• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 26 - februar 2013 - ZADATAK

Started by Boban, 11-01-2013, 20:51:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hrundi V. Bakshi

Ovo sigurno nije najbolji krug, daleko je od toga, ne vidim razlog za ushićenje, ali nije ni nešto naročito loš, da se nad njim lamentira.

scallop

Svakako, kao i obično: 20% prihvatljivog. Poroblem je što su greške početničke i nemam nameru da ih ponovo naglašavam.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Hrundi V. Bakshi

Ja sam našao 33% prihvatljivog, i to je ono za šta ću glasati, da ima početničkog kašljucanja, ima.

scallop

He, ja samo dve i po. Ako Boban odredi da glasanje bude 2, 1, 1.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Gle, izgleda da sam zaboravio da postavim glasanje... mda, biće da se biraju po tri priče.
To ćemo obaviti očas posla.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

NdZodiac

scallop

"Očas" je vremenska jedinica od najmanje 48 časova.

Kimura

Teško meni, moraću opet da čitam sve - osim one jedne najbolje. :cry:

M.M

Možda je Duško Vujošević trebalo da pita Bobana kako da "očas" pretvori u nekoliko minuta? :)
Nijedan poraz nije konačan.

saturnica

Neće mi biti mrsko još jednom pročitati priče, dobre su mi u ovom krugu... :)

scallop

Pročitaj, ali se nećeš osoliti. Najpre se treba osloboditi početničkih omaški, a tome najčešće nisu skloni.

saturnica

Htjedoh reći, da mi u ovom krugu niti jedna nije odbojna, ako me razumijete.

scallop

Šta znači "nije odbojna"? Ne razumem tu formulaciju. Kufer je i preterano detaljno oblikovao temu. I dobijemo priče koje ne pokazuju ni tragove razumevanja.

saturnica

Quote from: scallop on 12-02-2013, 13:39:22
Šta znači "nije odbojna"? Ne razumem tu formulaciju. Kufer je i preterano detaljno oblikovao temu. I dobijemo priče koje ne pokazuju ni tragove razumevanja.
Možda bi bolje bilo da nisam ni ušla u diskusiju.  :)
Znači da mi sada niti jedna od priča nije odbojna ni stilom ni sadržajem. Ne kažem da ne može bolje i da nema grešaka, al načitala sam se ovdje i to od raspisanih učenika, daleko gorih tekstova. Svakako, to je moje skromno mišljenje.

scallop

Videćemo kakvi su ti komentari kad na to dođe red. Tu se nisi proslavila.

saturnica

Quote from: scallop on 12-02-2013, 14:10:04
Videćemo kakvi su ti komentari kad na to dođe red. Tu se nisi proslavila.
:oops: :(

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Hrundi V. Bakshi

Priča kojoj ću dati dva boda ima "višeslojnost" o kojoj se priča ovih dana, mada bih ja to nazvao "dubinom", dok je jedna druga, koja će, pretpostavljam,  dobiti dosta glasova, primer štos - priče. Mislim da će "duboka" priča lošije proći na glasanju...

scallop

Na našoj Radionici se čita, kao što se i pretežno piše - u osnovnom sloju. Dok ne naučimo da čitamo, nećemo naučiti ni da pišemo.

Plut

Prilično neobično, barem meni, priče uglavnom liče u ovom krugu, skoro pa kao da ih je pisalo svega nekoliko njih. I kliše do klišea, nadrkane sekretarice, uglavnom kučketine, najčešće ružne sa turpijom za nokte u rukama i željom da nekome budu lepe, da prostite na izrazu, nedojebane i sa tako lakim pro(e)lazom do direktora. xrofl

scallop

Kufer je to vrlo kruto postavio, ali meni priče manje liče jedna na drugu nego što sam očekivao. Čak ima i par originalnih tvistova i to cenim. Ne razumem i neću da razumem Plut. Ima drugih slabosti, pa bolje da uštedimo kritiku za njih.

Plut

Ovo uopšte nije bila kritika, samo prvi utisak. I pričam o celom krugu, ne o pojedinačnim pričama. Jeste vrlo konkretno postavljen zadatak, ali ja nisam očekivala da toliko liče.

scallop

Nije svaka priča brancin iz mora, pa na roštilj. I girice su rbe.

saturnica

Quote from: scallop on 13-02-2013, 21:13:34
Nije svaka priča brancin iz mora, pa na roštilj. I girice su rbe.
Bome i jesu! Slatke male ribice, hruskave kao cips. Mislim, price...

