mandragora Dragon

Gledao sam neki crtani mnogo davno. Bio je tu neprelazni sekretar i to kiklop. Protagonista čeka danima. Svakog dana u isto vreme konobarica donosi kiklopu pivo u krigli. Ovaj što čeka se na kraju doseti i ubaci kašičicu u kriglu, kiklop nakrene i ona se zabode u njegovo oko. Kada je izvuče šikne mastilo.   

Mouchette

Quote from: Mandragora Dragon on 11-01-2013, 21:13:09
Gledao sam neki crtani mnogo davno. Bio je tu neprelazni sekretar i to kiklop. Protagonista čeka danima. Svakog dana u isto vreme konobarica donosi kiklopu pivo u krigli. Ovaj što čeka se na kraju doseti i ubaci kašičicu u kriglu, kiklop nakrene i ona se zabode u njegovo oko. Kada je izvuče šikne mastilo.   
Inteligentan. Vrlo.
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Kimura

Ovo mora biti humoreska, osim, osim ako . . . protagonista ne likvidira sekretaricu novim oružjem koje je upravo on izmislio, a koje svaku žrtvu pretvori u ljigavo-sluzavo-krvavu kašu!

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

pokojni Steva

Pa di si bre Sintetični, majka ga stara!!!!  :-|   xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Karl Rosman

Ne kapiram famu oko SS. Nista licno, ali uvek mi u toj prici Boki77(?) padne na pamet. Neko vreme sam mislio da je u pitanju ista osoba. (kao u slucaju onog nesrecnika sa Vimenom i Analom, ili kako vec)

Je l to onaj sto je satro smrkao koks po Grckoj, i ti fazoni?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Stipan

Jeb'te!!! Sintetik se vratio!!! YEAH!!!

Oblaci se razilaze!

Boban

Boki77 i Sintetik su dva antipoda i potpuno mi nije jasno kako iko može da ih pomeša čak iz zajebancije.
Sem toga, Sintetik je talentovana izgubljena duša... lenj i neurotičan, ali autentičan.

saturnica

Sve se cini da je naglasak u zadatku na sekretarici i njenim slabim tockama...:)

M.M

Sintetik, dobro nam se vratio! xjap

Quote from: Karl Rosman on 12-01-2013, 06:03:52
Ne kapiram famu oko SS.

Karle, nostalgični smo za prvom postavom Radionice.

Quote from: Karl Rosman on 12-01-2013, 06:03:52
Je l to onaj sto je satro smrkao koks po Grckoj, i ti fazoni?

Taj.
Nijedan poraz nije konačan.

Boban

Karl Rosman me podseća na seoske devojke koje s gnušanjem pričaju o drugarici koja se već jebe dok one traže muževe da se puste u promet.

M.M

Loni

Vlasnik tvrtke?
U prvi mah pomislih da je reč o nečemu što ima svaki muškarac (Kad tvrtka nije Mekka)

Posle par sekundi setih se da je to hrvatski termin za fabriku.
Tisuću mi valjačinih snjegulja, jugoslovensko vreme za Bobana zaborava nema.

saturnica

Gospodine Loni, tvrtka je naprosto - tvrtka. Hrvatski  naziv za fabriku je, tvornica.

Loni

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

D.S.B.

Bože...mogao bih samo o sekretarici pisati danima...

Karl Rosman

Quote from: Boban on 12-01-2013, 09:20:24
Karl Rosman me podseća na seoske devojke koje s gnušanjem pričaju o drugarici koja se već jebe dok one traže muževe da se puste u promet.

Odlicno! A posle kazu nema humora...  :)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

А шта јесте хумор? О, заиста, шта јесте хумор?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Humor je kad čitaš i smeješ se. Odjednom, naglas, u naletima. Već nekoliko puta sam napisao da sve knjige koje treba da pročitam, oh, muška surovosti, podmetnem ženi da ih prva čita. Pa, ako se ona negde nasmeje, onda sam siguran ne da ima humora u tome što čita, nego i da je to dobra knjiga. To je zato što je knjiga dobra ako je živa, a živa je jedino ako u sebi nosi sve elemente života, a smeh je u knjigama najpipavija stvar, jer pisci znaju da budu ozbiljniji nego što treba. Možda zato previše volim roman Umberta Eka "Ime ruže", jer je to roman o traganju za "Komedijom", jer neko ko je napisao "Tragediju" nije potpun ako nije napisao i komediju. Zbog toga domaća fantastika mahom ne valja, jer zanemaruje detalj najvažniji za postojanje žive knjige.