Kimura

Imamo samo dve priče u kojima je sekretarica ''glavna''. Većina je ispričana sa stanovišta pronalazača.

saturnica

Quote from: kimura on 13-02-2013, 23:14:44
Imamo samo dve priče u kojima je sekretarica ''glavna''. Većina je ispričana sa stanovišta pronalazača.
Jel to dobro ili lose?

scallop

Mislim da je i više izbalansirano. Dobro je.

saturnica

Quote from: Plut on 13-02-2013, 21:00:00
Ovo uopšte nije bila kritika, samo prvi utisak. I pričam o celom krugu, ne o pojedinačnim pričama. Jeste vrlo konkretno postavljen zadatak, ali ja nisam očekivala da toliko liče.
Vrlo konkretno i vrlo precizno je zadano, tesko je bilo tu manevrirati drugacije, osim da zajebes zadatak. Tako da kritika mozda stoji, ali sto se moze. Vidjet ces samo kad Kufer sad zada nov zadatak, jos gori od ovoga.

saturnica

Tako je , molila bih Lorda ili tko ce vec biti onaj koji zadaje teme, da se pomalo razmisli o novom zadatku. Ovaj mjesec je kratak. A bude li ovakvog tipa, mozda ce biti jos manje prica.

Kimura

I ja ću se pridružiti Saturnici, dosadno je.
Ne bi bilo loše da se razmišlja o pričama za mart.

Lord Kufer

Ja imam zadatak spreman, ali gde je Bobančo koji o tome odlučuje?

saturnica

Quote from: Lord Kufer on 13-02-2013, 23:37:05
Ja imam zadatak spreman, ali gde je Bobančo koji o tome odlučuje?
Pa dajte onda!

Loni

Ne samo da su naše priče često slične već mi se čini i da su ljubitelji F žanra međusobno daleko sličniji nego što mi to ovde, tako izdeljeni na neprijateljske klanove, žeimo da priznamo.

Čim toliko volimo fantastiku to je znak da BEŽIMO OD REALNOSTI.
Sad mi to ne radimo kao oni koji imaju dijagnozu već nešto zamaskiranije i sofisticiranije, ali beg je beg i pod tom dijagnozom smo svi ovde.

scallop

Loni, smanji doživljaj. Pusti da i mi drugi nešto radimo.

scallop

scallop

Ne pada mi na pamet. Dosta mi je tema bez pripreme.

Lord Kufer

Nema problema, ja ću objaviti zbirku s temama za kratku priču  8-)

scallop

E, nećeš. Prvo ćeš da komentarišeš svih devet priča i pokažeš gde se, kako i zašto omanjivalo. Imam nejasan osećaj da su se izvukli samo oni koji su iskočili iz tvoje teme.

scallop

Čekaj ti. Kud si navro? Novi zadatak? Zbirka zadataka? Algebra? Kol'ko to imaš godina?

Kimura

Quote from: scallop on 14-02-2013, 00:24:46
Ne pada mi na pamet. Dosta mi je tema bez pripreme.

A da date temu kojoj se ne može prići bez pripreme?

scallop

Lord Kufer

Pa, okej, ako je ova Radionica prosto  izvorište priča za novi almanah srpske fantastike...

scallop

Quote from: Lord Kufer on 14-02-2013, 00:54:52
Pa, okej, ako je ova Radionica prosto  izvorište priča za novi almanah srpske fantastike...

Ne razumem, ali, nije ni važno. Odoh da spavam.

scallop

Boban neće otvoriti glasanje i komentare ako ga D. ne zamoli. To mu je uslovljeni refleks. Kao kod Pavlovljevih kučića.

Hrundi V. Bakshi

Sumnjao sam da je tako... zamoliću onda nekoga, da zamoli D. da ona zamoli Bobana da postavi glasanje.

Inače, pronašao sam jednu priču koja je toliko navrat - nanost napisana, da tera ponekad na smeh, ali i krije sirovi spisateljski talenat koji mora da se razvija.

scallop

Hrundi V. Bakshi

To je zato što se na drvo gleda kao na objekat, ne kao na subjekat. Formatizeri i kanterice su upropastili magiju zanata (umetnosti)...