Boban

U Radmilovom univerzumu humor je samo ono što on piše. NIKO od nas nema u svojim delima ni naznaku humora.
Da li se iko SMEJAO čitajući neko Radmilovo delo?

Lord Kufer

Da li se iko ikad SMEJAO kad je rešavao matematički problem?

M.M

Quote from: Boban on 12-01-2013, 15:50:53
Da li se iko SMEJAO čitajući neko Radmilovo delo?

Ja! U Grbovniku skoro da nema humora, ako se dobro sećam, ali ga zato ima u Oku za drugi svet i skoro svim njegovim pričama koje sam pročitao.

scallop

Kufere, pogrešna komparacija. Svi pravi matematičari se smeju kad pronađu dobro rešenje za neki zadatak. Smeh nije ciničan, on je i radost što se nešto postiglo. U mom univerzumu smeh je važan detalj, kao i šta ćemo da pojedemo, a ne bismo smeli da zanemarimo ni kako se provodimo u WC-u. Ova dva dana, zbog progresivne dioptrije, meni su sve čaše elipsaste, a nad klozetskom šoljom, čim skrenem pogled, ona se zakrivi na suprotnu stranu. Pa, ti sad pogodi gde je.

Lord Kufer

Samozadovoljni osmejak teško da može da se poredi s gromoglasnim smehom oslobađanja.

scallop

Kad bi sad uspeo da objasniš ono što si napisao, a da niko ne počne da zeva, možda bi to bilo i smešno.

Lord Kufer

Zbog čega da kradem zadovoljstvo onima koji mogu i sami da shvate  8-)

scallop

Mda. Kad bi mogao da ih nabrojiš. Na prste moje leve ruke.

Plut

Wheheeeeej, Sintetika nam se vrnuo! :!:
Ili pre navrnuo! :)

Boban

Plut

Pa ne mož' doveka. Računam da je bolje ubiti razlog neg' sebe!

Džek

Meni ovo liči na Bobanov standardni zadatak, sem pod tačkom 3 i molio bih da mi se pojasni. Ne vidim ovde "vežbanje detalja" koje je Kufer spominjao, očekivao sam nešto tipa opisivanja jedne slike, scene, bez nekog insistiranja na radnji i priči.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

Kufer samo neće da se panč lajn izvlači iz malog džepa, ko zemljotres u Bukureštu. A, pogodio si - standardno: uvod, zaplet, rasplet, poenta.

Džek

Dakle, tačka 3 znači u stvari dobar panč. Ok, hvala Scallope.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

Panč lajn treba da iznenadi, preokrene, da bude neočekivan ali ne i neprihvatlojiv.

Kimura

O njima se svašta priča, ali sad prvi put čujem da sekretarica može da bude ''neprelazna''.

Plut

Sekretarica i jeste neki filter, kako ne bi svaka budala mogla da dođe do direktora. Prava sekretarica zna ko je važan, a ko ne, kako njen direktor razmišlja, šta radi i ko šta mu je bitno u poslu.

saturnica

Sekretarica mora biti uvrnuta, inace tu nema price.

saturnica

Quote from: kimura on 13-01-2013, 12:16:44
O njima se svašta priča, ali sad prvi put čujem da sekretarica može da bude ''neprelazna''.
I ja. Ali rekoh, valjda ja Lord bolje upoznat s tim terminom.

Boban

To joj je glavni kvalitet... smisao sekretarice je da štedi vreme direktoru.
Uvek sam maštao da imam sekretaricu koja će voditi smorne razgovore umesto mene i sprečavati svaku šušu da me smara... "Imam 15 godina i napisao sam roman. Da li biste ga pročitali..."

Meni je zapravo glavno pitanje: mora li sekretarica da bude žensko?

Kimura

Dakle, nezaobilazna je.
Da li izumitelj i direktor moraju da budu muškarci?

saturnica

Quote from: kimura on 13-01-2013, 13:28:43
Dakle, nezaobilazna je.
Da li izumitelj i direktor moraju da budu muškarci?
:)

Boban

Gde to ima da direktor i izumitelj ne budu muškarci?

U ovom svetu muškarcima pripadaju rukovodeća i izumiteljska mesta, a ženama pomoćna i estetska...